Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.11.20  01:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

label, tlsté volanty: ja to chápem, skoro každý, kto sadol do môjho BMW bol unesený. Je to podobné ako sploštené volanty: nie je to ideál, ale ľuďom sa to páči. Mne osobne hrubší volant vyslovene nevadil, čo by mi vadilo, je asi chlpatý volant, hlavne ak by som si ho chcel nechať dlhšie ako nejaké dva roky, prípadne kúpiť ojazdené.

Čo mi nedávno udroelo do očí je racingový dizajn volantu v novej S-class. [odkaz] Neviem, asi by som do tohoto interiéru privítal niečo pokojnejšie (som si istý, že taká možnosť je). Ale to nie je jediný problém, ktorý vidím na tejto fotke. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.11.20  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Tož, BMW k těmto motorům (2.0 l i 3.0 l) manuál má, ale nepoužívá je. Takže Toyota nemá na výběr. Ale jsou i jiné důvody.
    [odkaz]
    V US jsou firmy, které ti do Supry manuál adoptují.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.11.20  15:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

O Supre s manualom sa nikde nepise?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.11.20  15:02

GR Supra....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.11.20  07:06

NS quickest cars and lap records........
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Četl jsem to až do konce hlavně proto, že v úvodu píše, že řídil manuál i DCT..., a on k tomu dál nenapíše ani slovo... 8-s :no:

P.S. Ty nepochopitelně tlusté věnce volantů BMW taky nechápu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  18:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

M2 CS manual 2nd drive.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  15:34

iu....asi máš problém s imunitou proti sluníčkářské propagandě...nevím jestli se to dá léčit, ale jestli ano, tak to bude fuška......a odpadky nerozhazuj....nebudeš je potom muset chodit sbírat.... >:D Ok....just kidding.....záslužná činnost.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.11.20  12:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

pradeda: tak Tvoj šok dokoná, keď Ti poviem, že som do Európskeho parlamentu volil ekologických aktivistov. >:D A i keby mi nebola ich dovtedajšia činnosť na Slovensku sympatická, tak spomedzi vtedajších kandidátov (fašistov či rôznych skrachovalých hercov a iných exotov) boli jednookí medzi slepými. A i keď agenda obmedzujúca až zabíjajúca spaľovacie motory mi nevyhovuje, asi sa nedá oddeliť od ostatnej ekologickej agendy (ktorú v princípe schvaľujem).
    P.S. A ešte aj chodím dobrovoľne zbierať odpadky za dedinou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.11.20  11:35

Tož k té nehodě...(.jestli to nebyl záměr...i to je možné.... 8-s viz pilot německého dopravního letadla, který před pár léty spáchal sebevraždu s plným letadlem v Alpách). Ano, řidič dodávky se asi moc nevěnoval řízení, ale na druhé straně se takové věci dějí neskutečně rychle. Osobně jsem se s takovou situací nesetkal, ale mohl se do ní lehce dostat v roce 1994 v Paříži, když jsem si po příletu z Austrálie vyzvedl auto a při nájezdu na okružní dálnici zapomněl, že už nejsu v Austrálii a chystal se najíždět na nájezd na dálnici do protisměru. A to po otočce dokonce dvakrát, protože jsem myslel, že jsem správný nájezd minul. No, nebylo to moc příjemné, ale daleko horší by bylo, kdyby v tu chvíli po tom sjezdu (pro mě nájezdu.... ;-) ) z dálnice nesjížděly žádná auta. Hned tenkrát mě napadlo, jak užitečné by bylo vodorovné značení na vozovce v podobě velkých šipek ve směru jízdu. Díval jsem se na mapy.cz na situaci u té benzinky, z které ta ženská vyjela do protisměru a i tady by na nájezdu k benzince určitě pomohlo vodorovné značení v podobě velkých šipek ve směru jízdy. I když i tam je to docela kumšt se od benzínky vymotat tak, aby se člověk dostal do protisměru. No, pokud ale ta ženská toho už tady měla DOST, tak i ty šipky by byly na h.o.v.n.o.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.11.20  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

wl: ľudská mysel je zvláštna vec a človek často za určitých okolností spraví niečo, o čom by predtým tvrdil, že by nikdy nespravil. Viem o jednom chlapíkovi, ktorému sa pred 10+ rokmi stalo niečo podobné (aj podobne skončil) - z odpočívadla vyrazil na diaľnici v protismere a zmietlo ho auto v ľavom pruhu. A to nebol žiadny sviatočný vodič a určite nebol za volantom neschopný. Len sa proste zišlo viacero zlých okolností (pravda okrem iného bola aj hmla) a bolo po ňom.

