Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Máš SZ.....ale ještě toto. Jak REM tak i AKRA musí zůstat "legal" pokud chtějí produkt nabízet na trhu a proto jsou nuceni vyvíjet s jednou rukou svázanou za zády. Tím pádem finální zvuk výfuku už nikdy nebude to pravé ořechové pokud ......
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.20  16:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Pár lidí ve skupině BMW M2 Czech na FB má už jak Remuse, tak Akrapa. Samozřejmě si to nejdříve na živo poslechnu a pak uvidím. Toto jsou jediné 2 pořádné značky co dělají opravdu vývoj a dělají kvalitní věci.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  16:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

tms...ohledně výfuku bych Ti chtěl poslat SZ, ale zapomněl sem jak na to..... ;-\ To víš to ku.re.vské stáří.... >:-[] Už jsem to spáchal...máš SZ...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.10.20  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Thom: :yes: díky. S tým výfukom opatrne, ako som dávnejšie písal, videl som jednu comp s aftermarket výfukom a strašne mu to hučalo ale hlavne to stratilo charakteristický M R6 zvonivý zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  16:17

Leg.... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.20  15:59

No právě že si takticky nechávám rozmezí 2-4 roky ;-) >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.20  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Jízdní dojmy - zatím je brzo na nějaké větší porovnávání, ale už jsem to tady psal na konci července po 3 hodinách s předváděčkou M2c. Což mě tehdy nakoplo a o pár dní jsem objednal, když jsem zjistil že končí v září výroba. Pevnější předek díky karbonové výztuze působí opravdu jinak, tak nějak přesněji/pevněji, mám v to větší důvěru. Psychologicky jsem měl trochu u M240i díky 4x4, ale tam zase stálo řízení za starou bačkoru, tady je o dost lepší. Brzdy brzdily o dost lépe, těch 400mm a 6-ti pístky jsou prostě znát. Sedačky už teď mohu potvrdit, že jsou lepší a po sobotním dlouhém výletu na celý den (470km) mě z nich bolela záda tak nějak normálně vzhledem k danému stavu zad. Lépe drží tělo protože mají boční vedení protažené více nahoru. Motor jede dobře, spíše by bylo lepší napsat že jede jako kráva !! Co jsem ho zkoušel před tím. Zatím mám co dělat, abych stíhal odřazovat pádlama kousek za 4000 otáčkami/min. Dobrý jsou ty 2 tlačítka M1 a M2, kam si nakonfiguruješ 2 preferované nastavení!! Více info pak až s tím budu mít tak 3-4 tisíce km ;-) Jo a zvuk to má jen trochu, moje stará M2 bez OPF pěkně pr.dě.la do výfuku po ubrání plynu, tady to bude pěkně znít jen v otáčkách nad 5000. Bude to chtít časem zvýraznit výfukem od Remusu nebo Akrapoviče :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.20  15:54

Leg
    >:D >:-[]
    Jj, už to zase začíná...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.10.20  15:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Thomasino 15:06: Až si budu za 3-4 roky objednávat M3...
    Thomasino 15:43: ...ale musím si oranžádu nechat aspoň 2 roky...
    Thomasino 21:34: M2 na predaj, objednal som M4-ku

Sorry, musel som ;-) >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.20  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Leg
    Thomasinovy jízdní dojmy (M2 vs M2C) by mě samo taky zajímaly, i když chápu, že to má ještě v záběhu.
    Na barvy máme asi podobný vkus, protože přesně ta idea - M2C v HS se zlatými koly z M2 CS mě dlouho držela taky. Jenže minulý víkend přijel Ondra s M2 CS (v Misano Blue) s těmi zlatými koly a naživo mě opticky hodně zklamaly. Jsou velmi fotogenické, ale naživo působí malým dojmem, opticky tak max. 18" a jsou i víc "prázdné", než na fotkách a ten odstín zlaté je v reálu víc žlutý, což se mi moc nelíbí. Prostě všechno na nich vypadá v reálu hůř, než fotkách..., škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.20  15:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Praděda, tady máš bílé pomalované a odlehčené auto, ideální pro usedlejší pány !! ;-) Já bych ho bral hned, ale musím si oranžádu nechat aspoň 2 roky, jak jsem doma slíbil :-!
    [odkaz]
    iudex - co takhle černé lesklé SPARCO PODIO? [odkaz]
    Měl jsem ji na Cupře na zimu, na fotkách nevypadá nic moc, ale na živo je to pěkný. Díky tomu že je to lesklá černá a ne matná. A nejsou drahé.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  15:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

tms ...Shakir byla povedená...ale na nové 4 ce již nelze. Možná na Mku, ale to ještě nevíme. Jo a ta fialová pro M3 to není barva.....to je hrůza. Není divu, že ta barva není nikde vidět.... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.10.20  15:27

