Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
white label 26.06.21 20:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg
Že se ti to nelíbí samozřejmě respektuji, a to i kdybys byl jediný takový na světě.
K tomu srovnání s plastem, viděl si někdy na autě plast lakovaný lesklým transparentním lakem? Plast je jednak poměrně laciný materiál, ale hlavně nemá tu kovově šedočernostříbrnou strukturu/rastr/vazbu, která vynikne právě transparentním lesklým lakováním, dostane to hloubku, viz video s rozbalováním GT3. Kdybys takhle nalakoval plast, bylo by to opticky nesrovnatelné.
Naopak relativně plastově působí carbon hlavně v matu, což logicky platí i pro matné tzv. "3D" folie, které ho imitují. -
white label 26.06.21 20:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg
To je právě přesně ten příklad, kdy se mi to naopak vůbec nepáči (a ještě v kombinaci se šíbrem!). Matný plast s vyraženým "3D" (případně údajně i "4D") rastrem. Oblíbený matroš tuzingových garáží. A na rozdíl od průsvitné lesklé folie, kterou lze použít jen na rovné plochy, s tímto oblepíš prakticky cokoli, od zrcátek až po spojlery..., vypadá to pak jako z černého plastu.
[odkaz]
Tohle je podle mě naprostý děs. -
pradeda777 26.06.21 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
tms.....to jo, ale 3D karbon fólie na střechu se střešním oknem jde.... :-! :-! M3 nabízeli se střešním oknem na originální lakované střeše. S karbonovou střechou (real mccoy carbon) nikoliv. Ale to byl problém BMW, ne můj...3D karbon fólie je paráda.... >:D >:-[]
[odkaz] -
pradeda777 26.06.21 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Leg......karbon fólie. Krátce po tom, co jsem koupil M140i jsem si nechal zafóliovat předek vozu čirou ochranou folií a zároveň i střechu 3D karbonovou folií. Jelikož jsem před koupí zvažoval koupi M3 s karbonovou střechou, která se mě líbila, ale nebyla v nabídce pro M140i, tak jsem se musel spokojit s 3D karbon fólií. Ta se však nedala vyrobit ve vysokém lesku. Lesklá fólie pouze hladká, ale ta se mě zase nelíbila. Ale bacha, ta 3D fólie není vyloženě matná. Má určitý stupeň lesku. [odkaz]
[odkaz] -
Leg 26.06.21 09:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
Iudex: náhodou, kamióny sú supercool a aj vývoj okolo nich je celkom zaujímavý. Ale k autám - neveriac som si otvoril odkaz k Meganu RS a fakt, tie ceny sú masaker. A to k trophy ešte musíš prihodiť 1600 za žltú či oranžovú ku ktorej potom nesedia disky s červenými doplnkami, takže ďalších 1800 za odlahčené. Ak chceš ešte škrupiny, tak tie sú za 2200 a dohromady to je 46400. Za Megane. Žiadna limitka, “obyč” Trophy.
Wl: ako hovorím, keď sa niekomu štruktúra karbónu páči, prosím, kľudne lesklý, saténový, holý. Nakoniec ľudia nosia zlaté alebo pozlátené retázky, mechanické hodinky a iné veci, čo z racionálneho hľadiska nedávajú zmysel. Za mňa je to super materiál pre svoje vlastnosti, ale ako nechcem vidieť
Plastové nárazníky nastriekané transparentným lakom, to isté platí o karbóne. Ale uvedomujem si, že v tomto som v krutej menšine.
Tá CTR je nejaká odľahčená limitka, vraj v us po nich idú ako po údenom a ceny dosahujú závratné výšky. -
woody-alien 25.06.21 19:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
iudex: No tak proti tomuhle běsu byly povodně 2013 na Labi plochá historka okresního formátu. Možná ty v roce 2002 ale ještě spíš Troubky 1997 by mohly "konkurovat". Každopádně jsem rád, že nikoho ze zdejších to nezasáhlo a osobně určitě přispěju na účty pomoci, protože to co jsem viděl v TV je něco nepředstavitelného. U nás byla taky dost prudká bouřka, výpadek elektřiny....ale nic zvláštního.

Tady bych parafrázoval Lega - ...když se ti to líbí... ;-)