Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.21  12:13

« Re: Re: Muldix i30N

Leg....ok...díky. Tož už jen pro Tebe....proč RS3? Byl jsem okolnostmi "přinucen" si RS3 otestovat. Bylo to současně s RSQ3. RS3 mě svými jízdními vlastnostmi okamžitě učarovalo a vše bylo rázem jinak. Ano, Macan byl v jednu chvíli hodně vysoko na Schindlerově listě, ale jako univerzál neprošel. RS3 na seznamu nebyl a prošel.... ;-) Ale jen s odřenýma ušima.... ;-)
    Ano, N/V nic moc, podobné jako u M140i, ale sedadla jsou pohodlnější a na popojíždění po městě má RS3 automat. Časem vyměním za nějaké menší SUV.
    Barva. Šedá Kemora se mě hned na konf. taky líbila, ale ve skutečnosti je spíš šedomodrá a to už není ono. Většina zájemců v Kyjově preferuje zelenou. Předváděčka je tu také zelená a první dojem je wow... :yes: Ale dlouhodobě bych z ní měl strach. Proto jsem zvolil tu červenou. Ve hře byla i bílá, ale RS3 si přece jen zaslouží nějakou živější barvu. Toť vše.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 29.11.21  10:08

« Re: Muldix i30N

Mám radosť, že sa tu Muldix usídlil. Jazdí fakt parádne.

Baví ma aj naďalej Rasťo vo svojich rally videách. Napr. tu škola šmyku v 20:30

[odkaz]

Narazil som na jedno video o brzdách, kde zaznelo dosť dobrých informácií. Možno to niekto ocení. Zvlášť tí, čo rozpaľujú svoje kotúče do ruda ;-) .
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.11.21  05:37

« Re: Muldix i30N

Dobré ráno,

človek sem zavíta po dlhšej dobe a ... pradeda má objednané! A RS3!!! Tak to je špica, čo si pamätám naposledy, tak si sa rozhodoval medzi Jarmilou s krížom a Chá-er. Tak to si sa rozhodol dobre. >:D Síce podstatným parametrom NV si si moc nepolepšil, ale aspoň vidieť, že v sebe ten náboj stále máš. Gratulujem a zo srdca prajem. :yes:

Chcel som si aj prečítať, ako si sa ku svojej voľbe dopracoval (fakt som bol presvedčený, že skončíš v Macane), ale posledných cca 10 stránok diskusie pojednáva o - surprise, surprise - farbe. >:-[] BTW ja by som zvolil tú sivú, v žiarivých, s čiernou kontrastných farbách mi ten predok pripadá príliš "bocanegra". Ale červená by bola asi voľba číslo dva. Ostro zelené som nedávno videl TT (na ruských ečv) a teda že by ma to očarilo nemôžem povedať, ale možno to bol iný odtieň.

Inak vidím že všetko po starom. Ako sa dalo čakať, Thom má už zasa objednané (tipujem TichuanR) a potom si už dá určite s autami pokoj. Tak na pol roka. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.11.21  01:36

« Muldix i30N

[odkaz]
    Kdo neviděl, mrkněte na to parádní rozhození od 4:04! V komentech chválí i Ondra.
    A Muldix by do i30N bral dvojspojku! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.11.21  21:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Jednak půl litru objem a taky má M2c o jedno turbíčko navíc >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.21  20:11

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

tms....v tom pružném zrychlení asi hraje dost podstatnou roli ta již dříve zmiňovaná turbo díra. Kdyby měl motor na RS3 ještě ten malý supercharger, který by tu díru eliminoval, tak by to vypadalo jinak. Ale mě osobně se ten skokový nástup výkonu líbí. Bylo to tak i s první MPS... :yes: U M140i žádný "schodek" není, ale kdyby měla dávat těch 400 koní, tak by se tomu schodku asi nevyhla. Ale nebyl by asi tak dramatický, protože těch extra 500 ccm taky hraje určitou roli.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.11.21  19:32

« Re: Re: Re: Re: RS3

Jsem čekal od té RS3 v tom pružném zrychlení teda o něco více >:-[] Překvapil mě ten Cayman bez turbíčka! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.11.21  14:14

« Re: Re: Re: Re: RS3

Letmý štart: celkom ma zaujalo ako GTS začalo na konci míle ešte zrýchľovať.
    Štart z miesta tam to je jasnačka (4x4)=16, to je ale disciplína pre malé deti. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.21  13:34

« Re: Re: Re: RS3

Už je to tady....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.21  13:30

« Re: Re: Re: RS3

wl....měl jsem v Austrálii nějakou dobu černý služební Starlet. Bylo to malé autíčko, 1.3 l manuál a na lítání po Melbourne bylo super. Jezdila s ním hodně moje starší dcera a nakonec si ho i koupila. [odkaz]
    Když byl naleštěný a na sluníčku, tak to byla paráda.....samozřejmě při používání nevydržel krásný moc dlouho.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.21  12:52

