Thomasino 10.02.21 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Jednak tam stojí prý už tak 3 měsíce, ale hlavně mi přijde úsměvné, že naposledy AUDI vyhrálo 24 hodin Nurburgring v červnu 2019 a po roce se rozhodnou na tuto počest udělat limitku >:-[] V roce 2020 to vyhrálo totiž BMW ;-)
Kupuješ to bílé TT-RS? To by ti Pradědo slušelo, na nákup ve dvou lidech taky ujde ;-) Viděl jsem to u kámoše s TT-RS, že když sklopí ty zadní sedačky, je tam dost místa a ty třetí dveře se otevírají celé i se zadním sklem.
PRADĚDA - už ses svezl s tímto konečně [odkaz] -
pradeda777 09.02.21 17:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
tms.....M240i xDrive s automatem byla v létě 2019 za 1,352 milionu vč.dph, tedy asi 52 tisíc EUR. Ceníková cena základu a bez slevy. FWD byla levnější, ale nevím jestli o 70 tisíc CZK nebo tak něco (2700 EUR?).
M240i FWD?????? :-O -
Thomasino 09.02.21 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
No vida. Konečně nějaké GTI s těma kolama Estoril. Takže na těch asi výroba stát nebude. Spíše na tom adaptivním podvozku, když zatím v testovaných autech není. Jo ty kola jsem vybral dobře, vetšinou tam nechávají ty 18" nebo 19" Adelaide (rozdíl z Adelaide na Estoril je při tom u nás jen 1400 Kč!). Hlavně ty Estoril jsou "otevřenější" a budou lépe odvádět teplo. Ikdyž na okruh mám v plánu samozřejmě jiná kola (lehčí) a nejlépe aby se tam vešly semislicky 245/35 R19 >:-[] Ideálně tyto magneziové, ikdyž ukrutně drahé! [odkaz] -
iudex 09.02.21 14:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Tu je pekné porovnanie, koľko robia disky na aute: GTI na základných 17kach, také lowcostové a zrážajú auto úplne dolu: [odkaz]
Naopak Tomove 19" Estoril výrazne autu pomáhajú: [odkaz]
Inak je tu aj jedno Rko s podozrivo nízkou cenou: [odkaz]
a tiež Stinger GT za slušných 1,099M, asi najlacnejšia cesta k šesťvalcu dnes: [odkaz] -
Thomasino 09.02.21 12:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Já se obávám, nebo tajně doufám, že teď už nebudu pár let nic kupovat a vybírat. Protože za 1-2 roky nebude z čeho. Můj známej (právník z Prahy), co měl BMW i8, tak teď po 3 letech prodal Lambo Huracan a vybírá něco dalšího, jako třeba 911 GT3, nebo GT3 RS, nebo McLaren 600LT, Ferrari 488 >:-[] Takové starosti bych chtěl někdy mít!! >:-[] >:D
EDIT: Jinak interiér v nové M3 je moc pěkný, posunulo se to zase o hodně dále!! Fáákt pěkný. Ideálně v kombíku jako xDrive místo Mazdy :-) -
iudex 09.02.21 12:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Tak M3 v zelenej Isle of Man, to je sen (keď bude s xdrive) :-) , len to je trošku vyššia a asi nedosiahnuteľná cenová, popravde už M340i je na hranici. A pri tých rozmeroch (a hmotnosti) súčasnej M340i si nie som istý, či potrebujem tak veľké auto (len pre seba, ako druhé auto v rodine). Preto sa ako asi registruješ pozerám opäť po kompaktoch (ani tie už nie sú úplne kompaktné a vážia toľko čo náš rodinný kombík). Takže za mňa by to kľudne mohol byť aj Clubsport alebo R, nebyť toho interiéru a automatu. Ale vyberať ma baví, skoro tak ako Teba kupovať. >:D -
Thomasino 09.02.21 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Včera jsem viděl a seděl v nové M3 s bobřím čumákem v té pěkné zelené! >:-[] Ta by ti slušela, místo 340i. Ty příplatkový sedačky jsou pecka!! Během jedno dne je už zamluvená/prodaná. Ikdyž představení bude až v půlce března. Ale i nová M340i xDrive je prý hodně dobrá (už nabízí také jedny příplatkové sedačky), možná jsem ji měl vzít tehdy místo M240i xDrive. Ale pak bych asi neskončil u M2c a to by byla škoda.
M240i xDrive s automatem byla v létě 2019 za 1,352 milionu vč.dph, tedy asi 52 tisíc EUR. Ceníková cena základu a bez slevy. FWD byla levnější, ale nevím jestli o 70 tisíc CZK nebo tak něco (2700 EUR?). Ale dalších 262 tisíc CZK jsem měl příplatky (10.100 EUR). Z toho pak významná sleva asi 26-28%. Což třeba u M2c zdaleka nešlo, ani u M340i, to bylo jen u M240i. -
iudex 09.02.21 10:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Tak to neber, naopak kúpil si dobre, proste dnes sú ceny šialene vysoké a asi nejestvuje podobne rýchle/výkonné auto, ktoré by si mohol kúpiť nejak výrazne lacnejšie. Focus ST a spol. sú slabší/pomalší, rovnako výkonný Megane RS tiež brutálne zdražel, jediný výkonnejší FWD hotheč je tajpár v základe (ten je lacnejší hlavne kvôli manuálu aj slabšej výbave), tam asi ale nebude žiadna zľava možná.
