Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.04.21  13:27

« Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Fred: tak to je blbé, tu u nás bola tiež niekoľko týždňov podobná jama, zhodou okolností pár metrov od pneuservisu. Tí z toho mali takú živnosť, až ich človek podozrieval, že to tam vyhĺbili sami. Prvý stupeň opravy, teda značka pozor hrb + 30 tam bol pomerne skoro (neviem či tam náhodou nie je dodnes, asi som už na ňu aplikoval selektívnu slepotu). Druhý stupeň, teda zaplátanie prebehlo síce výrazne neskôr, ale v o to horšej kvalite, takže nakoniec tam tá 30-ka má zmysel.

Iudex: myslím, že väčšina z nás nejazdí len tak z plezíru, ale väčšinu km najazdí pretože sa potrebuje niekam dostať a od toho sa odvíja, koľko ročne najazdí a akým spôsobom sa ku svojmu tátošovi správa. Ale keď už by bolo na mne, skutočne by sa mi nechcelo tráviť 40000 km ročne v aute. Nehovorím, že je to nejaká extrémna hodnota, ale obávam sa, že v tomto režime by bol môj pobyt za volantom už len niečím, čo nejako pretrpím. Ale zasa chodiť sa kochať na naleštené nepoužívané autá do garáže, to je druhý extrém.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.21  12:23

« Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

iu
    Někdo má doma obraz a někdo "multifunkční sochu/plastiku" v garáži. ;-)
    Mně osobně způsobuje ten druhý případ mnohem větší radost.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.21  09:54

Freddie....silnice jsou po letošní zimě rozbombardované všude. To víš, silničáři si umí "šetřit práci". Proto se tady silnice neopravují, ale jen "látají", aby zase bylo příští jaro co dělat..... ;-\ Já mám blízko u baráku značku pozor výmol 30km/hod už 6 roků a tím to pro silničáře skončilo. Kurwa to je stát.... >:-[] >:-[] Jednou to tu Rusi celé vyhodí do povětří...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.21  09:40

« Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Včera jsem měl telefonát z Toyoty ohledně Yaris Cross. Bude v showroomu k "vidění only" v polovině června na jeden den. A kdo ví? Možná i Yaris GRoss se zanedlouho objeví.. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.21  08:44

Fred: to fakt nase_e. 8-s Jedinou útechou Ti môže byť fakt, že na nej nabeháš také kilometre za rok, ako niektorí tu za 10 rokov. Takže keď máš alternatívy mať auto v super stave pod plachtou a robiť na ňom pár km okolo domu, alebo lietať po celých Čechách a Slovensku, spraviť 40t ročne a občas pri tom utrpieť nejaký šrám, tak skôr asi tú druhú alternatívu. Auto je na jazdenie, na obzeranie a oprašovanie sú obrazy.
    Leg: kľudne prídi s električkou, i skladník ve šroubárně múže jezditi s električkou na okruhu. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.04.21  19:12

« SK ring vs čvô sa to deje?

Ja nemôžem pretože ma nepustí mama >:-[] .
    Auto už znova v servise, to je neuveriteľný príbeh smola alebo jakého čerta sa to deje.
    Z Jablunkova na SK musel nejaký chytrák rozhadzovať po ceste granáty pretože tak to tam vypadá. Samozrejme v noci som jednu trafil v 80km/h a takú mr..du/ranu som som v aute ešte nečul. Disk + pneu KO a som zvedavý či to bude len to.
    Pri čakaní na odťah skončili dalšie 3 autá podobne ako ja a ako bonus to trafil aj chlap s odťahovkou a musel si poskladať potom celý interier >:-[] kolesá mal ale asi OK.
    Privolaný cajti iba konštatovali že dnes som už asi 20 v poradí čo to nahlásil a mal som si všimnúť značku kdesi 5km späť . Takže až chcem zápis od PČR tak si najprv zaplatím pokutu. :no:
    Ta je neviem či Alfičku predať, zapáliť, darovať alebo iba prikryť plachtou a zaparkovať v garáži. Asi spustím hlasovanie čo s ňou >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.04.21  18:36

« Re: Re: Re: GT3 992

Ja pôjdem, len ešte neviem či vezmem mestské minielektro alebo hybridné SUV. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.21  16:44

« Re: Re: GT3 992

Slovakiaring otvára, nemáte niekto záujem vybehnúť? A nemusíte ani zvládať medziplyny ako Ayrton Senna. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.04.21  14:12

« Re: GT3 992

Mali ho aj ten nejaký Mat a hodne slušné časy mu nameral v zrýchlení. Pekná opieračka do sedačky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.04.21  19:13

