Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.10.21  13:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Ja by som sa prihováral za ponechanie červenej. Naživo ju poznám a je to pekný odtieň, nie je to síce mazďácka red crystal soul, ale stále pekná. Biela mi osobne príde ako služobácka, jej popularita skončila tak 5 rokov dozadu. Ak by som ale silou-mocou mal mať na RS3 nefarbu (čo pri výbere pekných výrazných farieb pri RS3 nie je potreba), tak skôr by som zvažoval kemora šedú alebo klasiku daytona perleťovú.
    Nechaj Ty tú červenú, je pekná, zároveň nekričí ako kyalami (a o.i. bude lepšie predávať).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.21  12:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

iu...taky si myslím. Rychlá je ok. Ale na 3.1/100 nevím nevím. Že by ten nový diferák byl tak dobrý? :-O
    Červená ? ....ten Tango odstín mě pořád jaksi nesedí.... 8-s Byl by to risk..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.21  12:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

wl....zelená nebude, to je jasný. Ale ta červená taky není úplně to pravé "ořechové". Nevím nevím, jestli to nakonec nebude zase ta bílá...Bílá Gletscher. Vsadíme na jistotu? Asi jo. Šedou soudružka nechce. Má k ní nějakou fobii. Takže do individuálek jít netřeba. Do pondělka to musím rozetnout. Dostal jsem v nabídce (přes velkého Guru) taky o něco lepší slevu. Není to milion, ale každá sleva, i ta malá, potěší.... ;-) Změnil jsem i kola.
    Takže poslední verze: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.10.21  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

To je podozrivé. Mat Watson nameral 0-60 mph (96 kmh) za 3,63s: [odkaz] Takže stovka za 3,1s nie je moc uveriteľná.
    Čo nijak neznižuje fakt, že RS3 je aj s oficiálnym časom brutálne rýchla a má efektívny launch control.
    wl: ja by som tú zelenú kyalami asi aj zvažoval. Naviac na rozdiel od GB je u nás bez príplatku. Do finále by som dal aj žltú python, je nová a neopozeraná. Každopádne červená tango je istota, to by bola asi prvá voľba.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.10.21  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  21:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    "Just don’t spec it in Kyalami green."
    "The new paint options are Kemora Grey (a no-cost option) or Kyalami Green (Ł575 on the options list) by the way - with the latter being quite excellently eye-bleed and almost fluorescent. You wouldn’t miss it, although you probably would regret it after six months." >:D
    [odkaz]
    Takže jak si tu sám taky psal: "Zelená je wow, ale čumět na ni každý den? S tím bych asi těžce zápasil...."
    Pro UK má RS3 adaptivní podvozek v sérii!
    Chválí nejvíc právě podvozek (i na rozbitých okreskách), řízení a motor.
    Jinak ten zadní "diferák" sebral kufru 50 litrů proti předchozí g.
    Já bych si ji objednal (v individuálním lakování) v křídově šedé (Porsche color), u RS3 za to nechtějí žádnou velkou dardu, jenže se tím teď výrazně prodlužuje dodací lhůta.
    Přitom známý mi teď říkal, že u BMW mu naopak díky individuálnímu lakování dodací lhůtu naopak zkrátili.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

wl.....ta zelená mě stále vrtá hlavou.... >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  20:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

tms....sorry, ale já mám se střešním oknem jen ty nejlepší zkušenosti. (50 roků....) V Austrálii nám "sun roof" stačila i v Queenslandu v tropech a s malýma děckama. To ještě tenkrát (70-80tá léta) nebyla klíma (aircon) v autech běžná. Stačí jen trochu pootevřené, aby mohl vzduch proudit a přehřátý vzduch v úrovní obličeje unikat ven, a hned je člověku lepší. Pootevřené okna nemám rád....je z nich kravál a průvan. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Jinak v českém konfigurátoru je u RS3 stále chyba, jediná bezpříplatková barva není zelená Kyalami, ale metalická (modro)šedá Kemora.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Prodejce má pravdu, panorama je relativně populární příplatek, dokonce i třeba na 911 GTS je to docela často vidět, je z toho pak taková "skorotarga". Znám pár lidí, kteří si bez toho svoje auto nedovedou představit.
    Kromě hmotnosti na nesprávné místě mi na tom vadí, že voda zateče pod úroveň skla panoramy, a až tam je to odvodněné malými kanálky, které se časem mohou poměrně snadno zanést a pak je z toho průser. Plus možná porucha v (po)otevřeném stavu, začne pršet a je to taky v pr...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  17:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Jj. adaptivní tempomat je tam v základu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.10.21  17:19

