iudex 28.04.21 16:53
« Dvakrát Golf
Joe Achilles otestoval dva rýchle Golfy po sebe, najprv Rko: [odkaz] a potom Clubsport: [odkaz]
Pri oboch rovnako nadšenie z motora, dynamiky a celkového jazdného prejavu (o chlp viac sa mu tuším páčil Clubsport) a súčasne veľká kritika interiéru, dotykového ovládania a infotainmentu.
A napokon 128ti na okruhu Hockenheim a trochu sklamanie, čas nielenže horší ako Focus ST či i30N, ale aj ako základné GTI: [odkaz]
Inak dnes som na diaľnici trošku zozadu tlačil na novú zelenoznačkovú X5 45e, tak sa nechcel dať zahanbiť a poriadne na to dupol. A bol som milo prekvapený, aké dobré pružné zrýchlenie ten mastodont má, tých takmer 400 kombinovaných koní tam asi bude.
Dany: šikana pri Potôčkoch? ;-) -
Dany 28.04.21 08:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Ron, v Megane sa fakt snaží. Neviem, či sleduje tlak na brzdový pedál, ale pri pribrzdení podraďuje do vyšších otáčok.
Nech sa ale snaží akokoľvek, nevie čítať cestu. Príklad, cestou domov mám "šikanu" ľavá, pravá, 90°. V D pred prvou odbrzdím, podradí, medzi zákrutami kúsok rovno, nepridávam, nebrzdím a už tam láduje vyšší kvalt, takže pred ďalšou už mám nízke otáčky.
Preto používam manuálny režim. -
Dany 28.04.21 08:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Iudex, na Megoša majú strop green určené pre hot-hatche. Čo som čítal, tak tie športovejšie už vedia pískať a to by som asi nedal.
S kotúčmi mám dilemu. Vizuálne sa mi najviac páčia dierované kotúče ala Brembo. Krížom-krážom čítam ako vedia praskať. Ja im občas dám pofajčiť, tak sa toho bojím. EBC robí čiastočne navŕtané + drážky, ale tie sú hlučnejšie. Nemal by som problém so standard plnými kotúčmi, keby boli kvalitnejšie ako OE. Asi pôjdem do drážkovaných USR a uvidím, čo to spraví
Ronault. 27.04.21 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Dany: Ve sportovním režimu podřazuje i DSG, ale v běžném D režimu je to to, co píšu. A já tak běžně v S režimu nejezdím a i když se jen vezu, s..e mě to. Logičtější řazení má i ta nejhorší na světě robotická převodovka v našem Picassu. 8-s Chystám o srovnání těchto dvou nesrovnatelných převodovek článek.... to tu někteří nejmenovaní nezvládnou... ;-) -
iudex 27.04.21 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Dany: ešte som nemenil, jazdím pomenej, takže to nie je urgentné, nechávam to spolu na ročný olejový servis cca. v júni.
Ale čo som si pozeral, tak tie EBC sú výborné, dosť ale záleží, aká konkrétna rada. Majú to farebne odlíšené, od čiernych a zelených ako náhradu štandardu cez červené, modré a žlté (ako výkonné cestné a občasný okruh) až po oranžové (racingové). Ja som pozeral tie žlté Yellowstuff ako taký vyšší level aj na okruhy. Ale to je pre 3er, neviem, ako je to pre Megoša.
Ak meníš aj kotúče, tam treba zvážiť, či dáš dierované či drážkované, alebo hladké. Drážkované vraj oveľa viac žerú platničky, ale to sa skôr vyjadrí label, ten tuším dal drážkované kotúče Zimmerman. -
Dany 27.04.21 10:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Ron, choď si dať prehrať SW do Renaultu, ten podraďuje pri brzdení a do zákruty fajn. Dokonca podľa toho, akým štýlom jazdíš.
V športovom režime potom ešte intenzívnejšie a pri brzdení a podržaní ľavého pádla tam súka rýchlosti tak, aby udržal motor v čo najvyšších otáčkach.
Ja osobne používam manuálne radenie vždy, keď sa iba neveziem
iudex, už si menil brzdy? Potrebujem to teraz riešiť a celkom sa mi páčia EBC, čo si dával odkaz. Neviem sa rozhodnúť, či ísť do ich športových, alebo do dierovaných Brembo -
Leg 26.04.21 10:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Dedo, ten chlapík čo ho citujú má do veľkej miery pravdu, ale tá úvaha autora okolo toho je hodná tak štrnástročného chlapca. Ale veď autofórum, neznášame elektromobily a eú a toto vyjadrenie sa nám celkom hodí do kontextu, tak zasa ďalší bulvárny dríst na túto tému. Autoforum nečítam, ale som si celkom istý, že rozumný článok o alternatívach fosílnych palív a bateriek (vrátane úskalí s nimi spojenými) v portfóliu nemajú, pritom je to zaujímavá téma. -
Thomasino 24.04.21 21:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
Souhlasím. Měl jsem 1,4 TSI 150hp v Golf Sportsvan a pak zkoušel 1,5TSI a ten mi přišel dole trochu mrtvej, ale mají to tak schválně nastavený. S manuálem je marnej. S automatem když DSG přepneš na Sport, tak pak už to odspodu trochu jde, -
speedfred 24.04.21 21:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring vs čvô sa to deje?
w-a >:-[] asi je ten problém že okrem eRka a terajšej 1.5 som snáď žiadne iné TSI nejazdil , takže neviem ako jazdí/jazdila 1.4. Toto ale vcelku ide do tých 4.000 ot, potom iba hluk a žiadny dej do obmedzovača. Na také nudné jazdenie asi OK a spotreba sa dá dostať aj pod 6 čo ja nie som moc zvyknutý na také čísla >:-[] >:-[]
Týmto ale nechcem povedať že už hľadám náhradu za QV >:-[]