Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Thomasino 22.05.21 14:32
« AutoBild - srovnání Golfu GTI, GTI Clubsport a Golfu R
Před časem srovnávali na německém AutoBildu Golf GTI, GTI Clubsport a Golf R. Nyní to vyšlo v AutoTipu, aniž by teda přiznali, že je to převzaté >:-[] >:D Protože ale německy neumím, tak jsem si to koupil a v klidu přečetl. Tady jsem to nafotil mobilem, kdyby si to chtěl někdo přečíst. Jinak pořadí je opět GTI CS, eRko, pak GTI :-) [odkaz]
Tady k tomu ještě fotky z AutoBildu: [odkaz] -
white label 22.05.21 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
pd7
S Macanem se manévruje dobře i ve městě, jen na šířku má trochu větší nároky na parkování, než většina běžných aut, ale zase jsou na tom některé taky hůř (s tou šířkou). -
pradeda777 22.05.21 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
wl....taky si myslím, že než vycoulovat 1.75mil za TR, tak raději Macana S....i když TR je menší a hodil by se víc do města, jak už jsem psal....ale je to zase na člověku, někomu manévrovat s větším vozem ve městě nevadí..... :-! -
white label 22.05.21 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
Th
Macan (všechny verze jsou jen v benzínu) s 300 koníky není, základní s R4 má jen 245 PS a s V6 má od 354 PS (MS).
Macan (R4) od 1.680 000,-
Macan S (V6) od 1.830 000,-
Kdo nemá/nedá těch +150 litrů za V6 (+ větší brzdy a pár drobností), ten ať jde raději do toho Tiguanu R. -
pradeda777 21.05.21 20:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
Tož Macan S s 354 koníky není v základu o moc dražší než TR s nějakou výbavou na přání. Čítá to bratru cca 100k.....ale chápu, že nechceš "dráždit hada" bosou nohou... >:D >:-[] -
-
pradeda777 21.05.21 16:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
Tož iu má pravdu. TR s rozumnou výbavou lehce cenově překoná 4 vál. Macana v základu a dokonce i s nějakou výbavou na přání. To je na pováženou. Výhoda TR je v tom, že je celkově menší a tím by se i víc hodil do města a servising cost bude také přijatelnější. -
pradeda777 21.05.21 14:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
tms...4er GC hezké....ale jak píše iu....."hezky velké"..... ;-\ Tiguan R je taky na "dědově listě".... ;-) Velikostně se ještě vleze do kategorie "Maxi Rohlíkový Express".... ;-) -
iudex 21.05.21 13:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
Tom: 4GC by už postačovalo aj ako rodinné (ak to teda bude naďalej liftback). A dizajnovo sa to črtá dobre, minimálne proporčne je to vyvážené a elegantné: [odkaz] Pre mňa ako len moje auto je to ale zbytočne veľké, preto hovorím, že veľkostne by mi sedelo nejaké GC na báze 2er kupé.
Inak ten Tigi R hodnotia síce dobre, ale dokonca aj Angličania sa pozastavovali nad tou vysokou cenou a skonštatovali, že s príplatkami to je príliš blízko štvorvalcového Macana a to je už iná liga.
dedo: veď to bol len taký povzdych, 2GC už existuje, žiaľ na tej "nesprávnej" platforme a hlavne dizajnovo neveľmi vydarené. Z môjho pohľadu malo byť 2GC až na zadokolkovej platforme nového kupé umožňujúcej R6, pre fajnšmekrov RWD, pre mňa xdrive. -
pradeda777 21.05.21 12:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
iu....tož 4dr (gran coupe) 6 vál. 240i by bylo nice, ale co potom s M235i xDrive GC ? A navíc se BMW aktuálně snaží zredukovat množství nabízených variant. Myslím, že můžeme být vděční, že do 2er RWD vůbec šly. Asi jen k vůli M2. :-! -
iudex 21.05.21 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DSG soft
Tak deda si proste len vymení Racing za Rolls a je vymaľované >:D Aj keď som myslel, že rohlíkový expres už má registrované ako ochrannú známku Toyota Yaris. :-)
Ad nová 2er: črtá sa to fakt dobre, večná škoda, že nespravia nejaké 2 Gran coupé na platforme tohto kupé (namiesto existujúceho predokolkového 2GC na báze 1er). Pri tom medzigeneračnom náraste rozmerov by mi takýto kompaktný sedan v pohode stačil namiesto 3er. Štvordverové M240i, to by sa mi páčilo.

Tu je celkom podrobná prehliadka a meranie i30N, namerali mu 305 koní a 413 Nm, slušné hodnoty: [odkaz]