Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 18.03.21 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Golf R meranie vykonu a porovnanie priebehu s A45s
wl: jo, tá dynamika v iných testoch indikuje viac ako len +20 koní čo nameral tento chalan. To by bolo treba zobrať na brzdu to Rko, ktoré testovali v tom drag race.
Ako ja tiež nevidím až taký problém v ukončení vývoja, s tými súčasnými by som sa vedel uspokojiť (napr. v tom RS4 :-) Len to proste niečo naznačuje a svetlá budúcnosť to nie je.
Inak tu je "track-battle of the year" (ako to nazval Steve Sutcliffe) M3 vs. fredova Júlia na okruhu: [odkaz] -
white label 18.03.21 10:47
« Re: Re: Re: Re: Golf R meranie vykonu a porovnanie priebehu s A45s
iu
Ale ještě v pondělí si tipoval +50 koní, což by bylo o "trochu" víc. ;-)
V6 2.9 biturbo je ofiko motor Porsche (sdílený s Audi) a ti s vývojem spalovacích motorů určitě ještě nekončí. Audi má verzi V6 3.0 s jedním TS turbem a ten má být právě postupně nahrazen (nejdřív u Porsche) podladěnými verzemi V6 2.9 biturbo, viz aktuální MGTS. -
iudex 18.03.21 08:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Postrehy z elektrosveta (malá recenzia MX-30)
wl: samozrejme Competition, ani neviem, či je už dostupná aj základná M3/M4, promo autá sú tuším všetky Competition (v Británii sa ani základ nepredáva). Čisto papierovo samozrejme je to nefér voči RS4, M3C má 60 koní navyše, ale tak je to porovnanie najvýkonnejších verzií a RS4 proste končí na 450k. A podľa článku na hlavnej sa javí, že Audi už žiadny nový spaľovák vyvíjať nebude a myslím, že toto je aj posledná RS4. Takže po odpadnutí C AMG (nie, hybridný R4 ako konkurenciu pre M3 neberiem) skončí ďalší súper a M3 zostane bez konkurencie (v rámci D3, ešte stále žije Giulia QV).
A keď zadokolková M3 spraví 0-96 za 3,6s, tak s lepšou trakciou po príchode štvorkolky ten čas pôjde ešte výrazne dole.
Inak tu je "vnútromodelové" porovnanie Golfu R s GTI Clubsport. A podľa neho lepšou (lebo zábavnejšou) voľbou je Clubsport.
[odkaz] -
white label 17.03.21 22:19
« Re: Golf R meranie vykonu a porovnanie priebehu s A45s
Market
Takže se do značné míry potvrdil můj odhad, že A45s padá s otáčkama ten krouťák/výkon rychleji, než u G8R, který má křivku krouťáku skoro vodorovnou, kdežto A45S ji má kolmou skoro jako atmosféra. Proto ty problémy A45s zejména na začátku pružného zrychlení. -
iudex 17.03.21 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Postrehy z elektrosveta (malá recenzia MX-30)
Po predstavení M3 sú už plné internety testov. Tu je recenzia od carwow s pekným porovnaním s RS4. Pri drag race síce zadokolková M3 o chlp zaostala na stovku proti štvorkolke (aj tak to ale bola parádna cifra 3,6s z 0 na 96 kmh), ale na štvrť míle už M3 vyhrala (tiež špičkový čas 11,6s). Plus o hodne lepšie brzdy.
[odkaz]
Inak v rámci koronovej nudy som si objednal karbónový zadný spoiler na 3er (z britskej stránky odporučenej fredom). A akosi mi nedošlo, že Británia už je mimo bezcolnej zóny, takže mi prišiel pozdrav s výzvou na colnú deklaráciu a zaplatenie cla a DPH. Tak sa mi nákup trošku predraží (nehovoriac o byrokracii, ktorú som už raz pri dovoze z USA absolvoval a povedal si, že už nikdy viac). >:-[] 8-s -
pradeda777 15.03.21 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Postrehy z elektrosveta (malá recenzia MX-30)
iu...Mazda...odhlučnění interiéru. Nevím jak je tomu v 6ce, ale v v obou MPSách co sem měl, to na dálnici byl tak trochu problém. Gen II byla o něco lepší, ale jen nepatrně. V jednu chvíli jsem i zvažoval použití Mirelonu v podbězích, ale nedošlo k tomu. Povozek byl tužší, hlavně v Gen I, ale s tím sem počítal. -
iudex 15.03.21 09:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Postrehy z elektrosveta (malá recenzia MX-30)
Je na pohľad jasné, že rozdiel medzi Golfom R a zbytkom nemôže byť len 10, resp. 14 koní, notabene pri v podstate identickej technike (4WD, automat) a hmotnosti (1550 až 1600 kg). Takýto rozdiel v zrýchlení indikuje výkon vyšší odhadom o 50 koní. A keďže nemyslím, že by Audi a spol. deklarovaný výkon nemali, tak musí mať vyšší výkon Golf.
Otázka je, či to bude platiť pre všetky Rká, alebo to je tak len u tých novinárskych.
Každopádne čisto dynamicky je GR bomba. O to viac škoda toho dotykového interiéru a pre nás chudobnejších aj vysokej ceny (všimnite si tie britské cenovky, prémia všetko okolo 35t Ł a mainstreamový Golf 37t).
Dedo: ad test Ma6. S väčšinou hodnotenia sa stotožňujem, motor, riadenie, podvozok, ovládanie. Len nie som taký kritický k tvrdosti, za mňa je to aj na 19kach v pohode (a naopak zimné 17ky nerobia nijak dramatický rozdiel). Kupovať dnes, kúpim presne to isté, pomer value for money u 6ky je dnes (po zdražení konkurencie) fantastický, konkurovať môže jedine Insignia. -
pradeda777 14.03.21 13:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Postrehy z elektrosveta (malá recenzia MX-30)
Nejsem si jistý, ale někde zaznělo, že ten GR byl čipnutý nebo že koncern neudává opravdový výkon. Myslím, že to bylo někde na Auto Express diskuzi....ale ne tady k tomuto videu.... :-! Ať je tomu jak chce, ale 12´s 1/4 mile je fantastický čas, který byl ještě nedávno vyhrazen jen pro silné V8.... :-!

Keď som kúpil tú bielu haraburdu tak po prvých pár jazdách som si hovoril že budem nutne potrebovať antiradar. Nejako som si ale zvykol jazdiť 50/90/130.