iudex 04.12.20 11:03
« Re: Re: M2CS vs Cayman GT4
K tomu CS sa všade opakuje mantra: najlepšie M2, najzábavnejšie BMW atp, ale nie zas o toľko lepšie, aby ospravedlnilo o dosť vyššiu cenu oproti M2C. Teda najlepšou kúpou so zohľadnením value for money je M2C, čo by malo potešiť Toma. :-)
Ale zrejme to isté sa dá aplikovať aj na Cayman: GT4 je bezpochyby najlepší Cayman a jedno z najzábavnejších Porsche, ale lepšou kúpou bude asi GTS: rovnako s famóznym atmo B6, ale o hodne lacnejšie. -
iudex 03.12.20 14:14
« Re: e-up! a polo-e-poľovník
Leg: blahoželám ku komplet novej garáži. :yes: Tuším si vyrovnal Thomasinov rekord dve nové autá v jednom roku.
Plukovník vyzerá lepšie, ako som čakal (aspoň takto nablýskaný, ako píše label, bude ťažší na údržbu). A aj Upu to v modrej svedčí. A Tvoja garáž je vlastne predpovďou, čo Európu po r. 2030 čaká, od 2030 len plugin hybridy a od 2035 už len len elektro. Tak snáď dovtedy stihnem ešte jedného rýchleho spaľováka. -
white label 03.12.20 12:37
« Re: e-up! a polo-e-poľovník
Leg
Gratulace k novému povozu. Barva bude nepraktická, ale vypadá dobře.
Interiér je na fotce skoro oranžový, tak ti budu věřit, že v reálu je hnědý.
A jaké máš zajímavé arabské RZ.
K zimním pneu, a tos uvažoval o 14"! Proč "paradoxně" poddajnější?
Nejvíc ti z té "motokáry" ubralo těch -80 mm (4x20) šířky styčné plochy pneumatik, jak jsem psal dřív, nechal bych těch 185 mm i na zimu.
Leg 03.12.20 11:21
« e-up! a polo-e-poľovník
Hádanka- má to 8 kolies a 4 motory, z toho jeden spaľovací. Odpoveď je jednoduchá, aktuálni obyvatelia našej garáže: [odkaz]
Predvčerom som vyzdvihol poľovníka, v porovnaní s poslednými skúsenosťami s VW ma až prekvapila rýchlosť a profesionalita procesu - obišli sme si auto, ukázali sme si hlavné features (VW - skontrolujte si a tu mi to podpíšte), spísali sa kompletné papiere (VW - ešte nemáme techničák, pošleme ho poštou), zatiaľ sa naložili zimné gumy a mohol som s plnou nádržou (VW - zabudli sme nabiť, musíte "chvíľu" počkať) vyraziť na dopravný inšpektorát, kde som ho behom pol hodiny prihlásil (VW som nakoniec prihlásil o mesiac, lebo ten techničák sa nakoniec stratil a čakalo sa na duplikát).
Auto ako také je fajn, keďže som už na ňom na rozdiel od VW aj niečo najazdil, žiadne veľké nové dojmy nemám. Mal som len trochu bobky zo zelenej farby, predsalen nezáživná zelená na Kodiakuoch, čo občas stretnem trochu podkopávala dôveru v moje rozhodnutie, vo finále ale neľutujem: [odkaz] [odkaz] (interiér je na fotke dosť do oranžova, reálne je hnedý). BTW v tejto kombinácii mali na showroome aj LC500 a to bola fakt pecka a predajca hovoril, že zelená je aktuálne dosť populárna. Tak asi nebudem až taký originálny, ako som si myslel. V dobe objednávania to bola dosť odvážna voľba.
Ešte momentka s predchodcom: [odkaz]
K e-up! a zima: dojazd sa samozrejme zmenil rapídne, cez leto sa v ideálnych podmienkach (20-25 st, pritom klíma na moje prekvapenie na dojazd nemala zásadný vplyv) bol dojazd aj 300 km, teraz okolo nuly okolo 200. Najväčší vplyv má samozrejme špirála, ktorá si v premrznutom aute kľudne cucne aj 5 kW, keď sa ale interiér prehreje, väčšinou je to do 1 kW. Takže potom, na rozdiel od letnej prevádzky, dosť záleží od dĺžky trasy. Ale kúri výborne, s appkou na smartphone si môžem auto predohriať, takže v studenom aute v podstate nejazdím. A ešte jeden postreh: so zmenou pneu zo 185/16 na 165/15 sa pomerne drasticky zmenili jazdné vlastnosti, už to nie je malá motokára ale teraz je prejav podvozku vyslovene lowcostový, aj keď paradoxne poddajnejší. Zábeh nie je, rovnako ani zahrievanie - z garáže sa dá vyraziť na plný plyn. -
iudex 02.12.20 12:38
« GTI Clubsport a R
VW zverejnil cenník nového GTI Clubsportu a Rka, no a ceny sú to doslova prémiové: Clubsport za 39800 eur a Rko za 45920 eur. To je viac, ako prémiová konkurencia v podobe BMW 128ti (39700 eur), resp. M135i (45400 eur).
Asi si to VW uvedomuje, že rúbe vysoko a hneď dal do cenník aj "vianočný bonus" -2500 eur.
Ale i tak pri zohľadnení faktu, že v BMW človek dostane 20-25%, kdežto vo VW 10-15%, reálne bude ten VW drahší, ako BMW. 8-s
EDIT: [odkaz]
aké dramatické udalosti v Rožnove. :-/ -
pradeda777 30.11.20 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: AMG A45S
iu....tož snad se i lokálně objeví nějaká firma, která by manuál k 128ti adaptovala. Samozřejmě "good bye" záruka a nebyla by to asi levná záležitost. Ale.....byl by to unikát a pokud by ta převodovka byla dobrá, tak i super svezení.... ;-) >:-[]
Edit. manuál od BMW k tomuto motoru je. Ale nevím, jak "moc dobrý" byl k tomuto motoru. Pokud by bylo řazení na úrovni toho co mám v 1er, tak bych se ani nenamáhal....

Jinak jsem objednal v rámci Black Friday nějaké ty karbony, takže vpředu bude splitter ala CS, vzadu o kousek výraznější než má CS.
[odkaz] / [odkaz] / [odkaz]
Investici do výfuku jsem zatím odložil a objednal druhý kola, ať mám na občasné návětěvy okruhu jinou sadu a pořádné semislicky Pirelli Trofeo R.
Jinak ty ceny na GTI Clubsport jsou celkem mazec, ale dalo se to trochu čekat. Sleduji to, zatím není ceník v ČR. Pro mě do budoucna možná jako dailyna dobrý auto. Nejlépe ale až po fejsu, až tam vrátí nějaké tlačítka a vyladí ten infotaiment :-) Ty sedačky vypadají výýýborně! [odkaz]