Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Kluci...díky... :-! Ale ta zelená RS3 před showroomem je sakra lákavá. Nedivím se, že 4 borci kouzlu té zelené již podlehli.... :-! Kdybych byl o 30 let mladší, tak bych se k těm 4 určitě přidal.... ;-) [odkaz]
    bude červená....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Takže další sraz, až jednou dědovi dorazí RS3? >:D ;-)
    Snad už do té doby skončí problémy s covidem...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.11.21  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Pradeda: gratulujem! Za mňa dobrá voľba, hb je praktickejší do mesta, menší a obratnejší ako sedan a to si chcel. A som rád za červenú, rozhodne lepšia ako biela.
    Každopádne ako si už objednal, tak zabudni na dodatočné spochybňovanie a úvahy (iná farba, iná výbava) a teš sa na to, čo príde. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.11.21  16:04

« Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Pradědo, tak gratulace! Hatch v červené bude taky fajn, je fakt že je praktičtější. Taky bych hodně váhal. V minulé generaci bych měl jasno, bral bych sedan, protože měl delší rozvor a více mista na zadních sedadlech na nohy.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  15:58

« Re: Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Taky bych vzal spíš kratší a praktičtější hb, tak jako 70% kupujících RS3.
    Sedan RS3 jedině jako 2dv., to by byla spíš odpovídající konkurence pro M2. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  15:27

« Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl....hahaha...na palici to opravdu je. Protože jestli se to rychle nenaučím, tak když budu jednou dlouho blokovat u baráku ulici, tak mě někdo palicí přes palici vezme.... ;-) >:D >:-[]
    Sedan se nelíbí soudružce a myslím, že v červené nic moc a ze zelené mám strach....>:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  15:05

« Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

pd7
    Tak to ovládání vrat přes IT, to už je fakt na palici. 8-s
    Vždycky to bývaly tři tlačítka nahoře u stropu...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  14:50

pd7
    Tak velká gratulace! Bude ti co závidět! :yes: ;-)
    Ten poměr 70hb : 30sd přesně kopíruje to, v jakém poměru se RS3 prodává obecně od doby, kdy se nabízí dvě kar. verze. Škoda, že aspoň jedna z nich není jen s jedním párem dveří.
    Včera si psal, že se ti sedan líbí víc, tak proč si ho nakonec nevzal?
    Mně se aktuálně líbí obě verze RS3, u předchozí g. se mi sedan líbil víc.
    Sedan je o 153 mm delší, o 5 kg těžší, o 74 litrů dražší, kufr má sice o 39 litrů víc (282/321), ale je méně praktický a neumí se zvětšit až na 1104 litrů, jako u hb. A hb má logicky víc místa vzadu na hlavu.
    Co se designu zeleného sedanu týče, tak tam je zásadní podmínkou objednat kontrastní (černý lesk) lakování střechy, bez toho už je těch "reflexně" zelených velkých ploch příliš (a více než u hb).
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  14:47

« Re: RS3 Kyalami/Kyjov

wl.....dnes jsem ještě zkontroloval na RS3 pár věcí. Nájezd je zatím 574 km, což není zas tak moc, ale bylo mě řečeno, že na tento model je to za takovou krátkou dobu hodně. Nechtějí mít před prodejem (cca list 22) najeto víc než 5 000km.
    Kufr je opravdu malý, ale bylo mě řečeno, že hlavně kvůli baterce, která sedí v kufru na podlaze s dalšími prkotinami a kryt podlahy v kufru tím pádem o pěkný kus zvedla. Pro 2 na dovolenou ok, ale jen tak tak. Střešní okno se vyklápí vzadu nahoru tak o 2 cm, což by mělo být na větrání dostatečné. Dálkové ovládání garážových vrat jsem tam nechal. Spárování s G mont elektronikou by prý neměl být problém. Ještě to potvrdí. Ale ovládání je přes infotainment.... >:-[] Je ale k dispozici rychlo-nastavení, které prý umožní rychlý přístup k této funkci. Tož uvidíme... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 01.11.21  14:21

Kluci, tož objednávka byla dnes ráno "spáchána" a záloha zaplacena. :-!
    Bude to HB červené Tango.
    RS3 verze a barvy dle stávajících objednávek:
    Limuzíny 3, 2 zelené a 1 bílá
    HB 7, 2 zelené, 2 červené, 2 bílé, 1 šedá

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.11.21  02:35

« RS3 Kyalami/Kyjov

Part 2
    Takže znovu připomínám, že auto je pevné jako skála, i když má pět dveří a panoramu k tomu.
    Řízení rychlé, přesné a na dnešní poměry ("němých" řízení) snad i trochu ukecané. Připomnělo mi to řízení v aktuální 911C 4S, i když to je hodně jiné auto
    Větší vlna tlaku do sedačky přichází někdy kolem třech tisíc otáček, ale pak to stojí zato,
    ovšem nenapadlo by mě to srovnávat s "turbodírami" z 80. let.
    Brzdy na okresky s rezervou a bez chyby, navíc na autě byl kk, takže i na okruhu bude rezerva.
    Ty šedé a bílé "háky", na příplatkových lesklých černých kolech, nejsou polepy, ale lakované, což jsem si, podle fotek, nemyslel. A nová technika zadní nápravy (TS) ukrojila z kufru celých 50 litrů objemu, proti A3/S3, takže objem kufru evokuje spíš Polo, než A3/Golf.
    Závěrečný díl "zítra".
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 31.10.21  20:48

