iudex 05.11.20 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
K tým cenám: nový Golf R má stáť v Nemecku 48018 eur. Neviem, či je to prejav sebavedomia, alebo straty rozumu, keď dajú cenu vyššiu, ako má prémiová konkurencia, napr. A35AMG tam stojí 47400 eur a sesterský model S3 46300 eur. -
pradeda777 05.11.20 10:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
U nás ještě není GTI Clubsport ani R na konfigurátoru, takže se zatím nedá o cenách špekulovat.... ;-) GTI man. začíná na 838.900Kč coz při dnešním ČNB kurzu 26.78 vychází na cca 31.326 E. GTI s DSG je za 898.900Kč což dělá 33.566 E. O slevách nemám informace a ani je zatím nehledám..... :-! Ale není vyloučeno, že je budu někdy "v brzku" hledat. (Značkový servis v místě..... ;-) ) -
iudex 05.11.20 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
K tomu GTI: slovenský VW asi usúdil, že cena 36220 eur za GTI (s DSG) je prestrelená a teraz cenu znížil (akože akciový bonus -1500 eur), plus pribudol v cenníku manuál, takže aktuálne je GTI manuál za 33.010 eur a DSG za 34.860 eur (ale aj tak to spravili ako supermarkety, teda najprv zdvihli základnú cenu na 36360 eur a potom ju znížili o 1500).
Len zo zaujímavosti som si pozrel cenník type R a tam sa mi zdalo, že dokonca zlacnel (od 35990 eur), ale potom som zistil, že je to dôsledok zavedenia novej, chudobnejšej výbavy S, z ktorej vyhádzali veci ako autoklímu, zadný stierač, kryt batožinového priestoru (!) či elektrické okná vzadu. Ten doterajší štandard je za 37390 a Sportline takmer 40t (39390).
Pre úplnosť: Megane RS po F(L ešte nemá cenník a rovnako aj Ford stiahol cenník Focusu ST (zjavne preceňuje a teda sa dá čakať zdraženie). -
pradeda777 04.11.20 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Manuál v EU nebude, protože emise........ :-( Nic jiného v tom není. Proto ho můžou dodávat do USA jelikož tam emise nejsou tak přísné. Zajímalo by mě, jestli budou do USA dodávat i Clubsport a s manuálem?
Golf je vyšší než CTR....takže i posad bude vyšší a N/V bude snazší. Takže dobrý... ;-) -
Thomasino 04.11.20 10:29
Bude to chtít svezení jak v GTI Clubsport, tak v Golfu R. Bylo by to řešení a s DSG by to i dávalo na daily větší smysl. Ale asi bude CTR zajímavější na řízení >:-[] >:-[] Ale uvidíme :-! U CTR mi vyhovuje, že je delší, má také delší přední dveře a lépe se mi dovnitř nastupuje, díky umístění sedačky, pedálů versus B sloupek. Golf je zase o kousek vyšší a nemusím tak sklánět hlavu ;-) A nevypadá tak sportovně jako CTR.
iudex 04.11.20 08:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Tom: a čo hovoríš na práve predstavený Golf R, to je úplný univerzál a s novým drift režimom á la Focus RS by mal byť aj zábavnejší ako predchodca: [odkaz]
A pre pradeda: vraj by mal byť dostupný aj s "prevodovkou pre chlapov".
EDIT: tak s tým manuálom to bude platiť asi len v zámorí (píše to americký caranddriver), u nás ako tradične len DSG. -
pradeda777 03.11.20 18:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
tms....tak záleží na tom, jak moc a jak brzy to CTR člověk chce. Ano, koruna je na tom díky rozhazovačné politice vlády teď špatně. Ale já, kdybych ji zrovna teď moc chtěl, tak bych i za tu cenu do toho šel. Ono je také dost velká šance, že nová CTR už ani nebude nebo nebude v Evropě. Mám špatnou zkušenost s Mazdou MPS, když v roce 2014 také Mazda slibovala novou, já svoji prodal a nakonec nic..... :-( -
Thomasino 03.11.20 17:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Tak mám potvrzeno, žádné CTR se nyní nedají objednávat (ani GT, ani Sport Line), nejsou kvóty, podle všeho díky emisím, a neví kdy to půjde. Možná po novém roce. Nebo pak až v roce 2022 nový model co se bude vyrábět v Japonsku (většinou lepší kvalita než v Anglii) :-O :'-(
Leda si dovézt z Německa, kde je dražší i díky kurzu, ale asi o 200 tisíc, což nedává smysl. Tak holt asi pomalu začneme přemýšlet o GTI Clubsport :-! -
Thomasino 03.11.20 13:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Facelift má vylepšené chlazení, mírně lepší infotaiment s přidanými (vrácenými) pár tlačítky, hlavně před tím nebyla ta verze Sport Line vůbec, jen verze GT s 20" koly. Taky má facelift lepší brzdy, upravený podvozek apod. Nebo aplikace LogR ohledně časů, přetížení, teploty oleje atd. Viz.: [odkaz]
Ty kola na tvém odkazu jsou špatně, ty tam nepatří. Vypadají v té verzi SL takto:
[odkaz] / [odkaz] / [odkaz] -
Thomasino 03.11.20 00:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
O té vím, ale je to předfacelift. Taky to není ta verze Sport Line s menším křídlem a 19" koly... Jestli, tak určitě doladěnější facelift. Nebo si počkám na GTI Clubsport, ale než se bude moci objednávat, plus známé dodací doby VW, tak ho mám možná za rok na podzim >:-[] >:-[] A tam si mi neleze dovnitř tak dobře jako do lehce většího CTR... Ale třeba mě ty nápady přejdou ;-) Nebo dovézt tu 3-dveřovou Cupru 290 bez filtru :-)

Ti si sakra vwěří...
I když nová S3 ještě němá to vektorování na zadní nápravě a má o 10PS/20Nm méně.