Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  12:38

« Re: Re: Cayman

Nemuset čekat v listopadu na Cayman GTS není moc velká výhoda..., bílá o ničem, achátově šedá o něco lepší (ovšem ne s těmi sériovými/základními celo černými koly), ale na CGTS taky žádná velká sláva.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.11.20  10:01

« Re: Cayman

Freddie.....na Porsche InterAuto mají 2 skladové GTS v manuálu. Údajně za "zvýhodněnou cenu"...... >:D Bílá za 2 541 800.- Normální cena v základu 2 320 000.-
    Ano, bude tam nějaká "extra" výbava, ale nic moc. Já jsem si ji nakonfiguroval podle svých potřeb za 2 460 000, takže "sleva" prakticky žádná. Jedinou výhodou je, že pokud by někdo zrovna takovou bílou chtěl, tak by na ni nemusel čekat..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.11.20  01:06

« Re: Cayman

sf
    Rozměry: GT4 je (proti GTS 4.0 +20 PS)) o 51 mm delší, o 7 mm nižší a má o 9 mm delší rozvor, přední pneu o 10 mm širší, zadní o 30 mm širší a její brzdové kotouče mají o 30 mm větší průměr (350 mm vs 380 mm), u obou aut jednodílné, vpředu 6P vzadu 4P.
    GT4 má o 15 kg větší pohotovostní hmotnost DIN (1405 kg vs 1420 kg).
    Tvrdší podvozek GT4 je logicky naladěn sportovněji/"okruhověji".

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.11.20  12:11

« Cayman

Len taká malá technická otázočka (asi skôr na WL).
    Aké sú nejaké dalšie technické rozdiely medzi Caymanom GTS vs GT4? Motor a interier je jasný, ale čo podvozok, brzdy a pod?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.20  01:27

« Re: Re: Re: Re: Re: G8R

Jsem tu v čase 1:27 a u všech včerejších příspěvků vidím napsáno "dnes" (i po obnovené stránky). 8-s
    edit - až jsem jsem přidal tento příspěvek, objevilo se datum 07.11.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.20  10:49

« Re: Re: kurz eura

Sf
    Dnes už je exchange vip 26,75.
    To je -0,10 proti včerejšku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.11.20  09:08

« Re: Re: Re: Re: G8R

tms....sleduji kurz AUD k CZK a EUR denně. Pro mě je směrodatný kurz ČNB. Nevím jaký kurz používají dealeři při prodeji aut, ale zrovna včera byl ČNB kurz těch cca 26.8 EUR. Proč zrovna sleduju kurz ČNB? Protože to odpovídá tomu co dostanu, když převádím (prodávám) AUD u UCB. Mám u nich AUD účet. Předpokládám, že dealeři mají svůj EUR účet a taky spekulují, aby nebyli ztrátoví. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.11.20  08:36

« Re: kurz eura

Ja mením na ONO a tam je kurz 26.80
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.20  23:57

« kurz eura

Th
    No, euro už se dá koupit za 27, Exchange aktuálně prodává za 26,95 Kč a jejich VIP kurz je 26,85 Kč, což už není od dědových 26,78 moc (+7 haléřů) daleko.
    Za poslední dny koruna posílila.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.11.20  21:02

« Re: Re: Re: G8R

"Praděda, euro za 26,8 ?? To koupím u tebe ?? Kdy se mám stavit ?? :-)
    Nakonfiguroval jsem si eRko, dal tam ten drift mód a 19" kola a modrou Lapiz, pak adpat.tempomat a pát kravin a byl jsem přes 53 tisíc !! Ikdyž bych náhodou počítal optimisticky euro za 27,0 /snad zase brzo bude), tak jsem na 1,440 mega :-)
    To mi moje o 200 tisíc dražší M2c (no dobře, po slevě) se správně poháněnou nápravou přijde jako dobrá koupě !! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.11.20  18:27

« Re: Re: G8R

Při dnešním kurzu cca 1280 000Kč. To není na dnešní dobu špatná cena. Kolik to bude finálově v CZ zatím nevíme. Ano, a pak s příplatky to bude zase někde jinde.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.20  08:20

