Thomasino 20.12.21 09:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
Nebál bych se nové M240i, ale praktičtější a hezčí bude M440i GranCoupe. Nádherné auto, reprezentativní, praktické pětidvéřové s velkým kufrem a podle všeho také velmi dobré. Je potřeba žít teď a nešetřit zbytečně! :-) U M340i mi vadí úzké přední pneu 225mm, stejně to bylo u předchozí M240i, na tom tak těžké auto prostě blbě brzdí. M440i GC má vpředu už 245mm. Nebo počkat na facelift M340i, tam to taky jistě napraví. -
iudex 20.12.21 09:39
« Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
Keď už prokrastinujeme, ďalší teoretický výber.
Kamarát, majiteľ BMW 340i, s ktorým je inak veľmi spokojný, chytil thomasinovský vírus a špekuluje, čo nového by vybral ako nástupcu (disclaimer: podobnosť s reálnymi ľuďmi je čisto náhodná!): .
1. voľbou č. 1 by bola nová M340i. Novšia, lepšia, výkonnejšia. Ale na tú nemá (pri skromnosti 68300 eur, optimum 70t).
2. 330i. Nakoľko ten potenciál motora 40i takmer vôbec nevyužíva, uvažuje, či by nestačil 30i, stále dosť výkonný a rýchly, ale ušetrí citeľných 13t. eur (55t s xdrive, príp. mínus 2t v prípade RWD). Plus zostane praktickosť a priestor pre 4-člennú rodinu a reprezentatívnosť prémiového sedanu.
3. M240i. Na novú 2ku idú samé chvály, kupé je niečo nové, zostene famózny R6, naviac v menšom, ľahšom a tuhšom aute ako 3er, čo znamená väčšiu agilitu a zábavu. A cenová úspora oproti M340i je cca.12t eur (56t). Na druhej strane je to kompaktné kupé, nepraktický dvojdverák s núdzovými zadnými sedadlami. Síce auto sa v 95% používa max. vo dvojici, ale tých 5%, kedy má prepraviť 3-4 ľudí bude utrpenie.
4. len teoretická možnosť je maximálna úspora vo forme 230i. Tá ešte nie je v predaji, ale cena bude odhadom na 50t, možno ešte menej. Puristická voľba priestorom i motorom, ale zase by to mohla stále byť zábava, ľahší R4, naviac len v RWD, ideál na naučenie poriadne jazdiť. Z reálneho pohľadu ale kombinuje nevýhody 2. (nezáživný motor R4) s 3. (nepraktickosť 2dv. kupé).
Čo by ste tomu neborákovi poradili? >:D -
iudex 20.12.21 09:16
« Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
Fred: ak je to nové GTS s 2,5 B4 vs. nové šesťvalcové GTS, tak nie je vôbec o čom uvažovať, šesťvalec je o ligu lepší. Ale akonáhle je to v rovine jazdeného štvorvalcového GTS vs nový šesťvalec (keďže je to novinka), tak to celkom mení situáciu a cenový rozdiel hovorí pre štvorvalec (naviac tipujem, že po predstavení šesťvalcového GTS už to štvorvalcové nikto nechcel a jeho ceny padnú rýchlejšie ako je obvyklé u Porsche). Lebo hoci oproti štvorlitru nemôže obstáť, oproti slabším štvorvalcom je stále výkonnejší a rýchlejší, plus ako GTS má viac výbavy a krajší vizuál ako základ či ako Sko. Takže možno to nakoniec bude pick of the range v rámci jazdeniek. :-)
Inak ja som trochu pozeral, čo robiť, ak nechceš štvorvalec (sám osebe zvukovo nezáživný) ešte pridusený GPF. Výrobcovia výfukov síce robia aj výfukové systémy bez GPF/OPF, ale je to v podstate nelegálne a kryjú sa tým, že to označia ako "track only", teda akože len na okruhy a nie do verejnej premávky. Naviac ľudia píšu, že po odstránení GPF blbne palubná elektronika, píše chybové hlášky či nebodaj obmedzí výkon motora. Takže treba kúpiť OPF deleter, krabičku, čo oklame riadiacu jednotku, že OPF tam stále je. A i tak by to bola záležitosť na 4 roky, pretože pred technickou by bolo treba tam nahodiť späť pôvodný výfuk s GPF.