Mimochodom nepamätáš si, koľko stála M240i? Mne sa nejak marí, že to bolo 50t eur pri RWD a asi 53t pri xdrive. Teraz pozerám, že cena na stránke je 64950 eur, to musí byť chyba, veď toľko stála donedávna M2! Alebo to je správne? V kontexte tohto zdražovania sa cena za 128ti javí ako super výhodná.
Začínam mať pocit, že keď budem vyberať nástupcu 3er, tak budem rád, ak dosiahnem na Hyundai i30N. 8-s -
iudex 09.02.21 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Tom: tak v prípade porovnania Tvojho G6 základu s aktuálnym topmodelom Clubsportom sa to úplne porovnať nedá. Lepšie by bolo porovnanie môjho, resp. woodyho G7GTI. Tam už sme veci, čo Ti chýbali na G6GTI mali, konkrétne samosvor, väčšie brzdy, 18" disky, adaptívne bixenóny, parkovačky... a to bratru za v prepočte 735t Kč (28500 eur moje konkrétne auto), teda fakticky rovnako, ako za Tvoj G6GTI. Čiže tam bol citeľný pokrok v technike aj výbave, ale pri minimálnom náraste ceny (ak odpočítam metalízu, ktorú si Ty nemal, tak fakticky nulovom), teda dá sa povedať, že G7GTI Performance stál rovnako, ako základný G6GTI (a základný G7GTI bol dokonca lacnejší).
Kdežto dnes porovnanie G7 a G8GTI je oveľa smutnejšie, tam je nárast ceny cca. 4000 eur. Plus ako hovoríš, priestor pre zľavy klesol, takže rozdiel v konečnej cene bude ešte väčší.
;-\ -
speedfred 08.02.21 18:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Asi nevnímam infláciu okolo.
Plus ako bonus tam máš novú normu euro6 + filter vo výfuku.
Mám rád dobrú výbavu a HUD ten by musel byť. Virtual cocpit by som naopak ale oželel so šmatla-displejom a keby sa dalo tak by som si príplatil za 3-dv.
LED svetlá sú fajn. -
Thomasino 08.02.21 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Speedfred - já kupoval na podzim 2009 Golf VI GTI za 720 tisíc po slevě 10%. Takový ekonomický chudáček to byl, říkal jsem tomu "social edition" (moje první rychlé auto). Ale nebyly tam: park.čidla, ani couvací kamera, xenony ani LED světla, žádná navigace. Byly tam jen 17" kola, menší brzdy proti Clubsport dnes, nemělo tehdy samosvor, který mu chyběl. Když to porovnám s tím co mám objednaný, tak vše zmíněné tam je, v základu také vyhřívané sedačky (ty jsem tam teda měl, stejně tak adapt.podvozek a příplatek za 5 dveří), je tam vyhřívaný volant, spousta asistentů, především adaptivní tempomat, za který se jednu dobu připlácelo kolem 15 tisíc, jsou tam LED světla, pak jsou tam další asistenti, které mě ale moc neberou, ikdyž hlídání mrtvého úhlu se bude možná hodit. Mám tam nyní 19" kola, HeadUp displej, digitální kokpit (bez něj bych se asi obešel), mám tam lepší audio Harman Kardon. Tehdy to mělo jen 211 koní, dneska 300 koní. Takže ono pokud se na to člověk podívá skrz výbavu, na kterou jsme si většinou za ty roky zvykli, tak zjistíš, že pokud se to udrželo pod milion, není to zdražení vlastně tak brutální jak to na první pohled vypadá >:-[] Ale po novém roce ty ceny lezou nadále postupně nahoru. A němci tam měli také zbytečně kožené sedačky, panaramatickou střechu, IQ.LIGHT LED-Matrix světla, které tam také nemám (svítí ještě mnohem lépe a mají dynamické blinkry). Já to dal hlavně proto, že tam mají slušné fotky v té červené, ikdyž kola také nesouhlasí. -
speedfred 08.02.21 16:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Ten červený Golfík na odkaze je fajn ale s tými cenami sa už asi všetci pomiatli? Kua keď mi konfigorovali G7 GTI tak po všetkých zľavách to bolo 650 s DPH (s tým že bude chvíľu aj vystavený na salóne) , alebo som už tak starý a to bolo už fakt tak dávno?
M235i stála 999tis.
Vrchnosť nás chce asi ozaj zbaviť postupne jednej radosti za druhou.