Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.09.21  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Dany: :yes: Za výbornou paměť. Termín "Areseho hůlka" si nárokuji, jelikož jsem byl prvním, kdo ho ve svém textu použil. ;-) >:-[] Konkrétně u testíku Insignie.

"Naštěstí není problém se k této hranici poměrně snadno dostat pomocí proslulé Areseho hůlky, která se sice pohybuje v o něco delších drahách než by mi bylo milo, ale dosti přesně a lehce. Tento technický zázrak nakonec nutno bez bázně použít vlastně vždy, kdykoliv se vyskytne potřeba znatelnější akcelerace."
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.09.21  22:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

wl....jo, my tam byli od pondělí 30.8 až do soboty 4.9. V car parku jsme ale nebyli, protože "služba" přebírá auta hned při příjezdu u hlavního vchodu k recepci a zaparkuje si je sama. Byl tam prý během festivalu pěkný frmol a tak museli odvážet auta i na vzdálená odstavná parkoviště. Letos mělo na starosti dopravu VIP BMW a tak se okolí Puppu jimi jen hemžilo. Ještě v to pondělí byla auta zaparkovaná porůznu, částečně i na chodníku jako třeba to naše. V car parku jsme byli až ve čtvrtek a to už byli Vaši pryč. Jeli jsme na výlet do Thun porcelánky v Nové Roli. Stálo to za to. Mají tam nové Museum porcelánu, říkají tomu Zastávka. Zbudovali to loni během Covidové odstávky. Paráda. Exkurze do výroby byla také ok. Doporučuji. Měli jsme kliku, že jsme v Puppu stihli i výstavu Dny porcelánu a Vinařské slavnosti, kde jsme hodili řeč s vinaři z okolí Kyjova a okoštovali "něco" vzorků. Navíc počasí bylo od středy super.
    I Vaši měli kliku, že mají tak štědrého syna.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.09.21  21:44

« Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Dany
    Jj, Muldix je fakt dobrý...
    Pantátové typu Koubek už by to měli zabalit a přenechat to schopnějším.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.09.21  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd7
    Vy jste do Puppu přijeli už minulé pondělí 30.8.?
    Jestli ano, tak si tam mohl vidět naše MGTS, naši byli v Puppu od neděle 29.8. do úterý 31.8.
    Otec dělal v Puppu za mlada hotelovou cukrařinu, tak jsem mu tam k 80. narozeninám koupil pobyt, krerý se k vůli covidu neustále odkládal.
    Byl tam teď i v kuchyni, chtěli po něm recepty z doby, kdy tam dělal.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.09.21  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Muldixa Cupra Formentor [odkaz]
    V úterý jsme se vrátili z dovolené ve Varech. Filmový festival byl prý super, ale my tam přijeli až v pondělí po něm.....:-D. Ono totiž v Puppu během festivalu je vše zarezervováno pro festivalové VIP. A s Yarisem by mě do car parku stejně nepustili....:-D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.09.21  14:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

počkať, to nebola Areseho ručka, to bola ... Areseho hulka, alebo tak nejak. Pamätám, že som chvíľu nad tým dumal, kým mi to docvaklo.

Myslíš toho pradedu s CVT? To by sa ten svet musel obrátiť priam o 360° >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.21  13:52

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Práve som zistil, že Arese, známy to zástanca ručnej parkovacej brzdy (na ktorého počesť bola nazvaná Areseho ručka), si kúpil nové auto s (wait for it)... elektronickou parkovacou brzdou! >:-[] >:-[] >:-[]
    To čo je so svetom, to si onedlho white label kúpi päťdverový kompakt alebo pradeda usrraný trojvalec. >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.09.21  13:49

« Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Iudex, naposledy som bol 20.8. v práci a keďže bola zarúbaná diaľnica, tak som si dal Babu 3x, záhorie a cez Bukovú dom. Určite ešte budem, len neviem kedy ;-\

PS: pamätať si staré ceny je kontraproduktívne >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.21  13:38

« Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Dany: ani ja už auto nefotím a to som pochodil cez leto viaceré fotogenické miesta. Možno je ale čas to napraviť kvôli súťaži.
    Keď spomínaš GTI, tak VW zverejnil cenník PGTI (po facelifte) a je to 23780 eur. Kde sú časy, keď prišlo na trh s cenovkou 17760 eur s manuálom, resp. 19810 s DSG.
    P.S. jazdíš teraz na moto? V sobotu som zaregistroval pri Trstíne zelenú Kawa, nebol si to Ty?
    wl: trochu orezať a v pohode môže ísť ako súťažná.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.09.21  13:02

« Re: Fotosoutěž přihlášení

Kdybych, kdybych to byl tušil...

jediná fotka, mobilovka, pred hotelom

[odkaz]

Nedávno som začal sledovať Muldixa a po dlhom čase konečne niekto, kto jazdí na srdce. Ak ste nezaregistrovali, pozrite:

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.21  21:22

« Fotosoutěž přihlášení

[odkaz]
    Kdybych to tušil, mohl jsem na Brači udělat hafo fotek s autem a mořem...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.09.21  10:23

« Re: Re: Re: Re: Teória relativity výkonu

Slovo do boja s fotosúťažou. :yes:
    Ostatní: čo hovoríte na Thomasinovu tému? Dajme ju a možnosť prihlásenia fotiek urobených počas augusta/srpna a septembra/září. Povedzme do 15.9. Ja síce nič nemám, ale dovtedy mi možno príde fotka od Mestskej polície Kremnica; Woody by tiež mohol dať svoju fotku od Polície ČR. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.21  10:11

« Re: Re: Re: Teória relativity výkonu

Přesně tak s tou fotosoutěží. Přihlašuji tuto fotku do na téma Moje auto a dovolená :-)
    [odkaz]
    GTI bylo vždy univerzál, ale tato verze přidala zatím nejvíce té zábavy, díky agresivnějšímu naladění podvozku a velkému rozsahu nastavení tlumičů. A taky dobrému sladění. I moje záda zvládla 7,5 hodiny cestu relativně v pohodě..
    - Tu značku jsme už rozebírali, tady to jde, protože na přání má 3+5 znaků, ale hybridy a elektro mají 3+4 znaky. Ale ten software na čtení těch značek na pojízdných autech v Praze rozlišuje jen začátek EL a číslo a dále neřeší co je za tím. Takže v Praze parkování zdarma >:-[] Bohužel v Brně výhody pro hybridy nejsou, jako parkování zdarma :-(
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.09.21  09:16

« Re: Re: Teória relativity výkonu

Tom: pekný výlet a fotky, tie by sa uživili aj vo fotosúťaži (ak by nejaká existovala >:-[] ).
    Takže Clubsport potvrdzuje úlohu univerzála.
    Aj wl by mohol dať nejakú autofotku z dovolenky. Prípadne aj iní, ak ste boli autom.
    P.S. Tom, ako to že Ti vydali ešpézetku začínajúcu na EL? Ja som myslel, že takú môžu dostať len elektromobily a hybridy (PHEV). Každopádne náš systém, keď električky majú zelený podklad značky a normálne čísla, mi príde oveľa prehľadnejší a jednoduchší.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.21  02:46

« Aktuální MGTS

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.09.21  00:59

« Re: Teória relativity výkonu

Taky jsme na dovolené testovali auto, ale výkon mi přišel tak akorát. No kecám, dalších 100 koní bych tam ještě snesl >:-[] >:-[] [odkaz]
    Chtěli jsme se cestou do Chorvatska stavit na 1 noc na Grossglockneru, ale podle webkamer tam bylo už několik dní mlha a déšť, tak jsme jeli na naše další oblíbené místo v Rakousku a to je Nockalmstrasse. Ohledně svezení bych řekl lepší jako Grossglockner, teda pokud nespíte na Grossu uvnitř zóny a nemáte pro sebe večer a ráno celé ty desítky kilometrů. Ovšem aby tam ráno a večer klaplo počasí, tak to je hodně o štěstí. Nockalmstrasse je na východ od Grossglockneru, kousek nad Villachem a jezerem Wörthersee, proti Grossu je položená o kousek níže, nejsou tam taková panorámata, je to také placená zóna, ale provoz je tam o hodně menší. Má to dva vrcholky kolem 2000 m.n.m. a několik desítek kilometrů krásných silniček. Sice nám tam také polovinu doby poprchávalo a silnice byly mokré, ale i tak jsme si to užili. Pak jsme se jeli na pár dní ohřát do Chorvatska... Na dálniční přesuny je to fajn univerzál, pohodlné, spotřeba pod 9 litrů při rychlostech kolem 140-145 a předjíždět se dá kde si člověk vzpomene :-)
    (některé fotky jsou se zamazanou SPZ, protože jsem to dnes dával na FB DriversWebu..)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.09.21  09:57