Alebo riešiť len zadnú koncovku s tlmičom. Tam ale výrobcovia píšu, že to pomôže len niektorým autám (napr. Focus ST) a niektorým vôbec (napr. Audi A7).
woody: tak dobre nakúpiš a ešte sa sťažuješ? :-) -
woody-alien 19.12.21 20:31
« Re: Re: Re: GTS vs GTS
sf: Jsem dneska nějakej přecitlivělej na tupost. Vynadal jsem i nebohému prodavači kaprů. Měl jsem malého kapra 2,15 kg. Cena byla 115,-Kč/kg a za zabití a vykuchání chtěli 60 Kč. Kapr v tašce a prodavač se pustil do počítání. Po cca třičtvrtě minutě bezradného ťukání do kalkulačky si nejspíš přepnul na vědeckou, bo jak nemáš třetí odmocninu, tak si v háji >:-[] a po dalším úporném snažení na mě vychrlil konečnou sumu 174,- Kč. >:D >:D >:D
To už jsem vybouchnul a zeptal se ho, jestli mu nepřijde ta částka nějaká divná. Ale to bylo marný, zřejmě si myslel, že reklamuju příliš vysokou cenu a totálně zkolaboval. Musel jsem mu to spočítat na mobilu. Člověk kolem dvaceti let. -
speedfred 19.12.21 19:46
« GTS vs GTS
Pracovne sa to už trochu uklľudnuje (ťuk,ťuk) a tak občas pozerám na tie Caymany. Fakt sa mi to auto moc páči. Asi tu bude málo ľudí čo by ich mali pojazdené ale keď vidím tie ceny tak by možno stačio aj oturbené GTS vs GTS 4.0L. Ja viem B4 vs B6, turbo vs atmo ale milion je milion 8-s B4 turbo by asi išlo ešte trochu SW "prikŕmiť".
Čo vy na to? Aby reč nestála počas dlhých zimných večerov.
W-A :nejako som nepochopil ten posledný odstavec. -
woody-alien 19.12.21 18:34
« Práce s češtinou
Tak já vám zase na chvilku přeruším barvičky. ;-)
Já sice úplně neprokrastinuju u konfigurátorů sportovních brk (btw. brko, fáro....to už dnes náctiletí nedokáží pojmout a řadím se tímto slovníkem jasně do kategorie dinosaurů neschopných vývoje >:-[] ) ale občas na mě při práci vyskočí test, který si jen tak pro zajímavost přečtu, aniž by mě to konkrétní auto vlastně zajímalo.
Někteří autoři (nebo možná editoři) se mě snaží nas.rat hned na začátku záměrně bombastickým, provokativním titulkem, nejlépe s otazníkem na konci....no a někteří totéž zvládnou v podstatě nechtěně. Tak třeba Honza Koubek čerstvý test Peugeotu Rifter uvedl následovně:
"Na půl osobák, na půl dodávka" aby vzápětí konstatoval "Už to není osobák, ale ještě to není ani úplně dodávka.".
Když už bych pominul fakt, že slovo NAPŮL se v češtině píše výhradně dohromady, tak druhým titulkem autor zcela změnil vyznění testu, resp. tento je s testem v přímém protikladu. Každému, kdo má alespoň elementární cit pro rodný jazyk, totiž naznačuje, že se Peugeot Rifter v průběhu času mění z osobáku na dodávku, jenom to v této generaci ještě úplně nevyšlo.
Milý Honzo Koubku, za práci s rodným jazykem 4 mínus, a to jsem ještě shovívavý. Možná Vám to v dnešní době nepřipadá tak důležité, ale posuďte sám, jak by to příště mohlo vypadat.
