iudex 21.04.21 09:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
Lega. tak je celkom možné, že som po 25 rokoch jazdenia s manuálmi zabudol radiť >:D faktom ale je, že kulisa mi v žiadnom aute pred 3er nedrhla. Ad medziplyn: ten je automatický a veľmi precízny a dáva sa len pri podradzovaní z vyššej rýchlosti, nie pri radení z neutrálu. Inak význam medziplynu by som moc nepreceňoval, osobne považujem reči o radení päta-špička za takú automobilovú latinu, všetci petrolheadi o tom hovoria, nikto to nerobí (možno len tí, čo nikdy nejazdia v športe a nevytáčajú motor do maxima). ;-) -
Leg 20.04.21 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
iudex: sorry, ale ak nevieš 15 sekúnd zaradiť dvojku, nehľadaj chybu v aute. >:D Ale vážne, niečo podobné sa zo začiatku stalo aj mne, dobré je napočítať do dvoch, ukľudniť sa a dvoječka tam v pohode zapadne. Silou to nikdy nejde. Akonáhle sa s autom zžiješ, pracuje perfektne, aj keď v tvojom prípade táto loď už možno odplávala. ;-) :-) Podobne ako pradedu by ma zaujímal ten medziplyn, to ti ten automat túroval motor v zodpovedajúcich otáčkach, kým to tam nezapadlo?
Tom, Arteon je hovadina, tzv trojdňové očarenie podobne ako pôvodné cc, cla a podobné chujoviny. Po krátkom očarení nasleduje vytriezvenie, človek zistí, že ten candy design sa rýchlo okuká a akurát je nepraktický, v podstate oproti GTIčku ti nič neprináša. Takže pekne vydrž, šúchaj nohami a v správny čas si vyraz po nového Golfa. You will thank me later... -
pradeda777 20.04.21 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
wl....co s nimi už nemůžou hýbat jsou kurwa ti, kteří nedávali meziplyny, když eště s něma hýbat mohli........ ;-) -
white label 20.04.21 15:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
pd7
Penzisté Mají na Ptákoviny času dost, ale my, lidé v ProDuKtivním věku, to máme jinak. >:D ;-) -
pradeda777 20.04.21 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
wl....tož já nevím, jak mu fungují ty automatické meziplyny, ale na mojí 1er je to jen takové "šimrání" a tak si je raději dávám sám. Ty moje jsou určitě "poctivější"..... ;-) >:-[] -
pradeda777 20.04.21 12:00
iu....no já přece "chválím" BMW manuál už sakra dlouho. >:-[] >:-[] Ale musím se přiznat, a určitě to není pro moje fanoušky překvapení, že jsem ještě výfuk nevětral a ani 7k ot na tachu neviděl. Ale chci se zeptat....když si podřazoval a šel z 3 - 2, použil jsi meziplyn? Řekl bych, že s meziplynem (pata/špička), by to neměl být problém. Já si řazení dolů bez meziplynu nedovedu představit...
M3/4 x Drive není zatím na konfigurátoru, ale v základu to vidím někde na 2.5 - 2.6 mega.....což jsou stejný prachy jako za Macan GTS i s nějakými drobnostmi.
iudex 20.04.21 08:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
dedo: počkaj, pozriem do peňaženky... nooo, zajtra ešte nie. >:D
Každopádne za mňa najlepšia verzia M3 a ten vypínateľný (!) xdrive je super, to by som bral do čohokoľvek.
Inak k tomu skvelému bavoráckemu manuálu: minule som trochu vyvetral výfuk a pozrel sa, ako to vyzerá pri 7000 otáčkach. A keď som podraďoval z 3 na 2, tak sa mi to proste zaseklo a nešlo dať do dvojky. Až po opakovanom a veľmi jemnom radení si nechala povedať, ale to som stratil tak 15 sekúnd. Takže Legova a dinarova teória, že bavorácke manuály najlepšie fungujú, keď na ne zatlačíš, moc neplatí. ;-\ -
iudex 19.04.21 11:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
Tom: ako písal wl, keď sa Ty ideš na niečo "len pozrieť", to akoby pradeda už rovno platil kúpnu cenu. >:D Ale tie skoky hore-dolu medzi triedami máte podobné. >:-[]
Inak Arteon sa už dlho páči aj mne, športovo elegantný, pritom priestranný a praktický liftback, teda poslúžil by aj ako rodinné vozidlo. Lenže tá cena Rka je šialená (ale platí to pre celý model), 1,73M Kč (66t €) cenník a 1,48M (57t €) po zľave, za to chcem prémiu so šesťvalcom a nie mainstream s R4. 8-s
Okrem toho k takejto veľkej rodinnej káre mi akosi dvojliter vyhnaný na 320k nesedí, ak by som Arteon zvažoval, tak v takej racionálnej verzii so 140 kW TSI, ak by sa cena dostala na nejakých max. 35t.
P.S. Celkovo mám pocit, že aktuálne nie je dobrá doba na kúpu nového auta. Okrem zdražovania je to aj nedostupnosť áut, dlhé čakačky, rôzne komplikácie vo výrobe. Čo viem, tak naša trnavská fabrika Stellantis má veľké problémy, chýbajú čipy a i., rušia zmeny a majú na dvore tisíce áut, ktoré čakajú´na súčiastky (teda auto je zložené, ale keď príde súčiastka, musí ísť znova na linku, rozobrať a zase zmontovať). K tomu problémy s fluktuáciou a zamestnancami, kvôli korone a obmedzeniam cestovania, čo sa dotklo Srbov, ktorých tu robí strašne veľa. A ako som čítal, tak sa to dotklo aj Volkswagenu, ten kvôli chýbajúcim čipom zastavuje v Blave výrobu SUV na 2 týždne. Podobne aj žilinská Kia. -
Thomasino 17.04.21 15:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy
To nebude. Přeskočil bych období blbnutí na okruhu k období "usedlejší pán po padesátce se silným sportovním sedanem" >:-[] >:-[] No musel bych tam občas vzít M2 :-!