Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 28.06.21 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Všetky GTI
Vnitřní, nebo vnější? Proč zrovna Mk.4, čtverka měla nějaké jiné kliky proti okolním generacím?
Šestka byla spíš větší facelift pětky, např. prosklení komplet shodné.
Z G2 na G3 to byla celkově (designem/tvarem) větší revoluce, než teď z G7 na G8.
P.S. Že by měl 4er GC naprosto shodný díl kliky s e39, to by mě vážně vůbec nenapadlo, a docela se divím, že tebe naopak ano. -
Leg 28.06.21 18:59
« Re: Re: Re: Re: Všetky GTI
up! Má rovnaké kľučky dverí ako Golf mk.4 (a kopec iných áut). Gran Coupé ich má možno podobné ako e39 ale iste to nebude ten istý diel.
Napríklad šestka je evolúciou 5-ky, osmička je oproti sedmičke úplne iné auto s úplne rozdielnym postojom, proporciami. Keď ich vidím vedľa seba, jedna generácia nadväzuje na druhú a zrazu je tam návšteva od Toyoty s novou Corollou, absolútne tam nepatrí. -
white label 28.06.21 18:44
« Re: Re: Re: Všetky GTI
Leg
Jaké klučky na dverách?
Kliky na dveřích mě zaujaly u nové 4er GC, hned jsem si vzpomněl na e39.
G8 má hlavně jiný čumák/světla (přístrojovku/palubku/IT), jinak je to evoluce G7.
iudex mohl 340i vyměnit za Mondeo.
Jasně, je to chvála, pouze v rámci GTI generací, ale i ta se cení.
I u nás, když doslova přeložíš nějaká přirovnání, tak moc smyslu nedávají, ale, že to bylo myšleno jako pochvala, o tom není sporu. >:-[] ;-) -
Leg 28.06.21 18:32
« Re: Re: Všetky GTI
Nuž každý si tam našiel to svoje. >:D
Ja som si tam našiel svoje - ehm - kľučky na dverách. Štyri generácie dozadu a takmer 25 rokov a ja mám rovnaké na svojom ročnom aute.
Keď mi niekto aj po zhliadnutí tohto videa povie, že osmička zapadá do lineupu, tak ho pošlem rovno ku očnému.
Myslím, že aj keď sa iudex GTI zbavil lacno, vymenil ho za ešte lepší kauf.
"monumentálně vylepšená generace" oproti predchodcovi to zasa nebolo také ťažké
"všestranná excelence" to je fráza z reklamného letáku?
"kvalitní interiér" akurát sa na tie strohé plasty nedá pozerať
"skvělý podvozek, sladký jako oříšek" Tak to nie je moc dobrá vizitka, oriešky moc sladkosťou nevynikajú
"motor s charakterem" štvorvalcové turbo, charakterom srší
"první GTI i s dsg" ale manuál je aj tak lepší
"žádné kompromisy" Myslel som že GTI je majstrom kompromisu
;-) -
white label 28.06.21 18:11
« Re: Všetky GTI
iu
Tak pokud u něj nad G8 GTI CS 45 ed. vyhrála běžná verze G7 GTI, tak to pro osmou g. není moc dobrá vizitka, protože verze CS/TCR byla u G7 GTI ještě znatelně lepší.
S woodym se hlavně můžete škrábat za uchem, jak dobrého auta jste se rychle a lacino zbavili, dnes už za ty prachy co vám po nich zbyly, nic zdaleka tak dobrého nekoupíte. >:-[]
P.S. A nejvíc ho (kladně) stejně překvapila pětka - jasný černý kůň napříč generacemi:
"monumentálně vylepšená generace"
"všestranná excelence"
"kvalitní interiér"
"skvělý podvozek, sladký jako oříšek"
"motor s charakterem"
"první GTI i s dsg"
"žádné kompromisy"
:yes: ;-) -
Leg 27.06.21 18:40
« Re: Re: Pol roka s Plukovníkom
Wl: strieborné kolesá sú na aute už dlho, len nemám fotku. Tieto vôbec nevyzerajú zle, ale hodili by sa na ne gumy s maximálne polovičným profilom. A ako píšeš strieborná linka po obvode by pomohla opticky oddeliť disk od pneu.
Mne to, že auto má priznanú strechu vôbec nevadí a ani ma to neruší a zrkadlá sú súčasťou dizajnu auta,nevidím dôvod ku nim pristupovať ako ku škodnej. Mimochodom chlapí, čo mi lepil ochranné fólie hovoril, že čierna strecha na auto je v poslednej dobe ich core business. Takže asi to celkom ide aj s tou čiernou fóliou.
Pradeda: áno, stačí na to nešlapať bez rozmyslu a nie je problém. -
white label 27.06.21 17:26
« G8 GTD
Ondra má teď na dlouhodobý test G8 GTD v šedé Moonstone na 19" z eRka, co má i Thomasino. Odstín docela podobný Nardo grau od Audi, takže za mě OK. Ale ještě víc by slušel GTI CS 45 ed. s červenými akcenty a černou střechou.
Byl s ním i na NS, kde s tím proháněl i amatérské řidiče s podstatně silnějšími/rychlejšími auty. Chválí podvozek, motor i převodovku (dsg) a největší slabinou je IT, jednak ovládání, ale hlavně jeho nespolehlivost. -
white label 27.06.21 14:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
pd7
Probuď se, každý pravý karbon je samozřejmě tzv. "3D", hladký je na něm pouze povrch transparentního laku s vysokým leskem. Když tak popros soudružku, ať ti to vysvětlí ještě víc polopatě. ;-)
P.S. Tímto nekonečnou diskusi na téma karbon (z mé strany) končím. -
white label 27.06.21 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 GTS
pd7
Ale prd, tvoje kastlíky na špígly nejsou měřítko. BMW ten lakovaný karbon neumí tak jako Porsche, nebo Audi (máme teď doma M6 s V10). U BMW to nemá takový kontrast, hloubku a lesk. Až to někdy uvidíš naživo můžeme se o tom pobavit, i když v tom rozbalovacím videu GT3 je to vidět slušně.
Audi teď třeba u RS5 coupé nabízí k příplatkové karbonové střeše (za cca 100! litrů) levnější (za cca desetinu cenu karbonu) alternativu v podobě kontrastně lakované střechy (černá s vysokým leskem). To je podle mě rozumné. -
pradeda777 27.06.21 12:24
« Re: Pol roka s Plukovníkom
Leg.....ve vyčerpávající recenzi na Plukovníka píšeš....."Pri testovacej jazde som ale prišiel k záveru, že pri rozumnej modulácii akcelerátora a do rýchlosti cca 140 km/h sa dá toto eliminovať na minimum."
O tomto fenoménu jsem na ACZ psal již kdysi dávno, když o tom nepříjemném "vytí" byla řeč. Jezdím s CVT již hodně dlouho (cca 15 let) a je to přesně tak jak píšeš, když se člověk naučí s CVT pracovat, tak není problém se mu vyhnout. Tož většinou.... ;-)

Tak proti 3er jsou na 4er GC pěknější asi jen ty kliky. ;-)