Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.08.21  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

BMW 1er nové barvičky.....[odkaz]
    Tady ta žlutá nevypadá vůbec marně....[odkaz]
    [odkaz]
    Velká škoda, že 128ti nemá manuál...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.08.21  16:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Freddie....tož to už mě taky napadlo. Ale myslím, že za 10-15 roků tu ještě nějaký zájem bude. Ale za 20 (to mě bude 94), .....to už asi bude horší...... ;-) A pak to třeba daruju místnímu muzeu a sebe taky..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.08.21  12:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Aby vôbec niekto vedel jazdiť za 10-15 rokov s manuálom a bol vôbec o to záujem ako jazdenku.
    Keby som mal možnosť tak to predám hneď za nejakú solídnu cenu. >:-[]
    To mám už cez 63tis km.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.21  23:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

WL - >:D >:D >:D
    Mimochodem, na Jižní Moravě, spíše jihovýchodně od Brna, bude další červené GTI CS, nyní i s balíčkem Edition 45. Borec má navíc doma červené GTI VII TCR, GTI VI Edition 35, GTI V, také GTI IV a GTI II
    >:-[] >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  23:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

tms....tož já si myslím, že bych ji mohl prodat za vyšší cenu už teď.... ;-) >:D >:-[] Ale neprodávám.... :-! Na začátek září máme ve Zlíně domluvený road test s Yaris Cross a C-HR. Jedno z těch dvou asi zabere v garáži místo našeho Yariska.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.21  23:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Th
    3000 km ročně (v zimě nejezdí), to by mě děda překvapil (možné to je), řekl bych spíš, že to bude blíž ke 300 km ročně, než ke 3000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.21  20:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Ještě pár let si nechej tu M140i s tvrďáckým manuálem, a můžeš to prodat za vyšší cenu než jsi to koupil. Zvláště s nájezdem 3000 km ročně! >:-[] >:D >:D
    ...stejně tě baví to auto spíše teoreticky vybírat, než to opravdu koupit ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  17:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Ceny ojetin letí prudce nahoru.....lehce jetá 2019 M140i xDrive + - milion. [odkaz]
    lehce jetá 120i 800 000
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.21  11:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

pd7
    Mně na tobě vůbec nevadí, že si vyměkl, problém je jen v tom, že si to neumíš přiznat...
    :*) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  11:33

« Re: Re: Re: Re: Re: 128ti vs RS Trophy

The "real McCoy" sports car....A twin-turbo V6 with 400 horsepower, a six-speed manual transmission, and rear-wheel drive, all wrapped up in a retro-cool body? It’s what the Toyota Supra should have been, [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: 128ti vs RS Trophy

Worth reading........ Obyčejní Evropané už staví proti nucené elektromobilitě, Švýcaři ji odmítli v referendu
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  09:40

« Re: Re: Re: 128ti vs RS Trophy

tms...píšeš...."Problém u 128ti a MRS Trophy je ale ten, že ani jeden nemá adaptivní podvozek" ....a hlavně ani jedno nemá manuál. A sportovat s takovým autem bez manuálu je jak chodit do posilovny na pivo.... :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.08.21  09:33

« Re: Re: Re: Re: 128ti vs RS Trophy

Iudex, len Bycharím ;-)
    Pri dnešných cenách necítim potrebu niečo meniť. Mám momentálne rozpracované iné investičné projekty >:D
    Octávia bola veľká otázka pri výbere Megana a bola by zrejme aj teraz. Vtedy bola o cca 30% drahšia a ten rozdiel ceny nezodpovedal veľkosti, výkonom, kvalitou a ani zábavnosti. Cupre to vyšlo celkom šalamúnsky a pri tej biede, čo je teraz v ponuke, je to v podstate ešte dobrý kup. Samozrejme BY ma to ťahalo k 300k. Ešte Nko fastback by bolo na hrane použiteľnosti s bedňou na hrbe.
    Alfu tiež nemám celkom zmáknutú, ale presakuje, že vedia pekné zľavy. Rozhodne by som to skúsil, keby bolo keby. Vzhľadom na to, že nemajú kombi, tak by sa museli fakt snažiť. Bol som v tom, že Veloce ide ako zadokolka 8-s
    330 v zadokolke by bol presne ten kompromis pre mňa.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.21  09:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

wl....ubohé přirovnání....ale od "měkouše" jako ty to beru.... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.21  08:49

