Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.21  09:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Lega. tak je celkom možné, že som po 25 rokoch jazdenia s manuálmi zabudol radiť >:D faktom ale je, že kulisa mi v žiadnom aute pred 3er nedrhla. Ad medziplyn: ten je automatický a veľmi precízny a dáva sa len pri podradzovaní z vyššej rýchlosti, nie pri radení z neutrálu. Inak význam medziplynu by som moc nepreceňoval, osobne považujem reči o radení päta-špička za takú automobilovú latinu, všetci petrolheadi o tom hovoria, nikto to nerobí (možno len tí, čo nikdy nejazdia v športe a nevytáčajú motor do maxima). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.04.21  20:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iudex: sorry, ale ak nevieš 15 sekúnd zaradiť dvojku, nehľadaj chybu v aute. >:D Ale vážne, niečo podobné sa zo začiatku stalo aj mne, dobré je napočítať do dvoch, ukľudniť sa a dvoječka tam v pohode zapadne. Silou to nikdy nejde. Akonáhle sa s autom zžiješ, pracuje perfektne, aj keď v tvojom prípade táto loď už možno odplávala. ;-) :-) Podobne ako pradedu by ma zaujímal ten medziplyn, to ti ten automat túroval motor v zodpovedajúcich otáčkach, kým to tam nezapadlo?

Tom, Arteon je hovadina, tzv trojdňové očarenie podobne ako pôvodné cc, cla a podobné chujoviny. Po krátkom očarení nasleduje vytriezvenie, človek zistí, že ten candy design sa rýchlo okuká a akurát je nepraktický, v podstate oproti GTIčku ti nič neprináša. Takže pekne vydrž, šúchaj nohami a v správny čas si vyraz po nového Golfa. You will thank me later...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  18:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....co s nimi už nemůžou hýbat jsou kurwa ti, kteří nedávali meziplyny, když eště s něma hýbat mohli........ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Jen ti, kteří s nimi ještě můžou hýbat... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Penzisti si potřebujú procvičovat klouby..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Penzisté Mají na Ptákoviny času dost, ale my, lidé v ProDuKtivním věku, to máme jinak. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

wl....tož já nevím, jak mu fungují ty automatické meziplyny, ale na mojí 1er je to jen takové "šimrání" a tak si je raději dávám sám. Ty moje jsou určitě "poctivější"..... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.21  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

pd7
    Pokud vím, tak iudex tam má nastavené automatické meziplyny...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....no já přece "chválím" BMW manuál už sakra dlouho. >:-[] >:-[] Ale musím se přiznat, a určitě to není pro moje fanoušky překvapení, že jsem ještě výfuk nevětral a ani 7k ot na tachu neviděl. Ale chci se zeptat....když si podřazoval a šel z 3 - 2, použil jsi meziplyn? Řekl bych, že s meziplynem (pata/špička), by to neměl být problém. Já si řazení dolů bez meziplynu nedovedu představit...
    M3/4 x Drive není zatím na konfigurátoru, ale v základu to vidím někde na 2.5 - 2.6 mega.....což jsou stejný prachy jako za Macan GTS i s nějakými drobnostmi.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.04.21  09:48

Asi si málo tlačil kutáč do tej 2 >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.04.21  08:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

dedo: počkaj, pozriem do peňaženky... nooo, zajtra ešte nie. >:D
    Každopádne za mňa najlepšia verzia M3 a ten vypínateľný (!) xdrive je super, to by som bral do čohokoľvek.
    Inak k tomu skvelému bavoráckemu manuálu: minule som trochu vyvetral výfuk a pozrel sa, ako to vyzerá pri 7000 otáčkach. A keď som podraďoval z 3 na 2, tak sa mi to proste zaseklo a nešlo dať do dvojky. Až po opakovanom a veľmi jemnom radení si nechala povedať, ale to som stratil tak 15 sekúnd. Takže Legova a dinarova teória, že bavorácke manuály najlepšie fungujú, keď na ne zatlačíš, moc neplatí. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  07:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Formentor/Macan/Stelvio shootout...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.21  07:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....už je to tady. Kupujeme???? >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.04.21  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Tom: ako písal wl, keď sa Ty ideš na niečo "len pozrieť", to akoby pradeda už rovno platil kúpnu cenu. >:D Ale tie skoky hore-dolu medzi triedami máte podobné. >:-[]
    Inak Arteon sa už dlho páči aj mne, športovo elegantný, pritom priestranný a praktický liftback, teda poslúžil by aj ako rodinné vozidlo. Lenže tá cena Rka je šialená (ale platí to pre celý model), 1,73M Kč (66t €) cenník a 1,48M (57t €) po zľave, za to chcem prémiu so šesťvalcom a nie mainstream s R4. 8-s
    Okrem toho k takejto veľkej rodinnej káre mi akosi dvojliter vyhnaný na 320k nesedí, ak by som Arteon zvažoval, tak v takej racionálnej verzii so 140 kW TSI, ak by sa cena dostala na nejakých max. 35t.
    P.S. Celkovo mám pocit, že aktuálne nie je dobrá doba na kúpu nového auta. Okrem zdražovania je to aj nedostupnosť áut, dlhé čakačky, rôzne komplikácie vo výrobe. Čo viem, tak naša trnavská fabrika Stellantis má veľké problémy, chýbajú čipy a i., rušia zmeny a majú na dvore tisíce áut, ktoré čakajú´na súčiastky (teda auto je zložené, ale keď príde súčiastka, musí ísť znova na linku, rozobrať a zase zmontovať). K tomu problémy s fluktuáciou a zamestnancami, kvôli korone a obmedzeniam cestovania, čo sa dotklo Srbov, ktorých tu robí strašne veľa. A ako som čítal, tak sa to dotklo aj Volkswagenu, ten kvôli chýbajúcim čipom zastavuje v Blave výrobu SUV na 2 týždne. Podobne aj žilinská Kia.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Hmotnost musíš srovnávat spíš s GR.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

To se mi právě líbí že je to praktický liftback s pátýma dveřma :-) Jen to má skoro 4.9 metru :-( A navíc 200 kg proti GTI CS.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Není to sice sedan, ale liftback/fastback, ale to je detail. >:-[] ;-)
    Konečně bys měl taky něco delšího... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.21  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

To nebude. Přeskočil bych období blbnutí na okruhu k období "usedlejší pán po padesátce se silným sportovním sedanem" >:-[] >:-[] No musel bych tam občas vzít M2 :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.04.21  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Arteon je pohľadné auto ale mňa moc neoslovilo. Keď sa pozriem ešte na tú cenu tak :no: :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.21  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Th
    Jako, že bys ho vzal místo GTI CS? Ale Ar-R na ty tvoje okruhy moc vhodný nebude.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…