Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 09.11.20 10:01
« Re: Cayman
Freddie.....na Porsche InterAuto mají 2 skladové GTS v manuálu. Údajně za "zvýhodněnou cenu"...... >:D Bílá za 2 541 800.- Normální cena v základu 2 320 000.-
Ano, bude tam nějaká "extra" výbava, ale nic moc. Já jsem si ji nakonfiguroval podle svých potřeb za 2 460 000, takže "sleva" prakticky žádná. Jedinou výhodou je, že pokud by někdo zrovna takovou bílou chtěl, tak by na ni nemusel čekat..... ;-) -
white label 09.11.20 01:06
« Re: Cayman
sf
Rozměry: GT4 je (proti GTS 4.0 +20 PS)) o 51 mm delší, o 7 mm nižší a má o 9 mm delší rozvor, přední pneu o 10 mm širší, zadní o 30 mm širší a její brzdové kotouče mají o 30 mm větší průměr (350 mm vs 380 mm), u obou aut jednodílné, vpředu 6P vzadu 4P.
GT4 má o 15 kg větší pohotovostní hmotnost DIN (1405 kg vs 1420 kg).
Tvrdší podvozek GT4 je logicky naladěn sportovněji/"okruhověji".
-
pradeda777 07.11.20 09:08
« Re: Re: Re: Re: G8R
tms....sleduji kurz AUD k CZK a EUR denně. Pro mě je směrodatný kurz ČNB. Nevím jaký kurz používají dealeři při prodeji aut, ale zrovna včera byl ČNB kurz těch cca 26.8 EUR. Proč zrovna sleduju kurz ČNB? Protože to odpovídá tomu co dostanu, když převádím (prodávám) AUD u UCB. Mám u nich AUD účet. Předpokládám, že dealeři mají svůj EUR účet a taky spekulují, aby nebyli ztrátoví. ;-) -
Thomasino 06.11.20 21:02
« Re: Re: Re: G8R
"Praděda, euro za 26,8 ?? To koupím u tebe ?? Kdy se mám stavit ?? :-)
Nakonfiguroval jsem si eRko, dal tam ten drift mód a 19" kola a modrou Lapiz, pak adpat.tempomat a pát kravin a byl jsem přes 53 tisíc !! Ikdyž bych náhodou počítal optimisticky euro za 27,0 /snad zase brzo bude), tak jsem na 1,440 mega :-)
To mi moje o 200 tisíc dražší M2c (no dobře, po slevě) se správně poháněnou nápravou přijde jako dobrá koupě !! >:-[] >:D -
iudex 05.11.20 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
K tým cenám: nový Golf R má stáť v Nemecku 48018 eur. Neviem, či je to prejav sebavedomia, alebo straty rozumu, keď dajú cenu vyššiu, ako má prémiová konkurencia, napr. A35AMG tam stojí 47400 eur a sesterský model S3 46300 eur. -
pradeda777 05.11.20 10:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
U nás ještě není GTI Clubsport ani R na konfigurátoru, takže se zatím nedá o cenách špekulovat.... ;-) GTI man. začíná na 838.900Kč coz při dnešním ČNB kurzu 26.78 vychází na cca 31.326 E. GTI s DSG je za 898.900Kč což dělá 33.566 E. O slevách nemám informace a ani je zatím nehledám..... :-! Ale není vyloučeno, že je budu někdy "v brzku" hledat. (Značkový servis v místě..... ;-) ) -
iudex 05.11.20 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
K tomu GTI: slovenský VW asi usúdil, že cena 36220 eur za GTI (s DSG) je prestrelená a teraz cenu znížil (akože akciový bonus -1500 eur), plus pribudol v cenníku manuál, takže aktuálne je GTI manuál za 33.010 eur a DSG za 34.860 eur (ale aj tak to spravili ako supermarkety, teda najprv zdvihli základnú cenu na 36360 eur a potom ju znížili o 1500).
Len zo zaujímavosti som si pozrel cenník type R a tam sa mi zdalo, že dokonca zlacnel (od 35990 eur), ale potom som zistil, že je to dôsledok zavedenia novej, chudobnejšej výbavy S, z ktorej vyhádzali veci ako autoklímu, zadný stierač, kryt batožinového priestoru (!) či elektrické okná vzadu. Ten doterajší štandard je za 37390 a Sportline takmer 40t (39390).
Pre úplnosť: Megane RS po F(L ešte nemá cenník a rovnako aj Ford stiahol cenník Focusu ST (zjavne preceňuje a teda sa dá čakať zdraženie). -
pradeda777 04.11.20 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Manuál v EU nebude, protože emise........ :-( Nic jiného v tom není. Proto ho můžou dodávat do USA jelikož tam emise nejsou tak přísné. Zajímalo by mě, jestli budou do USA dodávat i Clubsport a s manuálem?
Golf je vyšší než CTR....takže i posad bude vyšší a N/V bude snazší. Takže dobrý... ;-) -
Thomasino 04.11.20 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Bude to chtít svezení jak v GTI Clubsport, tak v Golfu R. Bylo by to řešení a s DSG by to i dávalo na daily větší smysl. Ale asi bude CTR zajímavější na řízení >:-[] >:-[] Ale uvidíme :-! U CTR mi vyhovuje, že je delší, má také delší přední dveře a lépe se mi dovnitř nastupuje, díky umístění sedačky, pedálů versus B sloupek. Golf je zase o kousek vyšší a nemusím tak sklánět hlavu ;-) A nevypadá tak sportovně jako CTR.
[odkaz] -
iudex 04.11.20 08:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru
Tom: a čo hovoríš na práve predstavený Golf R, to je úplný univerzál a s novým drift režimom á la Focus RS by mal byť aj zábavnejší ako predchodca: [odkaz]
A pre pradeda: vraj by mal byť dostupný aj s "prevodovkou pre chlapov".
EDIT: tak s tým manuálom to bude platiť asi len v zámorí (píše to americký caranddriver), u nás ako tradične len DSG.