Tom: adaptívny podvozok je pre športovejšie auto, ktoré má fungovať ako daily car, bezpochyby veľká výhoda. Ale nemyslím, že 128ti by mala nejaký veľký problém aj bez neho, predsalen je to "bavorské GTI", robené ako použiteľný hotheč, nie nekompromisné náradie, takže tipujem, že na 18kach bude o triedu pohodlnejšie, ako Trophy na 19". Resp. ak by to bolo podobné, ako základný MRS, tak to bude úplne v pohode.
    Dany: Bycharíš o nástupcovi MGT? Zabychárim si s Tebou :-) . A vidím to veľmi podobne, ak kompromis výkonu, zábavnosti i praktickosti a ceny (a súčasne ísť vyššie, ako Tvoje warmkombi), tak kompaktné hotkombi, alebo strednotriedny sedan. Oboch je ale málo, ak nepočítame Octaviu RS (je to už hot, alebo len warm? plus sú ich plné ulice, to nechceš), tak zostáva len Cupra a potom ultradrahý Golf R. Tam už sme pomaly v kategórii prémiovej strednej, kde toho (relatívne) dostupného tiež nie je moc, v podstate len tie dve čo si spomenul. Giulia Veloce a 330i.
    Giu Veloce je za 46t, 330i je (na prvý pohľad) lacnejšia, začína na 43t, ale podľa mňa nutne potrebuje M paket, čo už je 50t, plus Giu je štandardne štvorkolka, takže porovnateľná 330i xdrive je za 52t. Otázka je, aké sú zľavy a teda konečné ceny, o Alfe nič neviem (aké a či vôbec dávajú zľavy). Potom ešte mimo prémie silnejšie autá ako Arteon TSI 206 kW, ale ten stojí prémiových takmer 49t, takže nie je dôvod o ňom uvažovať namiesto prémie.
    Inak asi najdostupnejšie ostré rodinné auto je stále tá Cupra Leon ST, pretože na rozdiel od Golfu sa ako kombík robí aj so slabším 180 kW motorom (z GTI), potom stojí 34t a to je v kontexte konkurencie výborná cena (aj keď z pohľadu toho, za čo sa ešte nedávno predával Seat Leon Cupra je to dosť). Alebo potom 300k verziu za 39t, stále o hodne lacnejšie ako Golf R kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.08.21  07:12

Pri výbere auta pre seba, ak by to nemali byť tri rôzne, by som mal veľký problém. Ako hovoríš, musel by tam byť komfort, ďalej veľkosť, praktičnosť, ale chcel by som aj výkon, pevnosť, mrštnosť, posed...
    Minimálne kombi nižšej strednej. Ford svoje ST u nás dlhodobo neponúka. Golf R je mimo cenovo, Cupra v podstate tiež...
    To už BY ma viac lákala Gulia Veloce 2,0 prípadne 330i

Podvozok na Trophy by som nenazval ako kompromisný. Tým mohol byť základný RS, ktorý bol komfortnejší ako na GT
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.21  18:01

« Re: Re: 128ti vs RS Trophy

Problém u 128ti a MRS Trophy je ale ten, že ani jeden nemá adaptivní podvozek a po skoro 6000 km s GTI Clubsport musím říct, že ten podvozek je skvělý a nechtěl bych auto na daily s tuhým kompromisním nastavením jako má MRS Trophy (podobně na tom bude 128ti).
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.08.21  15:02

« Re: Re: 128ti vs RS Trophy

Iudex: kam sa posunuli ceny a za akú krátku dobu, je neskutočné. Trophy zdraželo o koľko? 10t? A pravdepodobne bude ešte horšie, keďže stále tlačia kopu "nových" peňazí a inflácia sa ešte prejaví.
    Brzdy zatiaľ dobre. Sú dobre zabehnuté a zatiaľ nevyskúšané v ostrom režime. Nepostrehol som zatiaľ žiadne negatívne prejavy. Prvotný nástup je výraznejší, ale nie prehnane ostrý. Sú podobne progresívne ako originály, ale s vyššou účinnosťou. Odolnosť som zatiaľ neskúšal

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.21  14:43

« Re: 128ti vs RS Trophy

Dany: videl som, možno prekvapiví súperi, ale ako uviedli v teste, je to preto, že ten MRS stojí už toľko, čo bavorák, takže sa stali alternatívami. A inak žiadne prekvapenie, MRS Trophy je ostrejšia, nekompromisnejšia verzia, 128ti je klasický hotheč, teda univerzál na každý deň. Ale aj dynamicky sa držal bavorák dobre, hlavne pri pružnom zrýchlení. Rád by som ho vyskúšal, keby som išiel do servisu BMW, tak si ho vypýtam, ale nepárne roky si servis zabezpečujem na vlastné triko a teda mimo značkového servisu.
    Btw. ako Tvoje brzdy, si spokojný?
  • 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.08.21  13:43

« 128ti vs RS Trophy

prekvapivo zvolení adepti do porovnania:

[odkaz]

Dedo: už to nie je ani smiešne ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…