Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.21  08:47

« Re: Re: Re: DSG soft

Ron....z toho co tady čtu jsem dedukoval, že auto, které jsi si měl koupit, mělo mít manuální převodovku.... ;-) :-! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.05.21  21:09

« Re: Re: DSG soft

WL: no je to ke zvážení, díky.

Thomasino: docela sáhodlouze jsem tady popisoval, co mě na DSG hodně vadí. Samozřejmě režim S zvýší otáčky, ale tam, kde prostě nechceš jezdit neustále, protože je to na každodenní ježdění dyskomfortni, auto nejen má vyšší otáčky, ale i nastavení reakce na plyn je vyloženě agresivní, nejde tak jezdit po městě nebo na delší trasy. Kolega, co má doma 1.6 TDI, taky jezdí pořád S režim, ale sám uznal, že v GTI to prostě nejde.

Chtělo by to zjistit, co na to VE a jestli to umí zjistit.

Jinak hodilo by se zvýšit otáčky pro podřazení i odrazeni, protože pětka v padesáti s 1000 otáčky je pro DSG úplně normálka a při brždění si podradí na čtverku klidně ve 47 km/h a než se na apexu zatáčky vzpamatuje, jsem daleko za ním
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.05.21  14:07

« Re: VW Golf R Performance Pack vs. Litchfield GR Yaris

VW GTI vs. BMW 128i...
    [odkaz]

Výhodou u GTI je možnost manuálu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.21  20:57

« VW Golf R Performance Pack vs. Litchfield GR Yaris

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.05.21  19:51

« Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft

Správne! Poriadny manuál a potom nebude treba prehrávať SW na prevodovke. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.21  14:44

« Re: Re: Re: Re: DSG soft

Corolla GR 300k manuál....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.05.21  09:37

« Re: Re: Re: DSG soft

Na Atece taky v normálním režimu padají otáčky zbytečně nízko, proto vždy po startu přepínám převodovku na Sport (zatažením pákou ještě jednou k sobě). To tam předpokládám v Polo-GTI máš také. Samozřejmě pak používám individual režím a motor mám na Sport, stejně jako adapt.tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 05.05.21  22:00

« Re: Re: DSG soft

Toho bych se nebál. Úpravy softwaru se dělají poměrně často a není s tím problém. Ovšem za předpokladu, že se zasáhne pouze do minimálních otáček, kam mají spadnout, když převodovka přeřadí. Typicky z 3ky na 4st. minimálně 1300ot, ze 4-5 min 1500ot. apod. Tahle úprava udělá převodovce jedině dobře.
    Pokud ovšem budou zasahovat do samotné rychlosti přeřazení, tak to už může být problém, jelikož ta převodovka na to není stavěná.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.21  20:12

« Re: DSG soft

Rone, copak, nespokojený s řazením převodovky? Tohle řeší hodně dobře TVS. Kámoš u Brna (Chudčice) to tady dělá celkem často, mají zastoupení v ČR. Hodně to pomůže. Samozřejmě je tu malé riziko ohledně záruky.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.21  20:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Za mě je čas ze 100 na 200 skoro jediný, který něco málo vypovídá o síle motoru k danému autu. Pak samozřejmě váha auta versus výkon, nebo i čas na Hockenhaimu, případně když vím, jaký čas s tím lidi jezdí na okruhu v Brně nebo na Slovakiaringu (což jsou moje primární "hřiště"). >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  14:25

« DSG soft

Ron
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

iu
    To ale nejsou tovární údaje, to jen někde někdo naměřil, ne?
    Přímo porovnávat pružné zrychlení u MT(JQV) a PDK(GTS) není úplně košer.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    To by byl pořád, pro většinu šoférů, skvělý čas i u 0-100. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  11:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Súčasná F1 má na dve kilá 4-4.4s podľa trate a podareného štartu. To musí byť pekné nakopnutie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

pd7
    Obojí. Investuj do výkonnějšího stroje a kup si pořádné nové auto. Přece jednou nechceš mít nápis:
    "ready to cash" na náhrobním kameni... :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.21  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

sf
    Jj, 0-200, to je "královská" disciplína, 100-200 to je zajímavé spíš pro německé taxikáře... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  10:15

dedo: také mikropneu by si mal naprdnúť až máš dobré vetry.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.05.21  10:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

Včera jsem konečně přehodil kola na Yariskovi a zjistil jsem, že můj mini kompresor už asi dosluhuje (11 let). 3 kola nafúknút z 25 psi na 32 psi zvládl ještě jakžtakž, ale na čtvrtém už rezignoval a musel jsem ho nechat delší dobu vychladnout. Tož nevím......mám investovat do výkonnějšího "stroje" nebo koupit další mini....?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.21  09:46

Kde lanské snehy sú keď som jazdil na moto a tie dávali 0-200 tak 8-9s ? A možno aj menej. 8-s
    Teraz už na to nemám gule a stačila by motka ktorá to dá do 10s. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.05.21  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R

fred: tak Júlia má 100 na 200 za 8,5s, to by si tromfol aj labelovu 911ku (8,6s).
    Takže nič nemeň, je veľmi málo pravdepodobné, že si niekto kúpi auto, ktoré výkonovo a dynamicky prekoná Julču (ak sa také autá ešte vôbec budú robiť).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…