Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 24.12.21 11:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
tms....motor je srdcem auta.... :yes: Brzdy a úzké přední gumy jsem ještě neměl příležitost kritizovat...nedotáčivost se projevila v Násedlovicích, ale tu bych přikládal spíš kvichtu motoru. Ale ano, širší gumy a upravená geometrie přední nápravy by pomohla. Víc negativní camber určitě, ale na normální ježdění by to nebylo vhodné. Řazení jsme již mockrát "sestřelili" a sedačky taky......a tož šťastné a veselé...... :yes: -
Thomasino 23.12.21 17:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
U M140i/M240i až na ty slabší brzdy a úzké pneu 225mm vpředu, které špatně přenáší brzdný výkon :-( A trochu bezpečné nedotáčivé nastavení, ale to může asi spoustě lidem vyhovovat >:-[] Jinak řízení celkem dobré (proti Meganu RS 3 však velké zklamání tehdy), řazení manuálu typicky baworácké nijaké (ale u Meggie ještě horší), sedačky slabší boční vedení, ale dobrý rozsah nastavení, ale motor je hlavní pecka toho auta :-)
Přeji pěkné vánoce všem zdejším!! -
pradeda777 23.12.21 12:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
To nejlepší z portfolia BMW M Performance? M340i, X3 M40i a X5 M50i
Nejlepší ojeté BMW edice M Performance
Bazary jsou rozšířeným teritoriem lovu nejlepší ojetiny M Performance, kterou by mohlo být s přehledem BMW M140i.
Menší a obratnější M140i bylo svého času nejlevnější výkonné BMW charakteristické komunikativním řízením, vyváženým podvozkem a silným motorem. Kdysi samozřejmá kombinace vlastností BMW dala menšímu hatchbacku hravost na okreskách a jistotu na dálnicích. :yes: :yes: :yes: -
pradeda777 22.12.21 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
Freddie klídek. Ta únava je spíš deprese se současné covidové situace a také počasím. Přijde jaro.....zasvitne sluníčko....oschnout silnice...covid půjde do "pozadí" a srdíčko opět zaplesá a bude fajn. Ale mezi tím to GT4 někdo koupí a ty si to budeš potom vyčítat. Být o 20 let mladší, určitě bych neváhal... :-! Manuál, krásná červená a cena je opravdu taky dobrá...a to myslím vážně... :-! Možná by se i nějaká ta sleva dala ještě realizovat.... :-!
Hezké vánoce a vše nejlepší v Novém roce 2022... :yes: -
-
Leg 21.12.21 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
speedfred: čo tu čítam tvoje príspevky, máš rád efektivitu a rýchlosť. Z tohto pohľadu by štvorvalcové turbo nemuselo byť až takým ústupkom.
Na druhej strane, dá sa očakávať, že šesťvalce si budú lepšie držať hodnotu a v závislosti od toho, ako dlho si to auto chceš nechať by to vo finále nemusel byť až taký rozdiel. Inak povedané, môže sa celkom stať, že po pár rokoch so štvorvalcom začneš špekulovať, kdežto 4.0 môže byť na dlhú dobu konečná. -
Leg 21.12.21 07:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
iudex: tipujem na klasický problém slovenského "samoživiteľa": síce nové auto nepotrebuje, ale "musí" vytvoriť nejaké náklady, tak sa niečo vyberie.
Takže si to rozmeňme na drobné:
M340i je drahé
M240i je malé
330i ho stále bude stáť nemalé prachy a pritom je to teoreticky ústupok voči terajšiemu stavu
230i kombinuje všetky nevýhody
zostať pri terajšom 340i: najlacnejšie, praktické, výkonné
Za mňa ísť vyskúšať 330i a ak ho vyslevene neuchváti (čomu moc neverím), môže spokojne jazdiť ďalej na "starom".
...
Nechcem sa tu hrať na ekológa, ale vykuchať z auta zariadenie na zachytávanie emisíí za účelom výraznejšiho zvuku ... no comment. A je mi jasné, že stará Avia vypustí behom 1 km viac emisií ako pradědova RS3 za celý svoj životný cyklus, ide mi o princíp. -
pradeda777 20.12.21 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
freddie....na STK ti GPF a podobné zbytečnosti netreba...? Mohl bys sdělit nějaké podrobnosti? To by mě moc zajímalo a mohl bych to v budoucnosti potřebovat. Ano, GPF je relativně nové ku.rvít.ko, ale mám obavy, že jeho odstranění a ok na STK zase tak jednoduché nebude... ;-\
Jo, a kdyby ses chtěl dát k "proškům", tak GTS 4.0 je to pravé ořechové.... -
speedfred 20.12.21 17:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTS vs GTS
iu : na STK ti GPF a podobné zbytočnosti neteba, stačí funkčný katalyzátor. A keď sa aj ten vymení za nejaký rejsový či vyhodí úplne len potom začina byť veselo. >:-[]
GTS B4 vs B6 ma nenapadlo len keď tak brúzdam po nete ale trochu ma k tomu dokopáva aj myšienka čo ak pôjde QV z domu?
Kámošovi jednoznačne poraď M240i.