Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 06.01.22 09:40
« Re: Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto
tms....zaujala mě zmínka o tom, že máš ve smlouvě zmínku o zdražení....max. o výši inflace... :-O Já nic takového v kupní smlouvě nemám. Naopak mám ve smlouvě zmínku o dodací lhůtě, která se může protáhnout až na 90 týdnů, z čehož nemám samozřejmě velkou radost, ale bohužel taková byla v době objednávky situace... ;-\ -
Thomasino 05.01.22 23:54
« Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto
>:D >:D >:D
Ale stoupají ceny ojetých i nových aut, takže než v létě vyrobí Tigouše R, tak to GTI CS prodám po roce dráž než jsem koupil! >:D Ve smlouvě máme, že Tigouše mohou zdražit max. o výši inflace ;-)
Speedfred - Julču si nech, jen přikoupíš Moto. -
-
speedfred 05.01.22 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Máš pravdu, už sa mi nechce dávať také peniaze za auto a keby náhodou tak to vidím fakt na toho krokodíla GTS. Žulia ešte ale není predaná, takže tak.
Už som zmäkol tak nejak celkovo tak aj moto bude stačiť nejaké cestovné 100-130 koňové. -
iudex 05.01.22 12:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
fred: no to sú novinky takto skraja roka. :-) Džúlie bude škoda a nástupca bude musieť byť sakra dobré (a drahé) auto, aby ju dorovnalo či predčilo. Napadá mi len nová M3.
Ale tak nejak vnímam, že už nie si ochotný vyhadzovať veľké prachy za auto pre zábavu (notabene pri dnešných šialených cenách), na ktorom už moc nejazdíš. A keď prejdeš na moto, tak na auto pre zábavu nebude už vôbec čas.
Takže otázka znie, či vôbec Giulia potrebuje nástupcu. Ak kúpiš moto (a ako Ťa poznám, bude to niečo brutálne výkonné), zábavu a rýchlosť si užiješ s ňou, plus na to minieš aj to málo voľného času, čo máš. Takže nejaký hotsedan asi nevyužiješ.
A s motorkou asi dopadneš ako Dany, ktorý sa tu od jej kúpy fakticky neukázal (asi len jazdí a jazdí >:D ).
EDIT: inak nielen pre freda v prípade záujmu o kúpu nástupcu Giulie: naďabil som na túto nemeckú stránku: [odkaz]
Sú tam nové autá s veľkými zľavami (len niektoré značky a niektoré modely). Neviem, do akej miery je to seriózne, ale zľavy z cien výrobcov sú od 20 do 30% a to je dosť. -
speedfred 05.01.22 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Ahoj chlapci a všetko dobré aj v tomto roku.
PS1 : QV pôjde možno z domu až sa dohodneme na rozumnej cene. Toť otázka čo ďalej?
PS2 : idem kúpiť asi moto (pokial sú ešte non EV) a dám sa na cestovanie až ma niekam pustia.Už mám absťák.
Čaute o rok :-) -
white label 05.01.22 01:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
pd7
Rozdíly jsou už v sériové výbavě, kdy je RS3 pro náš trh lépe vybavená, napočítal jsem celkový rozdíl 2.325,- éček, což není úplně málo, rozdíl zákl. cen pak klesne (při kurzu 25,- Kč/euro) na 25.775,- Kč, stále ve prospěch německé RS3 Sb.
Většina příplatků navíc vychází (při stejném kurzu - viz výše) také ve prospěch německé RS3.
P.S. Nejhůř jsou na tom Slováci, sériová výbava chudší (jako v D), ale cena vyšší (jako u nás). -
pradeda777 04.01.22 12:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
iu....už aby jsme tu měli to E taky.... ;-) My jsme sice mohli vstoupit do eurozóny v tu dobu jako vy, ale místním velkošmelinářům a některým politikům to nevyhovovalo a stále nevyhovuje.... ;-\ -
pradeda777 04.01.22 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
wl......ano, kč oproti E posílila, ale reakce na takové změny je vždy pomalá. V tomto případě vlastně nevíme. Protože do toho navýšení 31 000 kč mohlo být ledacos započítané. Možná byl záměr navýšit cenu ještě víc, ale díky sílící kč to nebylo potřeba.
Výbava na přání. Porovnal jsem v konf. základní položky a žádné navýšení jsem neshledal. Asi se s tím "nepárali" a rovnou to "napálili" na základní cenu.
Možnosti slev. Doba, kdy jsem objednával já, nebyla příliš vhodná, protože objednávky se jim jen hrnuly. Možná je to teď jiné. Je taky docela možné, že se slevová emphasis se přesunula na elauta a spalováci to jen dotují... ;-\ -
iudex 04.01.22 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
wl: to je super, takže u nás (v SR) je RS3 ešte o hodne drahšia (63.294 €) ako v DE. Asi si v Audi myslia, že viac zarábame ako Nemci, tak si to môžeme dovoliť. >:-[] 8-s
Inak drvivá väčšina áut stojí v DE viac, ako u nás (a to väčšinou výrazne viac, napr. M135i: 48100 u nás vs 52350 v DE). -
iudex 03.01.22 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Šťastný Nový rok všetkým, veľa kilometrov bez nehody a nech sa kupujú nové a zaujímavé autá. :-)
Taký malý postreh: po veľmi dlhej dobe som čítal papierový automobilový časopis (konkrétne Auto, motor a šport). A hoci tu často nadávame na úroveň testov a redaktorov, tak úroveň AMS oproti tomu, čo si pamätám z minulosti išla dosť dolu. Testy plné fráz, akoby opísaných z prospektov automobiliek, žiadne obsiahlejšie a objektívne zhodnotenie jazdných vlastností. Plus bol tam špeciál venovaný Volkswagenu a tie testy boli už úplným reklamným článkom a chválospevom na VW. A fakt, že ceny testovaných áut boli niekde úplne mimo danej triedy bez komentára: napr. Polo so (slabším!) litrom za 21t €, Tiguan s 1,5kou za 38t, Golf Alltrack za 42t, Tiguan Allspace za 52t... A to sú ceny pred novoročným zdražením, kedy VW opäť zdvihol ceny u väčšiny modelov.

Druhá vec je, že nové autá zdražujú ešte viac, ako tie jazdenky, takže darmo predáš výhodne staré, keď potrebuješ kúpiť nové, ktoré zdraželi ešte výraznejšie (a naviac nie sú). 8-s Kamarát sa takto tešil, že jeho byt, ktorý pred 5 rokmi ako nový kúpil, vzrástol na hodnote o 80t eur; nadšenie ho prešlo, keď zistil, že za hodnotu toho štvorizbáku v Trnave nekúpi ani trojizbák v Blave.
P.S. dedo: 90 týždňov?!!! To je úplne šialené, čo tam ručne odlievajú každý jeden šrób? Za tú dobu by Tom otočil ešte dve autá. :-)