Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 09.11.21 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
pd77: No, když tu zelenou (jak výstižně napsal wl: značkovací) na M3 vidím, tak bych řekl, že "some guts" je právě to, co ti v objednání takové barvy zabrání. To je dobrý tak pro bezkulčáky. >:-[]
Naopak ta Kyalami na RS3 je sice pro extroverty, a to já zrovna nejsem, ale docela by mě lákala. Když už, tak už. -
pradeda777 09.11.21 18:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
wl....ano, pravda.....černý práh opticky zvedá světlou výšku......i na M140i mě to moc nesedí...ale platilo se za to extra, tož škoda to sundávat, ......[odkaz] -
white label 09.11.21 15:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
iu
Ta metalická Brooklyn Grey má tady blíž ke Kreide, než k Nardo, ale vadí mi tam z profilu ten vysoký černý "práh", který opticky výrazně zvedá světlou výšku, to se nepovedlo.
Navíc ten práh trčí ven, takže se přes něj bude "báječně" n/v. Škaredé a nepraktické, samé "výhody"... A co ty lakované lemy blatníků, jak na mém allroadu? Provedení není špatné, ale proč to tam vůbec dávat? Méně je často více.
[odkaz] -
iudex 09.11.21 15:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
wl: jasne, tá verde mantis je ako zvýrazňovač, úplne desná. Nie každá zelená je dobrá. Naopak Java green je výborná a na väčšie karosérie verde ermes:
[odkaz]
[odkaz]
Btw tu je 2er v brooklyn grey, niečo medzi kriedou a nardo šedou, to by sa Ti mohlo páčiť: [odkaz]
market: jo, to si tu už dával. Ale čo aktuálne dojmy? Ráno už býva námraza (bol som predminulý víkend v Tatrách a ráno už bolo zamrznuté), tak ako sa stávajú cesty vhodnejšími pre TYGRa, už by sa mohli Tvoje nie úplne nadšené dojmy zlepšovať. -
Market 09.11.21 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
Na Hyundai i30N som nejazdil, ale toto je moje porovnanie bezprostrednych dojmov pred par mesiacmi Cupra R vs TYGeR:
100 km mojich oblubenych okresiek na Cupre a to iste na TYGRovi.
Pocasie slnecno a sucho.
- spotreba 12L/100 km TYGeR a 11L/100 km CUPRA
- zvuk motora jednoznacne lepsia CUPRA
- prdenie do vyfuku jednoznacne lepsia CUPRA
- trakcia jednoznacne lepsi TYGeR
- stabilita auta pri prudkom brzdeni lepsia CUPRA
- zrychlenie do 100 km/h lepsi TYGeR, zrychlenie nad 100 km/h vyhrava CUPRA
- pata spicka sa mi lepsie robi na Cupre (asi zatial vec zvyku)
- manual vseobecne troska lepsi TYGeR, ale z 3 do 2 je lepsia CUPRA
- v zatackach sa tych 100 kg mensej vahy na TYGRovi nejak extra neprejavuje, ale nesiel som uplnu hranu
- hluk od podvozku jenoznacne lepsia CUPRA
- zatial si neviem zvyknut na ten pocit, ked sa TYGeR v zatacke zrazu stane mierne pretacavy. V zadku to citim, akoby zadok auta vybocil par centi von, pritom kolesa drzia pekne svoju stopu. (v rezime NORMAL to citit viac, v rezime TRACK mam pocit trocha menej). Riesenie bude pravdepodobne vymena zadneho stabilizatora za pevnejsi CUSCO, alebo WHITELINE a vymena unibalov CUSCO na spevnenie zadnej napravy.
Cize ked to zhrniem, na suchu cestu je pre mna CUPRA lepsia volba. Na mokro a zimu jednoznacne TYGeR. -
iudex 09.11.21 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
pradeda: u Gašparíka máš okrem slušnej kvality spracovania a výroby hlavne istotu, že je to domáce mäso, žiadne "mäso z krajín EÚ a mimo EÚ". Ja ale nie som moc na údeniny či paštéky, plus doma máme vegetariánku, takže Gašparíka navštevujeme pomenej.
