Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 29.10.21 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....ještě k té samolepce RS3 na předváděčce. Nevím, proč by tam nemohla zůstat na furt. I takový Macan GTS má na postranní liště emblem GTS a je tam na furt. Tož když si to může "dovolit" Porsche, tak proč ne Audi? Ano, jasně, tam to tolik "neřve", ale přece... ;-) >:-[] [odkaz] -
pradeda777 29.10.21 14:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....na 1x za rok velké tuningové show v Exhibition building jsem v Austrálii chodil pravidelně. Tuning bylo v Austrálii velmi populární. Nejen mechanické, ale také vizuální. Tady jsem ještě nebyl, i když plakáty které zvou do Vyškova na Tuning motor party tu jsou pravidelně na městě vylepeny. Nemůžu tedy porovnával. Ale jak píšeš...není tuning jako tuning. Fabrika se obvykle drží při zemi, protože potřebuje oslovit co nejvíc zákazníků. Na opačném konci spektra jsou zase "rozevlátí borci", pro které sky´s the limit... >:D A tak je to v pořádku. Je to totiž součástí svobody projevu. Já mám třeba nálepku TAG HEUER na hodinkách a vůbec mě nenapadlo, že bych ji měl odstranit...... >:D >:-[] -
white label 29.10.21 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7
Jak správně píšeš, ta samolepka na předváděčce sedí právě proto, že je to předváděčka! ;-)
Podobnou samolepku najdeš i na jiném novém zboží, třeba na vystavené spotřební elektronice apod. Primárně to má hodnotu informační (abys snadno zjistil název toho, co tě zaujalo), a je to vidět na první pohled i z větší vzdálenosti. Někdo si takové nálepky nechává na hifi věži, někdo třeba i na brýlích...
Pro kvalitu optického tuningu není vždy jednoznačně určující, jestli ho dělá fabrika, nebo až následně majitel vozu, ale pravděpodobnost, že tomu někdo spíš ublíží, než pomůže, je u amatérů nesrovnatelně větší, než u profíků. Stačí se dívat kolem sebe, případně zajít na nějaký ten tzv. tuning sraz. 8-s -
iudex 29.10.21 12:25
Tom: zaujímavé káry. Každopádne Tvoje eMko sa tam rozhodne nestratilo, začínam mať pocit, že Tvoja generácia je krajšia než tá nová (aj keď tam je zatiaľ len M240i, takže M2 sa nedá úplne porovnať), minimálne farba určite (na tej novej mi fialová vôbec nesedí). :yes:
-
Thomasino 28.10.21 20:15
Jako že bych si na emko dal samolepky BMW ///M, Brembo, Michelin, Ravenol ?? ;-) >:-[]
Asi nééé, tak jak jsem to doplnil karbonem mi to bohatě stačí >:-[] >:-[]
Dneska na Ecce Homo mraky pěkných aut, snad kolem 80-ti, především krásný oranžový McLaren, prej 765LT. Tady máte nějaké fotky. Já vytáhl tentokrát M2 :-)
[odkaz]
-
pradeda777 28.10.21 17:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu...ok. Ale musíš uznat, že ta samolepka RS3 na zelené předváděčce sedí.... :-! Něco málo na tento způsob bych chtěl "realizovat". Plus nějaké decentní červené maličkosti.... ;-) Možná červený proužek na podběhu....?
Celou červenou kastlu asi ne. Červená co je v nabídce není zrovna ten správný odstín. A do individuálních nepůjdu. Zelená je nebezpečná, jak už bylo řečeno. Šedá taky ne. Tak zbývá jen ta bílá metalíza. Ještě jsem ji neviděl, ale věřím, že bude ok..... ;-)
Mě samolepky Remus, Sparco a podobné vůbec nevadily, pokud si jejich součástky na voze měl a já je vždy měl. Samozřejmě samolepkami polepené celé přední dveře od shora až dolů to bylo i pro mě přes čáru. -
iudex 28.10.21 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pradeda: presne tento štýl tuningu (t.j. dolepené nápisy) mi nesedí, nielen tá samolepka Audi quattro mi pripomína nálepky typu Remus či Sparco, ktorými boli oblepené Civicy z 90tok. Ako ja netvrdím, že to odmietam principiálne, sám som pri GTI v minulosti uvažoval nad nejakým dodatočnou červenou linkou na boku a takéto decentné ozvláštnenie napr. červeným pásikom je fajn.
A nie je to tak, že priamo od výrobcu je to vždy OK a aftermarket je vždy zlý. Aj priamo od výrobcu to môže byť nevkusné, viď napr. i20N, je to priamo fabrický tuning, ale z môjho pohľadu už za čiarou.
