Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 08.02.21 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Ak si dobre pamätám písali, že 128ti je naladené mierne odlišne, o niečo mäkšie ako M135i. A ono k topmodelu M135i si väčšina asi kúpi 19ky. Takže tvrdšie pruženie plus 19ky, to asi bude rozdiel oproti 128ti s mäkším pružením a na 18kach (pri 128ti tipujem väčšinou práve tie základné 18ky, ktoré sú aj dizajnovo vydarenejšie, ako jediné 19ky v ponuke). Ja som žil s GTI na 18kach a absolútne žiaden problém, preto nemyslím, že 1er na rovnakých 18" (225/45) bude nutne potrebovať adaptívne tlmiče.
Každopádne chcelo by to vyskúšať. Aj tak sa k tomu najskôr dostane label. ;-) -
pradeda777 08.02.21 12:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
iu....M235i GC lze objednat s adaptivním podvozkem, což je výhoda oproti 128ti. M135i lze s adaptivním podvozkem také, ale výsledek v comfort mode údajně nic moc...no a teď sem se dočtl, že v M235i GC je comfort sice o kapku lepší, ale také žádná sláva. Tož tak... -
iudex 08.02.21 11:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Jo, ten Clubsport v tejto konfigurácii je parádny a s Tvojimi diskami bude ešte lepší. Len keď tam vidím tú šialenú cenu, 55t za predokolkový mainstream... 8-s
Za mňa má zmysel tá 128ti práve v takmer základnej konfigurácii a kvitujem, že BMW to auto naladilo fakticky na jedinú verziu, teda na základné 18ky a pasívny podvozok, ktorý funguje a na rozdiel od mnohých iných nových bavorákov (ale aj iných áut, viď nová Octavia) nemusíš laborovať, aké veľké disky, aké tlmiče a podvozok, aby to spolu ladilo. Tu to BMW odladilo na jednu optimálnu verziu a to je dobre. Takže nemusíš priplácať na 19ky (vizuálne sú tie základné 18ky podľa mňa krajšie, čo je úplný zázrak), tlmiče, brzdy, nič. Ani do interiéru nemusíš v podstate nič priplácať, len drobnosti. Je to asi jediné auto, ktoré výrobca promuje v základe, teda na základných diskoch, s bezpríplatkovou farbou (porovnaj to s GTI, keby ho promovali v bielej na základných 17kach).
A osobne si nemyslím, že by Ti na 128ti na 18kach chýbali adaptívne tlmiče, skôr naopak si myslím, že by Ti to auto prišlo moc mäkké a málo ostré a i z tohto pohľadu myslím, že si spravil lepšie, že si šiel do ostrejšieho Clubsportu. -
iudex 08.02.21 08:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Tak menej (F30) je v tomto prípade (F40) viac. :-)
Inak ja nemyslím, že by tento motor v 2Grand Coupé niečo zmenil; komu sa nepáči 1er, ten neberie ani 2er. Síce je predok 2GC o niečo lepší ako pri 1er (tým, že tá maska chladiča nie je tak mohutná a nepresahuje hornú líniu svetiel),
[odkaz]
[odkaz]
ale zase zozadu pôsobí horšie, tak obtlstlo, tam má oveľa bližšie ku Grand Toureru (3GT) než ku Grand Coupé (4GC): [odkaz]
Z môjho pohľadu by to chcelo LCI (facelift) v štýle novej 3er, ideálne M5, teda rovné, nie šikmé svetlá a hlavne menšia maska: [odkaz]
Myslím, že by to bolo v pohode realizovateľné, len to chce vôľu v BMW.
P.S. Label by sem mohol dať svoj víkendový zážitok s malým tygrom. ;-) -
-
iudex 07.02.21 20:48
« Filmový offtopic
Pár filmových tipov na dlhé koronové večery. V rámci festivalu škandinávskych filmov som teraz videl niekoľko filmov (Rytieri spravodlivosti, Štvorec a Žena vo vojne, plus nedávno ešte Adamove jablká; polovička videla aj Chlast). Až na Štvorec (čo bolo pre mňa absolútne sklamanie a asi najhorší film, čo som videl) inak veľmi zaujímavé filmy. Dánski Rytieri spravodlivosti so známym Madsom Mikelsenom, trochou Tarrantinovsky šialený a nadsadený krvák a Žena vo vojne, islandská eko komédia trochu šmrncnutá Kusturicom. A Chlast je všeobecne chválený, tiež tam hrá Mikkelsen. -
iudex 07.02.21 18:57
« Re: Re: 128ti
Prečo brzdy nevyzerajú presvedčivo? 360mm so štvorpiestikmi, to je celkom slušné, sú to brzdy z M135i. Motoricky neviem povedať, B48 som nejazdil (teda ak nerátam 20i), ale tiež by som si vsadil skôr na TSI.
Mne viac ako lepšie brzdy či charakternejší motor chýba manuál, to by bol ideál (a aj pár kg dolu). -
Thomasino 07.02.21 18:04
« Re: 128ti
Asi to nebude špatný! Motor teda bude lepší v GTI CS300, brzdy u 128ti taky nevypadají moc přesvědčivě a jak to znám u BMW, na okruhu by to nedávaly. Ale řízení a podvozek bude asi naladěný dobře. Takže by to chtělo pak nějakou ostřejší verzi, ideálně by se mi to líbilo v pohlednější verzi 2-GranCoupe >:-[] -
white label 06.02.21 17:04
« 128ti
K testu, zajímalo by mě spíš srovnání s GTI CS, tedy nejen se základním GTI.
Pak mě zajímalo jak šlape to příčné HDM, jenže o tom taky ani slovo.
Že přeplňovanému benzínu R4 2.0 od BMW chybí pověstný kousek charakteru (ve srovnání s 2.0 T(F)SI) tvrdím delší dobu. Když jsem to (svého času) řekl Dinarovi, tak se rozčiloval, že přece žádný R4 turbo nemůže mít charakter. Dál tvrdím, že i ten nějaký mít může, a proto jsou také mezi těmito motory rozdíly i v tomto ohledu.

EDIT: další srovnání anglického EVO - GTI CLUBSPORT versus Honda Civic Type R: [odkaz]
- CTR bude prostě zábavnější, ale to se dalo čekat, škoda že jsem nestihl objednat. Ale zase na daily je lepší automat, hlavně na služebky po dálnici pak hezky spolupracuje s adaptivním tempomatem.