« Re: G8R

GR je už na konfigurátore: [odkaz]
    Pár príplatkov a si cez 50000 eur. 8-s Za mainstreamový kompakt so štvorvalcom.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.11.20  18:12

« G8R

iu
    Ti si sakra vwěří...
    I když nová S3 ještě němá to vektorování na zadní nápravě a má o 10PS/20Nm méně.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.11.20  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

K tým cenám: nový Golf R má stáť v Nemecku 48018 eur. Neviem, či je to prejav sebavedomia, alebo straty rozumu, keď dajú cenu vyššiu, ako má prémiová konkurencia, napr. A35AMG tam stojí 47400 eur a sesterský model S3 46300 eur.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.11.20  10:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

U nás ještě není GTI Clubsport ani R na konfigurátoru, takže se zatím nedá o cenách špekulovat.... ;-) GTI man. začíná na 838.900Kč coz při dnešním ČNB kurzu 26.78 vychází na cca 31.326 E. GTI s DSG je za 898.900Kč což dělá 33.566 E. O slevách nemám informace a ani je zatím nehledám..... :-! Ale není vyloučeno, že je budu někdy "v brzku" hledat. (Značkový servis v místě..... ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.11.20  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

K tomu GTI: slovenský VW asi usúdil, že cena 36220 eur za GTI (s DSG) je prestrelená a teraz cenu znížil (akože akciový bonus -1500 eur), plus pribudol v cenníku manuál, takže aktuálne je GTI manuál za 33.010 eur a DSG za 34.860 eur (ale aj tak to spravili ako supermarkety, teda najprv zdvihli základnú cenu na 36360 eur a potom ju znížili o 1500).
    Len zo zaujímavosti som si pozrel cenník type R a tam sa mi zdalo, že dokonca zlacnel (od 35990 eur), ale potom som zistil, že je to dôsledok zavedenia novej, chudobnejšej výbavy S, z ktorej vyhádzali veci ako autoklímu, zadný stierač, kryt batožinového priestoru (!) či elektrické okná vzadu. Ten doterajší štandard je za 37390 a Sportline takmer 40t (39390).
    Pre úplnosť: Megane RS po F(L ešte nemá cenník a rovnako aj Ford stiahol cenník Focusu ST (zjavne preceňuje a teda sa dá čakať zdraženie).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.20  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

tms....k tomu svezení.........byl bych moc překvapený, kdy se tu nějaké předváděčky objevily před Vánocemi.....spíš to vidím až na Velikonoce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.11.20  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Manuál v EU nebude, protože emise........ :-( Nic jiného v tom není. Proto ho můžou dodávat do USA jelikož tam emise nejsou tak přísné. Zajímalo by mě, jestli budou do USA dodávat i Clubsport a s manuálem?
    Golf je vyšší než CTR....takže i posad bude vyšší a N/V bude snazší. Takže dobrý... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.11.20  10:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Bude to chtít svezení jak v GTI Clubsport, tak v Golfu R. Bylo by to řešení a s DSG by to i dávalo na daily větší smysl. Ale asi bude CTR zajímavější na řízení >:-[] >:-[] Ale uvidíme :-! U CTR mi vyhovuje, že je delší, má také delší přední dveře a lépe se mi dovnitř nastupuje, díky umístění sedačky, pedálů versus B sloupek. Golf je zase o kousek vyšší a nemusím tak sklánět hlavu ;-) A nevypadá tak sportovně jako CTR.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.11.20  08:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport v německém konfigurátoru

Tom: a čo hovoríš na práve predstavený Golf R, to je úplný univerzál a s novým drift režimom á la Focus RS by mal byť aj zábavnejší ako predchodca: [odkaz]
    A pre pradeda: vraj by mal byť dostupný aj s "prevodovkou pre chlapov".
    EDIT: tak s tým manuálom to bude platiť asi len v zámorí (píše to americký caranddriver), u nás ako tradične len DSG.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…