Takže principiálne si viem predstaviť, že na bielej RS3 bude nejaké dodatočné ozvláštnenie (lebo samotná biela je nudná), ale ako píšem je tam vysoké riziko, že to bude prehnané a nevkusné. Ja by som to proste neriešil a kúpil farbu (červenú, zelenú), ktorá na rozdiel od bielej nebude pýtať nejaké dodatočné doplnky a úpravy. -
pradeda777 28.10.21 11:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Freddie....Už jsem to psal jinde. Nejvíc mě zaujalo, že se RS3 řídí a chová jako FWD, což mě vyhovuje. Pocitově mě to připomnělo poslední 2 Hondy, co jsem měl v Austrálii a kterých jsem si moc užíval. Motor má podobný výkon jako 1 er, ale chová se jinak. V dynamic mode je to bouřlivák, kdežto 1 er i ve sport+ je kliďas. Interiér je paráda, ale infotainment vezme nějakou chvíli se v něm zorientovat. Zatím jen vím, kde je na volantu RS tlačítko...>:D. Podvozek a N/V je na úrovni 1 er. Sedadla jsou komfortnější než u 1 er.
Ano, "čekačka" je v tuto chvíli 15 měsíců. Ale to se může měnit. Oběma směry... :-! -
pradeda777 28.10.21 11:17
« Re: Re: Re: Re: RS3
iu...ok, ale neodpověděl si mi na první 4 věty. A to mě moc zajímá, protože jsem se s tím setkával i v Austrálii. Když fabrika udělala nějaký visuální tuning, tak to bylo u stáda ok. Ale jakmile by si něco podobného nalepil na auto Johnny Somebody, tak to byl kýč/nevkus. A to mě sra.lo. Jak to, že červené doplňky na 128ti jsou ok, ale kdybych si něco podobného nalepil nebo nechal nalepit já na RS3, tak už by to nebylo ok? -
iudex 28.10.21 10:02
« Re: Re: Re: RS3
deda: Ja síce principiálne aftermarket tuning neodsudzujem (naopak pri technických úpravách to môže byť veľmi prínosné, od bŕzd cez podvozok po motor), ale vo vzťahu k optickému tuningu som veľmi opatrný až skeptický. Realita ukazuje, že na jeden vydarený optický aftermarket tuning pripadá deväť nevydarených a nevkusných. Takže nevylučujem, že aj RS3 sa dá dodatočne vkusne opticky vytuniť, najmä ak to zoberie do rúk renomovaný úpravca, voči domácemu tuningu typu farebné nálepky som ale dosť rezervovaný. Ale to je individuálna vec, vieš že mne sa nepáčia ani Tvoje polepy 1er, kdežto Tebe áno, takže asi v tých osobných preferenciách a vkuse bude pes zakopaný. ;-) -
pradeda777 28.10.21 09:42
« Re: Re: RS3
iu....nějak Ti nerozumím. Píšeš, že na BMW ty červené doplňky bílou zpestřují a na bílé RS3 by ji nezpestřovaly? V obou případech by přece šlo o optické zpestřování, ne? Nezáleží přece na tom, jestli ty doplňky na vůz přidá fabrika nebo majitel. Důležité je, aby se výsledek líbil majiteli. To už jsme tu řešili kdysi dávno. Vypadá to tak, že když nějaká cinkrlátka a polepy přidá na vůz fabrika, tak je to pro stádo ok, ale jakmile se objeví nějaká individuální úprava, tak je to pro stádo nepřijatelné. Bohužel to je typická stádová mentalita, pod kterou se já nepodepisuji. :-! -
iudex 28.10.21 08:27
« Re: RS3
wl: mne sa tie červené doplnky na 128ti páčia a najlepšie vyniknú na bielej, takže tu - napriek svojmu principiálnemu odmietaniu bielej - musím povedať, že by som zvažoval práve bielu. Ale žiaľ BMW tam dáva iba obyčajnú pastelovú, keby aspoň dali mineral white metalízu. Tu sa naopak výrazná farba s červenými doplnkami bije, preto logicky dali na červenej a modrej tie doplnky do čierneho laku. Inak pre 128ti pribudli v konfigurátore dve nové šedé farby: skyscraper grey a matná forzen pure grey, ktoré sa kombinujú s červenými doplnkami. Matná kvôli cene 2500 eur vypadáva z hry, ale tá metalíza by možno šla: [odkaz]
Ale kým na BMW tú bielu spestrujú tie červené doplnky, na RS3 takéto niečo chýba a preto pôsobí biela RS3 tak fádne, ako píše Tom. A nejakému optickému aftermarket tuningu by som sa určite vyhol, na aute za 2 mil. Kč proste neprijateľné.

Já nepsal, že by tam nemohla zůstat, já psal o tom, proč je zrovna na předváděčce. ;-)
P.S. Ano, tolik to neřve, a vo tom to je...