« Re: Re: Re: RS3 Kyalami/Kyjov

Súhlas, sedan od RS3 vypadá super, len tá cena…
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 31.10.21  19:44

Dedo, ja by som bral sedan.... Ten HB je ovela skaredsi.
    Jedina vyhoda je, ze je kratsi a lacnejsi....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.10.21  18:14

Jasně že sedan vypadá o hodně lépe!! I v té červené !! Ještě z toho vyndej to nesmyslný střešní okno a už to bude bez chybičky >:-[] >:D
    Ale sedan v zelené je samozřejmě TOP, tam je hned jasné že jde o RS3.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 31.10.21  18:08

RS3 SD Kaylami Green.....[odkaz]

Nevypadá líp než HB?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 31.10.21  16:36

Z nového článku na ACZ. "Zvlášť v zelené Kyalami vypadá nová RS 3 úžasně. Vidíte, koupit si ji můžete jako sedan i sportback, já bych asi vybral zelený sedan. Nádherné auto. Zelená je samozřejmě velmi výrazná, neviděl bych to ale jako takový úlet na hranici vkusu jako podobný odstín u tuším loni testované RS Q8". Hmmmm...Machi by bral zelenou a sedan...????? Ano, musím se přiznat, že sedan se mě taky líbí víc než HB. Kurňa, ale co potom? Místo HH...HS?...:-D
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 31.10.21  13:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iu...tak barva je už vyřešena. Bude to Tango. Naživo je barva světlejší než na konfigurátoru. Na sluníčku docela hezká. Není to ale ten super červený "Ferrari odstín", který by byl The Best! :-( Dám ji hned nawaxovat (Diamond shine premium wax), aby měla vysoký lesk a na předek pak čirou fólii. Ještě prokrastinuju nad dálk. ovládáním vrat. WL mě upozornil na problém se zavíráním, pokud odcházím z garáže vraty. Musel bych totiž mít u sebe další ovladač. Ten ale stejně mám permanentně v osobní brašně, protože ho potřebuju, když jezdíme s Yarisem. Tož nevím. (Úspora 5700 kč). Pokud to půjde spárovat s našimi vraty, tak to tam asi nechám. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.10.21  11:44

« RS3 Kyalami/Kyjov

Part 1
    Ano, byl jsem včera projet tu zelenou RS3 (hrozná cesta, 2 hod. tam a 2 hod. z5 8-s ), bohužel jen krátce, ale i tak mě stihla nadchnout. O předváděčku je takový zájem, že musí předváděcí jízdy omezovat, a to jak jejich četnost, tak délku, na žádné jiné předváděčce jim tak rychle nenaskakovaly km.
    Díky níže uložené sedačce se mi do RS3 nasedalo znatelně lépe, než do běžné A3, i když jsou přední dveře stejně krátké. Sedačky jsou skvělé (v alcantaře budou ještě lepší), akorát výška integrované opěrky je tak max. na výšku do 185 cm, ale to je problém většiny aut (Porsche je na tom v tomto ohledu o poznání lépe). Hned po nastartování vás příjemně naladí návykový zvuk R5, který je ve sportovních režimech zřetelně výraznější, než v RSQ3, což je samozřejmě dobře. Naopak zvenku je zvuk RSQ3 (se sport. výfukem!) spíš o něco málo agresivnější, což je pravděpodobně dáno dřívějším datumem narození RSQ3.
    Už po ujetí pár metrů cítíte jak je auto neskutečně tuhé (na 5dv. hb až neuvěřitelně) a přitom není (na 19") vůbec prkenné, a to ani ve sportovních režimech, kam se dnes v tomto ohledu dostaly podvozky je skvělé.
    Pokračování později...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.10.21  11:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Pradeda: wl sa chystá napísať svoje dojmy z RS3, vraj ho tiež dosť oslovila. A to je u majiteľa 911ky čo povedať. Popravde ak by som vyberal auto podľa svojich preferencií a potrieb, money no object, bola by to práve RS3. Ako mojím snom zostáva M3 Competition xdrive, to je ideál. Ale popravde na druhé auto v rodine už zbytočne veľké. To RS3 je velkostne akurát. R5 bol vždy famózny a teraz aj tá špičková štvorkolka. Mať na ňu, idem do nej. Ale nemám. >:-[]
    Tak daj zajtra vedieť, čo si napokon objednal.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.10.21  18:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

WL a iudex - stejná specka z venku, ale uvnitř je tady to větší rádio, kdežto v základu je o kousek menší a má dva čudlíku na hlasitost a především zoom NAVI: [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…