Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.08.21  13:27

« Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

Market: zaujímavé dojmy, díky. :yes: Tak nejak ale cítim, že až také nadšenie tam nie je a Cupra asi nebola tak prekonaná ako si očakával; či vnímam to zle?
    Každopádne si viem i takto od stola predstaviť, že ten triedny rozdiel tam proste je, čo sa prejaví práve v tých dospelejších jazdných vlastnostiach a hlavne celkovej univerzálnosti Cupry. A ono hlavne Cupra R nie je štandard, je to oproti základnej Cupre upravená ostrejšia limitka, takže proste čakať, že ju o triedu menší hotheč s menším výkonom nejak citeľne prekoná, sa ani nedá.
    Takto od stola sa mi javí, že TYGR musí byť super autíčko, zábava, divočina a všetko, ale prednosť pred Cuprou R ako plnohodnotným kompaktom, ostrým, ale stále univerzálnym, by som asi nedal. Ale len mudrujem od klávesnice ako čistý BYSOMár. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 12.08.21  12:38

« Re: Re: : Re: Re: TYGeR

Porovnanie bezprostrednych dojmov Cupra R vs TyGeR:
    V utorok 100 km mojich oblubenych okresiek na Cupre a dnes to iste na TYGRovi.
    Pocasie slnecno a sucho.
    - spotreba 12L/100 km TYGeR a 11L/100 km CUPRA
    - zvuk motora jednoznacne lepsia CUPRA
    - prdenie do vyfuku jednoznacne lepsia CUPRA
    - trakcia jednoznacne lepsi TYGeR
    - stabilita auta pri prudkom brzdeni lepsia CUPRA
    - zrychlenie do 100 km/h lepsi TYGeR, zrychlenie nad 100 km/h vyhrava CUPRA
    - pata spicka sa mi lepsie robi na Cupre (asi zatial vec zvyku)
    - manual vseobecne troska lepsi TYGeR, ale z 3 do 2 je lepsia CUPRA
    - v zatackach sa tych 100 kg mensej vahy na TYGRovi nejak extra neprejavuje, ale nesiel som uplnu hranu
    - hluk od podvozku jenoznacne lepsia CUPRA
    - zatial si neviem zvyknut na ten pocit, ked sa TYGeR v zatacke zrazu stane mierne pretacavy. V zadku to citim, akoby zadok auta vybocil par centi von, pritom kolesa drzia pekne svoju stopu. (v rezime NORMAL to citit viac, v rezime TRACK mam pocit trocha menej). Riesenie bude pravdepodobne vymena zadneho stabilizatora za pevnejsi CUSCO, alebo WHITELINE a vymena unibalov CUSCO na spevnenie zadnej napravy vid. video: [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Market

Market 08.08.21  15:47

Thom:
    Dakujem, dnes som nahodil Rallyflapz a v septembri dam na kapotu a vsetky blatniky foliu. Rozmyslam o vosku na podvozok, lebo Toyota tam nema ziadnu ochranu...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.08.21  12:34

tms.....píšeš....."A ikdyž jsem měl pak pocit, že jsem jel už čistčí kola a lepší stopu".... hahaha.....tak ten pocit znám....to samé jsem kdysi (kurwa hodně dávno), tlumočil na club meetingu kolegům z Celica car clubu a dostalo se mě té samé odpovědí....."ten pocit máš jen proto, že jsi jel pomalu".... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.08.21  16:51

