pradeda777 04.03.21 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
iu....na normální ježdění by měly normální brzdy stačit. Pokud chceš brzdný účinek o něco vylepšit a zůstat u stejného rozměru kol, tak nejlevnější cesta jsou lepší destičky. Ale jak píšeš, i ty jsou potřeba zahřát a navíc poškozují brzdový kotouč. Ten pak můžeš vyměnit za drážkovaný nebo vrtaný nebo obojí. To jsou pořád relativně "levná" vylepšení. Ale zdá se, že už pokukuješ po něčem jiném, tak zklidni hormón a šetři love.... ;-) -
iudex 04.03.21 09:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
wl: do väčších strmeňov vojdú väčšie platničky, takže i s menšími kotúčmi by to malo brzdiť lepšie. Ale myslím, že to dosiahne človek aj samotnými lepšími platničkami.
Uvažujem preto o kompromise, že dám vymeniť platničky za nejaké lepšie a že by som pri tej príležitosti nechal streknúť strmene na nejakú farbu. Predebatujem s mojím servisom, ale videl som, že brzdy striekali aj na Lambo Urus a profesionálne: [odkaz]
Inak nemáte nejaké tipy na lepšie brzdové strmene než je séria? Aby to malo o niečo vyšší brzdný účinok a zároveň viac vydržali, ale nie racingové (ktoré vyžadujú zahriatie, inak poriadne nefungujú). -
speedfred 03.03.21 12:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
To by som sa im na tú špéru aj brzdy asi vybodol a kúpil nejaký aftermarket ktorý by bol možno ešte lepčí.
A aj tie lepšie BMW brzdy za moc nestoja pretože platnička je stále krátka ale hodne široká = zlé chladenie. Údajne.
PS : na plašenie kún sú vraj najlepčie tie guličky čo sa dávajú do wc. :-) -
pradeda777 03.03.21 09:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
iu....ano, BMW náhradní díly nebo performance díly jsou pekelně drahé. M parts samosvor mě předloni přišel s motáží a ECU přeprogramováním na 72t Kč. Když si ho před časem pořizoval Freddie na svoje 2 kupátko, tak to bylo hádám za polovic. Dnes bych se nedivil, kdyby si řekli o 90t Kč.....a bude hůř..... ;-\ -
iudex 03.03.21 09:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
fred: keď spomínaš cenu dielov, ja som včera bol v servise BMW a len tak zo zaujímavosti sa informoval na upgrade bŕzd. Ako som rátal, performance brzdy s 370mm kotúčmi do mojich 18tok nevojdú, ale vraj sa dajú dať len tie strmene s platničkami na moje 340ky kotúče (tie strmene sú potom farebné, na výber žltá, červená a modrá). No a len strmene (bez platničiek) by stáli cca. 1800 eur (cca. 47t Kč). Tak ma ten nápad veľmi rýchlo prešiel. >:-[] -
pradeda777 02.03.21 22:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M140i
Freddie....plašič kun. Než mě postavili garáž, tak jsem parkoval MPS venku a kuna se tam o ni jednou zajímala. Poradili mě tady tuto firmu, která mě jejich elektronický plašič kun i nainstalovala a byl pokoj. Teď jej používá nevlastní syn na svojí Oktávce a klídek.

Ja som pozeral značku EBC, okrem štandardných OEM majú 4 stupne nad bežnými, od "trochu lepšie" až po "závodné nevhodné do bežnej premávky". Ja som pozeral tie žlté yellow stuff: [odkaz]
Fred: nejaký tip? Aké si dal Ty?