U mňa green is the new orange, ako úplný ideál (money no object) vidím takúto kombináciu: [odkaz]
fred: vidím, že obludu s V8 potrebuješ vyvážiť niečím malým a živým, to sa potom vhodnejšie javí TYGR. i30N je bezpochyby praktickejšie auto, ale na to ty hotheč nepotrebuješ a Yaris GR má určite lepší "petrolheadský" imidž ako Hyundai. Ale nech sa vyjadrí market, pod Tatry už prišla zima a snáď má viac skúseností s vhodným prostredím pre svojho TYGRa.
Mňa celkom zaujalo nové 2er kupé, zatiaľ je embargo na jazdné dojmy, ale náznaky sú sľubné. 2er s motorom 30i by bol asi jediný zadohrab, ktorý by som si teoreticky vedel predstaviť, naviac 30i RWD bude aj relatívne dostupné (keď príde do predaja, momentálne je len 20i a 40i). Ale i tam radšej 40i s xdrive. :-) -
pradeda777 09.11.21 11:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
iu....včera jsme byli u Bachana na kávičce a na koláčcích a také dokoupit zásoby od Gašparíka.... ;-) Kačaciu Paštétu neměli, ale měli novinku Domáce Dobroty Luncheon Meat....tož su zvědavý jak bude chutnat.... ;-) Paštétu ale měli od nového dodavatele René Šika z Podlužan.....tož uvidíme jaká bude.... ;-) -
pradeda777 09.11.21 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
Freddie.....i30N vs Yaris GR? Ani s jedním jsem nejel, tak těžko říct. Pro mě by to mohl být klidně Yaris, protože jsme sami 2. Ale pro někoho kdo má ještě doma děcka, tak jako "výpomoc" by se pak víc hodilo i30N....I think... :-! -
pradeda777 09.11.21 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
iu....já byl z Quattra tak unešen, že jsem úplně zapomněl na svá předsevzetí o N/V a vůbec jsem s objednávkou neváhal. Samozřejmě výběr barvy byl trochu komplikovaný, ale nakonec z toho byl rozumný kompromis....I think... ;-) Zelená? No ta zelená na M3 to je jasná bomba. Vybrat si takovou barvu na M3 to chce "some guts".... >:-[] Kyalami green na RS3 je jen slabý odvar oproti té mantis green na M3.... >:-[] Teď jsme párkrát jeli kolem Top Centrum a ta zelená RS3 tam na parkovišti září jako hvězda na tmavém nebi..... ;-) Ne, barvu už měnit nebudu..... ;-) -
speedfred 09.11.21 11:31
Asi áno, v normálnom svete je 4x4 (=16) výhoda. No a 3,1 na kilo je už fakt "hodne" slušné.
Ešte otázočka čo by ste radšej kúpili: i30N vs Yaris GR? Len tak pre zábavu a občasný track day. -
iudex 09.11.21 08:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kyalami/Kyjov
deda: jj, to už je vonku dlhšie. Každopádne sa ukazuje, že najnovšie štvorkolky už nie sú nevýhodou ani na trati, kde v minulosti vyššia hmotnosť 4x4 prevážila výhody lepšieho gripu.
Aj M3 xdrive maximálne chvália, nielenže má citeľne lepšie časy zrýchlenia, ale ani pri jazde sa neprejavujú nevýhody. A hlavná výhoda m xdrive je to, že sa dá proste vypnúť a je z toho zadokolka pre tých, ktorí chcú "ten správny pohon". Joe Achilles nameral 0-96 kmh za 3,1s: [odkaz]
P.S. Kyalami green je moc odvážna? A čo potom verde mantis green na M3? [odkaz]

Zaplatíš za nejdražší "papír" na světě a pak je ti líto tu hrůzu sundat, na okně detto... >:D