« Re: : Re: Re: TYGeR

Nazdar bando ! Po delší době se taky ozývám :-) Gratulace Marketovi k zábavnému autíčku, 3 moji známí ho mají a jsou spokojeni (prej bude asi ještě ostřejší verze!). Zvláště když se to prý hodí do Sportu a dozadu jde 70% (jako jsem měl u M240 iXdrive). Gratulace taky Speedfredovi k náklaďáku a Iudexovi s výběrem auta >:-[] Po příští generaci Hondy Type R taky s napětím pokukuji ;-) Jinak u GTI jsme dali fólii na přední kapotu a na zbytek auta keramiku a díky předchozímu přeleštění ta barva vypadá o dost lépe. Pak jsme byli týden v Jižních Čechách na dovolené. CéeSko je na delší trasy super, ten podvozek nemá chybu, převážně to mám na ten special režim Nurburgring kdy je to příjemně tuhé a hezky prdí do výfuku, také díky brzkému podřazování automatu >:D A když najedeme na nějakou rozbitou silnici (nebo po městě), přepnu na Individual s měkčím podvozkem a je to měkčí jak kolegova trojková Oktávka 2,0 TDI na 17" kolech !! Před pár dny jsem byl nechat vyměnit olej po necelých 5000 km, taky brzdovku a nahodili jsme ty nové kola BBS CH-R. A včera vzali GTI na okruh, protože bylo celé odpoledne volné jízdy pro veřejnost a bylo dost prázdno. Ty rádoby-semislicky GoodYear F1 SuperSport R budou asi dobré na okresky, ale na okruhu se po 2 kolech přehřály a nic moc. A to jsem jezdil na střdačku jedno ostré kolo a jedno chladící. Ve druhé jízdě jsem ještě snížil tlaky a zase nejrychlejší kolo hned to první ostré, po předchozím prvním zahřívacím kole. A ikdyž jsem měl pak pocit, že jsem jel už čistčí kola a lepší stopu, byl jsem pomalejší, gumy už klouzaly. Trochu zklamání z času 2:36,5 (optimal čas seskládaný z nejlepších sektorů 2:35,5), ikdyž to bylo vč. předjíždění starší Mazdy 3 MPS a taky Nisma 370Z. Čekal jsem tak kolem 2:32-33, ale taky je pravda, že tam byla spousta chyb, přece jen jsem rok na okruhu nebyl a s autem se teprve sžívám. Ale přiznám se, že mě to už ani tak moc nebavilo, jako kdysi dříve s Meggie. Nicméně čas kolem 2:36 se seriovými deskami je stejný jako jsem měl s mírně upraveným MRS3 Cup a také s Cuprou Leon ST 300 (desky Ferodo 2500). Takže ono to s lepšíma deskama a lépe naladěným řidičem pak půjde někam k těm 2:32-33 >:-[]
    Nahodil jsem tam zase nějaké fotky (tady první a pak ty následné):
    [odkaz]
    Jo a známej s tím šedým TT-RS, trochu poladěným na 540 koní a podvozek KW V3, brzdy REVO 6-ti pístky, gumy "jen" Michelin PS 4s, zajel krásných 2:23. To tam jezdím upravené M2 Competition kolem 25-28 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.08.21  00:53

« : Re: Re: TYGeR

No zdrarec chlapci.
    Dovolenka žiadna, oddych žiadny iba kopec stresu, takže tak nejako si žijem. Fakt že strašne moc práce je, neviem čo sa deje , žeby koniec sveta? Čo vy na to ostatný?

Giu je v servise (klasický už 63t km) a vyfasoval som Tipo 1.6 v automate. Celkom podarené a príjemné auto fakt, akurát to nejde s tou atmo 1.6. Až sa divím prečo ich je ale tak málo na cestách.
    Ako už naznači IU tak poctivé železo je doma po niekoľkých urgenciach predajcu či ho ešte chcem alebo ho majú predať pretože ľudí hladných po takýchto autách je napočudovanie viac než dosť.Vôbec som nemal čas zájsť po nové auto a aj keď je tak radosť žiadna (som už hodne zo vsetkého unavený-práca, súkromie a tak podobne).
    RAM 5.7L V8 asi 400PS + 8st ZF. Výbava nie úplne top ale taký jemný nadštandart (chýbajú vetrané zadné sedačky :-! ). Zatial najazdené niečo cez 200km a nejako tak trochu to ide ale je to fakt skôr na "US hájvéj".Mám ale pocit že v zákrutách je presnejšie aj Ducato ale chce to asi trochu zvyk a auto ošahať. Zrovna v deň príjazdu bol v Jihlave celkom silný lejak s krúpami tak som aspoň zistil na okreskách ako je to auto kurewsky nedotáčavé. Až ma to v jednej ostrej celkom vystrašilo a ani nie v nejakej rýchlosti. Asi kombinácia fakt chladneho mokrého asfaltu a nejakých univerzálnych pneu. Pohodlie na palube fajn, ale filtácia od kolies mohla byť aj lepšia. Čo však čakať od 22 kolies.Najradšej by som tam videl 18, uvidím čo bude na zimu.
    Spotreba bola 13.7 podľa PP, cca 70% km po dialnici (120-145) a zbytok Praha.
    Takže asi tak.
    Mám aj niečo k tým dvom kohútom WL/Pd (AT/MT) ale to asi nabudúce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.08.21  10:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