« Teória relativity výkonu

Malý postreh k relatívnosti výkonu.
    Na nedávnej dovolenke sme mali požičané auto. Išlo o malý ostrov a cieľom bolo dostať sa z letiska na ubytko a späť a prípadne nejaký krátky výlet. Takže čo najlacnejšie malé auto, trieda mini. Dostali sme Hyundai i10. No a bola to skúsenosť. :-O Nevedel som presne, aký to malo motor, ale zjavne základná maloobjemová atmosféra (neskôr som si vygúglil, že to bol 1,0 R3 49 kW), navyše skombinovaný s "modernou" 4-stupňovou (!) automatickou prevodovkou. Už prvé mierne stúpanie z letiska dalo autíčku zabrať a to nás čakalo prekonanie cca. 500m hôr pred klesaním na pláž. Prevodovka tvrdohlavo držala trojku aj do kopcov a auto spomaľovalo, takže som musel manuálne "radiť" a väčšinu času na plný kotol. Atmosféra vrčala a nevládala, mal som obavy, či tie kopce zvládne. Ale dala to nakoniec. Klesania a vracačky tiež celkom "zábava", hlavne aby sa neuvarili brzdy a neprevrátilo sa to, brzdenie motorom nepomáhalo (pri tom krútiaku pochopiteľne).
    Po čase som si ale asi trochu zvykol a keď som ale išiel sám na túru, tak mi to v tých zákrutách prišlo aj trochu zábavné (prosím brať s určitou rezervou), hlavne vďaka obratnosti, čo sa pri úzkych ostrovných cestách a samých vracačkách hodilo. Samozrejme motor stále zúfalo slabý, ale len so šoférom to bolo lepšie ako naložený a byť tam litrové turbo, mohla by to byť aj celkom sranda. A samozrejme manuál, lebo automat zabíjal aj tú trošku výkonu, čo tam niekde bola.
    Keď sme potom vo Viedni sadli do našej Mazdy, tak to bol úplne iný svet a zrazu aj ten atmo 2,5 liter, na ktorý občas frflem, mi prišiel ako raketa, ktorá zrýchľuje na akomkoľvek stupni a z akýchkoľvek otáčok (a povedal som si, že už v živote na neho nepoviem zlé slovo). >:D
    Proste aj ten výkon je veľmi relatívny a keď človek má pocit, že to jeho auto je akési slabé a nemá na nové výkonnejšie, možno pomôže práve takáto skúsenosť smerom dole a hneď sa veci javia úplne inak. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.08.21  17:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

tms......neváhej, jdi do toho..... :yes: Ale bacha...jestli se EV prosadí, tak Remusu a všem dalším výrobcům výfuků "zvoní hrana".... >:-[] Tuším, že Remus už začal pracovat na diversifikaci portfolia.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.08.21  20:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

Tak vzhledem ke zdražení oceli, zvyšujícím se nákladům na dopravu apod., půjdou ceny u Remusu brzo nahoru. Mám poslední možnost objednat za staré ceny. Sakryš. Mám dilema. Ale asi bych do toho měl jít, lepší zvuk by si M2 zasloužila a taky zmizí ten pytel vzadu pod autem, který není vůbec pěkný.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.08.21  14:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další test na Golf GTI CLUBSPORT

BMW colours.....[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…