Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.10.20  17:51

« Re: Re: Re: Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S

wl: presne tak, keby mi niekto núkal hociaké požičať na týždeň, beriem všetkými desiatimi, ale že by som jedno z nich túžil mať v garáži...

wl: nedávno som videl, len tak zaparkované na parkovisku, Porsche 991 Speedster. Strieborné s tmavými GT kolesami. Ako mi to na obrázkoch nič nehovorí, tak naživo to má niečo do seba.

Tom: to je taká klasika od teba. :yes: Čo znamená 3OT? Neviem prečo, ale mne to evokuje TROT REBEL >:D

edit: aha, už chápem, 3.0 turbo!

edit2: nemôžem si pomôcť, stále tam vidím primárne trot
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.20  15:25

« Re: Re: Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S

iu
    128ti skončila u Lega na předposledním místě žebříčku z tady právě vzpomínaných aut.
    Myslím, že jinak má do jeho skutečného wish-listu daleko.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.20  15:23

« Re: Oranžáda a podzimní barvičky

Th
    Jj, SSO je podzimní barva jak vyšitá... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.20  15:20

« Re: Oranžáda a podzimní barvičky

tms.........kua, zase se zrzkou v terénu...příště si už kup nějaké 4x4.......X5M třeba...... ;-)
    Fotka povedená....sezóní :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.20  15:20

« Re: Re: 911 Turbo s vs McL 720 S

iu
    Trakce ano, ale zrovna 911ka nepotřebuje nutně 4x4 aby porazila McL 720S, viz GT2 RS (rwd), která ho dá (s pevným startem) ještě přesvědčivěji, než Turbo S (awd).
    Mimochodem GTS (rwd) je na stovce! jen o desetinu sekundy pomalejší, než 4GTS (awd), ale dál se už karta obrací, takže v tomhle drag race by GTS určitě porazila 4GTS (při shodných převodovkách) i přes zdánlivou výhodu awd u 4GTS.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.10.20  13:28

« Oranžáda a podzimní barvičky

Dneska jsem využil polední pauzu k malé projížďce a udělal konečně pěkné podzimní foto. Krásně ladí k těm podzimním barvám v přírodě !! No kdyžtak ji zase na jaře vyměníme za nějaké jiné se svěžími jarními barvičkami >:-[] >:D
    [odkaz]
    - skoro na fotosoutěž ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.20  11:57

« Re: Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S

128ti na Tvojom wish-liste? To som nečakal. Mimochodom práve mi napísali cenu 128ti u nás, bude to 39700 eur. Nie úplne málo, ale zase v kontexte toho, že slabší GGTi stojí 36220 (s DSG) to je viac než akceptovateľný príplatok za prémiu. A tipujem, že Clubsport bude veľmi blízko. K tomu zľava, ktorú dá BMW vyššiu ako VW (tipujem tak 22-25% oproti 10-12% u VW) a bavorák môže byť lacnejší ako Golf GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.10.20  09:14

« Re: Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S

Moje poradie, čo “by” som mal v garáži, ak by sme zanedbali také nedôležité veci ako že nemám dosť peňazí na kúpu, nie som ochotný to živiť, hanbil by som sa v tom jazdiť, nemám kde využiť schopnosti apod:

720S
    812
    Taycan
    911
    ...
    SVJ
    Tesla
    128ti
    GTI

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.20  08:23

« Re: 911 Turbo s vs McL 720 S

Ad 991T vs McLaren: 4x4 trakcia, to je odpoveď. Silná zadokolka v drag race takmer vždy prehrá so slabšou štvorkolkou, naviac Porsche má lauch control asi najvymakanejší na svete. V pružnom zrýchlení sa už výkon McLarenu prejavil.
    Tu je napr. zrýchlenie M440i, 0-60 mph za 3,8s (!): [odkaz]
    To je lepšie, ako všetky verzie minulej M3/4.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.10.20  23:02

« Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S

[odkaz]

A jako bonus - 911 Turbo S vs Taycan Turbo S:
    [odkaz]
    A pro jistotu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.10.20  22:39

