Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Market 08.03.21 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8R vs A45s
WL a VII
V zasade suhlasim s vami oboma.
Ale v zrychleni zo 100 na 200 je A45s o 2,3 sekundy lepsie a to je dost velky rozdiel, aby sa to dalo pripisat iba rozdielnym gumam.
Ale skuste najst na YT iny test zrychlenia Golf R na letnych gumach merany Racelogicom, aby to bolo presne... Osobne neverim, ze to bude 0-200 za tych 13 sek... (ale ak uvidim, uverim) :-! -
white label 08.03.21 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: G8R vs A45s
Market
Je něco jiného postavit ty auta na letišti (stejný čas/stejné místo) proti sobě (vedle sebe) a něco jiného měřit jim časy v různou dobu za provozu! na dálnici a z toho porovnávat hodnotu 0-200. Plus zimní/letní pneu viz VII.
A předjíždět auta v běžném provozu na dálnici v rychlostech výrazně nad 250 km/h je docela hazard. -
white label 07.03.21 20:25
« Re: Re: G8R vs A45s
Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost se s A45s pořádně svézt, tak trochu ten překvapivě malý rozdíl chápu. On charakter toho motoru je na přeplňované poměry spíš atmosferický (což má své pro i proti, jako všechno) a nebude to primárně záměr, ale spíš daň za vysoký počet koní ze 2L R4 při použití pouze jednoho turba. Vzpomeňte si, že plánovaný G(7)R420 měl mít "sériové" dvoustupňové přeplňování s jedním menší a jedním větším turbem, motor by pak výrazně tahal už od nižších a středních otáček až po ty vyšší.
Kdo jel s A45s, tak si určitě všiml, že ten motor výrazně netahá ani "odcpodu", ani od středních otáček, ale opravdu pořádně zabere až od cca 5000, což je na silný turbomotor dost hodně pozdě/nahoře. A vysoký max. výkon pak musí lovit taky až poměrně nahoře. A tomu ve videu odpovídá hlavně ten moment, kdy začíná disciplína pružné zrychlení, na jehož začátku ujede GR A45s nejvýrazněji, i když ho nakonec A45s (s motorem už ve vyšších otáčkách) těsně před cílem o malý kousek předjede. O tom, proč tomu tak je poměrně dost vypovídá samotné porovnání hodnot otáček maximálního kroutícího momentu:
A45s: 421PS/6750 ot/min., 500Nm 5000!-5250 ot/min.
G8R: 320PS/5350 ot/min., 420Nm 2100!-5350 ot/min.
Na stránkách MB jsem ani ty otáčky k max. krouťáku (500Nm) nemohl nikde najít, což možná nebude náhoda.
Každopádně by to mělo mít do jisté míry podíl na té překvapivé vyrovnanosti, byť s konečným mírným vítězstvím A45s. Plus lepší koncernový "lanč" viz Porsche. Plus menší reálný rozdíl výkonů, G8R údajně naměřili 0-100 za 4s, proti ofiko papírové hodnotě 4,9 s.
Na odkazu ke grafu je vidět, že ve 2100ot./min dává A45s cca 290Nm, kdežto GR už v těchto ot. dává maximum 420Nm.
[odkaz]
Pro srovnání, 911 GTS má jen o 29PS víc, než A45s, ale dává 550Nm už od 2.150! ot/min., kdežto A45s 500Nm až v 5000ot! A to je jeden z hlavních důvodů proč, když přesednete z A45s do 911 GTS, budete si připadat jako v mnohem! silnějším autě a rozdíl pouhých 29PS byste netipovali ani náhodou. -
Thomasino 07.03.21 10:59
« Re: Re: Vymazlenej REBEL
Až tam dám zase malé odklony, tak to zaleze více. Na kufru je origo M Performance koupený výhodněji za 7500 CZK, v BMW je asi 2x dražší. Zbytek je z anglického ctcarbon.co
Ty tam nemáš nic?? Mám tady původní menší z M2c v Sunset Orange, třeba bude pasovat :-) -
iudex 07.03.21 10:13
« Re: Vymazlenej REBEL
Tom: pozeral som teraz tie fotky Tvojho auta a hoci tie kolesá na môj vkus už sú tak na hrane, troška moc lezú von, tie karbónové doplnky (predný splitter aj zadný spoiler) vyzerajú dobre. To je origo M performance, alebo nejaké iné? Lebo to celkom zvažujem, teda nie predný splitter, to z praktických dôvodov (parkovanie v meste) nechcem, ale nad tým zadným spoilerom vážne uvažujem. Zvažujem jednak, či dať lakovaný (a teda decentnejší), alebo opticky nápadnejší karbónový. Len ten origo bavorácky mi príde dosť drahý na tú trošku plastu/karbónu. Pozeral som na webe a sú všelijaké alternatívy, tiež z CF, ale o niečo lacnejšie. Čo myslíte?
Napr. [odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
white label 06.03.21 18:47
« Auta šampionů
Dnes na O2TV sport - první díl pořadu Auta šampionů a v něm fotbalista Kadlec.
Otázka: Jaký má ten tvůj nový baworák motor, benzín diesel?
Odpověď: Je to tam napsáno (vzadu nápis 330i), je to třílitr.
Otázka: A je to šestiválec, nebo čtyřválec?
Odpověď: Nevím...
Moderátor nevěděl která bije stejně jako kopačka, ale mají "úžasný" nový pořad (i) o autech.
;-)
V úvodní znělce mají video s bílou Carrerou 991.1 s hodně oťukanou (placenou) RZ: "1PO RSCHE". -
Market 06.03.21 09:17
« Re: Re: Re: Vymazlenej REBEL
Rozum mi vravel, ze mi TYGeR uplne staci na moje okresky.
Uz na CUPRE, ked sa niekedy zabudnem a uzivam si, tak by mi vzali nie len vodicak, ale asi aj rodny list :-)
Srdce ma ale tahalo k M2C.
A moj otec je teraz nasrdeny, ze som dal prednost "malemu hrbatemu skaredemu trojvalcu"...

[odkaz]
Papierový dojazd 200 km, reálny ešte menší, ešte som si so závisťou spomenul na Lega a jeho električku, ktorá dá 260 km.
Ale zase Up nemá také frajerské protismerné dvere á la RX-8: [odkaz]