Tak že vyzerá Panamera lepšie ako predchodca nie je žiadny achievement, fakt ale je, že takto to Porsche robí: začnú zle a potom na tom desaťročia pracujú, kým to nevypiplajú do dokonalosti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  02:25

Leg
    Na druhou stranu aktuální Panamera vypadá nesrovnatelně lépe, než ta původní, ta měla opravdu zadek jak tlustá Berta.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.11.20  02:22

« Re: Re: Re: Život je jen náhoda

w-a
    Já tam ten odkaz nemám/nevidím, ale teď už aspoň vím proč...
    Viděl jsem až teď to video a máš asi pravdu, ten řidič dodávky to auto zaregistroval příliš pozdě, ani se moc nepokoušel vyhnout, i když mu ten kamioňák (který zareagoval nejlíp) udělal místo.
    Chápu, že někdo má zkrat a vjede omylem do protisměru, co už ale chápu méně, že normálně pokračuje v jízdě, když vidí auta "v protisměru".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.11.20  21:12

« Re: Re: Život je jen náhoda

wl: Je v tom odkazu u mého příspěvku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.11.20  20:40

« Re: Život je jen náhoda

A k té nehodě je někde video?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.11.20  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Label, iudex: je to tak, to auto samo osebe nevyzerá až tak zle ale keďže to má byť štvordverová verzia AMG-GT, očakávania sú vysoké, čo vedie ku sklamaniu. Pripadá mi to, ako keď po rokoch stretnete známeho, ktorého si pamätáte ako nabúchaného športovca a on je teraz nejako pri sebe. Nevyzerá zle, ale aj tak vás to zaskočí.

Ale Panamera, tá vyzerá tlsto aj pri GLS, tej nepomôže nič.

Bolo to v Bratislave, ale je možné, že to bol on. Značku si nepamätám.

Praděda: nejde len o autá, veci sa dejú v mnohých odvetviach, len ako človek žijúci autami to vnímaš, že sa to dotýka práve nich. Ja to vidím tak, že veci sa (bohužiaľ) nutne musia zmeniť, vývoj technológie aj ukazuje, že je svetlo na konci tunela. Bohužiaľ, teraz sme v tej nepríjemnej fáze, kedy jeden krok vpred znamená dva vzad.

Woody: to som si tiež všimol, kamión pred ním dávno odprataný na krajnicu a oni veselo fičia vedľa seba ďalej. Ale múdry za počítačom vie byť každý.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.11.20  19:15

« Život je jen náhoda

Včera byl smrťák na D8 u Lovosic. Starší paní vyjela z benzínky do protisměru.
    [odkaz]

Jel jsem v tu dobu do Roudnice a před cestou se rozhodoval jestli Leonem nudně po dálnici nebo Swiftem po okreskách, kde v tuhle dobu bývá provoz, takže té zábavy taky moc není. Ale stejně SSS vyhrál. Minul jsem to asi o 10 minut a že se něco děje, jsem zjistil, když jsem viděl kolony náklaďáků sjíždět za Lovosicema na okresku směr Terezín. Přepnul jsem si z USB na rádio a moderátor rádia FM tam říkal, že před chvílí projížděl kolem té benzínky, dotyčné auto zaregistroval jak se u pumpy řadí do protisměru, takže přibrzdil, troubil a mával na tu paní. Zjevně to nepomohlo. :'-(