« 911 Turbo s vs McL 720 S

McLaren má o 70 PS víc (V8 twin turbo), váží o 230! kg méně, a stojí o 56 tis. liber víc:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.10.20  18:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

iu: z tych dvoch aut ziadne. nemaju manual.. ja by som si pockal na GOLF R (ale tam bude tiez DSG, ale vyssi vykon a haldex).
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.20  17:30

« Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

oukej, už som ticho dedo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.10.20  16:30

« Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

Já rád špekuluju.........tys to ještě nezaznamenal.... >:D :-! Ale tady bylo zadání od iu jasné: Čo by ste z tejto dvojice uprednostnili vy? Tož tak..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.20  15:21

« Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

Poriadneho bimera už máš tak nešpekuluj. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.10.20  14:16

« Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

Kua, jako jediný co tu už dlouho kupuje....... >:D A protože mám výškovou výhodu, tak mě nevadí 3 ani 5 dveří (do auta bych se dostal i střešním oknem)..... >:D Většinu života jsem však odjezdil v kupátcích a 3 dveřákách a ani s dětmi to nikdy nebyl problém.
    Ale v současné době vidím výhodu (stejně jako drtivá většina lidí) v 5 dveřích.
    128ti nebo Golf GTI Clubsport? 128ti se mě líbí víc....ale...jelikož N/V bude asi podobně problematické jako u M135i a předpokládám že Golf na tom bude podstatně líp, tak bych jen z tohoto důvodu volil Golf. Jinak, kdybych byl o 50 roků mladší, tak by to byl Bimmer.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.10.20  12:24

« Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

iu
    To je přesně to, na co jsem narážel, když jsem psal, že i 3dv. Golf je (byl) praktický až až. V tomto ohledu se to právě s kupé nedá srovnávat. I z 3dv. Golfu se mrknutím oka dalo udělat prostorné dvoumístné kombi, o tom se ti u kupé může jen zdát.
    Pokud Market potřebuje vzadu vozit rodiče (i když jen občas) chápu to, u dětí to takový problém není, viz má vlastní zkušenost (dětská a později i rodičovská).
    Samozřejmě, že když si někdo kupuje auto na denní rozvoz dětí do školy/školky tak si logicky vybere auto se dvěma páry dveří.
    Pokud 193 cm stačí k tomu být tu nejvyšší, tak to jsme tu nejvyšší minimálně dva.
    Že se s takovou výškou zřetelně lépe nastupuje do Golfu s jedním párem dveří je prostě fakt, rozdíl si člověk uvědomí hlavně při delším užívání, viz názorový obrat Thomasina až po vlastnění auta s jedním párem dveří.
    Nevybral bych ani jedno, ale (bez možnosti svezení) předběžně se spíš kloním ke Clubsportu.
    Vzhled exterieru za mě jednoznačně ve prospěch Clubsportu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.20  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

...za mňa 1-er, pár krát som ju už videl a neni to až také špatné, zozadu je to celkom dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.20  09:28

Uvidíme jak to bude jezdit, tipuji že 128ti s lepším samosvorem by mohlo být o kousek lepší. Mě ten koncernový VAG prostě přijde občas pomalý. Jestli to nezabije zase váha u BMW. Ale asi zůstanu u M2c >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.20  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...

Market: ja som v tomto na Tvojej strane, hotheč má byť praktický, ak chcem dvojdverák, môžem si rovno kúpiť elegantnejšie (a športovejšie) kupé.
    Ja som tu asi najvyšší, mám 193 cm a nikdy som nepociťoval diskomfort či nejaký problém s nastupovaním do päťdverového Golfu. A i keby som každý deň nevozil vzadu deti, tak aj príležitostné zvezenie vzadu je pri trojdveráku oštara (vyskúšané na trojdverovej 1er).
    Inak keď sme už pri tých kompromisoch s nesprávnou hnanou nápravou a nesprávnym počtom dverí a valcov a nesprávnou prevodovkou, aktuálne sa predstavili dva zaujímavé HH, koncepčne veľmi blízke. BMW 128ti a Golf GTI Clubsport:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Čo by ste z tejto dvojice uprednostnili vy? Image prémie, alebo vyšší výkon mainstreamu? Krajší exteriér Golfu, alebo hodnotnejší a ergonomickejší interiér 1er? Podotýkam, že cena by mala byť veľmi blízka, tipujem rozdiel max. 1000 eur.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…