Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Market 16.08.21 12:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
WL:
No momentalne mam vikendovky dve, kde na leto a sucho je Cupra urcite lepsia volba.
Ak Cupru predam, tak Yarisek mi aj ako letna vikendovka miesto Cupry s prizmurenim oka vykonovo postaci. A ak sa na nom osetri podvozok voskom, tak bude aj na zimu a sneh.
A mozno o 2 roky predam aj Yariska a kupim novu M2 s manualom, ktoru zase nebude kde vyskusat. :-)
Proste, promiskuita. Clovek hlada dokonale auto, ale take neexistuje.
P.S. Idealny stav by bol nasledovny (vsetko manual):
Cupra + TYGeR + M2 (alebo Cyman GTS) :-! -
white label 16.08.21 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
iu
Jasně, že jsem měl zkušební jízdu s GTS, než jsem ho koupil. A to bylo v zimě! (na přelomu roku) a stejně to nakonec šlo i přes to, a bylo to bez zálohy a bez závazku...
A jel jsem i poslední atmo GTS (991.1), takže jsem měl i srovnání, i když ne najednou.
Kdyby tu Market napsal, že to chce koupit a nemá žádnou možnost se projet, mohl přijet třeba o tom víkendu kdy tady s Ondrou TYGR byl. Vždycky nějaká možnost existuje, třeba i v zahraničí jak sám píšeš. Domluvíš se třeba s importérem na svezení, klidně i s novinářským autem, ale musíš pro to něco udělat. Woodymu jsem taky domluvil předváděčku s G7 GTI Perf. až přes import VW. Kde je vůle je i naděje.
Připadá mi, že pro Marketa bylo hlavní, že to je limitka a dál to až tak neřešil, to by třeba mě určitě nestačilo k tomu, abych si ho koupil.
Jak jsem psal, pokud to má být auto jako letní víkendovka (viz jeho CupRa), tak na to jsou vhodná jiná auta, než TYGR. -
pradeda777 16.08.21 10:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
mkt....píšeš...A ak dobehnem nejake auto na Yariskovi, tak 90% soferov nema ani potuchy, co je to za auto a zacinaju sa pretekat. Ved sa predsa nedaju predbehnut "zenskym autom do mesta"
Mám s naším Yariskem ty samé zkušenosti..... >:D >:D >:D
Dobrá rada. Jestli Yariska používáš, tak s folií dlouho neotálej, protože náhoda je sviňa. Já v roce 2010 plánoval folii na mé nové MPS a dostal jsem "krátce" po převzetí vozu spršku štěrkem a bylo vystaráno.... -
pradeda777 16.08.21 10:42
iu...nevíme podrobnosti o té předváděčce na Babě. Ale asi neměla lehký život.... >:-[] Já o zadřeném motoru u ITR DC2 (1800 cc) v Austrálii nikdy neslyšel. A moje dostávala na okruzích zabrat fest "and never missed the beat".... :-! [odkaz]
V článku je jedna chyba. U sériáku omezovač zasahoval na 8500 ot/min, ne 9200 jak je uváděno. Aby mohl motor točit bezpečně dál, bylo potřeba dalších úprav. Já tím prošel, tak vím. Možná ta testovaná ITR byla také upravená, ale o tom se tam nezmiňují. :-! -
Market 16.08.21 09:14
iu:
No zatial predaj TYGRa neplanujem, stale predavam CUPRU.
Ale ako sa vravi, vsetko je na predaj (je to iba otazka ceny) a ak by niekto TYGRa chcel, tak by som ho predal. Na Yariska pojde troch folie a vazne zvazujem vosk na podvozok.
inak zaujimave porovnanie spravania sa soferov ku roznym autam:
Ak som niekoho dobehol na BMW, tak sa zvacsa posunul na kraj a nechal ma, aby som ho predbehol. Proste respekt.
Ak niekoho dobehnem na CUPRE, tak ma ma 50% soferov na haku, ziaden respekt. Dokonca niektori robia naschal a pridavaju.
A ak dobehnem nejake auto na Yariskovi, tak 90% soferov nema ani potuchy, co je to za auto a zacinaju sa pretekat. Ved sa predsa nedaju predbehnut "zenskym autom do mesta" :-)
-
iudex 16.08.21 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
wl: a Ty si mal skúšobnú jazdu práve s 911 GTS? Ale inak áno, ak to berieš tak, že si môžeš zariadiť skúšobnú jazdu v susednom štáte, potom sa to zrejme dá, to môžeš povedať, že si viem skúsiť pred kúpou Lamborghini, veď hoci na Slovensku sa nepredáva, Viedeň nemám ďaleko. >:D Ale pri Toyote s desiatkami dílerov v krajine aby človek cestoval do zahraničia? A príbuzný model: to mohlo fungovať u Teba, namiesto GTS to mohla byť 911S a predstavu by si si spravil; ale Yaris GR nemá nič spoločné s inými Yarismi a zvezenie s bežnou 1,5kou Ti o GR nepovie zhola nič. Takže nie, tam skutočne muselo ísť o kúpu naslepo a som presvedčený, že takto objednávalo 99% majiteľov TYGRa na Slovensku.
