pradeda777 25.06.21 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
díky za starost. Jsme ok. Tady v Kyjově to hodně bouřilo i kroupy byly a "pěkně foukalo". Takovou bouřku, co jsme tady v Kyjově, jsme ještě nezažili. Ale elektrika nám nevypla a celou dobu jsme se dívali na TV. Kousek odtud v Ratíškovicích už ale nešla elektrika, což mě ráno hodně nasralo, protože jsem v pekárně nedostal moje čerstvé křupavé rohlíčky, protože ty chodí právě z Ratíškovic. >:-[]
PS. V 18 hod. jsem byl ještě v bazénu, ale na jihozápadě obloha vypadala strašidelně a nevěstila nic dobrého..... -
iudex 25.06.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Tak na južnej Morave to bolo fakt zlé, Thomasino, pradeda, všetko OK? :-O
Leg: samozrejme nás Tvoje autá zaujímajú, mňa zaujíma všetko okrem motoriek (a aj tie sporadicky pozriem) a kamiónov. Takže píš, radi si prečítame. To samozrejme nebráni, že si z Teba nebudeme občas uťahovať (ale človek, čo sa dobrovoľne vzdá "posledného poriadneho BMW" a vymení ho za električku si nič iné nezaslúži). >:-[]
Aj keď je to trend, nedávno mi kamoš poslal ironickú fotku so svojím "motorickým úpadkom": v nedávnej minulosti mal Triumph Tiger 800 so slávnym radovým "speed triple", ale aktuálne presedlal na elektrokolobežku. -
white label 25.06.21 00:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg
Karbonové doplňky na "běžné" (nezávodní) produkci beru primárně jak optický tuning, nikoli jako něco, co má významněji snížit (celkovou) hmotnost. A holý karbon mě taky extra nebere a také nevidím důvod ho nenastříkat, akorát já bych dal přednost transparentnímu lesklému laku, viz i to video. ;-)
Pak je tu výrazně levnější řešení - plast vyztužený karbonem, viz třeba střecha na TYGRovi, která je vyloženě matná a vypadá jako obyčejný matný plast, který působí lacině, podobně jako hojně rozšířené, matné 3D folie.
Poprvé jsem dával lesklou tmavou/černou folii na G5 GTI, kde si hodně lidí myslelo, že tam mám panoramatickou střechu, protože ten rastr byl viditelný až z bezprostřední blízkosti.
Jednoznačně největší přínos byl v tom, že se to auto výrazně opticky snížilo, ze střechy prostě zmizelo to nepěkné bílé břicho/buben. To je podle mě hlavní důvod, proč jsou stále tmavé/černé střechy na světlejších autech relativně dost populární, viz i současné GTI Edition 45.
pd7
Co u vás? Ty si byl z nás té hrůze nejblíž..., aspoň na mapě určitě. -
Leg 24.06.21 23:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Fred: ale áno, sám verím tomu, že aj hybrid môže byť driverscar, len LaFerrari asi v útrobách HSD od Toyoty nemá. >:D BTW dnešný príspevok F do sveta hybridov: [odkaz] . To by aaasi šlo. >:D A u nás by mi na neho dali aj zelené značky.
Label a karbónová strecha: neviem čo by mi bolo viacej proti chuti, či vyvaliť nezmyselné prachy za zanedbateľné odľahčenie alebo nalepiť fóliu a vedieť, že je to fake. Mňa “holý” karbón nijako neberie, nevidím dôvod ho nenastriekať do farby, takže som asi zaujatý. Keby tá strecha aspoň opticky plynule nadväzovala na predné a zadné okno, takto sú tam divné odskoky. Ale zasa, ak sa to niekomu páči, prečo nie, nedávno som videl karbónové lišty na Bentayge. Odhadujem, že ušetrili tak 10 deka na 10-tonovom aute, tak oproti tomu je toto megazmysluplné.
Woody: tak ja snáď niečo spíšem.
Čo tie búrky a tornáda, všetci v poriadku? ;-\ -
white label 24.06.21 13:34
« Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg
Jj, černá kola stojí stejně jako ten neodym, a s tou barevnou linkou dokonce o 600 éček víc!