Hoši, to snáď nie je možné. :-) Len farby a nič iné. Tome, ešte raz sa skúsim spýtať, lebo evidentne to tu zapadlo: aké sú prvé dlhšie dojmy oproti predchodkini (akože prvej M2, nie to intermezzo medzi nimi)? :-)

Ak sa človek o autá trochu zaujíma, je mu jasné, že hockenheim biela/strieborná/sivá/šedá/kriedová (dosaď podľa tábora, ku ktorému sa hlásiš) nie je úplne biela. Exkluzivitu ber čert, možnu ju budú o rok striekať na jednotky, ale pre mňa je to číslo jedna, hlavne so zlatými CS diskami. BTW rozdiel v optickej veľkosti na daných fotkách je do veľkej miery daný perspektívou, auto s čiernymi kolesam je fotené zbližša. To spôsobuje miernu deformáciu tvarov kolesá pôsobia väčšie.

Ak by som ju chcel oblepiť tak by som šiel do čiernej, podľa tohoto obrázka: [odkaz] len dozadu by som dal tiež zlaté kolesá. Zaujímavé a určite originálnejšie ako M trikolóra na bielej.

iudex: áno, ja som tiež skúšal sivú CX-5 so sivými kolesami, mierne zaprášenú (určite nie špinavú) a bola to úplna šedá myš. Preto by som možno zvážil kolesá na zimu v striebornej, ale to som ja. Inak sú pekné.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.20  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

Jj, shakir orange by se na M2C hodila o poznání lépe, hlavně pod mrakem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.20  15:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

iudex
    Pro motoristické laiky je identifikace dle barvy nejjednodušší. A jde taky o to, že vedle tebe hned tak nějaké jiné BMW ve stejné barvě nezaparkuje (viz. já 15:00). ;-)
    Ani bílá, ani šedá, je to hlavně stříbrná.
    Jezdím doslova denně bílým autem a špinavé ho nemívám dokonce ani v zimě.
    To, že máte Mazdu převážně špinavou je Vaše volba, s "luxusní" a cenově dostupnou možností 24h mytí jakou máte u Vás, může být Vaše Mazda snadno naopak v 99% čistá.
    Je to jen otázka preferencí.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.10.20  15:06

To mi nevadí, já si málem objednal X2 (nebo X1) 20i se Sunset Orange >:-[] >:-[] Stále bude vedle toho vypadat M2c výrazně lépe. Já na to také koukám z praktického pohledu, stejně jako iudex, prostě bílé a moc světlé nemusím >:-[] Ale více se mi líbí SHAKIR Orange z M4, to je fakt [odkaz]
    Mohli se více odvázat s těmi barvami u M2 a M2c, stejně jako mohli dát lepší jedinečnou barvou pro M2 CS :-(
    Až si budu za 3-4 roky objednávat M3, tak bych rád nějakou opravdu zajímavou barvu, když už to trochu zabijí ty 4 dveře ;-) >:D Třeba: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.10.20  15:00

Th
    Tebe ty srandičky přejdou, až vedle tebe zaparkuje trochu jiná dvojka, ale ve stejné barvě:
    [odkaz]
    >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  14:53

iu....P.S. Nič tak nerozprúdi diskusiu ako téma farby. ......kua vidíš jak to v US rozprúdilo aj krev....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.10.20  14:45

tms...ano, asi to bude tak. Na tom obrázku (to krásné auto v krásné modré barvě), jsou kola velká přesně tak, jak to doktor naordinoval.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.10.20  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..

wl: tak keď niekto rozozná M2(C) od bežnej 2er len na základe farby, tak by mal nutne ísť k očnému. Odlišná karoséria M2(C) je vidieť na prvý pohľad. Ako ja sám oceňujem, ak na výnimočný model je jedinečná farba (viď Carbon steel grey pre GTI), ale tú bielu (údajne šedú) HHS za výnimočnú nepovažujem. Tu sa mohlo BMW trošku viac snažiť.
    Inak ešte môže byť dôvod, prečo niekto obľubuje "nefarby" fakt, že má auto stále nablýskané a tam sa dá vytešovať z jemných a ťažko postrehnuteľných odtieňoch. Pri nás, čo auto používame dennodenne a teda je väčšinu času iné ako nablýskané, je výhodnejšia výraznejšia farba, pretože tú ani ľahký povlak prachu nezabije tak, ako nejakú šedú. Viem o čom hovorím, naša krásne kovovošedá Mazda je v reále 99% času nudne šedá, ten kovový lesk odtieňa machined grey je vidieť len pri tip-top umytí. [odkaz]
    P.S. Nič tak nerozprúdi diskusiu ako téma farby. >:D
    P.S.2: predbežne som vybral na Mazdu disky Dezent TZ graphite, taká badžetová voľba: [odkaz]
    plus gumy Bridgestone Blizzak LM005
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…