Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.10.21  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Je tu ale stále faktor rwd vs awd aj keď asi akákoľvek dobrá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.21  15:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Shodou okolností je teď v Řecku na jízdách s RS3 Ondra. Mají tam dva hb (červený a šedý) a dva sedany (zelený a žlutý) a je z nové RS3 hodně nadšený. Podle něj samozřejmě celkově lepší, než minulá g., a jízdně lepší a zábavnější, nejen, než G8R, ale i než nová 240i. Píše: "Bavilo mě to o dost víc, než třeba nová M240i."
    Jeho srovnání s G8R: "Pevnější, rychlejší, zábavnější..., celkově mnohem lepší auto, i když je GR o chlup lehčí".
    Motor je prý točivý (maximum výkonu 400PS: 5600-7000 ot.) s velmi silným středem (maximum krouťáku 500Nm: 2250-5600 ot.).
    Ty rozsahy výkonových maxim jsou (na 2,5 litrový motor) opravdu parádní, ty mu může A45 AMG jen závidět. Papírově by to od 2250 až do 7000 mělo jet jaksviňa..., a bez přerušení. Až v 5600 ot. končí max. krouťák a už hned v těch samých otáčkách přichází max. výkon, který trvá až do 7 tis. ot. Podle Ondry se to pod 3000 ot. ještě trochu nadechuje, ale pak od 3000 do 7000 už je to mazec bez přerušení.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.21  15:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    Ta skladová šedá RSQ3 SB je docela dobře nakonfigurovaná, jen škoda, že jí nenechali alcantaru a nedali na ni ty bronzové Polygony, které stojí dokonce o něco méně, než ty Trigony, které vypadají jak ze Škodovky. Ale kola se dají nějak řešit vždycky.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.10.21  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Freddie....jako univerzál by se RS3 hodila líp.....bude líp? ;-) >:D >:-[]
    Sport+jsem už vyskúšal, ale nějaký rozdíl ve výkonu mezi sport a sport+ jsem nezaznamenal....
    Edit. Zapomněl jsem ještě komentovat na tu zelenou barvu...RS3 v zelené to sluší...nikdy jsem nemyslel, že by se mě mohla líbit zelená, ale tady musím udělat výjimku...je taková svěží....skoro panenská...Panenská Zelená....not bad...eh? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.10.21  12:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Však HH máš (140i) tak čo výmýšlaš? :-! Nebodaj plánuješ že bejbyEm pôjde do sveta?
    Po ceste domov si už vyskúšal SPORT+ ?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.10.21  12:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

wl...právě jsem se vrtil z hradu....ehmmm z Audi.a je to tak. RS3 má panorámu, Panely jsou krásně slícované, střecha celá černá i na RSQ, tak na první pohled se to z venku nepozná.
    Jel jsem tam hlavně kvůli rezervaci. Ale když přišla řeč na to řízení, tak se borec nabídl a jeli jsme tu RSQ3 ještě jednou projet, abych si v tom udělal jasno. Ok. Řízení je ok. V dynamic modu dost přesné. Zajímavé je, že v dynamic modu je i podvozek na okresce ok. Nicméně je to SUV, váha tam je, těžiště je výš a tak srovnávat s RS3 nemá cenu. Jinak v dynamic mode dává při podřazování tak mohutné meziplyny, že se člověk úsměvu neubrání... ;-)
    RSQ SB Nardo tam mají asi týden. Před tím tam měli bílou a to byla ta, která tam čučela nějakou dobu. Myslím, že byla i kapku dražší.
    Na RS3 už prý mají 20-30 objednávek a to se ani jeden z těch lidí s RS3 ještě nesvezl.
    Ještě nejsu rozhodnut co udělám. Ale spíš bych to viděl na tu RSQ3 SB. Ale jen aby to nebylo jako s X5, kdy jsem byl přesvědčen, že mě HH doba už minula a nebylo tomu tak..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.10.21  10:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    Střecha je podle těch fotek černá a pokud hb nemá panoramu, tak nemůže mít z výroby černou střechu (sedan naopak ano), jedině, že by to nechal dodatečně polepit folií prodejce.
    Tu RS3 bys vyměnil za co, za M140i, nebo za Yarise?
    Jak jsem psal už dřív, bylo jasné, že tahle poslední RS3 bude pecka.
    Škoda těch krátkých předních dveří, kdyby byl ten poměr délky dveří (přední/zadní) jako u Giulietty, tak by to bylo v pohodě.
    Určitě tam není taková (nekonečná) turbodíra jako u turbo motorů z osmdesátek.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.10.21  09:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

