Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 07.10.20 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Ty woe, Prdědo,, jestli tady po tom ročním vybírání a teoretizování koupíš 2-er Active Tourer, tak jsi u mě Mrtvej Homolka !! :-O ;-\ 8-s
Už jen za tu úvahy bys měl o tom přestat psát, my taky, a počkáme další rok co vybereš a čím nás překvapíš. Protože to teď vypadá na totální ztrátu času. A soudnosti >:-[] :-!
P.S.: To ho můžeš vzít v černé s tmavými skly a delší verzi GranTourer a můžeš pak časem rovnou využít jako pohřebák a ušetříš ještě více !! >:D Zatím vypomáhat tamní pohřební službě ze Zlaté uličky, když podle médií bude teď výrazně větší úmrtnost ;-) -
woody-alien 07.10.20 18:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
pd777: 2AT ? Po tom všem ? Poslední auto před cestou na věčnost ? Tak to je drsný. Takové vyústění by nepřekonali ani scénáristi osmé řady Hry o trůny. Proti tomu je konec Daenerys Targaryen naprosto logický a dlouho dopředu očekávaný. >:D >:D -
pradeda777 07.10.20 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Ale soudruzi, klídek....máte problém s porozuměním psanému textu? Řeč je přece o náhradě Yarise za potenciálního univerzála.... ;-) 170 kW slabý motor? 8-s Nový Golf GTI má jen o 10 kw víc........ :-! -
iudex 07.10.20 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
wl: neboj, to je stále len zápis na "Schindlerov zoznam", nie definitívna kúpa. Aj keď po všetkých zvažovaniach prémiových SUV a nadupaných hothečoch a crossoveroch by bol výsledok v podobe slabo motorizovaného MPV prinajmenšom vtipný (diplomaticky povedané). >:D -
white label 07.10.20 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
pd7
Pokud sis toho ještě nevšiml, tak i Thomasino a iudex se ti to snažili vysvětlit, bohužel taky marně... >:-[] ;-) -
pradeda777 07.10.20 14:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
íu....Cupra Ateca zní dobře, ale v posledních pár týdnech, a speciálně po poslední projížďce s baby M jsem slevil z požadavků na performance u univerzálu. V mém věku bude rozumnější mít pod pravou nohou méně koní a zároveň tím ubude nutkání ty koně "zapřahovat". Myslím, že taková 2AT bude pro tento účel jako stvořená. Baby M si prozatím nechám jako "víkendovou hračku". Snad ještě investuju do M performance výfuku a možná i do BRM tuning kitu, aby řeč nestála a byla nějaká sranda.... ;-)
[odkaz] -
white label 07.10.20 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Ze stránek BMW:
"Detaily BMW M5 Competition a BMW M5: Motor, výbava a technické údaje.
625 K
Zážehový 8válec BMW M TwinPower Turbo v BMW M5 Competition je nejvýkonnějším motorem, který divize BMW M GmbH kdy vyvinula a použila v sériovém voze. Motor o objemu 4,4 litru s výkonem 460 kW (625 k) zapůsobí okamžitými a rychlými reakcemi, lineárním průběhem výkonu a neustálým přívalem točivého momentu, a to i v nízkých otáčkách. Je vybaven vysokotlakým přímým vstřikováním, dvěma rychle reagujícími dvoukomorovými turbodmychadly TwinScroll a kříženými výfukovými svody, díky nimž tato odlehčená a výkonná pohonná jednotka ohromuje jak na silnici, tak na závodním okruhu: 750 Nm točivého momentu, akcelerace z 0 na 100 km/h za 3,3 sekundy a z 0 na 200 km/h za 10,8 sekundy."
Jaký další/jiný/lepší/výkonější M5 Competition ještě očekáváš? ;-)
A M2 (na rozdíl od M5) není v konfigurátoru proto, že už prostě není v nabídce, což už teď prakticky není ani ta M2C. -
iudex 07.10.20 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Leg: v zásade máš pravdu, 128ti, kompaktný predohrab s R4 stojí viac, ako som dal za strednotriednu štvorkolku s R6, ale pre objektívnosť by sme nemali porovnávať cenník s cenou po zľave. Tá moja 3ka bola cenníkových skoro 60t eur. Ak by bola 128ti za 41t a s povedzme 25% zľavou, tak je to na 31t a to by sa dalo. Ale to je asi príliš optimistické.
Dedo: pozri si test Cupry Ateca na hlavnej. Klasické SUV, teda N/V v pohode, ale robí to stovku pod 5 sekúnd, má to vraj dobrý zvuk - výfuk od Akrapoviča, brzdy od Bremba a hlavne chvália komfort podvozku: "V režimu Comfort přitom auto dokonce i na obutých 19palcových kolech s pneumatikami 245/40 předvádělo nečekaně nadstandardní schopnost filtrovat běžné nerovnosti v podobě různých propadlých kanálů, záplat, kostek, atd." -
white label 07.10.20 12:50
Ty si beznadějný případ...
Představ si, že když si objednáš M5 s comp. paketem, budeš mít na kufru nápis "M5 competition"! [odkaz]
Co tam podle tebe bude mít napsáno to "tvoje" M5C až konečně přijde?
Původní M2 měla logicky označení M2 a M2 competition "která jí vystřídala) má "překvapivě" označení "M2 competition".
[odkaz]
-
pradeda777 07.10.20 12:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
wl....to neokecáš...žádná M5C se v konfigurátoru nevyskytuje. Pouze M5 Sedan, aby bylo jasno...... :-! Copy z konfigurátoru:
M5 Sedan
Od 3 273 400 Kč
M5 Sedan
Druh paliva
Benzin
Maximální výkon motoru
… kW (… PS)
Spotřeba
10,6 l/100 km
Převodovka
Automatická
Druh pohonu
Pohon všech kol
Zrychlení (0–100 km/h)
… s
Emise CO2
242 g/km
Až někde dole pod volitelnými pakety:
Pakety
Competition Paket (S07MA)
243 880 Kč
Competition Paket
Z čehož vyplívá, že M5 Competition pouze "vznikne" po přidání paketu Competition Paket, ale v nabídce na konfigurátoru pod označením M5C není. Na rozdíl od M2 které bylo v nabídce pod označením M2C. Tož tak... :-! -
pradeda777 07.10.20 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
iu....jo, vypadá to dobře i s polepy.... :yes: Mám ale obavy, že s tím bude ten samý problém jako s M135i....a to je N/V. Takže na univerzál, který by mě měl dovozit až k branám krematoria to asi nebude. Ale objevil jsem 2AT, který by to zvládl. Onehdá ho tu wl zmínil, tak jsem si na něj vzpomněl a mrkl na sauto co je v nabídce. Byla by to nyní náhrada za Yarise, ale později by posloužil i jako univerzál. [odkaz]

Mylsel som si, že cenu za zvrat roka mám vo vačku (za výmenu šesťvalcového hothatchu za elektro s tretinovým motorom), ale proti tomuto nemám šancu. >:D
Akože čisto pragmaticky to nie je zlá voľba a aj ja sám som za doplnenie jednotky niečím praktickejším, ale ak má byť toto vyvrcholenie nielen niekoľkoročného výberu ale aj celoživotnej púte, tak ja neviem, či sa v živote ešte mám na čo tešiť.
Ak to naozaj dotiahneš do konca a kúpiš ju, odporúčam custom SPZ: DUC-HODCE
Za všetko aj tak môže white label :-)
BTW pár koníkov k dobru je to posledné, čo 140 potrebuje. Spýtaj sa iudexa. :-!