Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 13.01.22 13:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
-
Dany 13.01.22 12:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Vyhrievanie sedla mi nikdy nechýbalo, možno pre ladvinku to bude mať nejaký význam.
Cez leto nás navi poslala cez riadne rozbitú lesnú cestu, veľké výmole, šutry. Dal som tam mäkší režim a aj so zdvihmi 140 a v stupačkách to bolo v pohode. Kamarát na naháči hrešil jak pohan. Základ by bol aj tak vymeniť gumy. Polňačku dá v pohode hocičo, tam si tiež najviac limitovaný gumami.
PS: najväčší problém, typická to dilema kupcu -
speedfred 13.01.22 11:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
V4 je už iná pesnička, desmo už tam není. Dukny ale mali/majú pekný rachot motora to je pravda. Jeden by si myslel že motor už je pred smrťou.
Vsetky vymenované moto sú tzv v plnej paľbe. GS má dokonca vyhrievané obe sedačky.
Mne terén moc nechutí ale sem tam prejsť cez nejakú poľňačku by to mohlo zvládnuť.
No a môj stále najväčší problém je vysypať toľko peňazí za moto aj keď si ju už chcem nehať na dlho. -
Dany 13.01.22 11:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Premianti majú ten problém, ale aj Honda (len o kúsok menší) , že začínajú na relatívne dostupnej cene a za všetko sa pripláca. Podvozok, QS, vyhrievanie...
Taká normálna konfigurácia GS je potom na 22 - 25t €.
Ja som mal podmienku tiež kufre bez dodatočných rámov. Lebo keď ich zrovna nemáš, tak to vyzerá ohyzdne.
Záleží, čo budeš jazdiť. Ak plánuješ aj Rumunsko, Ukrajinu a iné podobné destinácie, tak Afrika a GS budú dobrá voľba.
MS V2 sa mi páčila veľmi, prejavom, podvozkom. Ale hrkotala jak stará herka. O tom tiež koluje veľa historiek, ako znie štartovanie, chod motora. To bolo desmo. Majiteľ jazdil iba s hudbou, nemohol to počúvať >:D
V4 už by to robiť nemali -
speedfred 13.01.22 11:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Všetky moto 2021 a od ofiko dílerov. Buďto na tom jazdili majitelia alebo nejaké predvádzačky a plným servisom, zárukou a odpočtom DPH.
GS 490t
XR 505t
V4 539t
KTM 390t (Cocot Tlačí Motorku)
HD by mal byť za 405t
Aký dojem na teba spravila MS V2 ?
V2 motor som mal kedysi dávno v Aprílii RSV. -
Dany 13.01.22 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Fred, moja preferencia by bola novota. Z toho čo píšeš tak XRko, ale nikdy som nemal tú česť. GS a MS s malým nájazdom by som sa asi nejak extra nebál, ale chce to dôkladne prezrieť, možno zhodiť kapotáže, nádrž...
Ako som písal, mne osobne GSo nesadlo a MS som jazdil zatiaľ iba V2, ale na V4 sú samé chvály.
O Afrike sa dosť dozvieš tu, ak si na Jindru ešte nenarazil. Má dosť objektívne testy:
[odkaz]
KTM so 17t (modelový rok?) by som asi neuvažoval. Do KTM by som šiel len do novej. So spoľahlivosťou sú na tom podľa mojich info horšie. Potvrdil mi to aj servisák, čo prešiel od KTM ku Kawe
Napr tu: KTM - každej tejden motor
[odkaz]
šťastnú ruku prajem
-
speedfred 13.01.22 08:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Dany
Finálny vyber je: S1000XR (nová), GS 1250 (7000km), MS V4 (4444km) , KTM 1290 Adv (17000km) malá šanca a Afrika má peknú cenu za novú moto.
Multistrada ma moc a moc láka, no Talianka čo ti poviem. Uvidím čo tam spravia ešte s cenami.
