iudex 14.12.20 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MGTS
woody: ja nie som tak kritický, zvonku sa mi Clubsport páči a v zásade odstránil moje výhrady proti základu. Problém je zvnútra, tam je to presne ako píšeš displejové peklo (to kritizujú aj nemecké weby a to už je čo povedať).
Okrem toho problém vidím v cene, ako som písal, u nás je dokonca vyššia, ako pri BMW 128ti.
SK: Clubsport 39.800 eur, t.j. 1.048.000 Kč, 128ti 39.700 eur, t.j. 1.045.000 Kč
CZ: Clubsport: 964.900 Kč, 128ti 1.051.700 Kč.
Market: to je básnická otázka, odpoveďou nech je fakt, že Tom je asi jediný človek v strednej Európe, ktorý má tretie auto jedného modelu a jednej generácie (2er). >:D -
Thomasino 13.12.20 23:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MGTS
Původně jsem myslel, že nechám menší NAVI, ale když jsem pak koukal na fotky a velikost, tak když už tam mít takový paskvil bez tlačítek, tak raději ten větší. A pak už rovnou s HeadUp displejem. Naopak 18" kola stačí, má to být na daily a pak časem dokoupím 19". Příplatek za 19" kola je hodně, pokud bych prodal origo 18" kola + za ušetřený rozdíl na 19" kola, koupím lehčí a kvalitnější kola. Navíc je možné, že tam časem budu chtít dát velké brzdy od REVO a ty se do každých 19" kol nevejdou, takže takto je to jistější. Budu s tím chtít občas asi na okruh >:-[] Ještě nevím jestli do toho půjdu, ale nebaví mě jezdit v nudných autech, chci ty kilometry rozprostřít na 2 zajímavá auta a nechat si je dlouho. Za 2 roky taková nebudou. Už teď je to čím dál horší. Měl jsem místo Atecy hned koupit GTI TCR a byl by klid :-!
Anglický Autocar k GTI CS300: [odkaz]
iudex - co stříbrná? :-) [odkaz] -
iudex 13.12.20 22:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MGTS
Tom: nerozumiem síce, prečo konfiguruješ GTI, ale môj rád sa pridám. Farba súhlas, kings red je jediná zaujímavá v ponuke (v Nemecku je ešte aj tá žltá Lime, u nás nie). Ale tie sériové 18" disky Richmond mi nesedia, pôsobia tak hrubo a opticky ťažko, priplatil by som preto za 19ky Adelaide. Navigáciu, kameru či predĺženú záruku by som si všetko odpustil (pri 18kach aj DCC), zbytočne zvyšujú cenu. Apropó tá je pre mňa už cez čiaru, základná cena takmer 40t eur, to je za mainstream príliš, napriek všetkým jeho kvalitám (verím, že jazdí výborne a celkovo Clubsport vidím ako sweet spot spomedzi športových Golfov). Už som to tu písal, ale Golf drahší ako BMW (128ti), to je moc (a to hovorím o základnej cene, nezohľadňujúc zľavy, ktoré ten rozdiel zväčšia v neprospech VW). Možno ešte Cupra Leon 300k by mohol byť lacnejší, ale na výraznú úsporu by som nevsádzal.
P.S. tu je pekný konfigurátor individual farieb pre BMW: [odkaz] Moja konkfigurácia: 1BCD7309 -
white label 13.12.20 16:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MGTS
pd7
U GTS vlastně ano, u GTS si (na rozdíl od základního Macanu a Macanu S) nemusíš nutně připlácet za ten tzv. kožený paket, proto můžeš ušetřit těch 46.420,- za (skutečnou) kůži.
Ale ten kožený paket za 0,- Kč, to máš pak více méně koženku (umělá kůže). Ono to co je v základu není kůže/alcantara, ale spíš koženka/alcantara, proto jsme si i my připlatili za kůži/alcantaru, ...na první pohled to poznáš i podle prošívané palubky, což ten základ nemá. -
pradeda777 13.12.20 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MGTS
wl.....z konfigurátoru ...chcete přidat + odvětrávání sedadel (vpředu)...26 430.-, komfortní sedadla vpředu...42 000.-, vyhřívaná sedadla vpředu...11 870.-, kožený paket v černé barvě...0.-, Aktualizace ceny následující konfigurace 80 300.- Tož nevím co dělám špatně... 8-s -
white label 13.12.20 14:33
« Re: Re: Re: Re: MGTS
pd7
80.300,- ? Tak to si z laciného kraje.
U GTS si u větraných sedaček musíš připlatit minimálně za:
kůži - od 46.420,-
dražší sedačky- komfortní 42.000,-, nebo sport plus 50.840,-
vyhřívání sedaček vředu - 11.870,-
a samotné odvětrání - 26.430,-
To je dohromady minimálně 126.720,-.
A za mě je to stejně všechno i zadarmo drahé. Zlatá alcantara v základu, v zimě nestudí a v létě nepálí (bez čekání!) a k tomu všemu ani neklouže, nevytahuje se a nepraská. -
white label 13.12.20 02:06
« Re: Re: MGTS
pd7
Hlavní důvod, proč tahle konfigurace nemohla (před face) mít odvětrání sedaček je fakt, že podmínkou byly komfortní sedačky (samozřejmě v kůži), přičemž GTS mělo/má v základu sportplus sedačky. Komfortní sedačky šly mít na přání i v GTS.
Po faceliftu je podmínkou možnosti odvětrávání sedaček (samo kromě kůže) přikoupení lepších sedaček, a to buď komfortních 14ti polohových, nebo 18ti polohových sport plus, pak můžeš mít odvětrání sedaček v jakémkoli Macanu, včetně základu s R4.

S Cuprou jsem měl tehdy trochu problém s nastupováním a bolením zad. Chtěl jsem zkusit vyšší auto typu SUV. Už jsem si zkusil a po 1,5 roce bych rád zase něco nižšího. Až budu mít přes 60, tak se k němu rád zase vrátím. Nyní jsem se naučil se zádama pracovat jinak, raději bych teda 3-dveřové GTI nebo Cupru, ale to bych musel dotáhnout z Německa. Teď mám ale trochu brouka, kamarád by asi prodal svoji krátkou Cupru R s DSG, s nějakýma úpravama co tam má, rozumně poladěnou, tak mám brouka v hlavě :-)