Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.01.22  10:50

« Re: Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

Tom: tak to zdražovanie jazdeniek si všímajú aj mimo "nášho sveta", vo včerajšom SME je to v ekonomickej sekcii ako nový fenomén, nad ktorým sa už zamýšľajú ekonómovia. Proste staré pravidlo, že auto je najhoršia investícia, lebo stráca na hodnote hneď, ako vyjde zo salónu, prestáva platiť a autá z r. 2019-2020 sa dajú predať za tie isté peniaze, za aké sa kúpili (či dokonca aj za viac). A to je pri technike absurdné. Takže tá Tvoja taktika vždy po roku predať auto nakoniec dostáva aj ekonomický zmysel. >:D
    Druhá vec je, že nové autá zdražujú ešte viac, ako tie jazdenky, takže darmo predáš výhodne staré, keď potrebuješ kúpiť nové, ktoré zdraželi ešte výraznejšie (a naviac nie sú). 8-s Kamarát sa takto tešil, že jeho byt, ktorý pred 5 rokmi ako nový kúpil, vzrástol na hodnote o 80t eur; nadšenie ho prešlo, keď zistil, že za hodnotu toho štvorizbáku v Trnave nekúpi ani trojizbák v Blave.
    P.S. dedo: 90 týždňov?!!! To je úplne šialené, čo tam ručne odlievajú každý jeden šrób? Za tú dobu by Tom otočil ešte dve autá. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.01.22  09:40

« Re: Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

tms....zaujala mě zmínka o tom, že máš ve smlouvě zmínku o zdražení....max. o výši inflace... :-O Já nic takového v kupní smlouvě nemám. Naopak mám ve smlouvě zmínku o dodací lhůtě, která se může protáhnout až na 90 týdnů, z čehož nemám samozřejmě velkou radost, ale bohužel taková byla v době objednávky situace... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.01.22  23:54

« Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

>:D >:D >:D
    Ale stoupají ceny ojetých i nových aut, takže než v létě vyrobí Tigouše R, tak to GTI CS prodám po roce dráž než jsem koupil! >:D Ve smlouvě máme, že Tigouše mohou zdražit max. o výši inflace ;-)
    Speedfred - Julču si nech, jen přikoupíš Moto.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.01.22  18:08

« Re: Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

wa >:D >:D
    wl u Hondy jedine AT, ale ju som este ani nevidel "live".
    Láka ma to XR či Multistrada pretože výkonu majú tak akurát >:-[] na bezpečné obiehanie.
    Tie moto sú ale tiež drahé ako čert.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.01.22  17:30

« Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

sf: Průzkum trhu ? Nj, tak to je jasný..... >:D ;-) Rychlejší než ty je v nákupech jedině Thomasino. Ten je dokonce jak Hermés, rychlejší než myšlenka. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.22  17:27

« Re: Barvy jsou věda...hlavne na moto

sf
    Jo, Honda je volbou rozumu. Pokud chceš něco cestovního (na asfalt), tak i Honda NT1100?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.01.22  16:29

« Barvy jsou věda...hlavne na moto

Afrika má celkom slušnú základnú cenu, je to ale Honda a mám ju zafixovanú niečo ako VW medzi autami. A VW nemám rád. ;-\
    Vč som bol v Brne na prieskume trhu.Uvidím.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.22  16:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

sf
    Neblbni, prodáš raketu v manuálu a koupíš (africkou twin) Hondu v AT! >:D ;-)
    Jj, DucMulťák vypadá lákavě, ale zadarmo fakt není... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.01.22  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

To asi nie, mierim trochu inde. Láka ma Dukna Multisranda ale pokukujem aj po Honde 1100 AT, KTM 1290, Tigrovi či GS a XR od BMW.
    170 kobýl u Ducati ma hodne láka,ale tá cenofka.....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.22  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

sf
    Takže ještě nakonec budete mít s Danym stejné mašiny... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.01.22  13:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

Máš pravdu, už sa mi nechce dávať také peniaze za auto a keby náhodou tak to vidím fakt na toho krokodíla GTS. Žulia ešte ale není predaná, takže tak.
    Už som zmäkol tak nejak celkovo tak aj moto bude stačiť nejaké cestovné 100-130 koňové.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.22  12:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