Edit: volali mi ešte z H-D že budúci týždeň sa mám prísť pozriet na Pan American. -
pradeda777 13.01.22 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Dany....vidím mezi fotkami Evo s polepem od Liqui Moly, což byl primární sponzor série závodů do vrchu, když ji organizoval můj dnes již zesnulý synovec. Prasynovec psal, že otec tam závody Berg Cup v minulosti organizoval..re pradeda777..12.01. 10.41
-
Dany 13.01.22 08:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Dedo, závody do vrchu sa tam už jazdili. Jazdilo sa od Vychylovky po vrchol.
Posledné roky ale cesta dosť degradovala. Momentálne je to skôr na SUV
[odkaz]
Fred, kam sa uberajú tvoje cesty v moto svete? Že by KTM? -
Thomasino 12.01.22 17:58
« Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Do Rožnova jezdím s novými auty běžně bez značky, tu nepotřebuješ. Naopak tě nemusí zajímat kamery s radarem >:-[]
Je to jedna z mých oblíbených tras kam jezdíme na výlety po okreskách s novými auty (ale i normálně). Taky záleží kdy pustí bratry slováky z jejich země :-) -
-
Thomasino 12.01.22 13:31
« Re: Barvy jsou věda...
Tak info od prodejce je, že tam ten diferák zřejmě je i bez Performance paketu, ale jen tam nejsou ty funkce. Ale taky si není moc jistý.
Jinak předběžný termín na Tigouše R mám na 20-tý týden (výroba), tak snad zase v červnu k narozkám by to mohlo být :-) Takže sraz v červenci/srpnu v Rožnově s novýma kárama bych snad taky stihl ;-) Už je to optimističtější jak leden 2023 :-)
EDIT: potvrzeno z importu, že ten diferák je v sérii u Golf R -
pradeda777 12.01.22 12:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Freddie.....tož snad tu silnici dají do pořádku, když tam slovenský autoklub chce pořádat závod mistrovství Slovenska.... ;-) -
speedfred 12.01.22 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Dedo: Áno je to tá cesta, a niekoľkokrát sa tam už aj jazdilo keď bola cesta nová. Teraz sa tam môže jazdiť akurát tak nejaká rely vložka alebo relycross.Podívaná to bola ale parádna. -
pradeda777 12.01.22 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
iu....díval jsem se na mapy.cz a předpokládám, že by se to jelo na silnici č. 520 někde od Vychylovky směr Oravská Lesná. Tam ta silnice vypadá pro závod do vrchu nadějně. S mladým jsem ještě nemluvil, tak nevím jestli se tam v minulosti už něco jelo. Vím ale, že zesnulý synovec na Slovensku závody do vrchu v minulosti organizoval. -
iudex 12.01.22 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Barvy jsou věda...
Tom: tak aj keby nemal Golf ten dodžubaný infotainment (celodotykový a naviac chybujúci), tak také peniaze za kompaktný kombík nedám (a celkovo mám pocit, že pri tých čo mesiac rastúcich cenách moje najbližšie rodinné auto bude akurát tak i30 kombi s 1,5kou). Ale Mazda nemá ani 2 roky, takže zatiaľ netreba nič riešiť.
Inak ja tiež tipujem, že GR ten torque splitter má, proste ten hardware tam je a drift-mód a iné serepetičky dostupné v performance pakete sú len softwarová záležitosť. Nemyslím si, že by pre VW bolo ekonomické robiť dva typy pohonu 4x4 pre jeden model, proste to železo tam je a ak si priplatíš, sprístupnia ti jeho plnú funkcionalitu.
Pradeda: Nová Bystrica? To je predsa Danyho revír a aj Fred tie cesty dôverne pozná.

Taký FTR okolo komína a na kávičku.
Na čopre som ešte nedorástol, ale má to svoje čaro, ne že ne.
Len je tu ten "najväčší" problém a potom ešte kopu menších