white label 04.08.21 00:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
pd7
Kdyby to (na)psal třeba Speedfred O.K., ale ten by to nikdy nenapsal, i když zrovna on by mohl...
Víš co je mnohem horší, než jen "vyměknout"?
Vyměknout a nepřiznat to tzv. za každou cenu..., hrát si na tvrďáka a marně o tom donekonečna přesvědčovat sebe i ostatní, ... a přitom realita - už ti "stojí" jen to rychlé auto (s manuálem!) v garáži, věčný tvrďáku... :*) >:-[]
P.S. Nemít Yarunu s CVT, tak chodíš pro rohlíky pěšky a do Prahy jezdíš vlakem. >:D ;-) -
Market 03.08.21 16:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
No prve dojmy ani poriadne nemam.
Momentalne najazdene necelych 500 km v zasade vsetko v normal rezime, motor zabieham, takze tocim max 5 az 6 tis. otacok. Motor pekne oziva v 4000 a potom celkom slusne taha...
Jediny prvy dojem je taky, ze som sa v prvej rychlejsej zatacke v rezime normal az zlakol, lebo auto sa po zatoceni sprava tak, ze do zatacky zatoci normalne a zhruba po sekunde nastane taka mala pretacavost, az ma to vylakalo (je to asi tym, ze posle nejaky vykon dozadu). Je to podobny pocit, ako ked na CUPRE v zatacke uberem plyn a odlahcim tym zadok a auto sa stane z neutralneho troska pretacave.
Dokupil som si rozsirenie zaruky z 3 na 5 rokov.
Rozmyslam o nalepeni folii, koli kamienkom, takze nejazdim. Teraz sa budem chvilu vozit na CUPRE... -
iudex 03.08.21 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
Presne, i30N má na výber, tak nemá zmysel filozofovať nad automatom; ak ho odmietam, mám v Nku vydarený manuál. Ja len poukazujem na fakt, že tá 8° dvojspojka v Nku sa zjavne vydarila a auto zrýchlila, čo je tiež devíza. A ak automat, asi by som radšej bral takúto podarenú a rýchlu dvojspojku od Hyundai, ako nie extra rýchly automat Aisin v BMW 128ti.
Mimochodom dnes som bol so spolužiačkou, čo si na môj podnet kúpila 3er (320i) a je nadšená tak nejak všeobecne, ale okrem motora (OK, 20i nie je trhač asfaltu, ale po prechode z atmo 1,6ky sa jej tak javí) najviac práve z automatu. -
pradeda777 03.08.21 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
Iu.....ok...ale pořád mě nějak nesedí ty komenty ohledně rychlosti dvojspojky...copak na tom záleží...? Mě jde zásadně o zážitek z řazení. Jestli dvojspojka přeradi o neco rychleji je fajn, ale pro mě to neni vůbec důležité. Kdybych jezdil seriózně okruhy, pak bych o dvojspojce uvažoval..... -
iudex 03.08.21 09:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
dedo: tak tiež by som volil i30N s manuálom, ale faktom je, že tá dvojspojka je o hodne rýchlejšia ako manuál, ako udávané zrýchlenie, tak skutočne namerané; tu namerali stovku za 5,38s, čo je na predokolku špičkový výsledok: [odkaz]
Inak nejak je tu mŕtvo, čo všetci dovolenkujete? Market, daj nejaké prvé dojmy z TYGRa, určite už si niečo nabehal. Detto Thomasino, kde je nejaká recenzia Clubsportu? Porovnanie s Tvojimi predošlými HH? -
pradeda777 30.07.21 20:26
« Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR
ew Hyundai i30 N Performance DCT 2021 review
Can the addition of an automatic gearbox turn the Hyundai i30 N DCT into a hot hatch champion?
by: Sean Carson
28 Jul 2021
Hyundai i30 N Performance DCT - front tracking20
OVERALL AUTO EXPRESS RATING
4.0 out of 5
Verdict
Offering a dual-clutch transmission on the i30 N has undoubtedly broadened the car’s appeal, so it’s a smart move from Hyundai. However, the manual is the more involving and rewarding car, which is key to a hot hatch. The DCT-equipped model is feisty and fun, with a strong engine, lots of chassis tech and grippy handling. But a manual gearbox unlocks more of what’s on offer, even if this is a well-executed first effort at an auto hot hatch from Hyundai for Europe.