Btw: Těžko se to hodnotí, ale připadá mi, že řidič dodávky nečuměl moc dopředu a kromě závěrečného brzdění toho pro vyhnutí se moc neudělal. A ten řidič, co to natáčel, si jel pořád svoje. Dostal jsem se do podobné, nikoliv stejné, situace už párkrát. Většinou když mě někdo nebezpečně předjížděl v místě kde nebylo vidět a potkal v protisměru auto, a viděl jsem že to smrdí dlouho dopředu, pročež jsem dlouho před (případným) incidentem už hodně brzdil a kýbloval se z dosahu případných letících částí aut.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.11.20  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

iu..........jsem v šoku.... :-O Opravdu bych nečekal, že i Ty podlehneš ekofašistické propagandě. Ale chápu, že tlak ze všech stran je ohromný a na obranu stávajících "čistých" spalováků se už téměř žádný novinář nedokáže postavit ze strachu, že by mohl přijít o práci,. Aktuálně panuje ve světě (nejen) v tomto směru autocenzura. O tom nemůže být pochyb! Já jsem totiž ještě nečetl žádnou věrohodnou studii, která by dokazovala, že zákaz výroby a provoz dnešních "čistých" spalováků zachrání a nebo významně přispěje k záchraně planety. Nejsem proti využívání elektromobilů ve městech. Ano, co nejčistší vzduch ve městech by měla být priorita. I když dnešní situace co se týče čistoty vzduchu je nesrovnatelně lepší než před 30ti léty. Raději bych viděl, aby z měst zmizely různé staré dýmovnice, které ulice zasmraďují. Momentálně však města daleko víc než "dýmovnice", zasmraďují nezodpovědní občané, kteří topí nekvalitními palivy v nekvalitních kotlích. Soudružka manželka každý den nadává, že si k vůli tomu smradu nemůže ani v baráku vyvětrat. A to prosím u nás ve městě je všude zaveden plyn! Tady vidím to svinstvo, kde politici chtějí aby motoristé nesli tíhu boje za čistý vzduch, protože tam neztratí téměř žádný hlas, ale opravdových smraďochů se nedotknou, protože to jsou (zrovna jako majitelé dýmovnic) jejich voliči. Ano, su n.a.s.r.a.n.ý.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.11.20  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Matných modrých 4-d je víc. Jeden kousek je i tady a o dalším konkrétní vím i v Blavě.
    Legovi rozumím, Vedle klasického MB GT (2-d) vypadá GT 4-d až nepatřičně a není to jen o počtu dveří. To auto je (na sportovní auto) celkově přerostlé, změna poměru šířky/délky zabíjí původní kouzlo designu GT. Ohledně designu je to skoro jako porovnávat 911ku a Panameru, o které už tradičně tvrdím, že vypadá (ta aktuální klasická) relativně dobře jen do chvíle, než se vedle ní postaví 911ka.
    Klasické MB GT vypadá výborně, i jako sportovní auto, vedle něj vypadá sourozenec 4-d spíš jako přerostlý rychlý dopravní prostředek, z profilu nápadně připomínající aktuální klasickou Panameru.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.11.20  13:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron

Leg: ak si ho videl v TT, tak ten je kolegov, pokiaľ viem matne modrý GT 4-door je v TT len jeden, denne okolo neho chodím a s hodnotením, že je obtlstlé, si dovolím nesúhlasiť, za mňa vyzerá parádne. Každopádne majiteľ mal predtým S-Klasse, takže prechod na "nejakého Japonca" by neprichádzal do úvahy, proste ako si sám písal, v TT je Mercedes imidžovo top a nejaký Lexus môže mať aj dvanásťvalec, nedotiahne sa.
    K emisiám sa nejdem vyjadrovať, tu som vnútorne rozorvaný, na jednej strane som petrolhead a emisné škrtenie motorov a vymieranie športiakov ma neskutočne ser_e, na druhej strane chcem, aby aj moje deti žili vo svete, kde je dýchateľná atmosféra, slony ešte nevymreli a nezaplavia nás odpadky kompletne, takže nechcem nadávať na "zlú EÚ", ako je to dobrým zvykom. Takže to beriem ako fakt, že ma čaká v živote už asi len jedno nové poriadne benzínové auto a potom koniec, len tie baterky (viď koniec čistých spaľovákov od 2030). ;-\
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…