Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Thomasino 12.01.22 13:31
« Re: Barvy jsou věda...
Tak info od prodejce je, že tam ten diferák zřejmě je i bez Performance paketu, ale jen tam nejsou ty funkce. Ale taky si není moc jistý.
Jinak předběžný termín na Tigouše R mám na 20-tý týden (výroba), tak snad zase v červnu k narozkám by to mohlo být :-) Takže sraz v červenci/srpnu v Rožnově s novýma kárama bych snad taky stihl ;-) Už je to optimističtější jak leden 2023 :-)
EDIT: potvrzeno z importu, že ten diferák je v sérii u Golf R -
pradeda777 12.01.22 12:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Freddie.....tož snad tu silnici dají do pořádku, když tam slovenský autoklub chce pořádat závod mistrovství Slovenska.... ;-) -
speedfred 12.01.22 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Dedo: Áno je to tá cesta, a niekoľkokrát sa tam už aj jazdilo keď bola cesta nová. Teraz sa tam môže jazdiť akurát tak nejaká rely vložka alebo relycross.Podívaná to bola ale parádna. -
pradeda777 12.01.22 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
iu....díval jsem se na mapy.cz a předpokládám, že by se to jelo na silnici č. 520 někde od Vychylovky směr Oravská Lesná. Tam ta silnice vypadá pro závod do vrchu nadějně. S mladým jsem ještě nemluvil, tak nevím jestli se tam v minulosti už něco jelo. Vím ale, že zesnulý synovec na Slovensku závody do vrchu v minulosti organizoval. -
iudex 12.01.22 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Tom: tak aj keby nemal Golf ten dodžubaný infotainment (celodotykový a naviac chybujúci), tak také peniaze za kompaktný kombík nedám (a celkovo mám pocit, že pri tých čo mesiac rastúcich cenách moje najbližšie rodinné auto bude akurát tak i30 kombi s 1,5kou). Ale Mazda nemá ani 2 roky, takže zatiaľ netreba nič riešiť.
Inak ja tiež tipujem, že GR ten torque splitter má, proste ten hardware tam je a drift-mód a iné serepetičky dostupné v performance pakete sú len softwarová záležitosť. Nemyslím si, že by pre VW bolo ekonomické robiť dva typy pohonu 4x4 pre jeden model, proste to železo tam je a ak si priplatíš, sprístupnia ti jeho plnú funkcionalitu.
Pradeda: Nová Bystrica? To je predsa Danyho revír a aj Fred tie cesty dôverne pozná. -
pradeda777 12.01.22 10:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Freddie.....dostal jsem zprávu od pravnuka. Tuším, že je ta trať někde poblíž Tvého rodiště....píše: "Pracuji na obnovení závodu do vrchu na Slovensku, kde otec pořadal Berg-Cup. Už jsme máme zaregistrovaný termín na Slovenském autoklubu.
Pojede se tam mistrovství Slovenska a český pohár . Je to v okolí města Čadca (Nová Bystrica) 13-14.8 2022 - Tak si udělej v ten termín volno, a můžete dojet na víkend jako VIP. Ubytování a strava bude zajištěna.
Ozvu se jak bude něco nového.
--
S pozdravem/ Best Regards
Stanislav Firtl
Motorsport Manager
T: +420 778 792 107
E: firtl@sigmamotor.cz
SIGMA MOTOR s.r.o.
W: [odkaz] -
Thomasino 12.01.22 00:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Na Tigi-R je ten zadní diferák v základu, ale tam žádný Performance balíček s Drift modem není, jen příplatek za Akrapa apod.
Ale i další lidi co se vyznají celkem v koncernu tvrdí, že ten novej diferák s Torque vectoring je v základu podle všeho. Takže pak je to rozumný rodinný kombík za 1.35 mega v ceníkové ceně co umí i pobavit :-) IUDEX, příští rodinné auto? ;-) -
white label 11.01.22 23:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Th
Vzhledem k příplatku za R-P paket a po odečtení příplatku za samotná 19" kola, by tam měl být ten TS už v základu.
Na TR je taky už v základu i bez nějakého R-P paketu, ne? -
woody-alien 11.01.22 22:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Thom: Vědět datum výroby tvého nového vozu je určitě důležité. Nicméně i bez toho už můžeš začít inzerovat prodej, ne ? ;-) >:-[] -
Thomasino 11.01.22 21:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
To je samozřejmě hodně důležitý "detail", to souhlasím. Ale že na a.cz mají často chyby, víme dobře všichni >:-[] Ale nikde o tom nejsou žádné informace, tak se asi zeptám svého prodejce. Stejně se chci zeptat po 1,5 měsíci, jestli nemá nějaké předběžné datum výroby. -
white label 11.01.22 21:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Ale v sériové výbavě ho nezmiňují a podle testu G8RV na a.cz ho spíš nemá:
"Při konfiguraci se totiž nezapomnělo na příplatkový balíček R-Performance za 55.000 Kč, který pro eRko berme jako povinnost. Ani ne kvůli posunutému omezovači, jako spíše novému systému torque vectoring se dvěma jízdními režimy navíc – Drift a Special."
Těžko říct na jistotu, ale je to dost důležitý "detail". -
Thomasino 11.01.22 19:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Zřejmě koukali na svého jediného konkurenta, což je Leon Cupra ST FWD >:-[] >:D Taky brutálně zdražili, jak jsme již dříve řešili. To už bych spíše koukal na Golf R kombi, nechal na 18" kolech bez Performance paketu, stále bude mít skvělý nový diferák a jsme na relativně přijatelných 1.35 mega CZK vč.adapt.podvozku, 5 let záruky, lepším audiem Harman, větší Navi a modré Lapiz :-!
P.S.: Zkusil jsem nakonfigurovat podobně Cupru ST FWD 300 hp, tak nějak rozumně jako Golf R, základní brzdy, lepší audio, nějaké běžné asistenty, metalíza a jsme jen o 180 tisíc levněji :-)
[odkaz]

Je to jedna z mých oblíbených tras kam jezdíme na výlety po okreskách s novými auty (ale i normálně). Taky záleží kdy pustí bratry slováky z jejich země :-)