Přestože si ještě na večer na posledy procházel trať a znal ji v podstatě na zpaměť, už ve třetí zatáčce měl na mále. Na vzdory oschlému povrchu bylo na levo jako na schvál trochu štěrku. Na rychlo strhnul volant a ubral plyn, ale to už se auto začalo stáčet na příč a na jednou směřovat do svodidel. Na místo aby se snažil ještě auto vyrovnat, jen si na hlas odříkal Otčenáš a na dobro rezignoval. Vzápětí byl celý předek na dranc. Na zítří se mu na ráz změnil celý život. Od stáje dostal vyhazov a na příště už si zajezdí na nejvýš vesnickou rallye. Všechno jeho snažení přišlo na zmar. >:-[] -
white label 19.12.21 14:13
« Re: Re: Lesk vs mat...
Leg
Jo, brzdný prach je na celostříbrných (nedejbože bílých) kolech vidět víc, u allroadu jsem to vyřešil destičkami s keramikou.
Taky bych nejspíš volil buď ty leštěné s šedým matným vnitřkem, nebo kouřové s černým leskem.
Th
Každopádně ještě zvaž ty černé střešní hagusy, zaplatíš za něco, co bude ve finále (ke zbytku auta) vypadat ještě hůř.
Buď bych vzal celý black paket (nebál bych se ho ani k té modré), nebo nic.
Leg 19.12.21 08:18
« Re: Lesk vs mat...
Ja súhlasím s wl, keď chceš vysoký kontrast, aby to pôsobilo ako na Macane, ber lesklý vnútrajšok (a zvlášť tie dymové sa mi páčia, to je zaujímavý “twist”). Ak chceš vnútro matné, tak skôr sivé, aj keď tam nebude taký kontrast s leštenou časťou. Celostrieborné nebrať, mám teraz po rokoch celostrieborné na Lexuse a prekvapuje ma, ako je na tom vidieť brzdný prach. Oveľa viacej ako na zimných s lesklým čiernym vnútrom. A to jazdím pomerne defenzívne na hybride, takže brzdy pravdepodobne používam úplne minimálne. :-) -
white label 19.12.21 02:04
« Lesk vs mat...
Th
Černá je nepraktická vždycky, zvlášť na kolech a (za mě a dle mých zkušeností) hlavně právě v matu. Černá lesklá se musí na kolech občas přeleštit (pokud ji nechráníš keramikou), ale jinak je praktičtější, než černý mat.
Na MGTS máme na kolech černý lesk a na 911GTS, takový "saténový polomat", takže vím o čem píšu. Praktičtější, než černá obecně, je (i k leštěnému kovu) šedá metalíza (viz G5GTI, nebo CrossPolo).
Takže pokud chceš leštěné plus mat, tak určitě spíš ten šedý mat (co je taky v nabídce) a ne černý mat. Zvážil bych případně i celostříbrné a s tím černým leskem (uvnitř) jsou zase hezčí ty kouřové leštěné, podobné jaké sis vybral z výroby na M2C. -
Thomasino 18.12.21 22:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RWD alebo xDrive
Právě že váhám jestli vnitřek lesklý nebo matný, dělají to v obou verzích. Mě přijde právě praktičtější ta matná. Lesklý vnitřek mám teď na GTI, ale je na tom vše vidět. -
white label 18.12.21 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RWD alebo xDrive
Není to málo ty 4 odkazy na kola Macana? >:D
Ty tvoje kola jsou tvarově jiné, ale vypadají dobře, jen bych nechtěl černý mat! uvnitř, to je hrozně nepraktické, mokré to bude vypadat černé, ale jak to uschne, bude to vypadat šedě a špinavě. -
Thomasino 18.12.21 01:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RWD alebo xDrive
WL - shodneme se na tom, že podobné disky k takovému typu auta hodí?? :-)
[odkaz] / [odkaz]
[odkaz] / [odkaz]
Takže tyhle ve stylu Macana by šly i na Tiguana R, který má stříbrné lišty kolem oken a stříbrnou masku (žádný Black paket) [odkaz]
- viz.můj konfig tady v Polsku. Stejná barva, základní kola co bych pak nechal na zimu, základní výfuck atd. [odkaz]