CVT je ok? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.08.21  08:10

Náhodou jsou "narazil" na docela pěknou fotku F20 M140i a nemohl jsem odolat, abych ji sem nedal...[odkaz] [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.08.21  21:41

mkt....není nad to mít info z první ruky....díkec..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 04.08.21  18:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

dedo:
    No vyfuk znie nijak, neprdi, nestriela, nuda...
    Radicka je celkom fan, som spokojny, je to trocha lepsie ako v Cupre, ale s CTR to neviem porovnat, lebo tam som to skusal iba v salone a nie na ceste.
    A radicku v mazde MPS som neskusal nikdy.
    Ale ak chces vediet viac, na nete je o TYGRovi kopec videi, tak pogoogli...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.08.21  12:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

mkt....píšeš...ono to zní divně, že do 6000....mě by ale zajímalo, jak Jarinek doopravdy zní, když je vytočený do 6000? Myslím výfuk.... ;-) A co řadička? V pohodě? Dráhy dostatečně krátké? A přesné? Na úrovni CTR nebo blízko? S toyoťáckýma řadičkama mám dlouholeté(30 roků) zkušenosti, ale žádná se CTR/ITR a ani Mazdě MPS nepřiblížila...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 04.08.21  10:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

Tak ono to znie divne, ze do 6000. To samozreme nie pravidelne. To bolo len par krat, pri predbiehani. Inak cervene pole zacina na 7000 otacok a myslim, ze limiter je na 7300...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.08.21  10:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

Market: tak to je fajn, že zabiehaš a točíš "len" do 6000. >:D Tak Ti rozhodne nezlenivie.
    Ono s tým prenosom výkonu bude iste treba sa zžiť, naviac pri tak krátkom a mrštnom autíčku. Každopádne by to mala byť zábava.
    Inak k výzve pre Thomasina na zverejnenie jazdných dojmov pripájam aj výzvu pre Speddfreda s jeho novým "drobným" osemvalcom. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.08.21  08:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

wl.....mě se líbí, že Ty nikdy nezklames...... :-! :-! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.08.21  00:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

pd7
    Kdyby to (na)psal třeba Speedfred O.K., ale ten by to nikdy nenapsal, i když zrovna on by mohl...
    Víš co je mnohem horší, než jen "vyměknout"?
    Vyměknout a nepřiznat to tzv. za každou cenu..., hrát si na tvrďáka a marně o tom donekonečna přesvědčovat sebe i ostatní, ... a přitom realita - už ti "stojí" jen to rychlé auto (s manuálem!) v garáži, věčný tvrďáku... :*) >:-[]

P.S. Nemít Yarunu s CVT, tak chodíš pro rohlíky pěšky a do Prahy jezdíš vlakem. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.08.21  17:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

Iu....i30N je dnes už skoro čestná výjimka, která nabizi možnost obou světů. Takový label to má jednodušší. Ten už vymekl dávno...... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 03.08.21  16:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

No prve dojmy ani poriadne nemam.
    Momentalne najazdene necelych 500 km v zasade vsetko v normal rezime, motor zabieham, takze tocim max 5 az 6 tis. otacok. Motor pekne oziva v 4000 a potom celkom slusne taha...
    Jediny prvy dojem je taky, ze som sa v prvej rychlejsej zatacke v rezime normal az zlakol, lebo auto sa po zatoceni sprava tak, ze do zatacky zatoci normalne a zhruba po sekunde nastane taka mala pretacavost, az ma to vylakalo (je to asi tym, ze posle nejaky vykon dozadu). Je to podobny pocit, ako ked na CUPRE v zatacke uberem plyn a odlahcim tym zadok a auto sa stane z neutralneho troska pretacave.
    Dokupil som si rozsirenie zaruky z 3 na 5 rokov.
    Rozmyslam o nalepeni folii, koli kamienkom, takze nejazdim. Teraz sa budem chvilu vozit na CUPRE...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.08.21  15:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGeR

Presne, i30N má na výber, tak nemá zmysel filozofovať nad automatom; ak ho odmietam, mám v Nku vydarený manuál. Ja len poukazujem na fakt, že tá 8° dvojspojka v Nku sa zjavne vydarila a auto zrýchlila, čo je tiež devíza. A ak automat, asi by som radšej bral takúto podarenú a rýchlu dvojspojku od Hyundai, ako nie extra rýchly automat Aisin v BMW 128ti.
    Mimochodom dnes som bol so spolužiačkou, čo si na môj podnet kúpila 3er (320i) a je nadšená tak nejak všeobecne, ale okrem motora (OK, 20i nie je trhač asfaltu, ale po prechode z atmo 1,6ky sa jej tak javí) najviac práve z automatu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.08.21  14:03

iu
    Hlavně to nemá smysl řešit u auta, kde si lze vybrat.
    Ale děda to řeší neustále, zjevně má čím dál větší pochybnosti o své dosavadní "orientaci"...
    :*) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.08.21  11:08

Iu.....ok...ale pořád mě nějak nesedí ty komenty ohledně rychlosti dvojspojky...copak na tom záleží...? Mě jde zásadně o zážitek z řazení. Jestli dvojspojka přeradi o neco rychleji je fajn, ale pro mě to neni vůbec důležité. Kdybych jezdil seriózně okruhy, pak bych o dvojspojce uvažoval.....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…