Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.09.21  12:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Freddie...co blázníš? Ty chceš "obludu" do roka zavraždit? >:D >:-[] Baby em je v pohodě. Pojedu s ní brzy na další servisní prohlídku po 5 letech. Budu jim muset v Renocaru říct, aby mě na tachu "přitočili" pár tisíc km aby to nevypadalo blbě a měli na autě vůbec co dělat... >:D >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.09.21  11:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

wa....tož chtěl bych se areseho trochu zastat. Tempomat a hillholder nejsou zařízení, která by mu bránila v tom aby auto primárně ovládal sám. Naopak A/T určitě je. Já tempomat nepoužívám vůbec (zatím... ;-) ). Snad až na tom budu jednou tak špatně s nohama že budu nucen.... ;-) A pak si budu muset dávat sakra bacha, abych za jízdy neusnul.... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.09.21  21:15

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

iudex, Dany: Pardon pánové, samozřejmě že tady u Karoqa se jedná o ruční brzdu a "moje" Areseho hůlka byla o řazení. Nějak jsem se do toho zamotal.

U Areseho je obzvláště vtipné, že zarytě trvá na mechanické ručce (protože propojení řidiče s autem a auto si bude ovládat sám a bla bla bla) ale zato chválí tempomat a hillholder. No tak to pardon. Člověk, který si podle svých slov chce užít toho, jak SÁM ovládá auto, něco takového opravdu nepotřebuje a vlastně by mu to mělo vadit.

My se třeba s iudexem úplně neshodneme v názorech na automat, ale i on umí ocenit přítomnost automatu v určitých autech a já naopak přítomnost manuálu v určitých autech. A myslím, že obecně se shodneme, že nejlepší je možnost volby - každému co jeho jest. Bohužel doba tomu už moc nepřeje a ani já (mnohem vstřícnější k automatům) nevidím rád, když ty možnosti volby aktuálně mizí v nenávratnu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.09.21  19:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

wl....ve 120 se Yaris cítí nejlíp a kravál v interiéru je v normě. Tož kdybych jel tach. 140, tak bych tam byl o něco dřiv, ale na D1 je to pořád samá 80 a na 6 do KV se to nějak kalit taky nedá. Takže pohoda.
    Ještě k tomu dortu Pavlova. V Austrálii nebylo pochyb o tom, že Pavlova je Australian cake. Korpus se dal koupit i v supermaketech a ve dvou velikostech. Nedaleko našeho byl supermarket Safeway se svojí pekárnou a tam pekli i korpusy na Pavlovu. Čerstvá Pavlova nemá chybu. Ta KV nebyla letos nic moc, protože (myslím?), že doprodávali zásoby z film. festivalu a korpus byl už suchý/tvrdý. Taky ho tu dělají jinak. Jsou to spíš placičky ve dvou i více vrstvách nad sebou. Kežto v Austrálii to byl vysoký korpus s s křupavými okraji, vrch i spodek a uprostřed byl měkký sníh zvaný (marshmallow). Peklo se to ve speciální plechové formě s otvíráním. Podobnou formu jsem viděl i tady.
    Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballerina Anna Pavlova.[1] It has a crisp crust and soft, light inside, usually topped with fruit and whipped cream.[2] The name is pronounced /pćvČloŠvY/, or like the name of the dancer, which was /ČpQĐvlYvY/.[3][4][5]
    The dessert is believed to have been created in honour of the dancer either during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s.[2] The nationality of its creator has been a source of argument between the two nations for many years.[6]
    'The pav' is a popular dish and an important part of the national cuisine of both Australia and New Zealand, and with its simple recipe, is frequently served during celebratory and holiday meals. It is a dessert most identified with the summer time, and popularly eaten during that period, including at Christmas time; however, it is also eaten all year round in many Australian and New Zealand homes.[2]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.09.21  18:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd : obluda má ľahko cez mesiac a už je tam viac ako 6000km 8-s . "Bejby em" možno v tej garáži iba trpí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.09.21  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd7
    "The dessert is believed to have been created in honour of the dancer either during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s. The nationality of its creator has been a source of argument between the two nations for many years."

