Leg 26.06.21 09:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Iudex: náhodou, kamióny sú supercool a aj vývoj okolo nich je celkom zaujímavý. Ale k autám - neveriac som si otvoril odkaz k Meganu RS a fakt, tie ceny sú masaker. A to k trophy ešte musíš prihodiť 1600 za žltú či oranžovú ku ktorej potom nesedia disky s červenými doplnkami, takže ďalších 1800 za odlahčené. Ak chceš ešte škrupiny, tak tie sú za 2200 a dohromady to je 46400. Za Megane. Žiadna limitka, “obyč” Trophy.
Wl: ako hovorím, keď sa niekomu štruktúra karbónu páči, prosím, kľudne lesklý, saténový, holý. Nakoniec ľudia nosia zlaté alebo pozlátené retázky, mechanické hodinky a iné veci, čo z racionálneho hľadiska nedávajú zmysel. Za mňa je to super materiál pre svoje vlastnosti, ale ako nechcem vidieť
Plastové nárazníky nastriekané transparentným lakom, to isté platí o karbóne. Ale uvedomujem si, že v tomto som v krutej menšine.
Tá CTR je nejaká odľahčená limitka, vraj v us po nich idú ako po údenom a ceny dosahujú závratné výšky. -
woody-alien 25.06.21 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
iudex: No tak proti tomuhle běsu byly povodně 2013 na Labi plochá historka okresního formátu. Možná ty v roce 2002 ale ještě spíš Troubky 1997 by mohly "konkurovat". Každopádně jsem rád, že nikoho ze zdejších to nezasáhlo a osobně určitě přispěju na účty pomoci, protože to co jsem viděl v TV je něco nepředstavitelného. U nás byla taky dost prudká bouřka, výpadek elektřiny....ale nic zvláštního.
iudex 25.06.21 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
dedo: to je fajn. Spomenul som si na záplavy na Labe, keď vytopilo woodyho.
Rasťo Chvála testoval nový Megane RS: [odkaz]
Konečne je teda aj na Slovensku, myslel som, že už vôbec nebude k dispozícii. Aj keď teda tie ceny, ktoré nastavili, sú brutálne a asi ich moc na cestách neuvidíme. Základ (bez samosvoru) 36150 eur, Trophy 40550 eur: [odkaz]
A to pri predstavení tejto generácie RS začínalo pod 28t. 8-s -
pradeda777 25.06.21 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
díky za starost. Jsme ok. Tady v Kyjově to hodně bouřilo i kroupy byly a "pěkně foukalo". Takovou bouřku, co jsme tady v Kyjově, jsme ještě nezažili. Ale elektrika nám nevypla a celou dobu jsme se dívali na TV. Kousek odtud v Ratíškovicích už ale nešla elektrika, což mě ráno hodně nasralo, protože jsem v pekárně nedostal moje čerstvé křupavé rohlíčky, protože ty chodí právě z Ratíškovic. >:-[]
PS. V 18 hod. jsem byl ještě v bazénu, ale na jihozápadě obloha vypadala strašidelně a nevěstila nic dobrého..... -
iudex 25.06.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Tak na južnej Morave to bolo fakt zlé, Thomasino, pradeda, všetko OK? :-O
Leg: samozrejme nás Tvoje autá zaujímajú, mňa zaujíma všetko okrem motoriek (a aj tie sporadicky pozriem) a kamiónov. Takže píš, radi si prečítame. To samozrejme nebráni, že si z Teba nebudeme občas uťahovať (ale človek, čo sa dobrovoľne vzdá "posledného poriadneho BMW" a vymení ho za električku si nič iné nezaslúži). >:-[]
Aj keď je to trend, nedávno mi kamoš poslal ironickú fotku so svojím "motorickým úpadkom": v nedávnej minulosti mal Triumph Tiger 800 so slávnym radovým "speed triple", ale aktuálne presedlal na elektrokolobežku. -
white label 25.06.21 00:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg
Karbonové doplňky na "běžné" (nezávodní) produkci beru primárně jak optický tuning, nikoli jako něco, co má významněji snížit (celkovou) hmotnost. A holý karbon mě taky extra nebere a také nevidím důvod ho nenastříkat, akorát já bych dal přednost transparentnímu lesklému laku, viz i to video. ;-)
Pak je tu výrazně levnější řešení - plast vyztužený karbonem, viz třeba střecha na TYGRovi, která je vyloženě matná a vypadá jako obyčejný matný plast, který působí lacině, podobně jako hojně rozšířené, matné 3D folie.
Poprvé jsem dával lesklou tmavou/černou folii na G5 GTI, kde si hodně lidí myslelo, že tam mám panoramatickou střechu, protože ten rastr byl viditelný až z bezprostřední blízkosti.
Jednoznačně největší přínos byl v tom, že se to auto výrazně opticky snížilo, ze střechy prostě zmizelo to nepěkné bílé břicho/buben. To je podle mě hlavní důvod, proč jsou stále tmavé/černé střechy na světlejších autech relativně dost populární, viz i současné GTI Edition 45.
pd7
Co u vás? Ty si byl z nás té hrůze nejblíž..., aspoň na mapě určitě. -
Leg 24.06.21 23:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Fred: ale áno, sám verím tomu, že aj hybrid môže byť driverscar, len LaFerrari asi v útrobách HSD od Toyoty nemá. >:D BTW dnešný príspevok F do sveta hybridov: [odkaz] . To by aaasi šlo. >:D A u nás by mi na neho dali aj zelené značky.
Label a karbónová strecha: neviem čo by mi bolo viacej proti chuti, či vyvaliť nezmyselné prachy za zanedbateľné odľahčenie alebo nalepiť fóliu a vedieť, že je to fake. Mňa “holý” karbón nijako neberie, nevidím dôvod ho nenastriekať do farby, takže som asi zaujatý. Keby tá strecha aspoň opticky plynule nadväzovala na predné a zadné okno, takto sú tam divné odskoky. Ale zasa, ak sa to niekomu páči, prečo nie, nedávno som videl karbónové lišty na Bentayge. Odhadujem, že ušetrili tak 10 deka na 10-tonovom aute, tak oproti tomu je toto megazmysluplné.
Woody: tak ja snáď niečo spíšem.
Čo tie búrky a tornáda, všetci v poriadku? ;-\