Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.10.20  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová M3

wl...ano, jde o ten samý motor.....
    After four months of co-owning Lotus with an arch-rival, Toyota sold out to GM
    Toyota byla minimálně 4 měsíce spolumajitelem Lotusu..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  23:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová M3

pd7
    Ano, jde o jiný motor.
    To co cituješ jen potvrzuje, že Toyota nikdy Lotus nevlastnila, podporovat a vlastnit jsou dvě různé věci. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  22:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: New M3

wl....nemění to nic na faktu, že jde o stejný motor..... ;-)
    Toyota byla nějakou chvíli spoluvlastníkem Lotusu.
    Lotus - The Toyota and GM Link
    Chapman’s untimely death was devastating enough to Lotus, but then came the second devastating blow as American Express withdrew its financial backing.
    Lotus, now under the chairmanship of Fred Bushell, was in dire straits and there were serious doubts as to whether it would survive, even with Toyota’s backing.
    Following Cohn Chapman’s shockingly early death, time couldn’t stand still and within weeks Lotus had been re-organised under the temporary chairmanship of Fred BushelL By the following August the company had been re-financed with capital from, amongst others, British Car Auctions and Toyota.
    By 22 January 1986, a deal was struck and Lotus had been ‘adopted’. General Motors bought-out BCA, Schroeder-Wagg and JCB, the Americans effectively becoming the majority shareholder. After four months of co-owning Lotus with an arch-rival, Toyota sold out to GM —though it continued to supply components — and by October of the same year, GM had acquired a 91 per cent stake in Lotus. The deal had cost the US giant a paltry — in their terms — Ł22.7 million.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  21:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: New M3

pd7
    Hlavně to nic nemění na faktu, že nelze srovnávat atmosféricky plněný motor v sedanu střední třídy s přeplňovaným motorem v ryze sportovním autě, byť by ty samotné motory byly na společném základu. :-)

Toyota Lotus nevlastnila, po smrti C.Ch. jej koupil General Motors, potom Romano Artioli a DRB-HICOM prostřednictvím dceřiné společnosti Proton a teď ho vlastní Geely.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  20:36

« Re: Re: Re: Re: New M3

Myslím, že Toyota nějakou dobu Lotus dokonce vlastnila nebo měla velký podíl. Teď Lotus vlastní covidoborci...Číňani...Geely
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.10.20  20:14

« Re: Re: Re: New M3

Viem že sú to Toyota motory (bola tam aj 1.8).
    Neviem kedy si bol zdrbaný za Toyotu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  20:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: New M3

To nemění nic na faktu, že Evora používá Toyota V6 motor..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  18:22

« Re: Re: Re: Re: Re: New M3

pd7
    A právě to přeplňování charakter motoru zásadně ovlivní, nehledě na to, že Evora rozhodně není sedan střední třídy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  17:48

« Re: Re: Re: Re: New M3

wl...Evora používá přesně ten samý Toyota V6 motor o kterém jsem psal. Evora S přidává ještě supercharger.
    The Evora is equipped with a mid-mounted, transverse, Toyota-sourced 3.5-litre 24-valve 2GR V6 engine. The Evora S uses the same engine but with a supercharger. Both versions are available with a 6-speed manual or 6-speed automatic with "Intelligent Precision Shift" manufactured by Aisin.[13]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  17:33

« Re: Re: Re: New M3

pd7
    Nevím přesně kolik toho mají ty dva motory skutečně společného, ale pokud je ten v Lotusu "supercharged", tak to bude logicky "trochu" jiný svět.
    A to co jsem ti tady já popisoval, byla právě narážka na to, že optikou dnešních přeplňovaných! 3L šestiválců, ta nostalgická atmosféra! dnes pocitově, v sedanu střední třídy!, už tak nepojede. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  17:13

« New M3

pd7
    "Protože je M3 teď velké jak kráva, tak žádná jasná barva mu nebude slušet."
    Tím pádem mu nebudou sedět žádné světlé barvy, protože právě ty auto opticky zvětšují.
    Navíc v tmavé barvě se více ztrácejí dveřní spáry, což je žádoucí zejména u aut se dvěma páry dveří.
    Takže to, že je Dravit Grey dost tmavý odstín šedé je sice pravda, ale v tomto případě to má minimálně tři výhody. Opticky zmenšuje auto jako celek, bobří zuby dělá opticky přijatelnější a z profilu se víc ztrácí dveřní spáry, kterých má 4dv. sedan docela dost.
    P.S. A ta základní kola bych si ve finále nevybral, viz moje finální konfigurace.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  17:07

