Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 20.02.21 09:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
Z fotogalerie lze vypozorovat, že v Golfu se sedí výš, což je dobře.... ;-)
Porovnávačka (překladač) Our choice: Golf 8 GTI
Vigorous engine, lively steering, firm suspension: in wanting to honor its name "ti", the BMW 128 has favored sensations over versatility. Today, this is precisely what is costing him the victory against the latest Golf GTI, barely less efficient on the road but much more pleasant on a daily basis. As for the higher penalty of the Volkswagen, it is quickly offset by a lower price and a more generous standard endowment. Note that the icy weather and slippery roads encountered during our test prevented the BMW from highlighting its specificities. It would therefore deserve a new grip on a more suitable course. And why not at the Nürburgring ? -
pradeda777 19.02.21 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
wl....2AT není vůbec zbytečná. Je podstatně vyšší než 1er a tudíž má i o dost lepší N/V a proto se dobře prodává. Ne každý chce SUV. To pochopila i Toyota a k novému Yarisu, který je teď podstatně nižší než předešlý model, se rozhodla přidat Yaris Cross, který problém s N/V řeší.
-
white label 19.02.21 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
iu
Znám se s majitelem a sám říkal, že na přímém slunci a na fotkách vypadá světlejší, ale vedle čistého sněhu je ten kontrast/rozdíl jasně zřetelný i na slunci, a když je pod mrakem tak není co řešit.
Ad odkaz: Jo, tak nějak podobně vypadá i v reálu, škoda že nemá RZ (s bílým podkladem).
Hustá kola na M2C: [odkaz] -
white label 19.02.21 12:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
iu
V podstatě souhlas, akorát ta X1 (jako alternativa k 2AT) tu byla už od začátku 2AT, ale teď k ní přibyla nová 1er na "příčné fwd" platformě + X2, takže 2AT je teď ještě podstatně zbytečnější.
Mineral White by toho za mě moc nevyřešila, je příliš podobná bílému základu, ale taková Hockenheim Silver, to by bylo lepší kafe. Teď v zimě u nás tuto barvu potkávám denně, a vždycky si vzpomenu, jak jste tvrdili, že je to bílá. V zimě vedle opravdu bílého sněhu je to jasně šedostříbrný odstín, což je navíc v reálu vidět znatelně víc, než na fotkách. -
pradeda777 19.02.21 12:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
iu....jel sem obě X1 i 2 AT. Ano, X1 vypadá lépe, ale jízdně a komfortem nemá na 2 AT šanci. Proto se 2 AT v Německu stále dobře prodává. :-!
128ti bych bral jedině v bílé, protože to co dělá 128ti tím "ti" jsou ty polepy a na bílé vyniknou nejlépe. A ta bílá mě jde i s vlasama, co mě ještě na hlavě zbyly..... >:D
[odkaz] -
iudex 19.02.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 128ti
wl: obávam sa, že to bude platiť pre mnohé (ak nie všetky) modely, ktoré prídu, teda že budú poslednými generáciami so spaľovákmi. 8-s
Inak ja tiež nevidím moc zmysel 2AT, je to škaredé a nie je to nijak väčšie či osobitne praktickejšie ako taká X1, ktorá je v kontexte toho, že je to najmenšie zo všetkých bavoráckych SUV, prekvapivo praktická a priestranná, na rozdiel od MPV aj slušne vyzerá.
Dany: je mi jasné, že ak potrebuješ rodinné kombi, tak MRS nemohol slúžiť, to bolo len na margo Tvojho prezieravého výroku, že kúpa základného RS za dané peniaze (vtedy asi najlacnejší HH) bola výhodná, čo potvrdzuje jeho následné prudké zdraženie.
Inak na 128ti mi okrem prednej masky (ale to môže vyriešiť facelift) vadí tá paleta farieb, ani jedna nie je moc ideálna, najmä v kontexte tých červených prvkov. Tie robia 128ti špecifickou a preto by som ich asi nechcel odstrániť (modrá misano a červená melbourne ich nemajú, keďže to s nimi neladí); na druhej strane nefarby, ku ktorým sa kombinuje, sú všetky nezaujímavé. Najlepšie tie prvky vyniknú na základnej bielej (v ktorej ju aj promujú), ale je to "služobácka" pastelová farba, nerozumiem, prečo tam nedali aspoň mineral white metalízu. Asi by mi tam najviac sedela šedá na štýl nardo: [odkaz]
Alebo potom nejaká výrazná zaujímavá farba ako Java green (samozrejme potom s čiernymi prvkami): [odkaz] -
white label 18.02.21 17:49
« Re: Re: Re: Re: 128ti
pd7
Měl jsem to auto (2AT) půjčené, je to dost malé MPV, takže v tomto ohledu žádný velký přínos (prostornost), to spíš něco až u Grandu, který ale vypadal ještě o kus hůře.
Doba pokročila, je tu nová 1er a X2, vedle kterých mi 2AT přestala dávat smysl.

Poslední baštou manuálů jsou tak vozy s benzinovými motory, jejichž kupci ruční řazení volí z 64 procent. To je samo o sobě fascinující, jak jsme ale zmínili zkraje, ani tato dominance u stále nejprodávanějšího typu aut nestačí na celkovou nadvlády. Manuály jsou tak dále na ústupu, a to hlavně kvůli tomu, že s moderními či možná spíše módními způsoby pohonu si netykají.