Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 24.08.21 10:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
-
Thomasino 23.08.21 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
Líbivost designu aut je samozřejmě individuální, ale mě osobně se teda výrazně více líbí GTI Clubsport než 128ti. Samozřejmě srovnávám rovnou ty 2 auta o kterých jsem přemýšlel. Ikdyž ani GTI CS není žádný designový zázrak, uznávám, ale 1-er mi přijde nevyvážené až ošklivé ;-\ Navíc ho teda v mém výběru deklalasovala nemožnost objednat adaptivní podvozek. Ikdyž infotaiment má mnohem lepší. -
iudex 23.08.21 19:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
S červenou súhlasím, tá iste 1er pomôže. Ale melbourne red nie je úplne vydarený odtieň červenej, je taká mierne do malinova a trochu taká smutná: [odkaz]
chcelo by to trochu viac jasu v tom odtieni, ako je nová Toronto red (na M3/M4): [odkaz]
To je taká Rosso corsa, ale metalizovaná.
Tom_ tak ako majiteľ Golfu sa tak radikálne vymedzovať voči 1er, ani aktuálny Golf nie je úplne etalónom elegancie s tými čínskymi "očami", moc si nemajú čo vytýkať: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ja ich v zásade hodnotím podobne, obe by som v pohode prijal prijal, ale ani jedno nie je dizajnový zázrak.
-
Thomasino 23.08.21 19:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
Souhlas s WL, na 1-er bych si nic nedal, protože se mi fakt vůbec nelíbí !! >:-[]
Dnes jsem viděl 2-er v obyčejné šedé, to bylo o trochu méně škaredé..
Kdyby na mě náhodou zase přišlo nějaké nutkání objednávat nové auto, velký kandidát by bylo 4-er GranCoupé v té vínové :-) Ideální DAILY.
[odkaz]
-
white label 23.08.21 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
Za mě červená (u 128ti s černými doplňky), pokud by to šlo, tak ta Rosso Corsa by na sebe stáhla dost pozornosti, že by člověk tolik nevnímal ty designové nedostatky.
Ale i ta Melbourne Red, v rámci chudé základní nabídky barev, mi přijde jako nejmenší "zlo", navíc se v ní slušně ztrácí ty přerostlé zadní lampy. -
pradeda777 23.08.21 13:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
iu....barvy.....sytě zelená (plukovnická... ;-) ) nebo modrá nejsou můj šálek kávy. Ani ta Java Green by mě nesměla do baráku. Nardo je ok. Ale ta Rosso Corsa je přesně to, co doktor naordinoval. V Brně měli jednu dobu na showroom floor v této barvě M3. Radost pohledět. Tak tu bych na 1 er (v manuálu) i X2 bral. Ale raději žlutou....
Netuším co za žlutou má zubař na tom Cliu. Podívám se na to z blízka jestli je to metalíza. Obrázek je z netu. Není to zubařovo Clio. Toto také ne....ale hezké...[odkaz] -
iudex 23.08.21 08:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
Tom: tie individual farby síce nebudú len pre US trh, ale predpokladám, že v EU budú len pre veľké a potenciálne zaujímavé trhy, ako je Veľká Británia či Nemecko, ale pre BMW nebude zaujímavé dávať to aj na malé a chudobné trhy ako sú naše (ostatne sám to potvrdzujem, že darmo by som si chcel vybrať individual farbu, keď za ňu nedám 4t eur).
Dedo: žltá na Renaultoch bola/je parádna, je to ale trojvrstvová metalíza (za 1600 eur), kdežto tá speed yellow na Tvojom obrázku je obyčajná pastelová (a za 4000). Ale inak súhlasím, že 1er ako stále kompaktný hatch znesie výraznejšiu farbu, notabene pri ostrejších verziách. Ako som písal, mojím favoritom by bola Java green: [odkaz]
prípadne verde ermes: [odkaz] Prípadne nejakú sýtu modrú, ako je klasická LeMans blue: [odkaz]
Ale v prípade 128ti s tými červenými prvkami by som zvažoval naopak nejakú neutrálnejšiu nefarbu, aby sa nebila s červenou, tam by som volil asi Nardo grey: [odkaz]
Chcelo by to ešte nejakú výraznú červenú metalízu, červené sú ale len pastelové, napr. Rosso corsa nie je zlá: [odkaz]
Pre prasynovca :yes:
Inak včera som sa previezol po zaujímavej zakrútenej okreske, Dany a Leg možno poznajú, od Hlohovca na Topoľčany: [odkaz]
Tam, kde je nový asfalt, sa dá parádne zajazdiť, pekné zákruty a hlavne dramatické horizonty na srdce, kde sa pekne nadľahčia kolesá. Ale dobrý asfalt je v menšine, inak skôr rozbitejšie. -
pradeda777 22.08.21 11:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
-
iudex 22.08.21 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
Inak tie individual farby som už dávnejšie pozeral a vedel by som si vybrať, na rozdiel od štandardných farieb pre 1er, kde je to bieda. Mojimi favoritmi sú Java green a Verde ermes, príp. Le Mans blue. Ale aj z nefarieb by sa dalo vybrať, napr. Nardo grey.
Lem malý problémik je tá cena, 3500 Ł je cca. 4000 € a to je pálka. Pri cene M3C sa to skôr stratí, ale pri 30-40t jednotke už nie. Takže i keby boli dostupné u nás, tie prachy by som za to nedal.
Edit: 1er sa v USA ani nepredáva: [odkaz] -
pradeda777 21.08.21 22:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT
tms....tož to je škoda, protože tu žlutou bych bral, kdyby byla 128ti v manuálu....ale nechápu, proč nás tak diskriminují..?... 8-s V dnešní době už není "switching colours" ve výrobě takový problém.... :-!

[odkaz]