Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 06.04.21 13:07
« Re: Re: Re: BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
iudex: vidíš, keby si si kúpil automat, ako všetci ostatní, tak za prvé by si žiadnu pružinku nepotreboval, lebo by si takú vymoženosť ako spojkový pedál nemal a za druhé, aj keby sa pokazila pružinka od niečoho iného, tak by ju mali na sklade, lebo by to nebol exotický kus, čo nikto iný nekupuje. >:D
Ja pre zmenu nadviažem na tému ekoteroristickí elektrohujeri a R8 v jednom: teraz cez sviatky u suseda vo dvore parkoval etron GT a celkom ma prekvapilo, ako je to auto kompaktné a placaté. Na prvý pohľad som si myslel, že to je R8. A celkovo, to auto má svojim výrazom výrazne bližšie k R8 ako ku A7 (alebo A5 Sportback). Keď už štvordverové kupé tak takto, všetky Panamery, AMG-GT 4door a podobné výtvory pri tom vyzerajú ako SUV.
Ešte dík za názory/skúsenosti s prezúvaním. U mňa nejde ani o ušetrené prachy ako o zjednodušenie organizácie. Skrátka, pre mňa osobne je výhodnejšie zabiť pol dňa svojpomocným prezúvaním (vrátane dôkladného vyčistenia kolies a podbehov), ako sa objednávať na určitú hodinu niekoľko dní dopredu. Letné gumy na VW majú nejakých 2500 km a na Lexuse 0, zimné po cca 1500 km (vďaka pandémii je môj nájazd takpovediac whitelabelovský), takže do pneuservisu (dúfam) pôjdem až budúcu jar. :-) -
iudex 06.04.21 09:54
« BMW a.k.a. stará Škodovka v servise
Nadviažem na tému manuál. Bol som prvýkrát neplánovane v servise s 3er. Zlomila sa mi pružina na spojkovom pedáli, stálo to dve návštevy servisu (prvýkrát pružinu nemali na sklade). S dvomi notoricky kazovými Fordami sa mi to nestalo, rovnako nie s VW, musel som si počkať až na prémiu. >:-[] A samozrejme doma na to bola reakcia v štýle "to sa ani na starej Škodovke nestalo". >:-[] -
pradeda777 05.04.21 15:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
wl.....byl to manuál, 4.2 l V8. Řadička jako ta na videu. Podobně řešené řadičky (gate) používal snad i Aston Martin, Ferrari, i Jaguar. Byl to nezvyk a opravdu jsem se v tom necítil dobře. Možná bych si časem zvykl...a nebo by to bylo s přibývajícím věkem ještě horší.... ;-) Kámoš to tenkrát používal jako zaváděcí vozidlo při závodě silničních motorek tady v Kyjově. Já tam několik let dělal vedoucího startovního prostoru, organizoval předávání cen vítězům a také tlumočníka. -
pradeda777 05.04.21 13:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
wl....kua nechcu a taky mě to sere. Ale hlavu do písku nemá cenu strkat. Hold, "spalováci" tuto válku s koalicí (ekofašisté+elektrolobby+politici nové generace) prohrávají. Nevím, jak dlouho by "spalováci" této přesile odolávali, kdyby se ropa v 70letech minulého století skokově o 400% nezdražila, ale faktem zůstává, že olejáři (OPEC) tu změnu tímto urychlili. Vlastně, že by někdo za "spalováky" bojoval se ani nedá říct. Ono totiž ekofašisté za pomoci "liberálních" medií, každého, kdo se jen náznakem chtěl koalici postavit rázně umlčeli. [odkaz]
Nesmí se zapomínat, že jedním z hlavních aktérů je Čína, která nejen že je největší výrobce a vývozce baterií do aut, ale také s velké části ovládá těžbu vzácných kovů potřebných k jejich výrobě. No a navíc vyvezla do světa Covida, který nám zkurvil už roka života, včetně letošních Velikonoc..... >:-[] >:-[] >:-[] -
pradeda777 05.04.21 10:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
wl....nekupuju, ale svezl jsem se v roce 2011 v podobné. Kamarád dělal šéfa prodeje v Top Centrum car Audi tady u nás, tak jsme tomu jednou dali trochu za ucho... ;-) Ale nějaký velký dojem to na mě nezanechalo. V tu dobu jsem už jezdil s mojí druhou M3MPS a R8 byla proti tomu taková neposlušná, nepohodlná bestie... ;-) Řazení v Mazdě bylo také daleko lepší.....
A jasný, každý pořádný sporťák by měl mít dobrou manuální převodovku, to máš pravdu.... :yes: Škoda, že BMW se nikdy k dobrému manuálu nikdy nedopracovalo a už ani nedopracuje...... ;-\

Inak hybridy či čisté EV ako máš Ty sú zatiaľ ešte stále väčšou exotikou ako manuál, takže si počkáme na Tvoje prvé skúsenosti so servisom. ;-)
Čo sa týka prezúvania, za hlavnú devízu domu s garážou považujem to, že nie som fixovaný na pneuservis a vymením si gumy kedy chcem. Je to oveľa pohodlnejšie a operatívnejšie prezuť si kolesá podľa svojich časových možností, po práci či cez víkend a hlavne podľa aktuálneho počasia, ako si dojednávať vzdialený termín v servise, ktorému sa musím prispôsobiť a zabiť s tým kopec času. Btw. neviem, čo chceš na aute prezúvať pol dňa. Jedine že by si disky čistil zubnou kefkou (ale pri Tvojom puntičkárstve by som sa ani nečudoval). >:D Čo sa týka vyváženia, pokiaľ necítim vo volante vibrovanie či nejaký iný prejav nevyvážených kolies, tak nevidím dôvod komplikovať si život prevažovaním diskov pri každom prezúvaní.