Ronault. 09.05.21 21:09
« Re: Re: DSG soft
WL: no je to ke zvážení, díky.
Thomasino: docela sáhodlouze jsem tady popisoval, co mě na DSG hodně vadí. Samozřejmě režim S zvýší otáčky, ale tam, kde prostě nechceš jezdit neustále, protože je to na každodenní ježdění dyskomfortni, auto nejen má vyšší otáčky, ale i nastavení reakce na plyn je vyloženě agresivní, nejde tak jezdit po městě nebo na delší trasy. Kolega, co má doma 1.6 TDI, taky jezdí pořád S režim, ale sám uznal, že v GTI to prostě nejde.
Chtělo by to zjistit, co na to VE a jestli to umí zjistit.
Jinak hodilo by se zvýšit otáčky pro podřazení i odrazeni, protože pětka v padesáti s 1000 otáčky je pro DSG úplně normálka a při brždění si podradí na čtverku klidně ve 47 km/h a než se na apexu zatáčky vzpamatuje, jsem daleko za ním -
Thomasino 06.05.21 09:37
« Re: Re: Re: DSG soft
Na Atece taky v normálním režimu padají otáčky zbytečně nízko, proto vždy po startu přepínám převodovku na Sport (zatažením pákou ještě jednou k sobě). To tam předpokládám v Polo-GTI máš také. Samozřejmě pak používám individual režím a motor mám na Sport, stejně jako adapt.tempomat. -
VII 05.05.21 22:00
« Re: Re: DSG soft
Toho bych se nebál. Úpravy softwaru se dělají poměrně často a není s tím problém. Ovšem za předpokladu, že se zasáhne pouze do minimálních otáček, kam mají spadnout, když převodovka přeřadí. Typicky z 3ky na 4st. minimálně 1300ot, ze 4-5 min 1500ot. apod. Tahle úprava udělá převodovce jedině dobře.
Pokud ovšem budou zasahovat do samotné rychlosti přeřazení, tak to už může být problém, jelikož ta převodovka na to není stavěná. -
Thomasino 05.05.21 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Za mě je čas ze 100 na 200 skoro jediný, který něco málo vypovídá o síle motoru k danému autu. Pak samozřejmě váha auta versus výkon, nebo i čas na Hockenhaimu, případně když vím, jaký čas s tím lidi jezdí na okruhu v Brně nebo na Slovakiaringu (což jsou moje primární "hřiště"). >:-[] >:-[] -
white label 05.05.21 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
iu
To ale nejsou tovární údaje, to jen někde někdo naměřil, ne?
Přímo porovnávat pružné zrychlení u MT(JQV) a PDK(GTS) není úplně košer. -
white label 05.05.21 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
pd7
Obojí. Investuj do výkonnějšího stroje a kup si pořádné nové auto. Přece jednou nechceš mít nápis:
"ready to cash" na náhrobním kameni... :-) ;-) -
white label 05.05.21 11:09
sf
Jj, 0-200, to je "královská" disciplína, 100-200 to je zajímavé spíš pro německé taxikáře... >:-[] ;-) -
pradeda777 05.05.21 10:00
Včera jsem konečně přehodil kola na Yariskovi a zjistil jsem, že můj mini kompresor už asi dosluhuje (11 let). 3 kola nafúknút z 25 psi na 32 psi zvládl ještě jakžtakž, ale na čtvrtém už rezignoval a musel jsem ho nechat delší dobu vychladnout. Tož nevím......mám investovat do výkonnějšího "stroje" nebo koupit další mini....? -
speedfred 05.05.21 09:46
Kde lanské snehy sú keď som jazdil na moto a tie dávali 0-200 tak 8-9s ? A možno aj menej. 8-s
Teraz už na to nemám gule a stačila by motka ktorá to dá do 10s. :-) -
iudex 05.05.21 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
fred: tak Júlia má 100 na 200 za 8,5s, to by si tromfol aj labelovu 911ku (8,6s).
Takže nič nemeň, je veľmi málo pravdepodobné, že si niekto kúpi auto, ktoré výkonovo a dynamicky prekoná Julču (ak sa také autá ešte vôbec budú robiť).