Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.08.21  13:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

iu
    O čem by tu pak děda psal?
    Já mám 911 ve verzi "pro teplouše", takže tu sem do toho vůbec nepleť... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.21  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Ja by som s dovolením navrhoval tému "druh prevodovky a spojitosť so sexualitou a sexuálnou orientáciou" ukončiť. ;-) Neviem napríklad, kam by ste sa dostali pri takom Legovi, ktorý v Upe prevodovku nemá vôbec. >:-[]
    Inak wl, Ty asi tiež moc km na 911ke nemáš nabehaných, že?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.08.21  12:01

« Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

pd7
    To zní skoro jako: Mám milenku se kterou sice skoro vůbec nepíchám, ale čím méně ji píchám, tím více ji miluju. Když se do ní po pěti letech (marně) dostávám (já ještě nevyměkl!), stále voní novotou...no paráda... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.08.21  11:13

« Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

tms....MPS měla samosvor hned "from itroduction" v roce 2006. V US z toho 2.3 l motoru dostávali borci až 500 koní. Byl to briliantní motor. (Částečně Ford, částečně Mazda. Ford tenkrát Mazdu ovládal). Ten samý (víceméně) motor Ford používal ve Focusu i v Mustangu. yes:
    Miluju svůj manuál...... ;-) >:D >:-[] I když s ním jezdím málo...o to víc ho miluju... >:D >:D [odkaz]
    Když do něj sedám i po 5 letech stále voní novotou....no paráda...:-D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.08.21  10:55

« Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

wl..to "možná" borec použil jen proto, že chtěl být "slušnej"....(re Babiš k ministru Vojtěchovi na tiskovce.... >:D ) [odkaz]
    Dvouspojkový automat pro měkouše a teplouše....ok.... >:D >:-[] No argument there. Já ještě nevyměkl...... >:D Ale asi mě k tomu automatu bu.ze.ranti brzy dokopou.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.08.21  01:37

« Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Dědo, všiml sis toho velmi podstatného slova "Možná", hned v úvodu tebou citované věty!
    A dočetl ses dál:
    "...s dvouspojkovým automatem, který však při plné palbě řadí bleskurychle a vy se za volantem můžete víc soustředit na nájezdovou rychlost a čistou stopu, místo abyste kvedlali šaltpákou. Automat taky z Clubsportu dělá paradoxně lepší auto na každý den."
    ...no a o tom to je..., tím spíš ve tvém věku, aspoň bys jezdil v pořádném autě a nejen v Yarisu s CVT. ;-)

P.S. V roce 2011 měl Golf VI R 199 kW, což je o 8 kW víc, než 191 kW. Taky Focus RS, RS3...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.21  22:46

« Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Scirocco R bylo stejně silné, pocitově silnější... V některých ohledech byla MPS sice dobrá, ale celkově jsme zhodnotili eRko jako lepší, ikdyž mu chyběl v té době samosvor. Tak jako většině HotHatchů v té době a elektronika jen přibržďovala kola...
    P.S.: k čemu ti je ten manuál, když s ním stejně nejezdíš !!?? ;-) >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.08.21  22:30

« Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

tms.......Martin píše....."Clubsport na té správné silnici funguje o poznání lépe a agresivněji než klasické GTI, dostane se víc do varu a vás vtáhne do hry. Možná byste si akorát přáli, aby měl poctivou manuální převodovku"….....no a tom to je. Bez manuálu je to jenom poloviční "hot hatch"..... ;-\ Píšeš, že jste v roce 2011 porovnávali v Brně.hot hatche. V tu dobu byla MPS se svými 191kW/380Nm nejsilnější a nejrychlejší HH na trhu.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.21  18:51

« Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Tentokrát od Martina Jánského na Garáž.cz :-) Martina znám už z dob kdy psal pro Driversweb, jeden ze spoluzakladatelů, kdysi byl v Brně s Mazdou 3 MPS (2011?), v dobách kdy jsem měl GTI 6 a Mojito Scirocco R. Lehce jsme porovnávali HotHatche >:-[] Pak jsme byli s Martinem v roce 2015 ve SPA na Renault Sport Track Days, psal článek pro SPEED, kdy tam jezdil také s Meganem R.S. 265 Cup: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.08.21  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

Nebude v tom asi taková zábava, ale jako univerzál by tato Corolla posloužila lépe... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 17.08.21  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

