Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 28.11.21 13:30
« Re: Re: Re: RS3
wl....měl jsem v Austrálii nějakou dobu černý služební Starlet. Bylo to malé autíčko, 1.3 l manuál a na lítání po Melbourne bylo super. Jezdila s ním hodně moje starší dcera a nakonec si ho i koupila. [odkaz]
Když byl naleštěný a na sluníčku, tak to byla paráda.....samozřejmě při používání nevydržel krásný moc dlouho.... ;-\ -
pradeda777 28.11.21 12:52
« Re: Re: RS3
tms.....tož já měl také jiné plány...a kolik...Schindlerův seznam... ;-) Ale dopadlo to jinak. Místo 1x menšího hot SUV univerzálu budu mít 2x HH a 1x rohlíkového Yaryna. Bohužel moja soudružka nechce investovat do nového Yaryna X. (Yaryn je její auto). M140i se mě nechce prodávat, protože to zůstane jako jediný manuál v rodině. To bych se potom už nemohl na sebe ani podívat do zrcadla..... ;-) Ne že bych dnes vypadal v tom zrcadle jako filmová hvězda, ale pak by to zrcadlo mohlo ještě navíc rupnout.... ;-) ALE....dlouhodobě buď RS3 nebo M140i nebo obě, budu muset oželet.... ;-\
V Násedlovicích se teď na podzim jede daleko bezpečněji, protože je dobře vidět do a za zatáčky.... ;-) -
Thomasino 27.11.21 20:57
« Re: RS3
WL - vždyť té RS3 zapomněli dát barvu !! 8-s 8-s :-O
iudex - taky to tak vidím s tím, že si asi nechám M2 dlouho. Minulou neděli jsem si jel zablbnout na Násedlovický kopec ještě na letních (bylo 7st.), dal jsem si to asi 5x (Praděda ví proč) a jel do Slavkova za známým na kafe do cukrárny.. K tomu ještě za rok to vyšší rodinné a lehce nakoňované auto, aby byla záda v pohodě a bude vystaráno. Jinak jsem dnes zkouknul Marošův test M240i a M440i. Ta M240i xDrive je jen o kousek větší, je super že vůbec někdo ještě dělá malé kupátku se šestiválcem, ikdyž tady zatím jen 4x4, ale stále jde dozadu zase 70%. Co se mi líbí, že místo 225mm vpředu je už 245mm. Jen tam měl chybu, první M2 neměla 340 koní, ale 370 koní. Těch 340 koní měla předchozí M140i/M240i :-) -
white label 27.11.21 01:26
« Re: Re: Re: Re: Ceny hothečov
pd7
Podstatné je, co je primárně příčinou vyšších/vysokých cen a dlouhých dodacích lhůt, a tím (aktuálně) není dostatečná poptávka, ale nedostatečná nabídka (viz problém s čipy apod.). Pouze zaměňuješ příčinu a důsledek, nic více, nic méně... ;-)
P.S. Dřív bývaly výrazně větší slevy na skladovky, než na auta do výroby, dnes je to naopak... -
white label 26.11.21 17:51
« Re: Re: Ceny hothečov
pd7
Prodeje aut nestoupají, naopak, takže je to opačně, bez aktuální nedostatečné nabídky, by se ceny těžko mohly takto navyšovat (a slevy zmenšovat). ;-)
Samozřejmě to nevýšení cen není jen aktuální nevyrovnanou nabídkou/poptávkou, ale i emisními pokutami. -
iudex 26.11.21 09:30
« Ceny hothečov
Našiel som v PC svoju tabuľku s cenami HH v apríli 2016 a v rámci prokrastinácie som tam nahodil ceny aktuálnych modelov a porovnal ich. A výsledky sú tristné: ceny porovnávaných modelov narástli v priemere o 7783 eur (cca. 200t Kč). 8-s
Najmenej zdraželo Audi S3, "iba" o 3470 eur, najviac zdražel Leon 300: o 10790 eur (oproti Leonu Cupra 290) a Megane RS Trophy o 10560 eur (oproti Meganu RS Cup).
Je pravda, že v zdražení je väčšinou zahrnutý automat oproti manuálom a vyšší výkon, ale automat proste nechcem, ale musím ho priplatiť a ani ten výkon nie je vždy vyšší (napr. M135i išla výkonovo dole, rovnako základný Leon).
