Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 22.10.20 15:20
« Re: Re: 911 Turbo s vs McL 720 S
iu
Trakce ano, ale zrovna 911ka nepotřebuje nutně 4x4 aby porazila McL 720S, viz GT2 RS (rwd), která ho dá (s pevným startem) ještě přesvědčivěji, než Turbo S (awd).
Mimochodem GTS (rwd) je na stovce! jen o desetinu sekundy pomalejší, než 4GTS (awd), ale dál se už karta obrací, takže v tomhle drag race by GTS určitě porazila 4GTS (při shodných převodovkách) i přes zdánlivou výhodu awd u 4GTS. -
Thomasino 22.10.20 13:28
« Oranžáda a podzimní barvičky
Dneska jsem využil polední pauzu k malé projížďce a udělal konečně pěkné podzimní foto. Krásně ladí k těm podzimním barvám v přírodě !! No kdyžtak ji zase na jaře vyměníme za nějaké jiné se svěžími jarními barvičkami >:-[] >:D
[odkaz]
- skoro na fotosoutěž ;-) -
iudex 22.10.20 11:57
« Re: Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S
128ti na Tvojom wish-liste? To som nečakal. Mimochodom práve mi napísali cenu 128ti u nás, bude to 39700 eur. Nie úplne málo, ale zase v kontexte toho, že slabší GGTi stojí 36220 (s DSG) to je viac než akceptovateľný príplatok za prémiu. A tipujem, že Clubsport bude veľmi blízko. K tomu zľava, ktorú dá BMW vyššiu ako VW (tipujem tak 22-25% oproti 10-12% u VW) a bavorák môže byť lacnejší ako Golf GTI. -
Leg 22.10.20 09:14
« Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S
Moje poradie, čo “by” som mal v garáži, ak by sme zanedbali také nedôležité veci ako že nemám dosť peňazí na kúpu, nie som ochotný to živiť, hanbil by som sa v tom jazdiť, nemám kde využiť schopnosti apod:
720S
812
Taycan
911
...
SVJ
Tesla
128ti
GTI
-
iudex 22.10.20 08:23
« Re: 911 Turbo s vs McL 720 S
Ad 991T vs McLaren: 4x4 trakcia, to je odpoveď. Silná zadokolka v drag race takmer vždy prehrá so slabšou štvorkolkou, naviac Porsche má lauch control asi najvymakanejší na svete. V pružnom zrýchlení sa už výkon McLarenu prejavil.
Tu je napr. zrýchlenie M440i, 0-60 mph za 3,8s (!): [odkaz]
To je lepšie, ako všetky verzie minulej M3/4. -
pradeda777 21.10.20 14:16
« Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Kua, jako jediný co tu už dlouho kupuje....... >:D A protože mám výškovou výhodu, tak mě nevadí 3 ani 5 dveří (do auta bych se dostal i střešním oknem)..... >:D Většinu života jsem však odjezdil v kupátcích a 3 dveřákách a ani s dětmi to nikdy nebyl problém.
Ale v současné době vidím výhodu (stejně jako drtivá většina lidí) v 5 dveřích.
128ti nebo Golf GTI Clubsport? 128ti se mě líbí víc....ale...jelikož N/V bude asi podobně problematické jako u M135i a předpokládám že Golf na tom bude podstatně líp, tak bych jen z tohoto důvodu volil Golf. Jinak, kdybych byl o 50 roků mladší, tak by to byl Bimmer.... ;-) -
white label 21.10.20 12:24
« Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
iu
To je přesně to, na co jsem narážel, když jsem psal, že i 3dv. Golf je (byl) praktický až až. V tomto ohledu se to právě s kupé nedá srovnávat. I z 3dv. Golfu se mrknutím oka dalo udělat prostorné dvoumístné kombi, o tom se ti u kupé může jen zdát.
Pokud Market potřebuje vzadu vozit rodiče (i když jen občas) chápu to, u dětí to takový problém není, viz má vlastní zkušenost (dětská a později i rodičovská).
Samozřejmě, že když si někdo kupuje auto na denní rozvoz dětí do školy/školky tak si logicky vybere auto se dvěma páry dveří.
Pokud 193 cm stačí k tomu být tu nejvyšší, tak to jsme tu nejvyšší minimálně dva.
Že se s takovou výškou zřetelně lépe nastupuje do Golfu s jedním párem dveří je prostě fakt, rozdíl si člověk uvědomí hlavně při delším užívání, viz názorový obrat Thomasina až po vlastnění auta s jedním párem dveří.
Nevybral bych ani jedno, ale (bez možnosti svezení) předběžně se spíš kloním ke Clubsportu.
Vzhled exterieru za mě jednoznačně ve prospěch Clubsportu. -
Thomasino 21.10.20 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Uvidíme jak to bude jezdit, tipuji že 128ti s lepším samosvorem by mohlo být o kousek lepší. Mě ten koncernový VAG prostě přijde občas pomalý. Jestli to nezabije zase váha u BMW. Ale asi zůstanu u M2c >:-[] >:-[] -
iudex 21.10.20 08:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Market: ja som v tomto na Tvojej strane, hotheč má byť praktický, ak chcem dvojdverák, môžem si rovno kúpiť elegantnejšie (a športovejšie) kupé.
Ja som tu asi najvyšší, mám 193 cm a nikdy som nepociťoval diskomfort či nejaký problém s nastupovaním do päťdverového Golfu. A i keby som každý deň nevozil vzadu deti, tak aj príležitostné zvezenie vzadu je pri trojdveráku oštara (vyskúšané na trojdverovej 1er).
Inak keď sme už pri tých kompromisoch s nesprávnou hnanou nápravou a nesprávnym počtom dverí a valcov a nesprávnou prevodovkou, aktuálne sa predstavili dva zaujímavé HH, koncepčne veľmi blízke. BMW 128ti a Golf GTI Clubsport:
[odkaz]
[odkaz]
Čo by ste z tejto dvojice uprednostnili vy? Image prémie, alebo vyšší výkon mainstreamu? Krajší exteriér Golfu, alebo hodnotnejší a ergonomickejší interiér 1er? Podotýkam, že cena by mala byť veľmi blízka, tipujem rozdiel max. 1000 eur.

wl: nedávno som videl, len tak zaparkované na parkovisku, Porsche 991 Speedster. Strieborné s tmavými GT kolesami. Ako mi to na obrázkoch nič nehovorí, tak naživo to má niečo do seba.
Tom: to je taká klasika od teba. :yes: Čo znamená 3OT? Neviem prečo, ale mne to evokuje TROT REBEL >:D
edit: aha, už chápem, 3.0 turbo!
edit2: nemôžem si pomôcť, stále tam vidím primárne trot