wl....RS3 tam přistála před pár dny. Je to předváděčka. Zatím není na prodej. Zalohy neberou. Ani termín není daný. Nejspíš až dostanou druhou, která je již objednaná. ETA cca listopad 22. Momentálně čekačka na objednávku...únor 23, ale může být i později.....prý podle toho co si člověk vybere za příplatkovou výbavu... ;-\
    Panoráma? Myslím že ne. Dnes tam jedu ještě jednou, pak potvrdím.
    RS3. Obrovský dojem na mě udělala tím, jak lehce se řídí. Cítí se spíš jako FWD než AWD. Připomnělo mě to moji bývalou ITR. Řízení je super. Do zatáčky žádné drama, předek je citelně lehčí než moje 1er a do zatáčky se nehrne. Výjezd pod plynem také super, holt quatro.... Brzdy super. Podvozek ok. V comfort mode podobně jako 1er. N/V také podobně jako 1er. Pro "normální lidi" ok. Sedadla jsou ale pohodlnější.
    Výkon je zdrcující, nástup je ale skokový, což je asi dané velkým turbem. Jinak by ten výkon z relativně malého motoru nedostali. Podobně se chovaly první vozy s turbem v 80 letech. Zvuk výfuku (uvnitř) v dynamic mode je zdrcující.... >:-[] Výkon je pocitově jako moje 1er, ale u 1er je průběh plynulý. Jak jsem jel zpět domů, tak jsem ji dal trochu za ucho a potvrdil jsem si to....
    Udělal jsem dobře, že jsme jeli RSQ3 jako první, protože po RS3 by to byla velká nuda... >:D >:-[] ;-)
    RSQ3 jede podobně jako moje bejvalka X5 40d. Žádné drama, žádný excitement..zkrátka SUV. ;-) Řízení? Něco mě na něm nesedí. Budu se s ní muset projet ještě jednou. Připadlo mě takové tuhé odtaživé a to i v comfort mode. Jinak v dynamic mode je to dělo...na SUV až moc... ;-) Podvozek ok.
    Teď nevím...nutí mě do té Nardo, která jim tam sedí už delší dobu. Protože je plně vybavená, i se střešním oknem, tak cena je "přiměřená"... ;-) Navíc má sportovní kožená sedadla v Napa kůži. Vypadají moc pěkně, červeně prošívané, nejsou hladká, tak možná s tím pocením by to neměl být takový problém.
    V každém případě mě láká víc RS3. Tož babo raď... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.10.21  07:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Skladovka ......[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.21  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    Jak dlouho tam mají tu RS3?
    Ta RS3 má panoramu?
    Řídil si ji? Čím na tebe udělala obrovský dojem?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.21  20:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Ok. Tak dnes jsem konečně "přepadl" Top Centrum a okoštoval jejich RSa. Obrovský dojem na mě zanechala RS3. Rozepíšu se víc později. RSQ3 ok. Ta mě připomněla moji bejvalku X5 40d. Víc "on" později. Mají jednu skladovku RSQ3 SB v Nardo na 21" kolech (předváděčka byla též na 21")
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.21  16:19

« Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    Mně teda zrovna X1 nepřipadá nějak celkově menší, než Q3.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.21  15:14

« Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Tak pri dnešných čakacích dobách na auto do výroby si ho môžeš rovno objednať a 2023, keď príde na trh, Ti ho rovno dodajú. >:D A to nie je len sranda, ale dnešná realita, kto chce auto do výroby, tak "budete čakať asi rok" sú dnes bežné odpovede v salóne.
    Každopádne to auto by teoreticky spĺňalo všetky Tvoje požiadavky: prémia s potentným motorom, súčasne relatívne malé a obratné do mesta a hlavne vyššie s pohodlným nastupovaním. Ak je M135i príliš nízka, X2 M35i len o málo vyššia a tvrdá, X3M už moc veľká, tak X1 je ten ideálny medzičlánok.
    No nič, musím fičať, môj naftový šesťvalec zn. Karosa o chvíľu odchádza (auto mám v servise). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.21  13:49

« Re: Re: Re: Drifty s Golfom

iu....X1 M35i vypadá dobře. Už před léty, když jsem staticky testoval M135i jsem prodejci navrhl, že by X1 s M135i technikou bylo super. Jsem rád, že na můj podnět konečně zareagovali.... ;-). Ale 2023 je na dlouhé čekání. Do Schindlerova listu VKSNN...(Vozy, Které Si Nikdy Nekoupím.... >:D >:-[] ;-) ) si jej nicméně zařadím... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.10.21  12:01

« Re: Re: Re: GT4 RS

wl....už to tady řeším rok a něco. RS3 nebo RSQ3 bych kupoval jako univerzál. Tzn. jako jeden vůz v rodině.... :-! Náš Yarisek má sedadla poměrně vysoko, podobně jako MPV. O hodně výš než M140i a RS3 na tom bude podobně jako 1er, ne-li hůř..... ;-\ Nový Yarisek se naopak "propadl" k silnici a N/V je proto disaster. ;-\ Q3 je na tom s N/V ideál, ale jak už jsem nedávno zmínil, připadá mě teď zbytečně moc velké... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.21  09:52

« Re: Re: Drifty s Golfom

wl: RS3 s tou štvorkolkou a päťvalcom bude dokonalé. Len tá cena... 8-s
    Pre pradedu: nový kandidát na Schindlerov zoznam (a.k.a. auto, ktoré sa nikdy nekúpi): BMW X1 M35i. Technika z M135i, teda dosť rýchle, pritom je to klasické SUV, teda nástup v pohode aj pre starších a dostatočne kompaktné aj do mesta: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.10.21  02:11

« Re: Drifty s Golfom

iu
    Je... a teď si ji představ v RS3 s R5 a s interiérem Audi.
    Kdyby šla koupit nová RS3 s jedním párem dveří, tak je to pro mě hh snů....
    P.S. A tohle si viděl:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.21  21:02

« Drifty s Golfom

Skvelý test od Muldixa. Ako dokáže s Golfom kombi na bežnej ceste ísť driftom je neuveriteľné. Fakt tá nová stvorkolka je parádna: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.10.21  20:49

« Re: Re: Re: Re: GT4 RS

w-a
    Jj, snížené je to parádně a možná i ty pružiny ztuhly... >:D
    K tomu stylový středový prolis v kapotě..., RT - Rychlý Tuning... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.10.21  19:35

« Re: Re: Re: GT4 RS

wl: Ten Hyundai vypadá jak po úpravě od Thomasina. Snížený podvozek podle jeho gusta. >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…