Ale inak sám som zvedavý, či si Market TYGRa nechá, alebo ho predá (ešte predtým, ako prídu do predaja tie novovyrobené kusy).
dedo: ja si spomínam, že na Slovensku bola jedna predvádzačka Integry type R a skončila so zadretým motorom, keď ju redakcia (tuším Auto motor Sportu?) zobrala na Pezinskú babu. >:-[] -
pradeda777 15.08.21 17:50
mkt....rozumím ti dobře. Také jsem kupoval M140i manuála naslepo. Před tím jsem měl objednanou M3 v manuálu a s jednou se i svezl. Měl sem tenkrát velkou kliku, že borec jednu zrovna dal do bazaru na protiúčet na další M3, tentokrát v A/T. Svezl se s ní brzy po koupi v Brně na okruhu a manuál mu nesedl. Ale M140i v manuálu se ještě neprodávala a ani M135i v manuálu nebyla jako předváděčka k máni. Dostal jsem na víkend M135 xDrive A/T na testování a i to byla klika, že ji vůbec ještě měli. Ano, v Česku je to s předváděčkami dost složité, obzvlášť když jde o okrajové specifikace. Ale i to mi tenkrát stačilo abych si mohl udělat o M140i obrázek a rozhodnutí o koupi. Ty jsi to měl o dost složitější, protože Yarise GR nešlo s ničím ani porovnat. -
Market 15.08.21 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
WL:
Tygra som objednaval vo februari (bol som rad, ze sa mi vobec nejaky kus usiel) a vtedy sa skusobne jazdy nekonali.
A skusim zopakovat este raz to, co som pisal:
Ono to nie je zle auto, ale nie je to ziaden extra upgrade. Upgrage to je na zimu na sneh, alebo minimalne na mokru okresku. Na suchej ceste teraz v lete Yarisek nema ziadnu pridanu hodnotu.
Alebo ako som pisal tu:
Ale pozor, ja som nepovedal, ze to auto je zle... Ono je dobre, zabavne. Ale v lete a na suchej ceste je CUPRA proste lepsia volba. Situacia sa meni na vode a v zime. -
white label 15.08.21 14:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
iudex
Skoro vždycky se najde nějaká možnost svezení (někdy aspoň s něčím příbuzným), je to hlavně o vůli a o trpělivosti...
Zrovna to svezení s TYGRem bych mu uměl zařídit.
Říct, že něco nejde, to umí každý hned... ;-)
Pokud bude Market provozovat TYGRa v podobném režimu, jako CupRu (se kterou nejezdil ani za deště, natož v zimě), tak mi to auto (za ta háky) prostě nedává smyls. -
iudex 15.08.21 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
wl: ľahko sa od klávesnice povie, že bez testovania by si auto nekúpil, ale ako píše Market, mnohé autá u nás (asi väčšina okrajových či výkonných áut) na testovanie jednoducho nie sú. Takže so striktnou požiadavkou osobného testovania by si možno nekúpil nič.
Osobne si myslím, že Market to bude mať s TYGRom ako ja s 3er, zo začiatku tam nadšenie nie je, ale časom mu príde na chuť, notabene ak sa dostane k zvezeniu vo vhodných podmienkach pre to auto. Presne ako píše, v lete na suchom asfalte nemôže objaviť výhody "rallye štvorkolky", tam žiadne 4x4 nemá prínos. Ale príde jeseň, zima a ono sa čaro TYGRa prejaví, hlavne keď to nebude o čistom výkone, ale o využiteľnosti toho dostupného. Aj keď kompromisy tam budú vždy a tie sú dané veľkosťou a kategóriou auta. Ale dynamicky a pocitovo to bude určite lepšie.
Ja čím viac jazdím 340kou, tým som s ňou spokojnejší, je to fakt dokonalý univerzál pre množstvo situácií. Je to elegantné a reprezentatívne auto v práci, berú ho aj kolegovia s Ečkovými a Skovými Mercedesmi. Je to rýchla diaľničná strela, skutočne máločo je na diaľnici rýchlejšie (* k tomu nižšie) a zároveň je to výborné na okresky a zábavu a zvládne aj závodný okruh. V podstate všetky režimy som si vyskúšal v piatok, išiel som pracovne do Žiaru nad Hronom, sedan pôsobí reprezentatívne a dôstojne. Na diaľnici som si dal malú naháňačku a po pracovných povinnostiach som sa prezliekol do športového a vybehol na ferratu na Skalke, kde ide krásna zákrutovitá okreska do kopca, ktorú som si vychutnal na vytočenej dvojke, občas trojke. A pri parkovaní na rozbitom parkovisku pri vlekoch som sa nemusel báť, že škrknem podvozok.