fred: no to sú novinky takto skraja roka. :-) Džúlie bude škoda a nástupca bude musieť byť sakra dobré (a drahé) auto, aby ju dorovnalo či predčilo. Napadá mi len nová M3.
    Ale tak nejak vnímam, že už nie si ochotný vyhadzovať veľké prachy za auto pre zábavu (notabene pri dnešných šialených cenách), na ktorom už moc nejazdíš. A keď prejdeš na moto, tak na auto pre zábavu nebude už vôbec čas.
    Takže otázka znie, či vôbec Giulia potrebuje nástupcu. Ak kúpiš moto (a ako Ťa poznám, bude to niečo brutálne výkonné), zábavu a rýchlosť si užiješ s ňou, plus na to minieš aj to málo voľného času, čo máš. Takže nejaký hotsedan asi nevyužiješ.
    A s motorkou asi dopadneš ako Dany, ktorý sa tu od jej kúpy fakticky neukázal (asi len jazdí a jazdí >:D ).
    EDIT: inak nielen pre freda v prípade záujmu o kúpu nástupcu Giulie: naďabil som na túto nemeckú stránku: [odkaz]
    Sú tam nové autá s veľkými zľavami (len niektoré značky a niektoré modely). Neviem, do akej miery je to seriózne, ale zľavy z cien výrobcov sú od 20 do 30% a to je dosť.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.01.22  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

Ahoj chlapci a všetko dobré aj v tomto roku.
    PS1 : QV pôjde možno z domu až sa dohodneme na rozumnej cene. Toť otázka čo ďalej?
    PS2 : idem kúpiť asi moto (pokial sú ešte non EV) a dám sa na cestovanie až ma niekam pustia.Už mám absťák.
    Čaute o rok :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.22  01:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

pd7
    Rozdíly jsou už v sériové výbavě, kdy je RS3 pro náš trh lépe vybavená, napočítal jsem celkový rozdíl 2.325,- éček, což není úplně málo, rozdíl zákl. cen pak klesne (při kurzu 25,- Kč/euro) na 25.775,- Kč, stále ve prospěch německé RS3 Sb.
    Většina příplatků navíc vychází (při stejném kurzu - viz výše) také ve prospěch německé RS3.

P.S. Nejhůř jsou na tom Slováci, sériová výbava chudší (jako v D), ale cena vyšší (jako u nás).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.01.22  12:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

iu....už aby jsme tu měli to E taky.... ;-) My jsme sice mohli vstoupit do eurozóny v tu dobu jako vy, ale místním velkošmelinářům a některým politikům to nevyhovovalo a stále nevyhovuje.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.01.22  11:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

wl......ano, kč oproti E posílila, ale reakce na takové změny je vždy pomalá. V tomto případě vlastně nevíme. Protože do toho navýšení 31 000 kč mohlo být ledacos započítané. Možná byl záměr navýšit cenu ještě víc, ale díky sílící kč to nebylo potřeba.
    Výbava na přání. Porovnal jsem v konf. základní položky a žádné navýšení jsem neshledal. Asi se s tím "nepárali" a rovnou to "napálili" na základní cenu.
    Možnosti slev. Doba, kdy jsem objednával já, nebyla příliš vhodná, protože objednávky se jim jen hrnuly. Možná je to teď jiné. Je taky docela možné, že se slevová emphasis se přesunula na elauta a spalováci to jen dotují... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.01.22  08:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

wl: to je super, takže u nás (v SR) je RS3 ešte o hodne drahšia (63.294 €) ako v DE. Asi si v Audi myslia, že viac zarábame ako Nemci, tak si to môžeme dovoliť. >:-[] 8-s
    Inak drvivá väčšina áut stojí v DE viac, ako u nás (a to väčšinou výrazne viac, napr. M135i: 48100 u nás vs 52350 v DE).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.22  01:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

pd7
    No, při aktuálním kurzu euro/czk je těch 60.000,- éček, co chtějí za RS3 Sb v D, docela zajímavých.
    Ovšem chtělo by to porovnat cenu finální konfigurace... a možnosti slev.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.01.22  16:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

I ode mne "All The Best for 2022".....Ano. Koncern zdražuje. RS3 podražila o rovných 31 000 Kč. SB nyní od 1 583 900 ,- Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.22  12:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...

Šťastný Nový rok všetkým, veľa kilometrov bez nehody a nech sa kupujú nové a zaujímavé autá. :-)
    Taký malý postreh: po veľmi dlhej dobe som čítal papierový automobilový časopis (konkrétne Auto, motor a šport). A hoci tu často nadávame na úroveň testov a redaktorov, tak úroveň AMS oproti tomu, čo si pamätám z minulosti išla dosť dolu. Testy plné fráz, akoby opísaných z prospektov automobiliek, žiadne obsiahlejšie a objektívne zhodnotenie jazdných vlastností. Plus bol tam špeciál venovaný Volkswagenu a tie testy boli už úplným reklamným článkom a chválospevom na VW. A fakt, že ceny testovaných áut boli niekde úplne mimo danej triedy bez komentára: napr. Polo so (slabším!) litrom za 21t €, Tiguan s 1,5kou za 38t, Golf Alltrack za 42t, Tiguan Allspace za 52t... A to sú ceny pred novoročným zdražením, kedy VW opäť zdvihol ceny u väčšiny modelov.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…