Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.04.21  16:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Dany: ešte som nemenil, jazdím pomenej, takže to nie je urgentné, nechávam to spolu na ročný olejový servis cca. v júni.
    Ale čo som si pozeral, tak tie EBC sú výborné, dosť ale záleží, aká konkrétna rada. Majú to farebne odlíšené, od čiernych a zelených ako náhradu štandardu cez červené, modré a žlté (ako výkonné cestné a občasný okruh) až po oranžové (racingové). Ja som pozeral tie žlté Yellowstuff ako taký vyšší level aj na okruhy. Ale to je pre 3er, neviem, ako je to pre Megoša.
    Ak meníš aj kotúče, tam treba zvážiť, či dáš dierované či drážkované, alebo hladké. Drážkované vraj oveľa viac žerú platničky, ale to sa skôr vyjadrí label, ten tuším dal drážkované kotúče Zimmerman.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.04.21  14:25

Pozvánka.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 27.04.21  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Ron, choď si dať prehrať SW do Renaultu, ten podraďuje pri brzdení a do zákruty fajn. Dokonca podľa toho, akým štýlom jazdíš.
    V športovom režime potom ešte intenzívnejšie a pri brzdení a podržaní ľavého pádla tam súka rýchlosti tak, aby udržal motor v čo najvyšších otáčkach.
    Ja osobne používam manuálne radenie vždy, keď sa iba neveziem

iudex, už si menil brzdy? Potrebujem to teraz riešiť a celkom sa mi páčia EBC, čo si dával odkaz. Neviem sa rozhodnúť, či ísť do ich športových, alebo do dierovaných Brembo
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.04.21  10:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Ideš po ňu v pondelek?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.04.21  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Nová 911...classic....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 26.04.21  10:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Dedo, ten chlapík čo ho citujú má do veľkej miery pravdu, ale tá úvaha autora okolo toho je hodná tak štrnástročného chlapca. Ale veď autofórum, neznášame elektromobily a eú a toto vyjadrenie sa nám celkom hodí do kontextu, tak zasa ďalší bulvárny dríst na túto tému. Autoforum nečítam, ale som si celkom istý, že rozumný článok o alternatívach fosílnych palív a bateriek (vrátane úskalí s nimi spojenými) v portfóliu nemajú, pritom je to zaujímavá téma.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.21  14:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Málo....pozdě.....ale přece....článek je na AutoForum.....šéf technologického gigantu sepsul EU kvůli tlaku na rozšíření elektromobilů...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.21  09:15

FF combi....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.21  06:58

Jak to tady čtu...rozdíl v chování 1.5 TSI : 1.4TSI.....tušil jsem, že za tím bude náš "obvykle podezřelý".... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.04.21  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Souhlasím. Měl jsem 1,4 TSI 150hp v Golf Sportsvan a pak zkoušel 1,5TSI a ten mi přišel dole trochu mrtvej, ale mají to tak schválně nastavený. S manuálem je marnej. S automatem když DSG přepneš na Sport, tak pak už to odspodu trochu jde,
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.21  21:23

w-a
    Ano 1.4 TSI (taky 150 PS, jako 1.5) byl mnohem povedenější motor.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.04.21  21:09

w-a >:-[] asi je ten problém že okrem eRka a terajšej 1.5 som snáď žiadne iné TSI nejazdil , takže neviem ako jazdí/jazdila 1.4. Toto ale vcelku ide do tých 4.000 ot, potom iba hluk a žiadny dej do obmedzovača. Na také nudné jazdenie asi OK a spotreba sa dá dostať aj pod 6 čo ja nie som moc zvyknutý na také čísla >:-[] >:-[]
    Týmto ale nechcem povedať že už hľadám náhradu za QV >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.04.21  20:28

sf: Tak já jsem celkem překvapený z toho, že se ti 1.5 TSI líbí. Já ji poprvé zkoušel (v Golfu) v roce 2018 před nákupem Leona...a to se mi nelíbilo. Jednoznačně bych bral končící 1.4 TSI...kdyby nebyla ještě 1.8 TSI. Pak se psalo, že došlo k úpravám a jak je to jiný,lepší a kdesi cosi....načež jsem na jeden den vyfasoval Octu3 1.5 TSI 110kW, manuál,12/2019, najeto cca 35 tisíc....a myslel jsem, že se mi to snad zdá. Ne že by to nakonec nejelo...ale tak protivnej motor, kterej musíš k práci pomalu přemlouvat....jsem dlouho nezažil. I prezident Zeman má víc charakteru než 1.5 TSI. >:D >:D

edit: 2.0 TSI není jiná liga...to je úplně jinej sport.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.04.21  20:22