Inak keď spomínam tú diaľnicu, išiel som v ľavom štandardnou 140kou (obvykle viac nejdem), keď sa prirútila za mnou X7 a vyblikuje ma. Ty ma ideš vyblikávať s tou veľkou almarou? Ja ti ukážem, čo mám pod kapotou. Tak som to dal na podlahu, ale X7 prekvapivo stíhala, stále na mňa nalepená. Až pri 200vke v tiahlej zákrute to vzdal. Následne sme sa stretli na pumpe, tak som sa prihovoril. A bola to M50d, teda štvorturbový dízel so 400k, čo vysvetlilo tú pružnosť a dynamiku. Ale chalan priznal, že v zákrute už zvolnil, lebo sa to dosť nakláňalo a nemal odvahu to držať. -
-
pradeda777 13.08.21 13:34
« Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
mkt......tož nevím jak funguje řazení v M2C, podle článku ok...ale asi podobně jako v mojí M140i, takže řazení ok....což znamená nic moc. Typický BMW manuál pro silný šestiválec. Testoval jsem i M3 v manuálu a řazení bylo + - to samé.
Silná zadokolka. Je pravda, že kompakt zadokolka (M140i) v manuálu s 300+ koníky není nic pro "slabé povahy", jak poznal svého času i iudex a proto se raději rozhodl, když už šestiválec v manuálu, tak pro 3er s xDrive. Já jel i M135i xDrive v automatu, ale to bylo s rozumem, takže chování vozu "na hraně" jsem nemohl posoudit. Před dvěma lety jsem investoval do M samosvoru a možná, kdyby ho měl iudex v testované M140i, tak by se rozhodl jinak.
[odkaz] -
white label 13.08.21 12:03
Mrkt
Recenze jsou jedna věc, jiná, jak to auto sedne tobě. Já bych to auto bez svezení nekoupil. Ale teď ty auta nejsou, tak jestli tě to nepřesvědčilo, prodal bych to co nejdřív.
U nás na menším městě jezdí už tři (všechny v uni bílé). To auto je geniální na sněhu (ideálně bez posypu), ale na suchém hladkém asfaltu je logicky sotva poloviční... -
Market 13.08.21 09:30
« Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
WL:
Skusobnu jazdu som nemal, bol som rad, ze sa mi ho vobec podarilo objednat, lebo ich bolo malo a mala to byt limitka (a zrazu nie je). Dealer v mojom meste sa na mna vyprdol, chovali sa ako majstri svetla, tak som objednal v inom meste.
Spolahol som sa na nadsene recenzie na YT. Ale pozor, ja som nepovedal, ze to auto je zle... Ono je dobre, zabavne. Ale v lete a na suchej ceste je CUPRA proste lepsia volba. Situacia sa meni na vode a v zime.
Co sa tyka M2C, bal som sa kvality manualu a silnej zadokolky.
Navyse ja nie som platca DPH, cize cim drahsie auto tym sa potom tazsie predava.
A cena by bola zhruba +20.000 eur (polovica TYGRa) a registracny poplatok 3.900 eur.
Na TYGRa som platil registracny poplatok "iba" 1.900 Eur. -
pradeda777 12.08.21 15:49
A ono hlavne Cupra R nie je štandard, je to oproti základnej Cupre upravená ostrejšia limitka, takže proste čakať, že ju o triedu menší hotheč s menším výkonom nejak citeľne prekoná, sa ani nedá.
A o tom to je. Ani jednu z nich jsem nejel, ale já, kdybych chtěl jednu nebo druhou, tak bych je takto neporovnával. Když ale člověk má oba dva stroje po ruce, tak "for the sake of comparison" je to ok. Je také třeba si pamatovat, že Yaris GR byl postaven na "dirt" a tak porovnání by se mělo ideálně konat v terénu.... :-! -
Market 12.08.21 13:39
« Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR
Iudex: citis to spravne. Ziaden zazrak sa TYGRom nekona. Ono to nie je zle auto, ale nie je to ziaden extra upgrade. Upgrage to je na zimu na sneh, alebo minimalne na mokru okresku. Na suchej ceste teraz v lete Yarisek nema ziadnu pridanu hodnotu.

Ale inak súhlasím s Tebou, že na letnú víkendovku sú omnoho vhodnejšie autá. Naopak TYGRa by som bral ako absolútny daily car, do každého počasia a na každý povrch, práve tam vidím jeho konkurenčnú výhodu a tak by som ho ja používal.