Teda kým pred 5 rokmi stál priemerný hotheč (priemer z cien 11 modelov od Leonu 265 po RS3) 34.895 eur, dnes je to v priemere 42.679 eur. :-( -
pradeda777 25.11.21 13:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....jako vždy video :yes: Scenery :yes: Až na turbo lag (který jsem okomentoval i já po první jízdě), a kromě ceny se opravdu nedá RS3 nic jiného vytknout. Jo, a ty kola v matném provedení nevypadají na videu s tou šedomodrou barvou vůbec špatně. Nevím ale jak by seděly s lesklou červenou... :-(
Modrá na Mku ... :yes: Chtěl sem takovou na Capri GT v roce 1970. Měla oficiální název True Blue. Ale musel bych dlouho čekat, tak jsem vzal zlatou (Grecian Gold) skladovku. Ta se mě nakonec líbila ještě víc. Ale byla za nemalý příplatek. Asi měsíční plat.... 8-s [odkaz]
[odkaz] -
pradeda777 24.11.21 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....like your comment.....tú M2C by som si už nechal až do truhly.... :yes: Vidím, že s přibývajícím věkem začínáš přemýšlet racionálně.... ;-)
Dnes jsem byl v Hovoranech dotankovat Vervu 100, aby měla 1er přes zimu plnou nádrž. Těšil jsem se, jak to cestou párkrát "rozbalím" a opravdu to bylo jen 2x. Všude neskutečný provoz, takže žádné "pumpování adrenalinu" se nekonalo. Zítra si vyzvednu s E výdejny Ježíška. Nový 230V mini kompresor. Přifouknu kola a 1er bude zazimovaná.... -
iudex 24.11.21 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Z debaty pod M3 informácia o aktuálnej možnej zľave na BMW M3: 12% (kolega MrBeranek). Čakal by som viac, ale keďže autá nie sú, niet dôvodu dávať zľavy ako voľakedy. Na M340i sa predsalen dá viac %, tak to ešte viac roztvára cenové nožnice medzi M-lite a M.
Tom, tú M2C by som si už nechal až do truhly, tak dobre zdá sa už u BMW nikdy nekúpiš (platí aj pre mňa). -
white label 22.11.21 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu
Jeho testy jsou super po všech stránkách. Souhlasím s ním, že pro M3/M4 by byla vhodnější DS, než HDM, to by byla i za mě nejlepší volba. Škoda, že k tomu manuálu neřekl víc ve smyslu jak dobře funguje ve srovnání s MT v běžných aktuálních BMW.
Z těch dvou bych bral určitě spíš tu šedou M3, a to zdaleka nejen k vůli barvě.
Co se týče GT4 RS, tak jsem se dočetl, že Porsche ani žádný (případný) manuál vhodný pro GT4 RS nemá. Manuál z GT4 nezvládá vysoké otáčky (9 000 ot./min), nehledě na to, že je kritizován za své dlouhé převody.
A manuál z GT3/992 je zase příliš dlouhý na to, aby se do GT4 RS vešel.
Takže tady žádný GT4 RS "touring" (s MT) nehrozí.
Jinak ten rozdíl -10PS (proti GT3) není způsoben nějakým úmyslným podladěním, ale prostým zvýšeným protitlakem delšího a složitějšího výfukového systému (jiné umístění motoru), který musí být (kvůli zadnímu difuzoru) dělený na 2x 3 do 1, kdežto GT3 má 6 do 1. Proto má taky GT4 RS o poznání jiný zvuk, než GT3, u kterého dominuje zvuk výfuku, kdežto u GT4 RS je naopak akusticky výraznější sání.
Šéf oddělení GT tvrdí, že ten papírový rozdíl 10 PS je nadsazený a reálný rozdíl bude menší, podle jeho odhadu spíš jen něco do 5 PS. -
pradeda777 20.11.21 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....video a komentář... :yes: řidič.... :yes: Tož svést se? Aj bych se svezl....ale hezky opatrně... ;-) Jinak hezké...i ty ledváče...by se daly zkousnout...no a hlavně kua MANUÁL.... :yes:
Staropetrolheadské kecy...souhlas....sám jsem se "nachytal" ( i se k tomu přiznal), když jsem v roce 2008 koupil první turbo MPS.... >:-[]