Iu: S tými zlými cestami by som bol opatrný. Ako deravú cestu asi nie je problém nájsť, ale peknú šotolinku, na ktorej sa bude dať jazdiť a využiť potenciál, bude ako šafránu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.21  12:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

w-a
    Máš pravdu, rozhodně se to v tomto ohledu obecně nedělí na "vstřícnou prémii" a "nevstřícný mainstream".
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.08.21  11:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

mkt....ok....tak tedy euforie "somewhat" opadla... ;-) Já osobně bych se s tím Yariskem rád svezl. Ve Zlíně mají jednoho (červeného) a píší, že není na prodej. Ale mají u něj cenu. Snad předváděčka. [odkaz]
    Až tam budu příští měsíc testovat Yaris Cross a C-HR, tak zkusím přidat i jej... :-! Ale kupec nejsu. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 17.08.21  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

limitka sa sice nekona, ale euforia celkom neopadla :-)
    A som rad, ze ste ten moj nakup "limitky" bez skusobnej jazdy vsetci tak pekne zanalyzovali :-)

A prikladam do tretice moj nazor na Yariska:
    Ale pozor, ja som nepovedal, ze to auto je zle... Ono je dobre, zabavne. Ale v lete a na suchej ceste je CUPRA proste lepsia volba. Situacia sa meni na vode a v zime.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.08.21  10:48

iu....může za to jednoduše euforie plus punc limitky. Euforie opadla....limitka se nekoná...následuje zklamání... :-! Ale žádná tragédie se taky nekoná. Zkrátka je to tak jak píšeš. Mkt v jeho podmínkách má dost příležitostí si Yariska užít a bude jen na něm jestli ho bude používat nebo ne.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.08.21  09:50

Dany: vidím to podobne, TYGR je allrounder na všetky povrchy, určite zvláda aj hladký asfalt, ale jeho prednosti sa najviac ukážu na tých zlých povrchoch, čím horších, tým viac. Ale myslím, že Market, ktorý je spod Tatier bude mať ešte dosť príležitostí na jazdu v zlom počasí a na zlých cestách (len vtedy netreba TYGRa zakryť plachtou ako víkendovku, ale naopak vtedy jazdiť).
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 17.08.21  09:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

Market: silne teoretizujem výlučne podľa vzhliadnutých testov. TYGeR mi príde vyslovene stavaný na také to rellyové jazdenie ala STi, Evo... Z mňa si pýta hydraulickú ručku a obháňať šotolinové trate.
    Áno, má rôzne režimy, aby bol univerzálnejší a použiteľnejší aj inde, ale nebude to ono.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.08.21  21:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: TYGeR

iudex: Já jsem rozhodně dalek toho někomu mluvit do výběru a způsobu nákupu auta. A je pravda, že zrovna TYGR byl v tomhle docela speciální záležitost. Ale osobně bych taky auto bez vyzkoušení (nota bene když ten TYGR není žádná laciná záležitost) nekoupil.

Jak píše wl, raději bych jel třeba k čertu, abych to vyzkoušel, než bych pak byl zklamán, že auto nesplňuje moje představy. A nebylo to vždycky úplně jednoduché. GTI až po intervenci wl u importu (když mě úplně vypekl jeden dealer), Clio RS zase přes import, na Cupru jsem jel do Znojma, to už je v podstatě taky zahraničí >:D ;-) , obyčejnej Swift s automatem byl taky oříšek ale i třeba konvenční Leon s 1.8 TSI neměl k vyzkoušení nikdo a nebyla šance, protože ten motor končil. Tak jsem si našel relativně zánovní ojetinu a vyzkoušel ji u bazaristy. To už je sice trochu unfair, když jsem neměl v úmyslu ji koupit ani náhodou, ale co už. A naopak jsem z výběru rovnou vyřazoval auta, kde možnost vyzkoušení nebyla. Třeba naposledy Mazda 2.

Co se týče přístupu dealerů, nedělil bych to přímo na "vstřícnou" prémii a "nevstřícný" mainstream. Velké rozdíly jsou i v rámci dealerů jedné jediné značky. Pro SSS jsem jel do Budějovic, protože mě dosud vždy perfektní místní dealer, u kterého už jsem kupoval dvě auta jednoduše svým přístupem nas.ral, pro Leona zase k dealerovi Seatu, kterej měl oprávněně dobré reference, zatímco místnímu prodejci bych tak akorát hodil do výlohy jednoho dobře namíchanýho molotova. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 16.08.21  18:30

Lebo aj s FWD je zabava. :-)
    A ked viem v akom je to auto stave, tak mi je luto ju predat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.08.21  15:56

Mrkt
    Kdybys měl M2(C) + TYGRa, na co ještě CupRu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…