Manual for ever.... :yes: -
iudex 30.07.21 14:29
« Aktuálne nákupy
Aktuálne som radil dvom známym s nákupom nového auta, tak sa podelím o informácie, aká je súčasná nákupná a cenová situácia.
Prvý známy kupoval BMW X7. Chcel auto hneď, teda skladovku, motor klasika 3.0d. Po obsiahlom zisťovaní od Bratislavy po Košice nakoniec najlepšie pochodil v Trenčíne, kde skladovku v cene 112t kúpil za 90700 (cca. 2,31M Kč). Teda zľava 21500, čo je niečo cez 19%. Po mojich skúsenostiach tiež trochu dúfal v zľavu cez 20%, ale esúvečka celkom dobre idú, áut je nedostatok a teda tých 19% je stále super zľava v súčasnej dobe a danej triede. Pre ilustráciu pozeral aj GLS, ale v Mercedese ho s požiadavkou na zľavu doslova vysmiali a ponúkli mu úžasné 1% (a to už jeden Mercedes kupoval).
Druhý známy si vyberal služobák, badžet 30t eur (cca. 770t Kč), v podstate bez obmedzení, ale chcel (logicky) čo najviac muziky, aby auto mohlo slúžiť aj ako súkromné rodinné. Požiadavky boli aspoň 150 koní a automat, slušná výbava a ťažné. SUV musel rovno vyradiť, tam sú ceny úplne inde. A s nemilým prekvapením zistil, že ani kombi strednej triedy už s danými parametrami nedostane. Dokonca ani v nižšej strednej si nemohol moc vyskakovať, Octavia kombi bola len v takej striedmej výbave. Ale chcel strednú triedu, tak nakoniec našiel Mondeo kombi 2,0TDCi 110 kW A/T za 29800 so všetkým, vrátane ťažného. Cenníková cena 41t, takže zľava 11t, cca. 27%. Na môj podnet ešte pozrel Insigniu kombi a aj tam po zjednávaní dosiahol hranicu 30t (2,0CDTi 128 kW A/T), cenníkovka cez 38t, teda zľava 8t, cca. 21%. Ale ťažné a iné drobnosti už by musel z vlastného, čo sa mu nechcelo. Takže zvíťazilo Mondeo. Každopádne 27% zľava je parádna a hlavne to bolo jediné kombi v triede, ktoré tú hranicu 30t podliezlo aj so všetkou doplnkovou výbavou. -
iudex 30.07.21 08:28
« Re: Re: Re: TYGeR
Market: tak blahoželám k novému garážovému prírastku. Užívaj. :yes:
A na nejakú exkluzivitu sa vys_r, auto nebude jazdiť ani lepšie, ani horšie, ak sa ich vyrobí viac. A na príklade Cupry R si sa mohol poučiť, že nejaká malosériová výroba Ti nezaručí nič, ani väčšiu hodnotu auta, ani lepšiu predajnosť, takže to nerieš. Ako píše woody, ani tak ich na cestách nebude veľa a výnimočný bude TYGeR aj naďalej. -
woody-alien 29.07.21 08:52
« Re: TYGeR
Market: A proč ? Jako že (možná) přijdeš o exkluzivitu ? Já třeba osobně TYGRa v provozu ještě nepotkal....a i při pokračujícím prodeji počítám, že to stejně budou vzácná setkání.
A pro mě je to dobrá zpráva. TYGRa sice nemám úplně v plánu, ale jsem rád, že s ním jako eventualitou můžu ještě dva roky počítat.

Ono s tým prenosom výkonu bude iste treba sa zžiť, naviac pri tak krátkom a mrštnom autíčku. Každopádne by to mala byť zábava.
Inak k výzve pre Thomasina na zverejnenie jazdných dojmov pripájam aj výzvu pre Speddfreda s jeho novým "drobným" osemvalcom. :yes: