Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 02.12.20 12:38
« GTI Clubsport a R
VW zverejnil cenník nového GTI Clubsportu a Rka, no a ceny sú to doslova prémiové: Clubsport za 39800 eur a Rko za 45920 eur. To je viac, ako prémiová konkurencia v podobe BMW 128ti (39700 eur), resp. M135i (45400 eur).
Asi si to VW uvedomuje, že rúbe vysoko a hneď dal do cenník aj "vianočný bonus" -2500 eur.
Ale i tak pri zohľadnení faktu, že v BMW človek dostane 20-25%, kdežto vo VW 10-15%, reálne bude ten VW drahší, ako BMW. 8-s
EDIT: [odkaz]
aké dramatické udalosti v Rožnove. :-/ -
pradeda777 30.11.20 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: AMG A45S
iu....tož snad se i lokálně objeví nějaká firma, která by manuál k 128ti adaptovala. Samozřejmě "good bye" záruka a nebyla by to asi levná záležitost. Ale.....byl by to unikát a pokud by ta převodovka byla dobrá, tak i super svezení.... ;-) >:-[]
Edit. manuál od BMW k tomuto motoru je. Ale nevím, jak "moc dobrý" byl k tomuto motoru. Pokud by bylo řazení na úrovni toho co mám v 1er, tak bych se ani nenamáhal.... -
iudex 30.11.20 16:04
« Re: Re: Re: Re: AMG A45S
Leg: v tom trojuholníku nesedí len cena, ostatné je fajn. :-) Ono v kontexte hatchbacku je čokoľvek nad 50t nezmysel. Žiaľ doba je zlá a k 50t sa blíži aj mainstream, viď Golf R v Nemecku za 48t eur.
Mne (z pohľadu vlastnej garáže) by najviac dávala zmysel takáto kombinácia: hotheč, prémia, cca. 300k, FWD so samosvorom, manuál, cena 35-40t. Taký Focus ST alebo Golf GTI Clubsport s manuálom a prémiovým znakom. Práve preto mi je sympatický bavorák 128ti, tomu do môjho ideálu chýba (okrem pár koní) hlavne ten manuál, no a nad rámec toho trošku vzhľadnejší exteriér. Ak by pri facelifte dali jednotke predok z faceliftovanej 5er (M5), tak je to super: [odkaz] To je ešte vcelku reálne, na rozdiel od toho manuálu. -
Leg 30.11.20 15:46
« Re: Re: Re: AMG A45S
label: dobrý review, má to 5 dverí, strešné okno a sedí sa vyššie ako v 911. >:-[]
Ale vážne, staré A45 sa mi vyložene nepáčilo, teraz to dajú do čudnej vínovej metly, nahodia Panamericana masku ako z AMG GT R (ale keď ju môže mať V-čko, prečo nie A-čko) a ono to z nejakého zvláštneho dôvodu vyzerá parádne. That said, trojuholník hothatch, 310 kW a 70000€ mi moc zmysel nedáva. :-) -
pradeda777 30.11.20 10:32
« Re: Re: Re: AMG A45S
Ano, to je problém se všemi malými auty s 4/5 dveřmi. Někde se zkrátka musí s délkou šetřit. Ale mě nevadí ani tak výška sezení, ta se dá upravit, ale výsledný rozdíl mezi sedákem a povrchem vedle auta. Tam je ten problém, protože se musím při vystupování z auta zvedat. Čili, čím nižší posed v autě, tím pak namáhavější vystupování. No a tam mají SUV a crossovery pro seniory tu podstatnou výhodu. Momentálně to ještě zvládám, protože s 1er moc nejezdím, ale až bude (konečně... ;-) ) ten univerzál, tak bych to nechtěl denně absolvovat.... ;-) Leda, že bych si v garáži udělal nízkou rampu..... ;-) -
white label 29.11.20 21:57
« Re: Re: AMG A45S
Mně přišla výška sezení v normálu (i když by to mohlo jít nastavit níž), proti 911 jak v crossoveru, ale dveře vpředu hrozně krátké. Ta kastle byla samé dveře (5) a k těm dveřím ještě velká panorama.To nebyla kastle, to byl "rám" na 5 dveří a panoramu. ;-) -
pradeda777 29.11.20 16:38
« Re: AMG A45S
Video... :yes: Měl jsem ji jednu chvíli na seznamu, ale potom, co jsem v ní seděl a pak z ní horko těžko vylézal, jsem ji stejně jako M135i musel z toho důvodu zavrhnout. Posed byl podobně nízko jako M140i, takže bych svým starým kostem moc nepomohl. Plus pro HH bych raději manuál. Compact SUV AMG GLA by v tomto směru mělo být fajn. I když Áčko vypadá líp...to je jasné..... :-! -
pradeda777 28.11.20 13:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Veyron
128ti....moc sympatické autíčko. V sesterské M135i xDrive sem seděl, ale sedělo se moc nízko a tak k testovací jízdě ani nedošlo. S tímto strojem to bude asi podobné. Takže pro dědky nic moc. Škoda. Snad až v příštím životě. No a to už takové stroje zase nebudou.... ;-\ Ale moc mě to nemrzí, protože to stejně nemá manuál...... ;-\

[odkaz]