Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 24.11.21 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....like your comment.....tú M2C by som si už nechal až do truhly.... :yes: Vidím, že s přibývajícím věkem začínáš přemýšlet racionálně.... ;-)
Dnes jsem byl v Hovoranech dotankovat Vervu 100, aby měla 1er přes zimu plnou nádrž. Těšil jsem se, jak to cestou párkrát "rozbalím" a opravdu to bylo jen 2x. Všude neskutečný provoz, takže žádné "pumpování adrenalinu" se nekonalo. Zítra si vyzvednu s E výdejny Ježíška. Nový 230V mini kompresor. Přifouknu kola a 1er bude zazimovaná.... -
iudex 24.11.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Z debaty pod M3 informácia o aktuálnej možnej zľave na BMW M3: 12% (kolega MrBeranek). Čakal by som viac, ale keďže autá nie sú, niet dôvodu dávať zľavy ako voľakedy. Na M340i sa predsalen dá viac %, tak to ešte viac roztvára cenové nožnice medzi M-lite a M.
Tom, tú M2C by som si už nechal až do truhly, tak dobre zdá sa už u BMW nikdy nekúpiš (platí aj pre mňa). -
white label 22.11.21 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu
Jeho testy jsou super po všech stránkách. Souhlasím s ním, že pro M3/M4 by byla vhodnější DS, než HDM, to by byla i za mě nejlepší volba. Škoda, že k tomu manuálu neřekl víc ve smyslu jak dobře funguje ve srovnání s MT v běžných aktuálních BMW.
Z těch dvou bych bral určitě spíš tu šedou M3, a to zdaleka nejen k vůli barvě.
Co se týče GT4 RS, tak jsem se dočetl, že Porsche ani žádný (případný) manuál vhodný pro GT4 RS nemá. Manuál z GT4 nezvládá vysoké otáčky (9 000 ot./min), nehledě na to, že je kritizován za své dlouhé převody.
A manuál z GT3/992 je zase příliš dlouhý na to, aby se do GT4 RS vešel.
Takže tady žádný GT4 RS "touring" (s MT) nehrozí.
Jinak ten rozdíl -10PS (proti GT3) není způsoben nějakým úmyslným podladěním, ale prostým zvýšeným protitlakem delšího a složitějšího výfukového systému (jiné umístění motoru), který musí být (kvůli zadnímu difuzoru) dělený na 2x 3 do 1, kdežto GT3 má 6 do 1. Proto má taky GT4 RS o poznání jiný zvuk, než GT3, u kterého dominuje zvuk výfuku, kdežto u GT4 RS je naopak akusticky výraznější sání.
Šéf oddělení GT tvrdí, že ten papírový rozdíl 10 PS je nadsazený a reálný rozdíl bude menší, podle jeho odhadu spíš jen něco do 5 PS. -
pradeda777 20.11.21 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....video a komentář... :yes: řidič.... :yes: Tož svést se? Aj bych se svezl....ale hezky opatrně... ;-) Jinak hezké...i ty ledváče...by se daly zkousnout...no a hlavně kua MANUÁL.... :yes:
Staropetrolheadské kecy...souhlas....sám jsem se "nachytal" ( i se k tomu přiznal), když jsem v roce 2008 koupil první turbo MPS.... >:-[] -
iudex 19.11.21 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Muldixov nový test M4 (s manuálom!) treba vidieť: [odkaz]
Ten chalan fakt vie jazdiť, ako driftuje po úzkej ceste lemovanej stromami (v 47s), to som sa bál aj pozerať. Proste frajer. :yes: Ja som dnes mal obhliadku v jednej chatovej oblasti v lese, pekné kľukaté cesty, ale mokré slizké a nemal som odvahu pritlačiť na to ani so štvorkolkou.
A tiež sa mi páči, že nemá tie staropetrolheadské kecy že eMká boli dakedy lepšie a božská E46 a atmosféra a podobne, ale vie si natvrdo povedať, že nové auto je proste lepšie a obháji si to. -
pradeda777 18.11.21 11:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Freddie....nad tím nešťastným trendem už "pláču" řadu let. Každý nový model roste a silnice a parkovací místa nerostou a aut přibývá a přibývá i SUV....no není to dnes jednoduché a bude ještě chvíli hůř. Až zakáží jezdit spalovákům, tak teprve potom se situace zlepší. To ale bude ještě nějakých 20-30 let trvat.....
