Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
speedfred 22.01.21 14:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Clubsport
Tak ja som vyrastal celý život na jazdených autách, ja s tým problém nemám. To len v poslednej dobe som si čuchol k novote, to ale zase stojí kapanek viac.
Celkom ma láka myslienka kúpiť nejaký HH (samozrejme 3dv) , vykuchať ho a na plaťáku za RAMom ho voziť na okruh. >:D
Inak vč som rozprával s jedným fajn predajcom áut a ten mi hovorí ze najlepšie 3 autá čo jazdil tak boli M2, Stelvio/Giulia , i30N. Hlavne to "enko" je vraj super.
WL za podobné peniaze tam vidím ešte Vette.
Mne tak isto nejde odoslať príspevok z PC, iba mobil. -
pradeda777 22.01.21 14:22
« Re: Re: Re: Re: Clubsport
Kdybych byl o 10 let mladší, tak bych bez dlouhého přemýšlení bral toto: [odkaz]
Na konf.se to "dotklo" 2 mega. Za ty samé prachy je však RSQ3, která by mě vyhovovala daleko víc. I zde by bylo chybou otálet, protože s novým modelem kdo ví, jestli ten 5ti vál neskončí. Ten motor je totiž už pěkný dědeček.... ;-) -
white label 22.01.21 13:52
« Re: Clubsport
iu
A k té argumentaci, že si měl v podstatě rovnaké auto už před 7 lety. "To už vôbec."
A prečo nie?
G7GTI Clubsport přišel před 4,5 lety, byl na stejném základu jako G7 GTI Perform., ale vypadal a hlavně jezdil poměrně výrazně lépe (víc hot). Co dnes koupíš výrazně lepšího/hezčího z klasických fwd hh? I za původní novou cenu by to dnes byla skvělá koupě. A co se za těch 4,5 roku pozitivně změnilo? Cena, LCD displej místo klasických analogových budíků, dotykové ovládání už i na volantu, filtry pevných částic (zvuk o ničem), omezení otáček na volnoběh, atd.
Kde je motivace koupit si dnes nový hh za mnohem! větší peníze (bez možnosti 3dv.), než tehdy?
-
pradeda777 22.01.21 13:28
« Re: Re: Clubsport
Já bych se s/h auta do 20-30k km nebál. (V Austrálii jsem několik koupil a spálil se jen jednou a to s tím prvním, když jsem nedal na radu kamaráda). Samozřejmě, pokud se dá auto před podepsáním kupní smlouvy "proklepnout" značkovým servisem, je to ještě lepší. Ale dnes už to mám v oku a dokážu (po pečlivější prohlídce) poznat, jaký "život" auto mělo. Třeba tady je vůz nafocen na závodním okruhu, což samo osobě vyzývá k opatrnosti. A pak, jde tu o dovoz z Itálie..... [odkaz]
-
white label 22.01.21 12:46
iu
Nevýhodám/rizikům koupě ojetého auta samozřejmě rozumím, proto jsem si zatím sám žádné jeté auto nekoupil, ale velmi rychle se přiblížila doba, kdy už si nové spalovací auto (dle svých představ) nepůjde koupit, např. už si dnes nekoupím kompaktní 3dv. hh, nemluvě o ekologických "kurvítkách" a ceně trestající kupujícího za nákup pořádného spalováku. Nákup jetého auta má, kromě nevýhod, výhodu v tom, že ho můžeš (pokud ti nesedne) znovu prodat bez ztráty srovnatelné s tou, kdybys ho prodával jako první majitel. A ta "dovozová a prihlasovacia procedúra" u nás není nijak zvlášť složitá.
To GTS coupé samo nebylo zadarmo, ale co dnes koupíš srovnatelného nového za dva a půl mega (bez dph)? Dnes za přesně stejnou částku dostaneš úplně základní Carreru (bez samosvoru, za který si u ní ani nelze připlatit) bez jediné položky příplatkové výbavy... a velmi brzy bude ještě mnohem hůř.
Za dva a půl mega se dnes prodávají taky velká prémiová SUV, nebo luxusní sedany, které ztrácí hodnotu šílenou rychlostí, na rozdíl od 911.
Píšeš, že pro smrtelníky je to mimo realitu, ale to GTS nebylo za cenu GT2 RS apod., a když si vezmu třeba Thomasinovu M2C + G8 GTI CS, tak to cenově nemá daleko ani do toho GTS coupé. -
iudex 22.01.21 09:03
« Clubsport
WL: ojazdené auto u mňa nepripadá do úvahy, jednak nemám chuť a čas absolvovať dovozovú a prihlasovaciu procedúru, najmä ale voči autu po niekom inom mám určitý dešpekt, nevieš, ako sa s ním zaobchádzalo, notabene pri hotheči. Ostatne poznáš tú starú reklamu na babku predávajúcu Golf 3. ;-) A kupovať si v podstate rovnaké auto, ktoré som mal pred 7 rokmi? To už vôbec.
Inak ale myšlienku kúpy "poriadneho", neuduseného športového auta chápem, tiež mám pocit, že všetko, čo by si človek dnes kúpil, bude len podobné alebo horšie, ako v nedávnej minulosti, resp. to lepšie je oveľa drahšie. Proste najviac si to vyhral Ty s 911kou, posledná predfiltrová verzia a za dobrú cenu (na Porsche samozrejme, pre nás smrteľníkov je to mimo reality). No a ešte Tom s M2C (ktorú už tiež nejde kúpiť).
P.S. Z nejakého hlúpeho dôvodu mi nejde reagovať na príspevok, musím dať vždy nový. Proste skvelý systém ACZ. :-(
-
Thomasino 21.01.21 19:38
« Re: Re: Clubsport
O tom dovézt si z Německa 3-dv. GTI Clubsport nebo i TCR jsem přemýšlel a nějakou dobu jsem sledoval nabídku a ceny. CS ale je většinou už bez záruky. Ten třídveřák by se mi líbil kvůli větším dveřím. Ale je to komplikovanější s financováním a já to budu částečně brát na úvěr. Navíc rozdíl v ceně není tak velký, ty slušné kousky GTI TCR 7DSG stojí kolem 900-950 tisíc. -
pradeda777 21.01.21 18:30
Čím častěji se tu objevují story o brzkém a neodvratném příchodu zkratoaut a konci spalováků, tím častěji si kladu otázku, zdali je vůbec rozumné zvažovat prodej 1er. I když je málo v provozu a měl bych ji častěji "protáhnout brka", tak by toho skvostného 6ti válu s manuálem byla určitě škoda. ;-) -
iudex 21.01.21 17:56
« Clubsport
wl: jo, tá žltá nie je ideálne trafená, síce by som zvažoval výraznejšie farby, ale tu sa mi to bije s červenými doplnkami. Ako som písal, volil by som Thomasinovu červenú (aj keď tam zanikajú červené akcenty, ale to tak nevadí).
Inak podobný problém je pri 128ti: tam sa mi tie červené akcenty páčia, odlišujú ti od bežných verzií, ale hodia sa len s odtieňmi šedej a.k.a. nefarbami. Tá výrazná modrá ani červená ich mať nemôže (a BMW dobre spravilo, že tam sú čierne, na tých lakoch by to bolo ako päsť na oko). Ale potom zostáva len biela, a tá je pastelová (neviem prečo nedali mineral white metlu).