Thom: :yes: :yes: :yes: Nějakej sraz mi hodně chybí.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.04.21  19:26

Dneska malý srázek na Buchlákách a následně na skvělém burgeru v Uherském Hradišti >:-[] :-) [odkaz] - plus následné fotky..
    Pak dám nějaké info ke svezení v Arteonu R ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.04.21  17:46

« Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Tak som si teraz hovoril ako slušne ide tá 1.5 do cca 4tis rpm (dalej KO) čo potom 2.0 tsi.
    V časoch dávno minulých som zvažoval GTI ale nemali predvádzačku tak sme sa boli zviezť “iba” eRkom a bolo to hodne príjemné. Také R s GTI optickým paketom v 3dv verzii by bolo fakt pekné auto.
    Tieto silnejšie verzie majú už mokré DSG ?
    Ron : presne tak s tým radením, niekdy to ani v S nerobí tak ako by som potreboval.
    Tempomat som teda nezistil či ide prestaviť na normál.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.04.21  17:41

« Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

WL: ale on píše o tom, že by řadil, tedy jestli to chápu správně, jiné převody v danou chvíli. A to je totéž, co tvrdím i já, že mokré DSG svým projevem je OK, ale software je špatný. Nedokážu se smířit s tím, že auto ani při prudkém brzdění nepodradi, ani v zatáčce, až padnou otáčky k 1100, tak podřadi, takže na apexu zatáčky nejde mít připravený převod, nebo třeba dobrzdujes k semaforu, skočí zelená, pustíš plyn, on má ve 45 zařazenou pětku, zjistí, že by to chtělo trojku, kterou druhá spojka nemá připravenou, škubne a teprve se jede, když dáš řeším Sport, tak škubne aby to bylo jakože sportovní a nastavení plynového pedálu je přecitlivělé...a třeba když bys chtěl před zatáčkou dát S, podřadi si, dáš před apexem zpátky D a on si zpátky odřadí klidně o dva stupně a zase špatně.

Ad tepmopmat, se podle mě dá přepnout na normální v nastavení, u mě to jde. A ta tlačítka na volantu jsou opravdu malá a je jich tam moc, klidně bych rádio přesunul za volant, nebo radio.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.21  17:23

« Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

sf
    Kdyby to bylo GTI/R s plnotučným 2.0 TSI a hlavně s mokrou! dsg, byl by to jiný příběh.
    Kup si třeba 3dv. G7 GTI Clubsport (nebo eRko) a budeš spokojený i s ergonomií.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.04.21  16:25

« Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Ja sa už bojím Julču vytiahnúť z garáže, čo sa zase prihodí :-( , myslím to vážne.
    No ale čo som chcel: vyfasoval som Golfa 7 1.5 tsi dsg 2019 a kua som celkom prekvapený aký to je príjemný 2-válec. >:-[] >:-[] Vcelku to ide a spotreba je tak isto prijateľná, to DSG má ale k ZF ešte kúsok cesty (včera jazda s X5 45e) pred sebou. Keby tam bol manuál tak by som radil asi trochu inak a aj tie rozjazdy z miesta....no ale hej, není to zlé.
    Čo ma ale fest točí je ovládanie tempomatu a tie tlačítka na volante, fakt zlé. To je tá super ergonómia? Ani náhodou, sorry VW. O tom šmatlacom displeji radšej ani nič nebudem písať.Adaptívny tempomat nejde prepnút na normál :-(
    Vcelku ma ale auto zaujalo až som začal pozerať po nejakom GTI / R. Samozrejme nie nové pretože sa už neponúkajú ako krásny 3-dv hatch. 5 dverová verzia je u mňa k ničomu keď tam aj tak za mnou není skoro miesto a hlavne sa mi fakt nepáči. Podaktorý tu budú mať asi radosť že som trochu pochválil G ale bez chýb tak isto není.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.21  14:57

« Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?

Leg: tak Fred tie kilometre najazdiť musí, ale aspoň ich najazdí parádnou károu a keď pri tom auto utrpí nejaké vojnové zranenie, s tým holt treba skôr či neskôr rátať. Každopádne som to myslel tak, že to auto aspoň naplno využije. Horšie by bolo mať tú leštenku a oškrieť ju pri tom jednom výlete za mesiac, prípadne z obáv pred tým poškodením ju nepoužívať vôbec.
    Ja na to myslím pri každom výlete na Slovakiaring, že čo keď vyletím do štrku či do zvodidiel a odrbem auto, ale holt je to prijateľné riziko a za tú zábavu to stojí, viac, než mať to auto iba na dochádzanie do práce 70kou.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…