« GT3 992

Chris protahuje novou GT3:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.21  17:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

mkt.....právě na okruhu jsem si meziplynů užíval nejvíc. Jestli mě zpomalovaly? To je možné, ale pokud jsem byl už v zatáčce, tak jsem je nepoužíval a ani nepotřeboval. Já si vždy před zatáčkou přeřadil na tu rychlost, která mě vyhovovala na průjezd zatáčkou právě proto, abych nemusel v zatáčce řadit. Ano, ti rychlejší (co to brali až moc vážně) "šli na brzdy" a řadili až v zatáčce. To byli většinou borci, co tahali "závoďáky" k okruhu na vozíku. Takže si mohli dovolit riskovat o dost víc. Tam jsem já nikdy "nedospěl". Já musel vždy počítat s tím, že mě "závoďák" bude muset odvézt domů. A některé okruhy byly i víc než 100 km od domu, tak tam obzvlášť bylo třeba "ubrat a brzdit" o trochu dřív.... :-! [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.04.21  16:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Za mna su medziplyny pekna hracka. A ak sa podari, tak to sposobuje radost. Ale neviem si to predstavit na okruhu, ked chce ist niekto na 100%. A ak to niekto na okruhu praktizuje, tak klobuk dole, to je vazne umenie.
    Pozrite sa na ten koncert koordinacie ruk a noh Ayrtona Sennu
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.04.21  15:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iudex: takže automatický revmatching je fajn, ale ak ho chcem dávať manuálne, je to len póza. To isté môžem povedať o manuále - kto by sa hrajkal so spojkovým pedálom a presne triafal rýchlosti, keď automat je aj tak rýchlejší, prácu spraví za mňa a prípadne si môžem radiť na volante. Niekedy nie je dôležité byť v cieli cesty prvý, ale cestu si vychutnať a snažiť sa zdokonaľovať. Veď nie je umenie na to na rovinke dupnúť, ale elegantne ale svižne dobrzdiť bez toho, aby autom cukalo pri podraďovaní (nehovoriac o stabilite pri dobrzďovaní v zatáčke), tam sa pozná, kto ozaj vie.

Ja by som z toho nerobil žiadnu vedu, človek sa to ako tak naučí pomerne rýchlo a potom ťa to ani nespomaľuje. Len to chce prestať sa voziť a začať sa trochu aj venovať riadeniu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.21  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iu....já se.ru na automatický meziplyn. To "šimrání ani nevnímám. Já spoléhám na a slyším jen ten svůj opravdový McCoy meziplyn....;-) Ale tomu asi nemůžeš rozumět.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.21  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

deda: tak potom asi jazdíš zásadne s úplne vypnutou stabilizáciou (DSC stlačíš aspoň 5 sekúnd), lebo len vtedy sú vypnuté medziplyny. Ale s úplne vypnutou stabilizáciou človek, čo pozná len comfort asi nejazdí, teda tie medziplyny máš a potom prebíjaš svojím medziplynom ten automatický, čiže vykopávaš otvorené dvere. To musí byť celkom zaujímavá podívaná (resp. počúvaná).
    Leg: chápem, že pri silnej zadokolke môže zlé podradenie vyústiť do šmyku, sám som to videl u týpka s 350Z. Ale to práve ten rev-matching v novších BMW rieši. Popravde ja vnímam len jedinú situáciu, kedy mi ten automatický medziplyn vadí, a to keď chcem brzdiť motorom, čomu medziplyn fakticky bráni. Ale inak sú fajn, najmä pri ostrej jazde či na okruhu, kde je človek rád za čo najrýchlejšie preradenie a nemá čas hrajkať sa s triafaním medziplynov sám. Proste ako píšeš medziplyny v konfekcii je len taká maniera, ktorá človeka reálne spomalí. A popravde rád by som videl niekoho, kto to vie robiť poriadne, ale takých moc nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.04.21  11:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

...oujééé, až sa dostanem k manuálu tak idem na to. Teraz mám Golf 7 dsg. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.21  11:25

Freddie...nikdy není pozdě začít. Tady Tě naučí jak na to....... >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.04.21  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Dedo čo si jazdil celý život s P V3S?Tam to bola nutnosť.
    Samozrejme že medziplyny pomôžu ale i tak máme od toho v prevodovke synchróny.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.21  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

Leg.....iu....se v tom trochu zamotal, ale to se stává. Já osobně si nedovedu představit, že bych při jízdě s manuálem nedával při šaltrování dolů poctivý meziplyn. Dělám to AUTOMATICKY..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.04.21  10:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haraburdy

iudex: neviem, podľa mňa v motoršporte (kde ešte ostali pri manuáloch) sa medziplyny považujú za samozrejmosť. Ty ako človek, čo sa vyhýba silným zadokolkám ako čert krížu ich asi skutočne môžeš mať na háku, ale ja osobne som už zažil, keď mi nesprávne trafený medziplyn čiastočne zablokoval zadné kolesá a celkom pekne som sa šmykol.

Ale áno, súhlasím s tým, že v konfekcii ktorú jazdíme my (teda lepšie povedané vy) je v podstate zbytočný. Je to len taká šmákoska, ktorou si človek lepšie vychutná proces radenia. V konečnom dôsledku ale o to ide, radosť z kontroly nad vozidlom. Ako skalný zástanca manuálov vo svete, kde sa proti automatu ťažko hľadajú objektívne dôvody by si to mal chápať najlepšie.
    ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…