« Re: Re: RS3

tms.....tož já měl také jiné plány...a kolik...Schindlerův seznam... ;-) Ale dopadlo to jinak. Místo 1x menšího hot SUV univerzálu budu mít 2x HH a 1x rohlíkového Yaryna. Bohužel moja soudružka nechce investovat do nového Yaryna X. (Yaryn je její auto). M140i se mě nechce prodávat, protože to zůstane jako jediný manuál v rodině. To bych se potom už nemohl na sebe ani podívat do zrcadla..... ;-) Ne že bych dnes vypadal v tom zrcadle jako filmová hvězda, ale pak by to zrcadlo mohlo ještě navíc rupnout.... ;-) ALE....dlouhodobě buď RS3 nebo M140i nebo obě, budu muset oželet.... ;-\
    V Násedlovicích se teď na podzim jede daleko bezpečněji, protože je dobře vidět do a za zatáčky.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.21  11:34

« Re: Re: RS3

Th
    Já to nekonfiguroval a černou taky nemusím...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.11.21  20:57

« Re: RS3

WL - vždyť té RS3 zapomněli dát barvu !! 8-s 8-s :-O
    iudex - taky to tak vidím s tím, že si asi nechám M2 dlouho. Minulou neděli jsem si jel zablbnout na Násedlovický kopec ještě na letních (bylo 7st.), dal jsem si to asi 5x (Praděda ví proč) a jel do Slavkova za známým na kafe do cukrárny.. K tomu ještě za rok to vyšší rodinné a lehce nakoňované auto, aby byla záda v pohodě a bude vystaráno. Jinak jsem dnes zkouknul Marošův test M240i a M440i. Ta M240i xDrive je jen o kousek větší, je super že vůbec někdo ještě dělá malé kupátku se šestiválcem, ikdyž tady zatím jen 4x4, ale stále jde dozadu zase 70%. Co se mi líbí, že místo 225mm vpředu je už 245mm. Jen tam měl chybu, první M2 neměla 340 koní, ale 370 koní. Těch 340 koní měla předchozí M140i/M240i :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.21  01:26

« Re: Re: Re: Re: Ceny hothečov

pd7
    Podstatné je, co je primárně příčinou vyšších/vysokých cen a dlouhých dodacích lhůt, a tím (aktuálně) není dostatečná poptávka, ale nedostatečná nabídka (viz problém s čipy apod.). Pouze zaměňuješ příčinu a důsledek, nic více, nic méně... ;-)
    P.S. Dřív bývaly výrazně větší slevy na skladovky, než na auta do výroby, dnes je to naopak...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.21  20:24

« Re: Re: Re: Ceny hothečov

wl....píšu to jasně. Bez dostatečné poptávky...a poptávka je dostatečná.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.21  17:51

« Re: Re: Ceny hothečov

pd7
    Prodeje aut nestoupají, naopak, takže je to opačně, bez aktuální nedostatečné nabídky, by se ceny těžko mohly takto navyšovat (a slevy zmenšovat). ;-)
    Samozřejmě to nevýšení cen není jen aktuální nevyrovnanou nabídkou/poptávkou, ale i emisními pokutami.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.21  11:15

« Re: Ceny hothečov

iu....to zvyšování cen jen reflektuje kupní sílu zákazníků. Bez dostatečné poptávky, by se ceny těžko mohly navyšovat. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.11.21  09:30

« Ceny hothečov

Našiel som v PC svoju tabuľku s cenami HH v apríli 2016 a v rámci prokrastinácie som tam nahodil ceny aktuálnych modelov a porovnal ich. A výsledky sú tristné: ceny porovnávaných modelov narástli v priemere o 7783 eur (cca. 200t Kč). 8-s
    Najmenej zdraželo Audi S3, "iba" o 3470 eur, najviac zdražel Leon 300: o 10790 eur (oproti Leonu Cupra 290) a Megane RS Trophy o 10560 eur (oproti Meganu RS Cup).
    Je pravda, že v zdražení je väčšinou zahrnutý automat oproti manuálom a vyšší výkon, ale automat proste nechcem, ale musím ho priplatiť a ani ten výkon nie je vždy vyšší (napr. M135i išla výkonovo dole, rovnako základný Leon).
    Teda kým pred 5 rokmi stál priemerný hotheč (priemer z cien 11 modelov od Leonu 265 po RS3) 34.895 eur, dnes je to v priemere 42.679 eur. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.21  08:31

« Re: RS3

wl......taky si to myslím. I když s těmi červenými akcenty v interiéru je to pěkné....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.21  20:16

« RS3

RS3 SB black and alu
    V téhle konfiguraci (exterier!) těch RS3 určitě moc nebude...
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…