Pokud ti ta "vůně novotou" stojí za 800 km (tam a zpěz) v Yarisu s CVT, je to jen a jen tvoje volba. ;-)
    Na druhou stranu, ve tvém věku už je takový výkon skoro na medaili.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.09.21  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd7
    120 na dálnici? Není to trochu málo, na takovou dálku?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.09.21  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

tms....co nechápeš? Do KV jsme s 1er jeli dvakrát a dvakrát nás boleli záda. Zkoušel jsem nastavit sedadla podle rad na babybmw, ale nic nezabralo. V Yarise nás záda nebolí ani po 5 hodinách a při 120 na dálnici pohoda. Takže letos nebylo co řešit. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.09.21  10:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

wl.....Pupp dort byl ok. Nic víc a nic míň. Chutnal jsem i lepší. Ale za 82 Kč klínek....no, nekup to... ;-) O par kroků dál nabízí v kšeftě australský dort Pavlova....klínek za 155 Kč. I ten měl k australskému originálu dost daleko.... ;-) [odkaz]
    Ano, Grand hotel Pupp procházel po 89 těžkou periodou. Na jedné straně se zbudovalo krásné wellness, ale na vybavení pokojů, podlahy, okna a řada dalších věcí se už nedostalo. Výnosy byly chabé, měnili se majitelé a to se logicky odrazilo na celém chodu hotelu.
    M140i. Je pořád krásné a voní novotou...chci aby to tak ještě dlouho zůstalo.. ;-) >:D >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.09.21  19:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Iudexova sedadla v 3-er jsou stejné jako Pradědovi v 1-er. Měl jsem je v první M2 (jen v kůži, což je horší), pak v M240i. Tvarem ujdou, možnost rozsahu nastavení super, jen mají menší boční vedení než by se na sportovní auto slušelo. Ale taky nechápu, proč do KV nejedeš emkem, když se tam dá jet po okreskách a cestu si užít. Souhlas s WL, prodej to, k ničemu to stejně nemáš :-) Aby to nedopadlo tak, že než se rozkejveš po 2 letech, nebo 3 letech, bude ten Macan či Q3 ještě o kus draží. Koncern letos zdražoval už 2x, od října mají zdražovat prý znovu. Po novém roce pak ještě jednou >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.09.21  15:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

iu ...nejsou to jen naše zkušenosti. Na babybmw si ztěžovali i lidé, co se zády žádný problém nikdy neměli. Nevím, jaká sedadla jsou v 3er a nikdy jsem je nezkoušel. Ale na krátkou vzdálenost by mě toho moc neřekli, stejně jako když jsem testoval M135i xDrive. A to sem ji měl na celý víkend. Ale žádná jízda nebyla delší než 1 hodina. Záda se ozvou až tak po 2 hodinách.
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.21  15:03

pd7
    Na co máš v garáží M140i (hlavně, že má manuál!), když pak stejně jedeš 400 km trasu Yarisem (s CVT)?
    Nevyhovuje ti, nejezdíš s ním, tak ho prodej a kup něco vyššího s pořádnými sedačkami. Jedno jestli MGTS, RS Q3, nebo něco s usRaným R4.
    Zrovna v Macanu můžeš mít jedny z nejlepších sedaček (vpředu) vůbec.
    Yarise nech na rohlíky a netrap se sním přes celou republiku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.21  14:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd7
    Otec tam byl teď i v kuchyni, dlouho mluvil i se šéfkuchařem. Podle něj to tam hrozně upadlo. Říkal jim, že ten jejich aktuální dort si tu jmenovku PUPP nezaslouží.
    Stejně tak servis, za něj se tam vše servírovalo na stříbře, překládalo, flambovalo...
    Dneska je to tam proti tomu jen hotelová jídelna. Chtěli po něm recept na tehdejší suflé, ale nemají tam k tomu už ani nádobí.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.09.21  10:58