U GT3 by byla moje volba - křída (GT Silver těsně za ní), neodym, touring p. black, PDK.
Karbonová střecha se zrcadlovým leskem (viz video) je krásná a sluší hlavně ke světlejším lakům, ale stojí majlant a uspoří zcela zanedbatelnou hmotnost (proti hliníkové v sérii).
Kvalitní folie/film (nemyslím tu matnou 3D samolepící "rohožku") stojí zlomek ceny a opticky udělá prakticky stejnou službu, navíc při poškození (třeba šutrem) stačí jen nalepit novou. -
Leg 23.06.21 21:50
« Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Iudex: zasa sa netvár, že o niečo prichádzaš. Máš super driverscar, na naše cesty ako stvorený, tak si ho užívaj. Ale áno,každý môžeme, ba priam musíme snívať. Len nesmieme zabudnúť na to žo už máme. :yes:
Thom: som si istý, že raz bude v garáži. Len nekupuj každý rok nový Volkswagen. >:D
Wl: tie medené kolesá sú bohovské, nejde mi do hlavy, ako niekto môže objednať čierne a navyše s modrý prúžkom (viď launch spec, ale tam to chápem, dôraz na okruhové zameranie…). Môj ideál je GT silver, hentie kolá, žiadne čierne a karbónové “doplnky”, touring a asi (veľké asi) manuál.
Pradeda: som zvedavý, čo sa z toho vykľuje. Ak plánuješ jazdiť aj trochu svižnejšie, mám obavu, že absencia nehybridu v ChR môže byť dosť veľkým handicapom, ďaleko väčším ako trojvalec v Yarise. Ja by som totiž dôsledky prejavu HSD od Toyoty prirovnal k otravnej žene (alebo chlapovi) na mieste spolujazdca, ktorá sa ti pri razantnejšom zrýchlení tempa snaží taktne naznačiť, že už ideš príliš rýchlo a mal by si spomaliť: v oboch prípadoch vieš, že ten výkon tam je, aj schopnosti prechádzať zatáčky sú celkom slušné, ale ak by si to mal počúvať, tak to radšej spomalíš a ideš na pohodu. :-)
Keď spomíname hybridy od Toyoty, ja som na svojej za prvého pol roka najazdil 2000 km. Potom som behom mesiaca prihodil ďalších takmer 2000. Viem že takéto autá tu ľudí moc nezaujímajú, ale asi niečo spíšem, mám celkom zaujímavé postrehy. Ale nič nesľubujem. :-) -
iudex 23.06.21 17:48
« Re: Re: Re: 911 GTS
Tak mne do budúceho života, v ktorom si budem môcť dovoliť akékoľvek GTS, zostáva len tešiť sa z toho, čo mám. A objavil som taký hack, ako mimo rámca existujúcich režimov (kombináciou viacerých tlačidiel) otvoriť klapku vo výfuku (tá sa inak otvára iba po zahriatí v Sporte(S+) a bavím sa lepším zvukom a prdením výfuku. Drobný problémik je, že vtedy je deaktivované ESP, čo ma už párkrát prekvapilo, ale na suchu nie je problém. Aspoň malá životná radosť. :-) -
Thomasino 23.06.21 16:49
« Re: 911 GTS
Cayman GTS za mě TOP, až budu velkej kluk, snad se ho konečně dočkám !! :-)
Jinak jsem v sobotu provedl inspekční cestu do Rožnova na zmrzku a pohár Orio, plus kávička, a mohu oznámit, že kvalita dobou Covidovou neutrpěla. Akorát pana majitele jsem neviděl, páč odjel někam se ženskýma a nedostavil se >:-[] >:-[]

Rasťo Chvála testoval nový Megane RS: [odkaz]
Konečne je teda aj na Slovensku, myslel som, že už vôbec nebude k dispozícii. Aj keď teda tie ceny, ktoré nastavili, sú brutálne a asi ich moc na cestách neuvidíme. Základ (bez samosvoru) 36150 eur, Trophy 40550 eur: [odkaz]
A to pri predstavení tejto generácie RS začínalo pod 28t. 8-s