« Re: Re: New M3

Freddie....Lotus Evora používá Toyota 3.5 l V6 motor (tady supercharged). Je to ten samý motor, který sem tu nedávno chválil a byl sem za to zdrbán..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  15:34

« Re: New M3

wl....Dravit Grey by byla také přijatelná, i když na konf. je pro mě dost tmavá. Ale naživo by možná nebyla marná. S modrou souhlas. Ani jedna by mě neoslovila. A zrovna tak červená i četnická zelená..... ;-) A tentokrát ani bílá AW by neuspěla..a to sem ji měl 2x za sebou... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  14:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GOLF GTI CLUBRSPORT S

iu...British spec M3 výbava je rozdílná, plus nedostanou manuál. J.A talks too much....video bylo nekonečné...... ;-\
    Barva. Protože je M3 teď velké jak kráva, tak žádná jasná barva mu nebude slušet. Můj názor. Proto i dealer říkal, že šedá (Brooklyn Grey) je populární a J. A ji měl vybranou jako třetí (bezpečnou) option.
    Ano, tmavé barvy lépe "zakryjí" bobří zuby, to je fakt. Já bych spíš časem zapracoval na nějakém AM držáku RZ a horní a dolní část masky bych od sebe držákem oddělil.
    Prodloužená záruka na méně než 200k km nelze.
    Příplatky. Vybrané věci jsem měl na X5 a mám je i na M140i kromě HUD, protože ten nebyl v nabídce, jsem shledal užitečné tak proč ne. Obětoval jsem však střešní okno, které používám málo. A v případě M3 bych přišel o karbonovou střechu..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.10.20  14:46

« Re: New M3

3-2-1 a znova sme u farieb.
    Ja by som chcel aj auto ku farbe [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.20  14:26

« New M3

Za mě exterier opticky takhle:
    [odkaz]

Dravit Grey vypadá naživo skvěle, navíc se v ní spíš ztratí ty bobří zuby.
    Z barev souhlasím s iudexem, červená, případně zelená. Modrá (žádná z těch co jsou v nabídce, včetně matu) naopak určitě ne.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.20  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GOLF GTI CLUBRSPORT S

dedo: aj ja sa rád hrám v konfigurátore, výborná prokrastinácia. :-) Ja by som ale konfiguroval úplne inak ako Ty, od farby až po výbavu. Bledošedá je jednak fádna (na M3 to chce niečo výraznejšie), jednak veľmi bledé odtiene zbytočne zdôrazňujú tie bobrie zuby. Ja by som volil tmavšiu, Isle of Man green, prípadne Toronto red.Tie príplatky sa mi tiež k M3 nehodia, pridávať športiaku asistenčné systémy (parking assistant, driving assistant), seriously?!! Priplácať si servisný balíček znamená nutnosť chodiť len do BMW servisu, opravný balíček detto, je to len drahšia poistka, naviac do 200t km je to Tebe zbytočné. Mne sa zdá sériová výbava natoľko obsiahla, že by som priplatil jedine za brzdy.
    Moja konfigurácia BY bola: [odkaz]
    Inak predvčerom si práve svoju M3 konfiguroval Joe Achilles, celkom podrobne to rozobral: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  12:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GOLF GTI CLUBRSPORT S

Konfigurace 2020 M3 manuál.....
    [odkaz]

Ne, nebudu kupovat, pouze si hraji..... ;-)
    DPH only.....434 702 Kč....... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.10.20  09:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GOLF GTI CLUBRSPORT S

Leg...s okruhovým ježděním velmi opatrně. Nebezpečí tkví v tom, že pokud tomu propadneš a nebudeš to mít pod kontrolou (což se často stává), tak se z toho stane černá díra na peníze, která ti může zničit rodinu a i tebe. Příklady mám v rodině....... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.20  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GOLF GTI CLUBRSPORT S

Leg: čo tam po starom heči, ale ako lieta Tvoje nové prémiové SUV? Ak ho teda máš doma, daj nejakú initial review.
    Inak ja začínam pociťovať asi podobnú frustráciu, ako si mal Ty pri 130i, teda šesťvalec pod kapotou, ktorý absolútne nie je kde využiť, len mesto, semafory, dlhodobá priemerná rýchlosť asi 30 km/h. Okruh zatvorený a keď si človek trochu zablbne na okreske, skončí takmer v jarku. Asi to chce e-Up a zvuk R6 stačí z reprákov. >:-[] 8-s
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…