Dědo - na větrání ti stačí klima a pravé přední okno plus levé zadní. Ty další 2 tam nejsou potřeba >:-[] Střešní je na houby, akorát táhne na krk.
    Tak ještě že vím o jedné zelené HatchBack co je tak nějak navíc a nemá střešní okno. Akorát má zase na houby ty kožený sedačky 8-s Ale nemá tu zbytečnou NAVI, stačí Smartphone interface.
    Tam jako nejde dát vyhřívání volantu?? To je jako v Atece, kde to šlo v dražším Karoqu a levnější Atece nééé >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  17:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

tms.....adaptivní tempomat je v základní výbavě..... :-!
    Střešní okno zůstane. Na extra váhu se.ru. Okno je důležité na větrání. Předváděčka ho má taky. Prodejce říkal, že je často požadované. Já vím,...prodejce.... ;-)
    Hrob je na čtvrtém řádku od středového bodu s velkým křížem dolů vlevo....to najdeš. Na hrobě je u pomníku umělecký výtvor ze součástek motoru, který tam umístili bráchovi spoluzávodníci po tom co loni po novém roku zemřel. ;-\ Stačí jezdit 1x za měsíc.... ;-) >:D >:-[]
    Ano, NAVI je hodně drahá věc, ale tuším, že bez NAVI by se vůz hůř prodával....
    8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  16:49

pd7
    Příjemná na omak je (na volantu), když je nová, ale časem už to tak příjemné není a pak je třeba to "přečalounit", což je (podle mě) zbytečný opruz. Kůže na volantu se mnohem líp udržuje, protože je prakticky omyvatelná/"otíratelná". Stačí po každém zajetí do garáže utřít vlhkým hadříkem a vydrží věčně. Když sedáš za volant, nemáš vždy možnost umýt si pořádně ruce (plus pot), takže volant je, co se týče "kontaminace", nejexponovanějším místem interiéru, a alcantara je (proti hladké kůži) "lepší" sběrač/zásobník špíny, který jen tak nesetřeš.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

wl...RSDP místo RSDP+ jsem vybral, abych se zbavil většiny těch červených věcí v interiéru, ale zachoval si alcantaru na volantu. Jinak to nejde. Takový je i volant v předváděčce a je to velice příjemný na "omak". Také to nebude v zimě tolik studit a vyhřívaný volant není v nabídce. (To je divné?) :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.21  15:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

pd7
    Pokud si dal místo RSDP+ "jen" RSDP, tak si ušetřil 5.800,- Kč, za které si tam toho moc nekoupíš.
    Já bych naopak ten alcantarový volant nechtěl, na rozdíl od sedaček má alcantara na volantu výrazně kratší životnost, než kůže...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.10.21  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Ještě mi z tama vyndej tu prosklenou střechu co hodí nesmyslně váhu nahoru, kde ji nechceš >:-[] Pak ji od tebe rád podědím ;-) Klidně i každý druhý týden budu jezdit zapalovat svíčku na hrob do Kyjova, cesta je tam pěkná a kafe mají v Pražírně docela slušné >:-[] >:D >:D
    S proklenou střechou takový HotHatch nikdo nebude chtít :-( Jo prosím tě, a dej nám tam taky adaptivní tempomat. Hlídání průhů není třeba, ale adapt.tempomat je na dlouhé cesty fajn...
    Audi smartphone interface - to je fajn, aby se to spojilo na Smartphone a WAZE. NAVI tam není pak vůbec nutná, stejně funguje blbě. Ten WAZE je výrazně lepší. U RS3 to jde tuším objednat bez NAVI ten interface, u jiných modelů Audi bohužel ne (třeba A4/S4).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  14:24

tms...The burbling five-cylinder motor sounds genuine for the most part, and although it works through a blanket of turbo lag that softens mid-range throttle inputs, it’s bristling with vigour and intensity once on boost. Waiting a second for the car’s thrust to chime in somehow only makes the car feel quicker when it does take off.
    To je přesně to o čem jsem psal včera....turbo lag....neboli turbo díra....ale také přinese more adrenalinu, když tubo zapracuje naplno....
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.10.21  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

Právě jsme se vrátili z hradu.....ehhhm... z Audi i se soudružkou.....byli jsme RS3 ještě jednou projet, aby jsme si ujasnili ten podvozek a barvu. Soudružce se sice zelená líbí, ale nakonec "neprošla do dalšího kola" protože jsme prý na takovou barvu moc staří. A tak to zůstane u té červené, kvůli které jsme museli znovu do "sklepa". Ten červený vůz je Q3 SB. R8 tam mají čtyři a krátce po tom, co jsme se vrátili z testovací jízdy, tak jedna zrovna vyjížděla na testovací jízdu....ten zvuk.....no úplně na orgasmus.... >:D :-! >:-[]
    Hned jak jsme do auta nasedli, tak nás kůže pěkně zastudila. Vyhřívání sedadel to sice za chvíli vyřešilo, ale i tak to bylo nepříjemné. No a další věc....jak by se to chovalo v létě...no nic. Kůže nebude..a RS designový paket plus taky ne. >:-[] Zůstane jen základní RS designový paket hlavně kvůli volantu potaženém alcantarou.
    Místo toho jsme přidali Audi smartphone interface a Audi connect Navigation a infotainment (hlavně kvůli dalšímu prodeji mladším borcům... ;-) )
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.10.21  13:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Drifty s Golfom

w-a: platí to bez ohľadu na značku, kamarátka chcela nový Mercedes, tiež ročná čakačka, tak nakoniec zobrala zánovné z programu Junge Sterne (inak parádny allrounder E400d All-terrain: [odkaz]
    Ad RS3: prebehol som pár recenzií a sú veľmi pochvalné až nadšené, ak sa niečo kritizuje, v prvom rade je to vysoká cena. Chvála ide ale na to podstatné, jazdné vlastnosti a novú štvorkolku a samozrejme motor a jeho charakter. Takže úprimne závidím pradedovi, že ide do nej. Za mňa škoda, že táto chytrá štvorkolka nie je už v S3, to by som aj zvažoval, notabene keď je u nás lacnejšia ako Golf R, kde mám výhrady k tomu interiéru.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…