Ano, F22 byla velikostně tak akorát. Menší už jako RWD s 6 válcem udělat nešla. -
pradeda777 18.11.21 11:25
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3
wl....dobré fotky... :yes: Jen ta se světlým lakováním myslím je trochu jiná než ta na RS3. [odkaz] (Tady na té fotce je ta červená moc hezká....plus ten lesk...)
Také si myslím, že kdyby se ty matné stříkly bezbarvým lakem, aby získaly trochu víc lesku, tak by byly ok. Samozřejmě by se to muselo udělat profesionálně. -
speedfred 18.11.21 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
240i v tej fialovej vypadá neskutočne parádne. To auto už ale znova moc nástlo, ako spomínal Maroš Č. tak je velké ako e92 :no: F22 čo som mal tak bola veľkostne tak akurát. Inak ja som podľa telemetrie Awron čo som mal v aute (235i) nameral 0-100 4,22s
Cayman GT4 RS tak k tomu asi není čo napísať.V Porše sa hodne utrhli technici a vyrobili asi neskutočné auto. Klobúk dolu, no len tá cenofka.... -
iudex 18.11.21 08:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pd7: jasné, to bolo len také podpichnutie, vymeniť M140i za M240i by jednak nemalo moc zmysel, jednak 2dv. kupé nebude zďaleka také praktické ako 5dv hatch. A napokon RS3 je výkonnejšia ako M240i. Ale RXD vs xdrive bude ohromný rozdiel, takže chovanie nebude rozhodne rovnaké. Ostatne som to tu obsiahlo riešil pri mojej kúpe 3er. RWD 1er bola moc divoká na mňa, kdežto xdrive je ideál. A xdrive vs to nové quattro bude asi veľmi podobné.
Za mňa fakt škoda, že technika M240i nie je v niečom päťdverovom, ideálne v nejakom 2 Gran coupé (na rovnakej platforme ako 2 coupé, nie v tej súčasnej FWD verzii). -
pradeda777 18.11.21 08:20
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu.....RS3 : M240i. U mě to rozhodování bylo jasné. FWD : RWD. V RS3 jsem se hned cítil "jako doma", protože RS3 vyšla z FWD designu. M240i se bude chovat jako moje M140i, protože obě mají RWD základ. I motoricky jsou na tom podobně. A já se v ní nikdy necítil jako doma. Zkrátka RWD není můj cup of tea. I když.....co se týče praktičnosti, jsem se vlastně nikam neposunul. Měním 5DR HB za další 5DR HB stejné velikosti. Ale kastla se mě na nové M240i líbí víc než na předešlé....to je fakt. -
white label 17.11.21 18:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu
GT4 RS už jsem se podrobněji čekoval dopoledne. Dle předpokladu jen PDK, ale s tím motorem mě překvapili, čekal jsem motor z GT4 vyladěný na cca 450 PS, ale oni tam prdli rovnou motor z GT3, podladěný jen o 10 PS. :yes:
Ale ani ta cena už není moc Caymanovská... -
-
iudex 17.11.21 17:09
« Re: Re: Re: Re: RS3
Sú vonku prvé dojmy z novej 2er. A recenzie sú nadšené, konkrétne z M240i. Joe Achilles jej nameral zrýchlenie na 96 kmh za 3,79s, to je rýchlejšie, ako súčasná M2C. [odkaz]
P.S. Na Automann TV povedali, že si objednali RS3. Ale po zvezení s M240i vraj uvažujú, či to nebola chyba. ;-)

Modrá na Mku ... :yes: Chtěl sem takovou na Capri GT v roce 1970. Měla oficiální název True Blue. Ale musel bych dlouho čekat, tak jsem vzal zlatou (Grecian Gold) skladovku. Ta se mě nakonec líbila ještě víc. Ale byla za nemalý příplatek. Asi měsíční plat.... 8-s [odkaz]
[odkaz]