Takže tvrdíš, že sedadlá v malom mestskom autíčku sú na cezrepublikové prelety vhodnejšie, ako sedadlá v o triedu väčšom bavoráku (naviac športové emkové)? To sa mi nejak nechce veriť.
    Neviem, či sú sedadlá v 140i zhodné s tými v 340i, ale ak áno, tak potom rozhodne nesúhlasím, že nie sú vhodné na dlhé štreky. Treba s nimi hodne laborovať, kým si ich človek nastaví do vhodnej polohy a nastavenie na dlhé štreky musí byť iné ako na krátke trasy s častým vystupovaním, ale pre mňa s mojimi pokazenými platničkami tie sedadlá vyhovujú aj na cestu cez pol republiky.
    Ale svoje môže hrať aj výška, s mojimi 193 cm mám asi iné požiadavky na tvar sedadiel ako Ty.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.09.21  10:45

iu.....posledně jsme tu cestu absolvovali s 1er a ku.rev.sky nás boleli záda. Zkrátka sedadla v 1er s námi (ale nejen s námi....) na delší cesty nesouhlasí. A ani pod.pr.de.lníky posledně nepomohli.... ;-\ [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.09.21  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

wl...MGTS se před Pupp moc hodí.... ;-) S parkováním to byl opravdu masakr, ale za to jsme byli odměněni těmi akcemi...[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
    Tyto akce tam jsou ve stejnou dobu každý rok. Můžeš booknout Vašim na příští rok....určitě by se jim to líbilo....parkování nebude problém, protože konání filmového festivalu se vrátí na originální termín na začátek července.
    Zmínil ses, že otec se učil v Puppu cukrářem....tady něco málo z historie. Dort Pupp jsem měl 2x.... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 10.09.21  09:32

Hrubisa sledujem tiež, ale viac vyberám. Aj keď má iskru, tak je pomerne rozsiahly. Muldix to berie viac jazdecky a vie vypichnúť podstatu.
    Ja tých starých pardov aj chápem. Robiť testy stále rovnako musí byť nuda a chcú sa niekam posúvať. Len ten posun nie je vždy správnym smerom.
    Rasťo sa snaží vždy vytvoriť nejaký nový scenár, len tá informačná podstata sa stále zužuje.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.09.21  08:56

« Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Dany: aj ja mám pocit, že starí bardi autovideí nejak stagnujú či upadajú, garáž cz už dávno nesledujem, tí upadli najviac, ale aj klasik Rasťo Chvála nejak išiel kvalitou dole. Vyzerá to tak, že lepšia už je tá mladá garda, napr. Hrubis sa výrazne zlepšil oproti minulosti, je vidieť, že má oveľa viac najazdené, má už skúsenosti, ale stále ho neopustilo to začiatočnícke nadšenie a zápal pre vec. Zrejme tak to bude aj pri tom Muldixovi, začnem sledovať.
    woody: areseho húlka (radiaca páka) Ti navždy patrí, ja som ale narážal na ručnú brzdu, ktorú Arese forsíroval pod každým testom. A potom si kúpi koncern s elektronickou ručnou. Proste obrat ako u Toppera s Kórejcami.
    deda: opäť si na cestu cez celú republiku zobral síce menšie, ale zato slabšie auto? To má logiku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 10.09.21  08:10

« Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

Na Muldixovi sa mi páči, že vie jazdiť, vie pochytať aj jemné povahové črty a vie to podať. Dnes keď už sa Rasťo viac venuje divadlu a Ondro s Kubom viac kecajú ako jazdia je to príjemné osvieženie.
    WL: ty sa stretávaš s Ondrom. Nemajú v pláne nejaký "nový" projekt, kde by to bolo viac o tom jazdení? Plácajú sa z programu do programu a ide to od 10 k 5. Alebo mi niečo uniklo?

Woody, tak nakoniec to bolo celé o radení :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.21  00:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení

pd7
    Fotka z neděle 29.8.:
    [odkaz]
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…