Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 19.10.20 22:18
« Re: 330e
Nečítal do diskusií skoro vôbec nechodím a celkom ma prekvapuje, že tam ešte niekto príčetný prispieva. Hlavne v poslednej dobe sa to tam zvrhlo na zmes hejtu a kydania hnoja, hlavne ak sa tam zjaví nejaký elektropovoz.
Ak je pravda čo píše, tak asi prestanem čítať aj testy. >:D -
white label 19.10.20 21:55
« 330e
Leg
A četl si reakci Dinara pod 330e:
"Jsou to hrozný pindy, prý 320d má houpavý sterilní projev, naopak 330d je šíleně udrncaná, každé z nich má jinak chovající se řízení, hybrid je ale zázrak, prostě, no comment.
Podle mého má 3er nejlepší podvozek ve třídě, jedno v jaké motorizaci, mně se nejvíc líbí ve variantě m-paket bez adaptivu, a je jedno, jaká kola obouvá, ač nejlepší jsou 19" (v případě nějaké potentnější motorizace), protože u nich jsou zadní kola širší, každopádně na komfort nemá rozměr kol u akt. 3er prakticky vliv.
S řízením je to horší, nejde o vyvážení, ale o to, že je pomalé (převod), prostě moc otáčení, v tomto je řízení např. céčka lepší. Je to ale řešitelné volbou adaptivního řízení, tam je to ok, a o zpětnou vazbu se není třeba bát, tu nemá žádné řízení v konfekčním autě napříč značkami už min. deset let." -
Leg 19.10.20 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
iudex: kolesá pekné, len na tvojom budú vyzerať malé. Ale to je jedno, v tomto rozmere to inak nebude a 19 na zimu nemajú zmysel. Ja by som asi išiel do čo najviac OEM looku a strieborných, nech je trochu kontrast s karosériou.
tom: na nosenie sú najlepšie neobuté 15-ky, ktoré mi prišli od Ronaulta zabalené po dvoch a aj tak som ich nosil akoby nič.
fotosúťaž: ja som za, na danú tému už mám nápad, len budem musieť niekde vyhrabať statív a netuším, kde ho mám.
Ronault: teraz neviem poslúžiť, ale v jaguári budem mať na predaj Opel Antara 2.0D 4x4. Možno to nie je úplne podľa tvojich predstáv, ale má to automat a preukázateľne sa na tom naučili jazdiť minimálne tri ženy. A okrem toho sa auto významnou mierou podielalo na výstavbe dvoch rodinných domov a vozilo dvoch bledých labradorov, takže leštenku nečakaj. >:D
A ešte trochu OT (teda ako 99,9 perc. tunajších príspevkov): na hlavnej je test 330e, zaujímavé auto. Čo ma zarazilo je diametrálne odlišné hodnotenie podvozkov (330d M sport, 330e štandard a tuším 320d neviem aký). Nemám s tým moc osobnú skúsenosť, ale viem, že podobne je to aj u iných modelov hlavne prémiových výrobcov. Na jednej strane je super, že mám možnosť si kúpiť podvozok kvázi na mieru, na druhej strane to rozpätie mi pripadá celkom výrazné - od uskákaný "športový" cez gumeno nijaký po parádne komfortný. Ak by mi predajca odprezentoval flotilu trojok so všetkými možnosťami, je to super, realita bežného života je 320d v štandarde, možno niečo silnejšie v Mku. Ako si má potom človek vybrať to čo mu skutočne vyhovuje, teda okrem toho, že bude znásilňovať predajcu a v lepšom prípade cestovať po díleroch, kde zrovna majú to čo očakáva? Staršie autá čo poznám to mali jednoducho: bol základ, potom športový trochu tvrdší, ale celkový prejav bol viac-menej podobný, dnes sa človek dozvedá, že voľbou podvozku volí medzi rôznymi autami a často naslepo. A k tomu treba započítať ďalšie premenné ako veľkosť kolies, samotná motorizácia alebo pohon 4x4. -
Thomasino 19.10.20 17:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Počkej co na to budou říkat tvoje záda !! Protože jsou také těžší 8-s :-O
Já když nesl kola z Atecy (225/50 R18), tak jsem si musel dávat dost bacha abych měl správně zpevněný střed těla a nenatáhl jsem si. -
-
iudex 19.10.20 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jj, 225/55 R17, to už sú esuvečkové rozmery. >:D Na Golfe som mal 225/40 R18, na 3er 225/45 R18 a na 6ke 225/45 R19. To je oproti Golfu o cca. 5 cm väčší priemer kolesa (63,7 cm vs 68,5 cm). -
Thomasino 19.10.20 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Design takto samostatně asi dobrý, uvidíme jak budou působit na autě :-)
A jeden právnický vtípek, ale asi už jsi četl:
U soudu se soudce ptá prostitudky: "Vaše jméno a příjmení?"
Prostitudka: "To si snad děláš pr.del, Jirko !!" >:-[] >:-[] -
iudex 19.10.20 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Ja auto nevyberám, ale vybral som zimáky na Mazdu. Menšie 17ky; 19" mi prišli overkill na zimu. A vybral som nakoniec disky Borbet Y titan matt: [odkaz] Nie som si úplne istý, ako budú tvarovo ladiť na 6ke, ale farebne by mali (podobný odtieň ako origo letné) a hlavne sú to 17" zimáky. A gumy Bridgestony Blizzak LM005, víťaz posledného testu. -
Market 19.10.20 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jasné, mám manuál.
Samosvor je VAQ, sú tam brzdy 370 mm 4 piestikové Brembo a samozrejme bez GPF (ako vo všetkých limitkách CUPRA R).
Nemám žiaden tuning a ani zatiaľ, kým je auto v záruke do 2024, nič neplánujem... :-)
A na cenu tých 17 tisíc by si sa teda poriadne načakal... :-! -
Thomasino 19.10.20 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jsi zbytečně skromný. Jel jsem s Cuprou co má 370 koní a je to trochu poznat proti Cupře s 300 koníky. Hlavně mi tam vadí že občas moc nesthá ten VAQ. Tam bych dal pořádný samosvor, pár lidí to už udělalo >:-[]
Ty tam máš manuál? Počkám až budeš prodávat tak za 17 tisíc EUR a pak si to koupím jako hračku na okruh ;-) No ikdyž by bylo lepší si dovézt nějakou 3-dvéřovou Cupru 290 bez filtru. Kratší rozvor znamená lepší rozložení váhy předek/zadek, tím že sedím hodně vzadu, ale hlavně se mi tam bude lépe nastupovat >:-[] Dal bych pořádný brzdy, podvozek, sedačku a pecka :-! >:D

[odkaz]